Forum Toyota Romania. Păreri, discuții, service, tot ce înseamnă Toyota.
Forum Club Toyota Romania  
Sitemap

Go Back   Forum Club Toyota Romania > Tehnic > Service

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-07-2010, 09:15 AM   #1
ileferman
Membru junior

Masina: -
ileferman

Default Hilux - aer conditionat

O problema pe care am intalnit-o la masina mea si o supun si atentiei voastre.

1. Conducta de aer conditionat in compartimentul motor, trece pe sub farul din dreapta, si in timp vibratiile acestuia au perforat teava, am pierdut freonul. O fi doar la mine buba, o fi chestie generala, nu stiu, va impartasesc experienta mea, poate va fi de folos cuiva in viitor. Pozitia nu a fost tocmai comoda, a trebuit demontat farul si remediata problema.

2. A doua problema, centrul de service unde a fost masina, cu o bogata experienta in echipamente frigorifice, mi-a solicitat montarea unui ventilator suplimentar pe condensatorul AC. Masina nu are din fabrica ... presupunerea lor: ca face parte din loturile pentru tarile nordice. Dupa ce il voi monta si voi realiza si legatura electrica promit sa postez si poze.

Electric sunt mai multe variante,
- V1: sa il leg pe butonul de actionare a AC,
- V2: din alimentarea compresorului
astea sunt solutii simple, prin releu binenteles, dar:
- V3: mai bine din "valva de suprapresiune" care opreste compresorul la supratemperatura ... aici mai am de studiat pana o voi identifica, daca ma poate ajuta cine cu o schema ar fi super.

Best Regrads
ileferman is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 09:55 PM   #2
Toyo Cris
Membru senior

Masina: Toyota Avensis 2.2 D4D, Yaris D4D, Matiz
Toyo Cris

Quote:
Originally Posted by ileferman View Post
O problema pe care am intalnit-o la masina mea si o supun si atentiei voastre.

1. Conducta de aer conditionat in compartimentul motor, trece pe sub farul din dreapta, si in timp vibratiile acestuia au perforat teava, am pierdut freonul. O fi doar la mine buba, o fi chestie generala, nu stiu, va impartasesc experienta mea, poate va fi de folos cuiva in viitor. Pozitia nu a fost tocmai comoda, a trebuit demontat farul si remediata problema.

2. A doua problema, centrul de service unde a fost masina, cu o bogata experienta in echipamente frigorifice, mi-a solicitat montarea unui ventilator suplimentar pe condensatorul AC. Masina nu are din fabrica ... presupunerea lor: ca face parte din loturile pentru tarile nordice. Dupa ce il voi monta si voi realiza si legatura electrica promit sa postez si poze.

Electric sunt mai multe variante,
- V1: sa il leg pe butonul de actionare a AC,
- V2: din alimentarea compresorului
astea sunt solutii simple, prin releu binenteles, dar:
- V3: mai bine din "valva de suprapresiune" care opreste compresorul la supratemperatura ... aici mai am de studiat pana o voi identifica, daca ma poate ajuta cine cu o schema ar fi super.

Best Regrads
Salut! Este foarte ciudat ca lipseste ventilatorul pentru racirea condensatorului de aer conditionat (fie ea echipata si pentru tarile nordice)!
Legarea ventilatorului la circuitul electric ar trebui facuta pe releul care este comandat de presostatul conectat pe teva de inalta presiune (de obicei poate fi gasit la iesirea condensatorului de racire sau pe teava care iese din condensator; intrarea in condensator este cea care comunica direct cu compresorul). Din pacate nu posed o schema electrica. Daca nu are nici presostat de comanda pentru ventilator, poti conecta ventilatorul dupa una din primele 2 variante. Varianta 3 nu este buna deoarece va conecta ventilatorul atunci cand decupleaza compresorul.....
Spor la treaba!
Toyo Cris is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2010, 10:28 AM   #3
ileferman
Membru junior

Masina: -
ileferman

studiez problema, si sa vedem ce iese, cu automatizari la instalatiile termice ma ocup, daca stau si meditez gasesc eu o solutie.

Problema se repeta se pare, un prieten cu un LC de 3L, cu care am discutat ieri are fix aceeasi problema (masina cumparata din germania) Chiar se gandea sa se duca la service sa vada de ca nu ii merge AC. Dupa discutie am concluzionat amandoi ca problema de comuna.
ileferman is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules