Forum Toyota Romania. Păreri, discuții, service, tot ce înseamnă Toyota.
Forum Club Toyota Romania  
Sitemap

Go Back   Forum Club Toyota Romania > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Prius

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2009, 09:43 AM   #61
Prius_Fan
Membru junior

Masina: Prius Executive 2004
Prius_Fan

In sfarsit! VICTORIE!!! Am reusit sa obtin dvd-ul navi cu romania versiunea 08-09. Merge la orice model toyota cu MFD gen. 5. Merge 100%, inclusiv voce. Astept amatori - pret promotional - 20 ron
Prius_Fan is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2009, 10:00 PM   #62
cupon
Membru junior

Masina: PRIUS
cupon

Default Navigatie PRIUS

Salut,

Tocmai ce mi-am cumparat si eu un prius din 2006 si as avea nevoie de navigatie. Daca ma puteti ajuta as fii profund recunoscator

Mersi
cupon is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 07:28 AM   #63
razzmatazz
Moderator

razzmatazz's Avatar

Masina: E15 1.6 Sol, Qashqai 1.6 Acenta
razzmatazz

scrie-i direct lui prius fan pe private.
Old 03-11-2009, 07:21 PM   #64
cupon
Membru junior

cupon

Mersi de raspuns, i-am dat acum PM.

Prius-ul meu e adus din state, si radioul merge din 0.2mhz in 0.2mhz pe valori impare. Asta inseamna ca daca vreau sa ascult de ex Radio Guerrila (94,8 mhz) nu pot .

Am sapat un pic pe prius chat si se pare ca in America se folosesc doar frecvente impare si de aceea radioul merge doar pe frecvente impare.
Exista vreo metoda sa il fac sa mearga din 1 in 1, ca sa zic asa ? In afara de a cumpara un radio prius model UE ?

Ca solutie temporara, o sa incerc sa conectez un mp3/radio portabil pe portul AUX
Old 09-05-2010, 04:00 PM   #65
mandrei83
Membru junior

mandrei83's Avatar

Masina: '07 Toyota Prius Executive, 1.5 Hybrid Synergy Drive, 1G3 metallic gray
mandrei83

Thumbs up

Nu prea am mai intrat pe aici de ceva vreme, dar am revenit.. Iata ce mi-am montat intre timp pe Priusache:

1. ELECTRONICA:
-camera marche-arriere, conectata direct la MFD. Afiseaza automat vederea din spatele masinii, in momentul in care shifter-ul e pus in pozitia R. I-am adaugat un mic tweak la MFD cu schema din atasament, pentru a avea la dispozitie si un switch care sa activeze camera in D (fara sa fie in modul R) cand vreau eu. E foarte practica aceasta camera, mai ales in trafic, cand vrei sa vezi ce se intampla in spatele masinii. Mereu aveam impresia ca unii stau lipiti de bara mea din spate.. iar la un moment dat, chiar am gasit-o atinsa. Camera video a fost cumparata de pe eBay, de la un salvage din US cu 130USD (la reprezentanta Toyota era 2800RON+TVA). E originala Toyota, vine standard pe unele dotari americane ale Priusului, din 2006 incoace. Pentru detalii referitor la cum se instaleaza, va stau la dispozitie.
-oglinda heliomata Gentex K40, cu sistem HomeLink pentru deschiderea wireless a garajului. A fost 50USD, in timp ce la dealerii din US se vinde cu ~400USD+manopera. Pe piata europeana exista doar sistemul HomeLink, care se integreaza langa suportul de ochelari, montat in tavan, intre scaunele pasagerilor (costa ~500EUR).
-Vaistech MultimediaLinQ, sistemul de integrare iPhone/iPod cu HDD intern 160GB, 4 partitii. De asemenea, suporta device-uri USB (stick si HDD extern) si are suport FLAC, procesarea sunetului fiind full-digital (vezi pozele din atasament). Conectarea cu iPhone/iPod se face direct prin cablul USB, afiseaza playlist-urile de pe iPhone/iPod si ai control deplin al melodiilor din volan sau din magazia 6CD JBL. Mai mult, suporta upgrade firmware via USB, are alerte vocale (cand se copiaza de pe HDD-ul USB extern pe HDD-ul intern) si se integreaza cu softul MFD Gen. 5. E perfect compatibil si cu Toyota Prius 2010, doar daca i se modifica firmware-ul - vezi site-ul www.vaistech.com

2. ACCESORII INTERIOR:
-umeras pentru haine, montat pe scaunul soferului. E universal, se poate adapta la mai multe modele de masini - 5GBP+transport, cumparat de pe eBay
-NavCap (parasolar pentru MFD), e foarte bun in conditii de ziua, ca sa protejeze ecranul contra lumini - cumparat de pe www.juicedhybrid.com
-suport gunoi/tigari (ash tray) - cumparat de pe www.juicedhybrid.com
-tavita portbagaj - cumparata de pe un site romanesc (~150RON)

3. ACCESORII EXTERIOR:
-aparatori noroi pentru roti - cumparate de pe www.juicedhybrid.com
-aparatoare bara spate/portbagaj, e foarte practica, mai ales la bagaje mari - cumparata de pe www.juicedhybrid.com
-aparatoare capota fata, e foarte utila pentru ca nu mai iau pietre peste capota masinii, protejeaza de insecte si da un design mai deosebit masinii - cumparata de pe www.juicedhybrid.com
-bandouri laterale - cumparate de la o firma de piese auto din TM (~150RON)
-bandouri colturi - cumparate de pe www.rimimg.ro (100RON cu transport inclus)
-antena rechin (ca si la BMW) - cumparata de pe www.juicedhybrid.com. Imbunatateste calitatea receptiei radio si da un design mai futurist masinii. Se lipeste cu adeziv double-side 3M, nu am avut probleme cu ea pana acum.

4. URMEAZA:
-becurile normale pentru faza scurta, semnalizare directie, stopuri etc, vor fi schimbate in becuri cu tehnologie LED. Avantaje: consum redus, timp mic de raspuns si iluminare mai buna
-senzor automat de ploaie + lumina
-posibil - sistem GPL (consumul e aproximativ acelasi ca si cu benzina, doar ca GPL-ul costa 2.2RON/L, in timp ce benzina e dublu), FAR_EASTERN si-a montat saptamana asta GPL-ul pe masina lui. Montarea GPL-ului pe masina nu degradeaza performanta masinii si nu strica nici motorul, cum sustin unii. In orice caz, consumul ramane acelasi si la GPL. In orasul aglomerat, Prius imi consuma 5.5%, iar in afara aproximativ 4%. Deci, imaginati-va cum, cu GPL faci cu 12RON/100Km, iar in afara mergi cu 9RON/100Km!!!
-posibil - vreau sa-mi fac un sistem de intrare video, bazat pe cel de la Rear View Monitoring cu camera video. Pot sa folosesc intrarea de AUX in mers, si tot in acelasi timp sa ma uit la un film de pe iPhone, folosind iesirea de video compozit. Singurul dezavantaj e ca voi avea afisat in josul ecranului mesajul "Check surroundings for safety", dar nu ma deranjeaza. Sunt unii care si-au montat chiar si Mac Mini in dashboard-ul masinii..

Cam atat, il asteptam si pe FAR_EASTERN cu impresii despre GPL-ul care si l-a pus zilele astea pe masina lui, poze, consum etc..
Attached Images
File Type: jpg Antena rechin.JPG (716.0 KB, 30 views)
File Type: jpg Bandouri laterale.JPG (634.9 KB, 27 views)
File Type: jpg Camera video - meniu test.JPG (379.3 KB, 33 views)
File Type: jpg Camera video - pozitionare.JPG (425.1 KB, 31 views)
File Type: jpg Camera video - Switch all-time reverse (override R).JPG (671.9 KB, 30 views)
File Type: jpg Camera video - Tweak switch (schema electrica).jpg (44.6 KB, 28 views)
File Type: jpg Camera video - vedere spate.JPG (411.5 KB, 30 views)
File Type: jpg Camera video + protectie portbagaj.JPG (396.5 KB, 28 views)
File Type: jpg Gentex K40 - vedere fata.JPG (588.9 KB, 31 views)
File Type: jpg Gentex K40 - vedere spate.JPG (387.9 KB, 27 views)
File Type: jpg Protectie capota.JPG (568.9 KB, 29 views)
File Type: jpg Suport haine.JPG (878.6 KB, 25 views)
File Type: jpg Tavita portbagaj.JPG (739.4 KB, 24 views)
File Type: jpg Vaistech MML - ID3 Tag.JPG (323.2 KB, 25 views)
File Type: jpg Vaistech MML - Lista continut HDD.JPG (289.3 KB, 27 views)
File Type: jpg Vaistech MML - Lista melodii playlist.JPG (350.0 KB, 25 views)
File Type: jpg Vaistech MML - Meniu iPhone 1.JPG (301.9 KB, 30 views)
File Type: jpg Vaistech MML - Meniu iPhone 2 (afisare playlist-uri).JPG (326.4 KB, 23 views)
mandrei83 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 05:18 PM   #66
Prius_Fan
Membru junior

Prius_Fan

Quote:
Originally Posted by mandrei83 View Post
Cam atat, il asteptam si pe FAR_EASTERN cu impresii despre GPL-ul care si l-a pus zilele astea pe masina lui, poze, consum etc..
Salut tuturor!
Nu Far_Eastern a montat GPL-ul, ci eu...ai incurcat id-urile. In sfarsit, ideea este ca merge fara probleme. Nu am timp sa postez foarte mult azi, dar sapatama viitoare promit ca o sa plasez un tutorial DIY despre GPL, inclusiv cum sa-l obtineti la 1/2 pretul romanesc!
Pentru inceput, cateva poze:
Attached Images
File Type: jpg Comutator-indicator GPL.jpg (564.0 KB, 33 views)
File Type: jpg Duzele de admisie.jpg (650.0 KB, 31 views)
File Type: jpg ECU GPL STAG.jpg (677.2 KB, 29 views)
File Type: jpg Rampa injectoare.jpg (828.1 KB, 34 views)
File Type: jpg Reductor.jpg (487.1 KB, 30 views)
Old 10-05-2010, 07:59 AM   #67
FAR EASTERN
Membru senior

FAR EASTERN's Avatar

Masina: 2004 Prius Executive
FAR EASTERN

Thii, as fi vrut eu... Felicitari, Andrei si Catalin, pentru upgrade-uri!!!!! Ce bine ca ma notifica sistemul in cazurile mesajelor noi la subiectele subscrise!!!!
O sa intru si eu in clubul "upgradatilor", mai serios, dupa ce-mi schimb rulmentul de la roata stanga fata... Pana atunci...

Ah, nu cred ca v-am zis, ca am fost la un service sa-mi fac comanda si sa-mi schimb rulmentul. Numai ca in loc de cel care trebuia, mi-au adus... un rulment.
A fost de tot rasu', ia asta s-a intamplat din cauza ca s-a "indobitocit" lumea cu aplicatiile asta ale furnizorilor. Aplicatii care nici nu-si fac treaba calumea. Si sa-l vezi pe bietu' "meserias" cum se holba la rulment, ca n-avea unde sa-l puna...
Old 10-05-2010, 08:22 PM   #68
mandrei83
Membru junior

mandrei83's Avatar

mandrei83

Talking

Quote:
Originally Posted by FAR EASTERN View Post
Thii, as fi vrut eu... Felicitari, Andrei si Catalin, pentru upgrade-uri!!!!! Ce bine ca ma notifica sistemul in cazurile mesajelor noi la subiectele subscrise!!!!
O sa intru si eu in clubul "upgradatilor", mai serios, dupa ce-mi schimb rulmentul de la roata stanga fata... Pana atunci...
..........................
Sebi, multzam fain pt urari! Sa iti insanatosesti masina cat mai repede la 'doctor' si sa ne auzim cu bine! Daca vrei sa te ajut sa-ti faci imbunatatirile astea, cauta-ma pe YM si vorbim acolo..

Poimaine imi ajung senzorii de lumina si ploaie; am asteptat ceva dupa ei, pt ca au venit direct din China si mi-i trimite un baiat din CT! Sunt meserie, ai in atasament documentatia si ceva poze.

Cu senzorii astia si niste becuri LED in locul celor conventionale, mai am putin si imi fac Prius 2010 din masina mea! (lasand la o parte motorul de 1.5, care va ramane tot de 1.5)
Attached Images
File Type: jpg 26082009(002).jpg (321.0 KB, 21 views)
File Type: jpg 26082009(004).jpg (330.8 KB, 15 views)
File Type: jpg 26082009(005).jpg (358.9 KB, 15 views)
File Type: jpg 26082009.jpg (325.5 KB, 17 views)
Attached Files
File Type: pdf Rain and light.pdf (741.8 KB, 5 views)
Old 17-05-2010, 10:30 AM   #69
ambrozie
Membru junior

Masina: Toyota Prius 2006 Gri
ambrozie

@mandrei sa o stapanesti sanatos, arata foarte bine ce ai facut la ea.
Planurile pentru a mea sunt:
- bandouri usi, @mandrei da-mi si mine un link catre firma din tm
- camera mers inapoi, o sa il contactez pe @mandrei inainte sa ma apuc
- gps garmin gvn 53 sau daca gasesc o alternativa chinezeasca ...
- si imi mai face cu ochiu si senzorul de lumini si ploaie
ambrozie is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2010, 10:36 AM   #70
mandrei83
Membru junior

mandrei83's Avatar

mandrei83

Quote:
Originally Posted by ambrozie View Post
@mandrei sa o stapanesti sanatos, arata foarte bine ce ai facut la ea.
Planurile pentru a mea sunt:
- bandouri usi, @mandrei da-mi si mine un link catre firma din tm
http://www.rimimg.ro/ - Aici gasesti tavita portbagaj, bandourile laterale si de colt

Quote:
- camera mers inapoi, o sa il contactez pe @mandrei inainte sa ma apuc
Camera video trebuie sa ti-o cumperi de pe eBay US, e cam 130-200USD, depinde unde dai de ea. Apoi trebuie sa dai si niste gauri in usa portbagajului, pt ca nu e deja loc de camera. Cu schemele electronice si alte infomatii te ajut

Quote:
- gps garmin gvn 53 sau daca gasesc o alternativa chinezeasca ...
E mai bun Garminu', nu lua nicio alta chinezarie. Ca sa fie ieftin si bun, ia un Garmin Nuvi 250W, e super!

Quote:
- si imi mai face cu ochiu si senzorul de lumini si ploaie
0770446919 - asta e numarul tipului din CT care le vinde. Posta m-a costat 8RON, iar senzorii 270RON. Vezi ca tipul ii vinde si pe alte forumuri, e super OK si poti conta pe el. Am platit in avans, in contul lui bancar, baiatul e serios..
Old 26-05-2010, 10:48 PM   #71
mandrei83
Membru junior

mandrei83's Avatar

mandrei83

Quote:
Originally Posted by Prius_Fan View Post
Salut tuturor!
Nu Far_Eastern a montat GPL-ul, ci eu...ai incurcat id-urile. In sfarsit, ideea este ca merge fara probleme. Nu am timp sa postez foarte mult azi, dar sapatama viitoare promit ca o sa plasez un tutorial DIY despre GPL, inclusiv cum sa-l obtineti la 1/2 pretul romanesc!
Pentru inceput, cateva poze:
Catalin, imi place la nebunie cum se misca Priusul tau cu GPL, si de asta, am decis sa imi pun si eu pe masina mea. O sa comand STAG-300 Premium de pe www.drypa.pl saptamana viitoare impreuna cu ceea ce ai luat si tu pentru a ta. Oricum, pt. ca esti primul roman care si-a pus GPL pe masina, e ceva sa mergi cu consumul ala nesimtit de 12-13RON/100Km. Si-asa, momentan, consumul in Bucuresti la Priusache al meu e undeva in jur de 5-5.5%, asa ca, dupa ce ii voi monta GPL-ul, voi avea echivalentul a unui consum de 2.5-3% benzina in Bucuresti si 2-2.4% in afara (Prius al meu consuma 3.8-4.2% la drum lung, in Romania).

Va tin la curent..
Old 10-06-2010, 11:20 PM   #72
ambrozie
Membru junior

ambrozie

Baieti stiti vreun prius la dezmembrat imi trebuiesc cateva ornamente din interior care sunt incredibil de scumpe.
Old 11-06-2010, 12:15 AM   #73
mandrei83
Membru junior

mandrei83's Avatar

mandrei83

Quote:
Baieti stiti vreun prius la dezmembrat imi trebuiesc cateva ornamente din interior care sunt incredibil de scumpe.
Salut,

1. Ce model de Prius este? E cel 2004-2005, sau facelift-ul din 2006-2009?
2. Despre ce piese e vorba? Fa-ne o lista, sa vedem ce se poate face..
3. Personal, am o cunostinta in US care are parc de Priusuri, cred ca te pot ajuta..

Plata o voi face prin PayPal, shipping-ul platit ultima data pt o oglinda heliomata si inca niste componente marunte a fost facut prin USPS si a costat cam 40USD. La vama nu am platit nimic, pt ca mi-am declarat produsele la maxim 30USD ca si valoare..

Un prieten bun isi va aduce la sfarsitul lunii un motor (atentie, am zis MOTOR intreg, cu toate partile componente) la 390USD+shipping-ul spre Romania! E maniac, ma socheaza cand vad la ce super-preturi scoate unele chestii..

Apropo, piesele mele pt instalarea GPL-ului pe masina mea, tocmai au plecat ieri din Polonia. Saptamana viitoare le montez, va tin la curent!
Old 13-06-2010, 03:40 PM   #74
cupon
Membru junior

cupon

Default help

Am schimbat compresorul de A/C si trebuie sa reincarc instalatia cu freon. Aveti idee cat ulei special nd11 trebuie pus ?

Am gasit pe net ca ar trebui aproximativ 130 ml, dar nu-mi dau seama daca e pentru toata instalatia sau doar pentru compresor.

A schimbat careva freonul la prius ? Cat ulei a avut in instalatie cand ati facut vacum ?
Old 14-06-2010, 12:53 AM   #75
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
LittleM@n

nu cred ca stie sa-ti spuna cineva pe forum detaliul asta. Cel mai bine incearca la toyota romania (ei au de unde sa afle sigur, dar trebuie sa fie destul de draguti incat sa-ti spuna), sau la orice alt service normal, care face reincarcari de instalatii de freon si au acces la programele uzuale de piese auto & stuff. Pe acolo scrie exact ce si cat trebuie (nu stiu sa-ti spun fix ce program, ca nu am lucrat cu ele, dar cand am fost in service sa-mi fac reumplerea instalatiei, baietii au verificat pe calculator, cautand odata manual dupa masina, si alta data dupa seria de sasiu )
LittleM@n is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2010, 09:05 AM   #76
cupon
Membru junior

cupon

Multumesc LittleM@n . Ai idee cand ti-a facut reumplerea daca a refolosit uleuiu care se afla in instalatie sau ti-a pus unul nou ?

Ideea e ca acest ulei ND-11, nu prea se gaseste, si ca sa-l comanzi te duce la aproximativ 100$, cu shipping, pentru un recipient de 200 ml.

In alta ordine de ideei poate ne spune Prius_Fan sau mandrei83 cand cat i-a costat instalatia de GPS, manopera etc ...
Old 14-06-2010, 09:38 PM   #77
Toyo Cris
Membru senior

Masina: Toyota Avensis 2.2 D4D, Yaris D4D, Matiz
Toyo Cris

Quote:
Originally Posted by cupon View Post
Multumesc LittleM@n . Ai idee cand ti-a facut reumplerea daca a refolosit uleuiu care se afla in instalatie sau ti-a pus unul nou ?

Ideea e ca acest ulei ND-11, nu prea se gaseste, si ca sa-l comanzi te duce la aproximativ 100$, cu shipping, pentru un recipient de 200 ml.

In alta ordine de ideei poate ne spune Prius_Fan sau mandrei83 cand cat i-a costat instalatia de GPS, manopera etc ...
Salut!
Sper sa-ti fie de folos cateva informatii.
1. In timpul recuperarii freonului din instalatie de climatizare, o data cu acesta (freonul) se recupereaza si o parte din ulei. Uleiul din instalatie nu poate fi recuperat in totalitate, de aceea aparatele de recuperare, vidare si incarcare sunt prevazute cu o gramada de facilitati si accesorii pentru a usura munca tehnicienilor service (care nu sunt de profesie frigotehnisti). Facilitatile principale ale acestor aparate sunt:
- masurarea si/sau cantarirea cantitatii de ulei recuperate (pentru a fi introdusa in instalatie aceeasi cantitate recuperata.
- cantarirea cantitatii de freon recuperata.
- cantarirea cantitatii de freon introdusa.
2. Nu se recomanda completarea cu alt tip de ulei frigorific decat cel existent in instalatie.
3. Se poate inlocui uleiul frigorific din instalatia de climatizare atunci cand demontati compresorul de AC, goliti compresorul de ulei si purjati restul instalatiei cu AZOT, introduceti noul ulei in compresor (cantitatea recomandata de producator).
Un ulei de foarte buna calitate (nu mai retin denumirea) la 250 ml parca costa cca 100 RON.
4. Tipul de agent frigorific sau freon la toate auto generatii de dupa 1995 sunt incarcate cu R134a. Freonul nu este un consumabil - daca trebuie completat cu freon este sigur ca exista un loc pe unde iese.
De obicei, sup capota (sau sasiul masinii) multi producatori au lipit o eticheta cu date despre tipul de freon, tipul de ulei si cantitatea acestora.
Racoare in masina pe vremuri calduroase!
Toyo Cris is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2010, 10:09 PM   #78
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

LittleM@n

la mine a fost un pic ciudat, intrucat m-am trezit cu tot freonul aruncat in masina, cantitatea ramasa fiind undeva in jur de 35-40%, deci nu prea stiu ce au mai putut recupera. Operatiunea au efectuat-o cu un aparat modern, special pentru chestia asta: il programai, ii dadeai cantitati si tot, iar el facea singur toate operatiunile.
Ce a avut, nu stiu nici in ziua de astazi; eu am desfacut toata masina bucati, am dat tot bordul jos sa ajung la vaporizator (ca pe alt undeva nu avea cum sa ajunga inauntru), si cand l-am scos, am observat ca este intreg. L-am pus in instalatie sub presiune, mare (vreo 10 bari parca), l-am invartit pe toate partile, iar la final l-am pus la loc la fel, pentru ca chiar nu aveam ce sa-i fac. De atunci merge bine in continuare, dar ramane in continuare un mister de ce a scapat freonul. Ca sa nu mai zic ca am stat fara masina o luna, pentru ca am tinut-o desfacuta bucati
Old 15-06-2010, 09:00 PM   #79
Toyo Cris
Membru senior

Toyo Cris

Quote:
Originally Posted by LittleM@n View Post
la mine a fost un pic ciudat, intrucat m-am trezit cu tot freonul aruncat in masina, cantitatea ramasa fiind undeva in jur de 35-40%, deci nu prea stiu ce au mai putut recupera. Operatiunea au efectuat-o cu un aparat modern, special pentru chestia asta: il programai, ii dadeai cantitati si tot, iar el facea singur toate operatiunile.
Ce a avut, nu stiu nici in ziua de astazi; eu am desfacut toata masina bucati, am dat tot bordul jos sa ajung la vaporizator (ca pe alt undeva nu avea cum sa ajunga inauntru), si cand l-am scos, am observat ca este intreg. L-am pus in instalatie sub presiune, mare (vreo 10 bari parca), l-am invartit pe toate partile, iar la final l-am pus la loc la fel, pentru ca chiar nu aveam ce sa-i fac. De atunci merge bine in continuare, dar ramane in continuare un mister de ce a scapat freonul. Ca sa nu mai zic ca am stat fara masina o luna, pentru ca am tinut-o desfacuta bucati
Salut!
Ma ocup destul de putin de climatizari auto (profilul fiind axat mai mult pe frigul comercial si cel industrial), dar din experienta (daca in urma verificarilor nu au gasit nimic) cred ca e posibil din cauza presiunii destul de mari (de exeplu, daca este efectuata o vacumare insuficienta a instalatiei este posibil aparitia unui dop de gheata in duza de expansiune - totusi destul de putin probabil sa fi fost insuficient vacumata) sa fi scapat pe la flansele de legatura a vaporizatorului unde etansarea este realizata cu oringuri. Presiunea pe joasa (aspiratie/retur) in acest caz poate trece de 10 bari.
Oricum e destul de ciudat cazul tau! Daca totusi la pierdut pe la compresor, este mult mai plauzibil. Sunt compresoare prevazute cu supapa de siguranta, iar la presiuni foarte mari (pe partea de inalta -tur/refulare- presiunea poate trece de 35 bari!!!)
Freonul nu are miros, mirosul provine de la uleiul frigorific din instalatie.
Cu respect!
Old 16-06-2010, 11:01 PM   #80
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

LittleM@n

Si eu stiam cam la fel. Problema este ca eu am vazut fum alb in masina. Mergeam pe autostrada cu A/C-ul cuplat si la un moment dat a inceput sa iasa alb pe gaurile de ventilatie. Am oprit A/C-ul si s-a oprit si fumul; l-am repornit si a inceput iar. Apoi, l-am dat pe aer de afara (era pe recirculare) si sufla de data asta mai putin; trecut inapoi pe recirculare, iar sufla alb puternic. Am oprit A/C-ul si am mers fara el un timp, iar dupa ce l-am pornit pe aer de afara a mai suflat un pic alb iar apoi gata...dar in acelasi timp aerul era mult prea insensibil mai rece.
Stiu despre ce o-ring-uri zici, pentru ca am desfacut eu cu manutza mea toata masina si toata instalatia, si am dat tot jos. Baietii la care am fost pentru asta sa ma si ajute, aerele conditionate auto sunt una dintre specializarile lor, deci nu am fost la niste oarecare. Ca idee, vaporizatorul este incapsulat oarecum ermetic intr-o carcasa de plastic, infasurat pe margini cu un burete de tip izopren, iar apoi cu un purfix foarte gros si fest strans. Din vaporizator ies doua tzevusti de 5-10cm, care ies in afara cutiei de plastic, si dau direct in motor, unde se imbina cu restul instalatiei fiind etansate de respectivele o-ring-uri. Asta era si ideea apoi, ca daca nu este crapat pe undeva, sa vedem daca e pe la o-ring-uri. Dar cum ele sunt in afara habitaclului, nu prea mai au treaba (oricum, am fost, am cautat si am luat altele noi). Am umplut instalatia cu lichid verde, ce se vede la UV (imi scapa acum numele), am fortat chiar un pic mai mult in ea, i-am facut nu stiu cate teste...pur si simplu, daca a scapat prin vreun por, acum nu mai vroia si gata (sa se fi astupat singur, sa fi fost voodoo magic, chiar nu am idee).
Macar am dobandit experienta in desfacut/montat masina (pacat ca am dat-o la putin timp dupa operatiune )
Old 17-06-2010, 09:26 PM   #81
Toyo Cris
Membru senior

Toyo Cris

Mda... chiar ca a fost voodoo! Fumul ala alb era de fapt ulei frigorific cu freon in stare de vapori (uleiul frigorific circula prin instalatia frigorifica in proportie de cca 70% in stare de vapori - astfel se face lubrifierea compresorului). Substanta bagata in instalatie este "substanta de contrast" si este de culoare galben-verde. Verificarea pierderilor se face dupa ce freonul a "disparut" din nou din instalatie, intr-o incapere intunecata si cu ajutorul unei lampi cu ultraviolete.
Ai incercat o reancarcare a instalatiei fara sa o desfaci?
Numai bine!
Old 17-06-2010, 11:07 PM   #82
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

LittleM@n

Asa, substanta de contrasta, ca-mi scapa numele, merci de completare

Da, ordinea a fost: reumplem instalatia cu freon + substanta de contrast si vedem daca scapa, ce si cum.
La un moment dat parea ca scade un pic presiunea in inslatatie si atunci am zis: clar, scapa, o desfacem sa vedem vaporizatorul; instalatia pe la motor era absolut intacta, am stat cam o ora si ne-am uitat cu lanterna pe toate partile.

Cu siguranta vaporizatorul a cedat pe la vreo cotitura, prin vre-un por micronic, sau ceva de genul, si probabil ca nu va mai face decat daca va mai fi vreodata exact in conditiile alea... altfel, chiar nu avea cum si pe unde sa scuipe tot afara. Era pur si simplu impecabil.
El a stat o saptamana cu 10 bari in el, si in aer, si in apa. 10 bari au pus, 10 au ramas. Daca a fost bine, n-a fost bine, am gresit pe undeva cand am facut operatiunile, chiar nu stiu. Ce stiu e ca acum merge si merge bine, exact cu aceleasi piese
Old 18-06-2010, 10:40 PM   #83
Toyo Cris
Membru senior

Toyo Cris

Cred totusi ca proplema a fost pe la supapa de siguranta de pe compresor. Daca ventilatia era cu aport de aer proaspat, in momentul "cu pricina", putea ajunge in interiorul masinii vaporii de ulei si freonul.
Old 06-07-2010, 01:24 PM   #84
catalyn
Membru junior

Masina: Prius Executive 2007
catalyn

Quote:
Originally Posted by Prius_Fan View Post
In sfarsit! VICTORIE!!! Am reusit sa obtin dvd-ul navi cu romania versiunea 08-09. Merge la orice model toyota cu MFD gen. 5. Merge 100%, inclusiv voce. Astept amatori - pret promotional - 20 ron
salut,am un prius din 2007,si vreau sa stiu daca merge si la mine ,vreau sa-l cumpar .Mersi.Astept raspuns pe marcu.catalin@yahoo.com
catalyn is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2010, 12:11 PM   #85
ambrozie
Membru junior

ambrozie

Am facut prima modificare la Priusul meu Am schimbat sistemul audio cu care a venit masina facut pentru US cu unul european cu MP3 si WMA. Nu am testat cum merge cu MP3-uri inca, dar am savurat posturile de radio cu frecvente pare pe care nu le puteam prinde inainte.
Pentru cine este interesat mai am inca un radio netestat identic cu asta (mp3 wma ) pentru ca am comandat doua (o poveste lunga). Din cate stiu eu nu se potriveste pe masinile cu JBL
Old 20-07-2010, 11:16 AM   #86
cupon
Membru junior

cupon

Quote:
Am facut prima modificare la Priusul meu Am schimbat sistemul audio cu care a venit masina facut pentru US cu unul european cu MP3 si WMA. Nu am testat cum merge cu MP3-uri inca, dar am savurat posturile de radio cu frecvente pare pe care nu le puteam prinde inainte.
Pentru cine este interesat mai am inca un radio netestat identic cu asta (mp3 wma ) pentru ca am comandat doua (o poveste lunga). Din cate stiu eu nu se potriveste pe masinile cu JBL

Cat te-a costata modificarea ? Si eu am tot un prius din US, insa e varianta cu JBL
Old 20-07-2010, 12:48 PM   #87
ambrozie
Membru junior

ambrozie

un pic peste 100 euro, eu zic ca a fost o investitie buna mai ales ca cd-ul original sarea destul de repede. Cand m-am apucat de cautat nu stiam ca exista varianta asta, voiam sa fie cu magazie, dar dupa alte cateva zeci de posturi citite pe net am hotarat sa fie varianta cu mp3, ca am mai putine riscuri de incompatibilitate.
Am testat aseara cum merge cu mp3-uri se aud ok dar pe ecran nu apara ecranul specific pentru mp3 cu selectat de foldere etc. pot sa le selectez doar din butoane sper sa se poata face ceva din testere la reprezentanta.
Urmeaza sa imi schimb volanul de cauciuc cu unul imbracat in piele, in acest moment ma docunentez pentru operatiune, volanul a sosit.
Old 13-08-2010, 09:11 AM   #88
mandrei83
Membru junior

mandrei83's Avatar

mandrei83

Uita-te pe schema electrica a masinii si vezi daca iti poti schimba intreg MFD-ul. Din ce am inteles, tu aveai initial modelul vechi de magazie fara redare mp3 pe modelul Prius 2004-2005, dupa care i-ai pus magazia JBL cu mp3.

Ideea e ca in softul MFD-ului e si upgrade-ul la firmware ce iti permite sa ti se afiseze numele la mp3-uri, plus ca ai si intrare video compozit, in caz ca vrei sa-ti pui camera video marsalier, cum am eu.

Nu stiu daca merita investitia pt tine, dar prima data ar fi cel mai recomandat sa te debarasezi de vechiul MFD, pt ca vei plati vreo 5-700USD pe cel nou...
Old 13-08-2010, 08:54 PM   #89
Prius_Fan
Membru junior

Prius_Fan

Quote:
Salut. Sunt interesat de player-ul MP3-WMA, pentru ca am luat unul de la mircealaslau si am gasit ceva defecte mecanice, destul de usor de rezolvat...ideea este ca acum nu mai imi intra toate piesele la loc. Daca ai un pret rezon, da-mi de stire!
Old 13-08-2010, 08:56 PM   #90
Prius_Fan
Membru junior

Prius_Fan

Quote:
Originally Posted by catalyn View Post
salut,am un prius din 2007,si vreau sa stiu daca merge si la mine ,vreau sa-l cumpar .Mersi.Astept raspuns pe marcu.catalin@yahoo.com
PM me with phone no., ne intalnim, il testam si ti-l dau!
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules