![]() |
|
|
|
#31 |
|
Membru junior
![]() |
si o intrebare. ce e run flat si in ce connsta? plus, minus?
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Membru junior
Masina: Rav 4 177cp, civic 2,2 ctdi, smart forfour 1,5 cdi, mitsubishi colt 1,5 did
![]() |
daca ai manualul pentru noul rav, ai sa gasesti niste detaii acolo.
in principiu, anvelopele au flancurile intarite, lucru ce iti permite ca dupa ce ai facut pana, sa te mai poti deplasa cu masina cca. 160km. marea problema la noi, consta in faptul, ca nu exista inca ateliere dotate cu aparatura necesara demontarii acestor anvelope, sau, am inteles ca exista la ... oradea, ori de la bucuresti la oradea e "ceva" mai mult de 160 km. in vest probabil se rezolva cum rezolvam la noi o pana la o anvelopa obisnuita. daca nu stii f. multe despre ce inseamna o anvelopa run flat, amana sa afli, cel putin pentru inca un an. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Fan
Masina: Rav 4 before taxa speciala
![]() |
de la cunostinte adunate, Nokian sunt f bune de zapada, dar pe asfalt nu trebuie exagerat; nu stiu daca as merge pe hakapelite, doar daca as avea de unde sa fac rost si de cuie (care sunt ilegale la noi), dar, just in case, cu cuiele iesi cam de oriunde
|
|
|
#34 |
|
Membru junior
Masina: Rav4 D4D
![]() |
Intr-adevar Nokian sunt cotate ca fiind cele mai bune.
Eu folosesc pentru a treia iarna consecutiva Continental WinterContact TS 810 235/60R 16 (asta e dimensiunea standard pe masina mea - inscrisa si in talon). Sunt excelente pe zapada (sa nu-ti inchipui ca am intrat in zapada mai mare de 10/15 cm), zapada topita si pe ploaie. Am observat chiar ca masina devine mult mai confortabila - probabil datorita materialului mai moale al cauciucului. Vezi ca gasesti pe net cateva site-uri de unde te poti informa despre cauciucurile de vara/iarna/4x4 etc. Mai ales vezi ca la dimensiuni diferite cauciucurile au luat la teste ratinguri diferite (vezi testele ADAC). |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Membru junior
Masina: Toyota RAV4 2,2 D-4D VIP
![]() |
referitor la cauciucuri iarna Rav 4,dupa cautari si cautari am ales vredestein wintrac 4 xtreme,225/65/17.Le am de doua luni si sant foarte multumit de ele.Le recomand tuturor celor interesati
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Membru junior
Masina: Rav4 2.2 D-CAT EXECUTIVE; Rav4 2.0 D-4D 2004
![]() |
pe masina am jante pe R18 (235/55 R18), la un calcul scurt am observat ca e mai convenabil sa imi cumpar jante de tabla pe 16 (215/70 R16) si cauciucuri de iarna decat decat sa le schimb pe cele pe 18, mai ales ca cei de la Toyota Bucuresti nu pot scoate momentan cauciucurile de pe janta fiind si singurii capabili. Am gasit anvelope de iarna Dunlip Grantrek SJ6, dar au indecele de viteza Q (160km/h) ceea ce mi se pare putin chiar in conditii de iarna. Pt. ce cauciucuri de iarna ati optat? Ce stiti de indicele de viteza? Creste uzura in momentu in care atingi viteza de 160km/h sau risti o frumoasa explozie?
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Fan
Masina: Yaris TS
![]() |
Cum adica nu pot scoate cauciucurile? Le poti scoate la o vulcanizare mai rasarita.
Cat despre ideea cu jante pe 16 iarna e buna, dar vezi sa nu fie totusi talonul prea inalt si masina sesizabil mai instabila. Cat despre 160 iarna cu o masina asa cocotata eu zic ca e sport extrem. O sa inghiti si tu in sec pe autostrada daca prinzi uscat.
|
|
|
#38 | |
|
Forum Fan
Masina: TOYOTA
![]() |
Quote:
|
|
|
|
#39 |
|
Forum Fan
Masina: Yaris TS
![]() |
Am vazut destule masini cu runflat. Intradvar se scot greu si mesterii cam injura dar pana la a nu putea scoate anvelopa e cale lunga. Ce fac daca fac pana? Schimb masina?
![]()
|
|
|
#40 |
|
Membru junior
Masina: -
![]() |
Runflat caucucuri
Anvelopele runflat odata daca sunt scoasa nu afecteaza senzori existenti ? Eu mai bine am sa fac un efort le pastrez si cumpar alte anvelope si jenti pentru iarna. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Membru junior
Masina: Rav 4 177cp, civic 2,2 ctdi, smart forfour 1,5 cdi, mitsubishi colt 1,5 did
![]() |
Quote:
Posteaza la Yaris acolo poate ai mai mult succes. |
|
|
|
|