![]() |
|
|
|
#1 |
|
Membru junior
Masina: Yaris 2010 1.33 dual vvti Bucuresti
![]() |
Uite ca masinuta a adunat in 7 luni 10.000 km. Fiindca in toamna parasesc plaiurile mioritice o bucata de vreme se cere prima revizie.
Acum. La motorul de 1.33 dual vvti toyota recomanda ulei 0w-20(prima optiune) sau 5w-30 (a doua optiune). Daca totusi pui 5w-30 neaparat data viitoare trebuie pus 0w-20.Si cum urmatoarea revizie de 2ani/30k km e mai scumpa am zis sa echilibram costurile plus ca nu as pune ulei din butoi inca. Printr-un sir lung de evenimente am achizitionat la un pret fair 4l de ulei original toyota 0w-20 formula xs. Revizia o voi face la gtc. Mai cam toti de pe forum stim cam de ce. Oricum teoretic nu mai suntem obligati sa facem reviiziile in garantie la serviceurile dealerilor. Din ce am citit de pe forum nu e o problema asa de mare sa vii la revizie cu consumabilele tale si fiindca renteaza material suficient o voi face. Filtrul de aer si de polen nu sunt incluse la prima revizie teoretic dar eu am facut-o deja cu niste consumabile jakoparts luate de la ausburg. Or fi bune de ceva ? Astept pareri. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
![]() |
jakoparts? Inca o marca pe langa japan parts?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Membru junior
Masina: Yaris 2010 1.33 dual vvti Bucuresti
![]() |
e o firma germana pentru consumbile pentru japoneze.
http://www.herthundbuss.com/en/produ...jakoparts.html Si inca ceva. Daca e vreun mecanic mai priceput sa expuna un punct de vedere asupra uleiului 0w-20 si a fiabilitatii lui si a motorului implicit |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Membru junior
Masina: Toyota Yaris 998, Peppermint Green, 1.0 vvt-i
![]() |
Cred ca filtrul cu polen de la Corteco se potriveste si la Yaris 1.33. Singurele date care sa confirme acest lucru le-am gasit pe site-ul celor de la Hengst, unde sunt listate si filtrele pentru 1NR-FE. La o viitoare intalnire iti pot da filtrul meu sa testezi daca se potriveste!
|