![]() |
|
|
|
#1 |
|
Membru junior
Masina: DAIHATSU TERIOS/TOYOTA RUSH
![]() |
Salut tuturor!
Sunt un fericit posesor de Daihatsu,din martie 2008!Este o masina destul de rara la noi pe piata,dar foarte iubita prin altele(Grecia,Turcia , Italia...)Sunt iubitor de plimbari pe drumurile mai accidentate (nu exagerez totusi)si pentru ca am si familie, am considerat ca fiind alegerea cea mai"meseriasa" In cateva cuvinte pentru cine nu stie...Daihatsu inseamna: 102 de existenta ,Japonia, este de cativa ani in curtea Toyota(60% din actiuni) pentru care a dezvoltat si motoarele pe benzina pana in 1,5 L VVTi.Masinutele gen Aygo,C1 si Peugeot 107 au tot motoare Daihatsu asamblate in Polonia.In Japonia Yarisul se fabrica in uzinele Daihatsu...ar mai fi multe de zis! Terios: 1500 cmc , 16V ,105 CP.4x4 permanent! Multumesc, si nu dati cu pietre! ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Membru senior
Masina: Toyota Yaris 1.4 D-4D SOL
![]() |
Foarte frumoasa masina, sa o folosesti sanatos!
|
|
|
#3 |
|
Forum Fan
Masina: Toyota Corolla E15 1.4 D-4D Luna (+VSC)
![]() |
Felicitari! Sa o stapanesti sanatos mii de kilometri fara incidente.
Asteptam o prezentare detaliata a masinii si impresii despre ea in sectiunea dedicata "Masina mea" Cheers!
|
|
|
#4 |
|
Membru junior
![]() |
Iata si un filmulet cu si despre Terios/Be-go/Rush
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Fan
Masina: TOYOTA
![]() |
Misto masina si transmisia. Pacat ca-i "faultata" de motorul de 1.5.
Daca era dupa mine, in loc sa "lansez" Urban Cruiser, as fi "trantit" motorul de 1.4 diesel si cel de 1.6 benzina pe Terios, Rush etc. Dar cum eu nu lucrez la Toyota... ![]()
|
|
|
#6 |
|
Membru junior
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Membru junior
![]() |
Astazi a trebuit sa sparg podul de gheata de la ai mei pentru o alta masina cu garda la sol mica.M-am ajutat putin de Terios si dupa...cu cizme de cauciuc si lopata!!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Membru junior
![]() |
Revin cu o prezentare a modelului din 2009 in Turcia!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Membru junior
Masina: nu detin
![]() |
salut!Sunt un mare admirator al Teriosului 4x4 ,numai ca singura nemultumire ar fi sistemul permanent 4x4 ,care ar putea fi in functie de nevoi ,si ar influenta consumul masinutii ,care ptr gabaritul ei este destul de mare .Se spune ca tractiune 4x4 este folosita doar 10 la suta din durata de viata a masinii
,ceea ce ar duce la un consum destul de mic de carburant plus ca motorukl de 1,5 benz este cam mic ptr masina. Oare pe cand Toyota va face unele schimbari reusite ale masinii? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Membru junior
![]() |
Este adevarat,dar ti se pare consumul de 12,5 in BUCURESTI ca fiind asa mare?Mie sincer ,nu!Si am mers cu destule masini!Ma refer la cele pe benzina.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Membru junior
Masina: nu detin
![]() |
Da,cred ca in ceea ce priveste consumul ptr Terios ,este nu mare ,ci foarte mare ,in conditiile in care mai toti marii producatori scot motoare cat mai economice si mai putin poluante(vezi BMW X1 care are motor de capacitate mai mare ,chiar si diesel,dar consum injumatatit).
Sper ca inginerii si managerii de la Toyota sa-si dea seama de tendinta viitoarelor motoare ,chiar daca este vb de un 4x4.Multumesc ptr parere.Astept comentarii!Sanatate si sa ne auzim sanatosi! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Membru junior
![]() |
Nici o masina in ziua de azi nu are consumul dat de producator intrun trafic infernal in care nu se folosesc decat doua viteze si nu depasesti 30-40km/h.Eu cel putin am traseu Dristor(shaorma) -Dorobanti-Baneasa(Biharia) la orele 8 dim. si 17 .Motorul de la Terios este destul de ecologic avand emisii de 179 g/km.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Membru junior
Masina: Toyota Yaris 998, Peppermint Green, 1.0 vvt-i
![]() |
Daca la motor de 1,5 l si sistem 4x4 ti se pare mare consumul de 12,5 l, ce ma zici de un Yaris cu motor de 1 l, care consuma si 10 l/100km folosit 80% pe traseul Muncii - Stefan cel Mare - Dorobanti (si retur)? E adevarat ca la drum lung consuma 5l/100 km, dar traficul bucurestean nu e relevant pentru consumul urban!
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Membru junior
![]() |
...Pai ti-am zis mai demult ca ai motor tot de la noi!
Citroen C3 motor 1,1 are un consum in oras de 11% in oras. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Membru junior
![]() |
Am ajuns la 29000 km.Tinand cont ca am un motor care face parte din familia Toyota,am rugamintea sa-mi recomandati un ulei sintetic 5w30.Mentionez ca vorbim aici de :1,5 16V VVTI /Benzin/ 105 CP.
Multumesc! |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Forum Fan
Masina: -
![]() |
pai daca dai si restu de date ... nu numai 5w30 ...
|
|
|
#17 |
|
Membru junior
![]() |
http://www.daihatsu.com/catalogue/te...res/index.html
Aici sunt toate datele! |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Fan
Masina: -
![]() |
ma interesa ce scrie in cartea mashinii la sf acolo unde scrie de uleiuri , filtre , bujii... scrie ce tip de ulei si specificatiile acestuia ...
|
|
|
#19 |
|
Membru junior
![]() |
Engine type 3SZ:
API SH or higher(5w30 ca plaja de temperaturi) Manual transmission oil : API GL-3 or 4 SAE 75W90/75W85/75W80. Differential Oil API GL-5 SAE 80W90. Front 0.45l/Rear 1,8l Bujii NGK/BKR6EY-11 NGK/IKR7C Mai spun? Acesta este tipul de ulei care ma gandesc sa-l pun! http://www.motobikeshop.com.ro/Magaz...ducts_id=10162 Last edited by lucianer; 23-03-2010 at 12:22 PM.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Membru junior
![]() |
So! Pot pune in motor uleiul respectiv?????
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Membru junior
![]() |
HRISTOS A INVIAT!
Am ajuns la 30k in acest weekend.Sunt programat pentru sambata dimineata la revizie.Am achizitionat urmatoarele consumabile: 4L Castrol 5W30 Edge = 160 ron 3L Mobil Mobilube 80W90 GL5(ptr diferentiale) = 60 ron Filtru de ulei Mann = 20 ron Filtrul de aer a fost schimbat la 25k. Alte probleme nu am la masina ,ITP-ul a confirmat. Costul manoperei este de 170 ron. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Membru junior
Masina: daihatsu terios 1998
![]() |
Salut forumistii!
Este cineva dispus sa discute cu mine despre DAIHATSU TERIOS model 98? Este vreun proprietar, de asemenea masina, inscris in forumul acesta? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Membru junior
![]() |
buna ziua,sunt un nou membru al clubului si detin de curind un DAIHATSU TERIOS 1998.O sa revin curind cu niste poze
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Membru junior
![]() |
Am cumparat masina pentru mers la vinatoare si pescuit si pina acum doar am aranjat-o,inca nu am apucat sa fac probe in teren.Sunt curios cum se va comporta
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Membru junior
![]() |
Felicitari pentru achizitii , modelul este din perioda cand Toyota nu avea prea multe in comun cu Daihatsu ca acum!
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Membru junior
![]() |
Buna ziua,asa cum am promis revin cu niste poze si intrebarea "daca stie cineva unde gasesc o pereche de arcuri spate pentru TERIOS 1997"
adresa mea de email este "vicentiubratu@yahoo.com" Last edited by LittleM@n; 03-08-2010 at 08:14 AM.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Membru junior
![]() |
Salutare tuturor,simbata trecuta am fost plecat la VADU pe plaja si am testat putin in nisip TERIOS-ul.Vreau sa stiti ca nu ma dezamagit si s-a comportat chiar foarte bine si am putut sa intru prin zone nisipoase accesibile doar celor cu masini 4x4,avin dupa mine si o remorca mica.Intradevar se simtae nevoia unui motor mai puternic dar fara remorca este OK,si am mai si tractat citiva curajosi care s-au aventurat cu masinile mai departe de limita nisipului compact.Astept sa vad si la vinatoare prin noroaie si drum forestier.O zi buna
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|