Forum Toyota Romania. Păreri, discuții, service, tot ce înseamnă Toyota.
Forum Club Toyota Romania  
Sitemap

Go Back   Forum Club Toyota Romania > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Auris

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2010, 10:40 PM   #1
tzepesch
Membru junior

tzepesch's Avatar

Masina: Auris Luna+ 2L D-4D
tzepesch

Default Accident usor

Salut

Am facut o boacana si am intrat in unu din fata mea care statea la trecere, eu incercand sa-l feresc pe unu care venea tare din drepata mea intr-o intersectie. Era ud pe jos. Acela a trecut violent prin spatele meu, l-am ferit accelerand usor, dar n-am mai avut distanta de franare prea mare fata de cel din fata mea, oprit, a intrat abs-ul, s-a dus ca-n branza, probabil ca am prins si sina de tramvai si m-am infipt in fundul lui.

Ala pagube vizibile n-avea, dar nu nu i se mai deschidea hayonul si i se flencanea usor bara si era zgariata.

N-am zis nimic, mi-am asumat vina ca nu la-m observat din timp, am facut intelegere amiabila, am batut palma si am plecat.

Acum, pagubele mele:

Bara a fost indoita la nervura din dreapta si infundata. Pe asta am reusit s-o trag inapoi desfacand capacelul de la punctul de remorcare si dragand cu mana. Fiind direct pe nervura punctul de impact maxim a mai ramas un semn.

S-a zgariat putin vopseaua, dar multumita jegului maxim care era pe bara asta a mai protejat-o.

A pleznit pe o zona mai mare vopseaua, se vede fisurata, in special in zona suportului de numar care s-a spart.

A pleznit bara pe o lungime de cca 2-3 cm in coltul farului din dr.

A sarit bara din lateral drepata din clipsuri si agatatorile de sub aripa. Am pus=o l loc

Dar pt ca e pleznita acolo langa far, cred ca nu se mai tine si e usor cascata sub far, vreo 4-5mm.

Intrebarea mea este:

CUM SE DA BARA JOS, in afara de clipsurile si suruburile de sub capota si de pe marginea barii la contra-aripi?

Aveti idee de unde pot lua o carte de service?

Cu cat mi-ar creste CASCO-ul la reinnoirea contractului daca paguba de acum s-ar ridica la cca 2500 lei. Casco-ul e full, fara fransiza, la UNIQA. Ca RCA-ul imi creste sigur cu 20% conform BONUS/MALUS.
tzepesch is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 01:14 AM   #2
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
LittleM@n

pai...daca tii mortis sa nu creasca casco, eu as cauta o bara de la dezmembrari si as vopsi-o, daca nu o gasesti chiar vopsita (din ce povestesti tu aici doar bara ai atins-o putin si nimic altceva). O sa te coste putin, dar probabil ca iesi mai ieftin decat ai ajunge sa dai la anul pe casco, daca zici ca creste (astia tot povestesc ca implementeaza sistemul, eu nu l-am vazut inca in functiune).
Sau dai bara jos, si o carpesti cum poti (cea mai simpla varianta, pe care probabil as aborda-o cu mare tragere de inima). Bara, de regula, este prinsa in clipsuri si suruburi: sus, imediat sub capota; in laterale, la protectiile de noroi; pe dedesubt, in medie de la 8 clipsuri/suruburi in sus; suruburile se desfac ori cu o cheie de 10, ori cu o surulenita cruce, rar ai nevoie de altceva (mai ai nevoie de o surubelnita minus pentru clipsuri ca sa nu chinui unghiile); dar sincer, la ce povestesti tu aici, as infige bara bine la loc, si m-as asigura ca sta ok, iar apoi as lipi un sticker pe ea; merge si autocolantata, cu folie de culoarea caroseriei, iar ca bani nu cred ca iesi peste 100RON cu tot cu bacsis; o sa se vada un pic altfel la culoare, dar in functie de folie nu cred ca o sa fie prea observabil, mai ales daca circuli zi de zi cu masina si nu o tii in garaj si pe piedestal.

Ce avantaj ai cu bara asa? Pai o sa te poata durea-n basca daca mai dai cu bara si in altele: garduri, boscheti, poate se suie animele pe masina si o zgarie, mai atingi cate o masina prin parcare (sper sa nu) , etc.
Eu unul m-am simtit foarte linistit sa merg cu masina asa, mai ales la parcari: "aualeu, ce se intampla daca nu sunt la distanta corecta?!" sau "sigur nu e stalp acolo?" si multe altele.

So, nu dispera, doar fa-ti timp si aranjeaz-o tu...momentan si provizoriu, pana te pocneste unul si trebuie s-o faci pe RCA-ul lui )

P.S.: poate ca aluia nu i se deschidea hayonul dinainte, si cu ocazia asta a avut motiv sa si-l repare. Ha
Iar eu am incercat sa devin tot mai pasiv la ce fac dementii din jurul meu: daca eu stiu ca respect legea, nu prea ma mai las influentat atat de mult de ce e in stanga si-n dreapta (decat daca doamne fereste, e ceva grav); de atatea ori mi s-a intamplat sa fac prostii incercand sa-i feresc pe altii, incat incerc sa ma desprind cat mai mult de actiunile pe care le fac ei si sa-mi vad de drum.
LittleM@n is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 07:29 AM   #3
acehigh2k
Toyota Addict

Masina: Toyota Auris Luna 1.6 Dual VVT-i
acehigh2k

Si eu am patit la fel, aceleasi pagube. (http://www.club-toyota.ro/forum/show...6&postcount=41)

Dauna a costat cam ~2500 RON daca nu mai mult. Doar bara este 1600 RON nevopsita

1. Cand te duci la asigurare/service spune-i sa-ti treaca la inlocuit farul. Chiar daca el pare intact (e foarte dura sticla aia si rupe bara in zona specificata de tine) se poate sa ai o fisura mica la imbinare si sa-ti intre apa. Eu l-am schimbat pe garantie ulterior pentru ca s-a ars motorasul pentru reglarea pe inaltime, probabil din cauza umezelii.

2. Sa te uiti dupa bara sa vezi daca traversa din fata este indoita. Daca s-a indoit, desi nu cred, trebuie inlocuita si aia. La mine nu a fost cazul

3. Bara se da jos desfacand urmatoarele clipsuri si suruburi (am ramas uimit cat de usor se demonteaza - in mai putin de 10 minute era cu ea in brate):
- deschizi capota si imediat sub garnitura de cauciuc sunt 2-3 clipsuri si 2 suruburi
- in dreptul rotilor este prinsa cu 2 clipsuri pe fiecare parte
- sub bara - cam in dreptul proiectoarelor - este 1 surub pe fiecare parte.

Toate suruburile sunt de 10.

Cum spune si Little, poti sa mergi asa fara sa o faci, dar ai mare grija la far.
acehigh2k is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 08:35 AM   #4
sscancun
Membru senior

sscancun's Avatar

Masina: toyota avensis
sscancun

Daca vrei sa faci o smecherie, repara masina pe casco dupa care la sfarsitul contractului schimbi asiguratorul. Inca nu au baza de date comuna. Cuantumul cu care creste casco il poti socoti citind atent contractul, sau daca nu conditiile de asigurare de la UNIQA.
Old 12-01-2010, 09:30 AM   #5
flor1n
Membru junior

Masina: Auris 1.4D
flor1n

Salut,

Daca te hotarasti sa o faci singur uite aici poate te ajuta instructiunile de montaj proiectoare de ceata de la toyota care implica si dat jos spoilerul:
http://www.toyota-tech.eu/legacy/Toy...00%20734-0.pdf
flor1n is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 09:59 AM   #6
DanCld
Toyota Addict

DanCld's Avatar

Masina: Auris 1.6 sol
DanCld

Daca e vorba de crapaturi mici, fibra de carbon se poate lipi foarte usor la loc. Asa am derapat si eu pe gheata iarna trecuta si am "vizitat" un taximetru la 10km/h, toata reparatia a fost cam 1200ron - lipit, chit, vopsea, lac, manopera etc. Cat revizia de 2 ani la Toyota Romania
Old 12-01-2010, 10:25 AM   #7
acehigh2k
Toyota Addict

Masina: Toyota Auris Luna 1.6 Dual VVT-i
acehigh2k

ma indoiesc ca bara e din fibra de carbon
acehigh2k is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 12:05 PM   #8
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
LittleM@n

da, am uitat sa scriu, mi-a adus aminte Dan: mai poti incerca la baietii care fac bare din fibra de sticla si lucreaza cu asa ceva: poate sa ti-o faca de iese ca noua, dar apoi tot ai de vopsit/colantat.

Iar mie mi se pare cam furt pe fata ce se intampla cu barele la producatori...parca le fac special atat de scumpe...gata, ca iar ma enervrez ca nu avem bare din cauciuc
LittleM@n is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 09:21 PM   #9
tzepesch
Membru junior

tzepesch's Avatar

tzepesch

Flor1n MUMLTUMESC MAXIM pt manual.

Mai ai si altele?

E genial, exact ce-mi trebuia!
Old 12-01-2010, 10:08 PM   #10
Mihai
Membru junior

Mihai's Avatar

Masina: Auris SOL, 1.6 VVTi, 5 M/T, 1C0
Mihai

in cazul asta propun sa il si recompensezi cu un +1 la reputatie

imi pare rau pt cele intamplate. recomand si incerc sa imi impun si mie atitudinea descrisa de littleman...
Old 13-01-2010, 10:57 AM   #11
flor1n
Membru junior

Masina: Auris 1.4D
flor1n

tzepesch ma bucur ca ti-a fost de ajutor link-ul.
Mai sunt multe alte manuale la dispozitia oricui.
Toate sunt pentru instalarea de accesorii insa cum instalarea de accesori implica aproape de fiecare data demontarea unor piese folosind informatiile din documente poti demonta singur multe componente.

Uite aici link-ul :
http://techdoc.toyota-europe.com/Aim.aspx?menuitem=2

Click pe "Search AIM" apoi alegi masina, daca vrei alegi si restul specificatiilor (pentru lista completa a manualelor alegi doar modelul si lasi "any" pentru restul campurilor) apoi click pe "Search" apre lista cu manuale si de acolo te descurci.

O mica precizare care poate ajuta pe unii:
LHD = Pentru modelele cu volanul pe stanga
RHD = Pentru modelele cu volanul pe dreapta.
flor1n is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2010, 10:32 PM   #12
tzepesch
Membru junior

tzepesch's Avatar

tzepesch

nush cum se da la Reputatie, dar i-as adauga lui flor1n un punct.
Old 16-01-2010, 03:51 AM   #13
steph
Forum Fan

steph's Avatar

Masina: Yaris TS
steph

Ai o balanta mica sub avatarul lui. Click it
Old 16-01-2010, 10:48 AM   #14
kte
Forum Fan

kte's Avatar

Masina: Ave 1.8 Luna 2008
kte

-mai bine sa citeasca la Sugestii pt site ca sa inteleaga mai bine ce e cu reputatia asta

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules