![]() |
|
|
|
#31 |
|
Super Moderator
Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
![]() |
foarte tare, felicitari pentru realizare
mie mi se pare ca merita efortul depus da, sa fiu pricinos acuma, lupele le poti pune si la proiectoare? ![]() Serios, cat de mari sunt (adik care sunt dimensiunile)? |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Toyota Addict
Masina: Toyota Avensis 1.8
![]() |
Uite nu stiu dimensiunile exacte. O sa le masor. Ideea e ca nu cred ca merg in proiectoare pentru ca sunt gandite sa stea in far. Banuiesc ca rezista la umiditate dar apa direct pe ele nu cred ca le face bine. Se cam incalzesc (80-90 de grade) si apa pe acolo nu stiu cum rezista.
Astea sunt foarte misto pentru ca se potrivesc la orice masina cu faruri cu oglinda. Desfaci farul pui lupa si gata. Am vazut si la un Audi A6 (o lucra prietenul meu) nou tot cu 4 lupe. NU mai zic ca deja are 5 loganuri la montaj Am patit la stop una tare: un nene lasa geamul jos si imi zice: vedeti ca aveti faza lunga aprinsa. Eu ii zic: va deranja, va batea in oglinda? La care el nu, dar am vazut patru faruri aprinse. Si i-am zis sa treaca in fata sa ii dau faza lunga. Si a ridicat mana in semn:aaaa! Chiar ma speriasem si ziceam ca sunt date in balarii si deranjeaza. Dar se pare ca la noi daca omu vede 4 faruri zice ca e faza lunga aprinsa. ![]()
|
|
|
#33 |
|
Toyota Addict
Masina: Avensis 2.2 D-4D, Luxury-, 2005, 70.000 km
![]() |
vin cu o alternativa:
nu se putea pune bi-xenon-ul in locul lupei originale? si iesea un bi-xenon normal? cred ca 4 faze scurte sunt prea mult... deci: ?
|
|
|
#34 |
|
Toyota Addict
![]() |
Din pacate nu. Asta am incercat de prima oara, dar sistemul la lupa originala e construit altfel si nu ai unde sa montezi lupa after-market. Ar fi fost prea frumos.
De aia vreau sa pun si comutator. Sa le opresc cand doresc eu si sa raman cu faza lunga incontinuare.
|
|
|
#35 |
|
Toyota Addict
Masina: Avensis 2.2 D-4D, Luxury-, 2005, 70.000 km
![]() |
Mda ... mai este si sistemul de reglaj pe verticala al unghiului de iluminare, care cred ca nu ar fi putut preluat la aftermarket
Oricum este SUPER ideea Eu chiar voiam un xenon pe faza lunga Acu stau si ma gandesc ce sa aleg Si cred ca merg pe becuri, doar; fiindca e ieftin si simplu de montat, iar rezultatul aproape la fel. Spun aproape, pentru ca in cazul tau lumina de faza lunga intra direct, la intensitate maxima, becul fiind deja aprins cand cuplezi lunga. ... dilema. O curiozitate: reglajul unui bixenon nu aduce linia mediana a ansamblului mai in jos? Astfel ca, in cele din urma, faza lunga sa nu fie reglata spre orizont? Eu ma gandesc ca faza lunga ar trebui, la un xenon pe scurta, sa inceapa abia de la cut-off-ul scurtei incolo, astfel incat intensitatea maxima a fascicolului sa fie spre zona cea mai departata...
|
|
|
#36 | |
|
Membru senior
Masina: Toyota Avensis 2.2 D4D, Yaris D4D, Matiz
![]() |
Quote:
Poti sa dai detalii de unde ai achizitionat lupele si xenon-ul cu trapa? Pretul de 170 Euro cuprinde tot (lupele si instalatia bi-xenon)? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Toyota Addict
![]() |
Da .Pretul cuprinde tot. Lupele + xenonul. Pentru montaj mai apare un pret intre 80-100 de euro, depizand de dificultate. Detalii pe pm sa nu zica lumea ca fac reclama.
@palco - nu prea inteleg ce vrei tu sa zici cu reglajul. Deci la lupa asta cu bi-xenon, lunga e instantanee.. de fapt (lumina ramane aprinsa doar ca se trage trapa care permite sa lumineze pe toata circumferinta lupei, deci in toate directiile. Adica nu mai e cut-off-ul care taia partea de sus. Pe perete se vede ca trece de cut-off lupei si este o lumina uniforma in toate directiile). NU stiu sa explic . Maine sper sa gasesc niste intrerupatoare/butoane (pe care inca nu stiu de unde le iau) si sa trag cele doua fire ca sa imi realizez si piticul meu de pe creier - sa le opresc pe scurta cand vreau eu independent de scurta originala a masinii. PS: oricum e putin ciudat, cand stau la stop si observ in bara din fata 4 faze scurte...
|
|
|
#38 |
|
Membru senior
Masina: Toyota Avensis 2.2 D4D, Yaris D4D, Matiz
![]() |
[quote=vlad_po;40285]Da .Pretul cuprinde tot. Lupele + xenonul. Pentru montaj mai apare un pret intre 80-100 de euro, depizand de dificultate. Detalii pe pm sa nu zica lumea ca fac reclama.
Multam! Astept detalii pe pm. ![]() |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Super Moderator
Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
![]() |
gasesti intrerupatoare cu kilogramul la magazinele de electronice de pe maica domnului....eu unui de acolo l-am luat pe ala pentru proiectoare
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Toyota Addict
![]() |
Multumesc. Acolo am fost si mi-am luat. Gata le-am montat. Si comutatoarele le-am pus pe butoanele false care le aveam la blocul cu reglajul farurilor si oglinzi. Zici ca sunt de acolo!
|
|
|
#41 |
|
Toyota Addict
Masina: Avensis SW 2.0 D-4D & Celica 1,6L
![]() |
Vlad (sau cine stie), ca sa demontezi farurile la Avensis trebuie sa demontezi si bara fata?
Vreau sa-mi montez o instalatie de Xenon pe faza scurta si ma documentez ce si cum...
|
|
|
#42 |
|
Toyota Addict
![]() |
Ca sa scoti farurile trebuie demontata partea de sus a barii. Adica suruburile si clipsuri (parca are si niste clipsuri) de la pasajul rotii, si cele din partea de sus de la compartimentul motor.
Si atunci bara poate sa vina in fata, ramanand prinsa in suruburile de jos care tin bara de scuturile de pe sub masina. Si poti sa scoti farurile fara probleme.
|
|
|
#43 |
|
Toyota Addict
![]() |
Multumesc Vlad.
Banuiam eu dar nu eram sigur.
|
|
|
#44 | |
|
Forum Fan
Masina: Avensis 2.0 D-4D; VW Touran 2.0 TDI - DSG
![]() |
Quote:
De ce vrei sa dai farul jos ? Se monteaza simplu cu gauri in capacele de la far...vezi ca ai niste poze si descrieri la masina mea postul nr. 61
|
|
|
|
|
#45 |
|
Forum Fan
Masina: -
![]() |
se monteaza si fara a gaurii capacele
|
|
|
#46 | |
|
Toyota Addict
![]() |
Quote:
Am avut un accident la sfarsitul anului trecut (nu m-am "laudat" pe aici cu asta ca nici acum nu-mi vine sa cred ca am patit-o) si am vazut in service cand au dat jos bara ca farurile au in partea inferioara un "buzunar" in care sta balastul pentru farurile cu Xenon (ideea e ca acelasi far si la Ave cu Xenon si la cel cu halogen). Ce tb. sa fac este sa caut o instalatie Xenon la care balasturile sa incapa in acele buzunare. In acest fel scap de toate firele trase prin compartimentul motor pt. balasturi, ar arata ca cel original. Raman vizibile doar cele 2 fire de la balast la becul HID, dar si astea cred ca pot fi mascate bine. Astept sa se faca un pic mai caldut si ma apuc de treaba.
|
|
|
|
#47 |
|
Forum Fan
Masina: Avensis 2.0 D-4D; VW Touran 2.0 TDI - DSG
![]() |
Aha...succes...
Poate faci si cateva poze sa vada si ochiul meu buzunarele alea....poate imi vin si mie ceva idei
|
|
|
|
#48 |
|
Toyota Addict
![]() |
Sigur ca da, am sa fac.
Pana atunci uite o schita cu componenta farului, ca sa-ti faci o idee.
|
|
|
#49 | |
|
ex luck33ro
Masina: Fiat Punto 1,2L full+
Yaris Luna 1,4 D-4D tunata :)
![]() |
Quote:
![]()
|