Forum Toyota Romania. Păreri, discuții, service, tot ce înseamnă Toyota.
Forum Club Toyota Romania  
Sitemap

Go Back   Forum Club Toyota Romania > Tehnic > VVTi

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-05-2010, 08:50 AM   #1
david_stefan
Membru junior

Masina: Auris 1.33
david_stefan

Default motor 1.33 in rodaj

Buna ziua domnilor,
De cateva zile m-am alaturat unei comunitati care cu mandrie o pot numi "club al fiabilitatii" de unde si achizitia unui Auris motor 1.33.

Am ceva intrebari pe care doresc sa la adresez domniilor voastra cu rugamintea ca in cazul unor raspunsuri evidente, sa fiti ingaduitori si urmand linia, daca un moderator considera ca acest topic isi are locul intr-un alt loc predestinat, sa fiti buni cu mine

1. Rodaj? Pai e greu de facut! Am ridicat masina acum cateva zile si pana pe Grivitei, am mers mai mult bara la bara, sub 3000 de ture, sarit de vreo cateva ori (pana in 5000) speriat de claxoanele "sufrageriilor pe roti". Va rog un sfat: cat inseamna rodaj?

2. Dupa ce am reusit sa o parchez, mirosea a ferodou pe langa ea, de unde si in lipsa unor informatii minime de mecanica, am dibuit in optimismul meu ca "ei, lasa, asa e la inceput, miroase un pic ambreiajul". Ma poate linisti careva?

3. Un rodaj poate fi facut, daca se respecta cei 2000-3000 de km doar intr-o localitate?

4. Da, mi s-a spus, dar prefer si o parere a unor persoane ce chiar conduc: sub 3000 ture... dar in a 6-a, pana in cati km?

5. Am sa revin, un novice fiind, gasind raspunsuri la multe dileme ce au inceput sa apara (de ex: cat sa tin masina pe loc? serviceul de 1000 de km, poate fi la 700? dar la 1300 poate fi? Dar la aceste intrebari garantez ca se vor regasi in topicuri urmatoare)

Toate cele bune.
Old 21-05-2010, 08:56 AM   #2
david_stefan
Membru junior

david_stefan

6. Uleiul cu care vine motorul, este mineral sau sintetic?

7. Este de preferat sa fie schimat la revizia de 1000 de km?

8. Recomanda cineva vreun aditiv?
Old 21-05-2010, 10:46 AM   #3
Oestereich
Forum Fan

Oestereich's Avatar

Masina: Avensis 2.0 D-4D; VW Touran 2.0 TDI - DSG
Oestereich

Quote:
Originally Posted by david_stefan View Post
Buna ziua domnilor,
De cateva zile m-am alaturat unei comunitati care cu mandrie o pot numi "club al fiabilitatii" de unde si achizitia unui Auris motor 1.33.

Am ceva intrebari pe care doresc sa la adresez domniilor voastra cu rugamintea ca in cazul unor raspunsuri evidente, sa fiti ingaduitori si urmand linia, daca un moderator considera ca acest topic isi are locul intr-un alt loc predestinat, sa fiti buni cu mine

1. Rodaj? Pai e greu de facut! Am ridicat masina acum cateva zile si pana pe Grivitei, am mers mai mult bara la bara, sub 3000 de ture, sarit de vreo cateva ori (pana in 5000) speriat de claxoanele "sufrageriilor pe roti". Va rog un sfat: cat inseamna rodaj?

2. Dupa ce am reusit sa o parchez, mirosea a ferodou pe langa ea, de unde si in lipsa unor informatii minime de mecanica, am dibuit in optimismul meu ca "ei, lasa, asa e la inceput, miroase un pic ambreiajul". Ma poate linisti careva?

3. Un rodaj poate fi facut, daca se respecta cei 2000-3000 de km doar intr-o localitate?

4. Da, mi s-a spus, dar prefer si o parere a unor persoane ce chiar conduc: sub 3000 ture... dar in a 6-a, pana in cati km?

5. Am sa revin, un novice fiind, gasind raspunsuri la multe dileme ce au inceput sa apara (de ex: cat sa tin masina pe loc? serviceul de 1000 de km, poate fi la 700? dar la 1300 poate fi? Dar la aceste intrebari garantez ca se vor regasi in topicuri urmatoare)

Toate cele bune.
Quote:
Originally Posted by david_stefan View Post
6. Uleiul cu care vine motorul, este mineral sau sintetic?

7. Este de preferat sa fie schimat la revizia de 1000 de km?

8. Recomanda cineva vreun aditiv?
1. Mers de bun simt, fara bruscari (accelerari excesive, frane de motor exagerate -> turatii mari...)
2. Nu cred ca mirosea a ferodou...cred ca mirosea a masina noua ...daca era ferodou, sigur erai mai panicat decat pari...
3. Nu prea, pentru ca trebuie sa mergi ceva mai lin...si sa te bucuri de achizitie...o iesire de o zi doua nu strica
4. Depinde de stil, masina....de ex cu Avensisul merg cu a 6 a de la 100 in sus, in timp ce Touran-ul merge cu treapta 6 de la 80...so...cum simti tu masina...incearca sa nu o fortezi (subturare....) si de principiu uita de povestile cu "merg la consum"...
5. Nu exista "service la 1000 KM. La Toyota se face doar o inspectie vizuala, care dureaza fix 5 minute...la alte marci aceasta practica nu exista (Ex.VW)
6. Parca sintetic...nu sunt sigur...
7. Am raspuns la 5 ...nu se schimba nimic si nu are nici un sens sa faci asa ceva....
8. Nu vei primi astfel de recomandari pana pe la 100.000 Km...ai masina noua...lasa ideile de dacie veche

Over All....ideea de rodaj a ramas la noi, la romani. In general in afara nu este foarte cunoscuta aceasta practica....ca producatorul iti recomanada ca in primii 1.000 Km sa mergi usor & stuff e una, insa asta nu inseamna ca acel motor este "crud"...Masina a fost verificata inainte sa ajunga la tine si daca nu ma insel unii fac acest rodaj de motor in fabrica....

Concluzie : Sa o stapanesti sanatos si in general lasa-te ghidat de bunul simt pe care sunt sigur ca il ai. Masina este ok si va ramane asa foarte mult timp
Old 21-05-2010, 11:37 AM   #4
david_stefan
Membru junior

david_stefan

Mutumesc pentru urari si de acum sa va asteptati sa particip la aceste discutii. Oricum anticip mai multe intrebari ce o sa vina
Old 28-05-2010, 09:04 AM   #5
tzepesch
Membru junior

tzepesch's Avatar

Masina: Auris Luna+ 2L D-4D
tzepesch

felicitari pt noua ta achizitie...

daca nu va scartai ca a mea in interior, vei avea noroc, in rest e o masina f ok, placuta la condus. nu stiu exact cata forta poate avea motorasul asta de 1.33, care mi se pare micut pt gabaritul aurisului, dar nah... oricum, cu 2L e destul de amuzanta, mai ales la munte in urcare, e o nebunie sa-i dai in gura...

sunt chiar f curios cum se conduce o benzina toyota, singurele benzinare pe care le-am condus au fost doar oltcitu si dacia mea veche, in rest numai hdi, tdi si d4d.

dupa mia mea de rodaj, mi-au reglat coloana de directie care era pusa stramb din fabrica, statea intors volanul usor spre stanga. in rest exploatata in cam toate conditiile de drum, si A si munte, si putin offroad, in diverse regimuri de mers, dar fara sa o bruschez exagerat. i-am dat vreo 2 scarturi sa o simt putin si atat. a doua zi dupa ce am luat-o am facut transfagarasanul, prima data ca sofer. te invata bine sa folosesti frana de motor asa cum trebuie.
Old 14-06-2010, 10:17 AM   #6
david_stefan
Membru junior

david_stefan

Multumesc,
nu scartaie chiar deloc (in prezent )

Motorul consider ca este inca in rodaj, la vreo 4000 de KM pe bord, dar daca expresia "ghidat de bunul simt" ar insemna pentru un drum de autostrada 140 km/h ceva normal, atunsi cred ca sa ma fi incadrat in asa ceva.

Am citit undeva pe forum http://www.club-toyota.ro/forum/show...ighlight=rodaj
Da, este legat de Corolla, la sectiunea 3, se precizeaza ceva de ture, km/h....
Intrebare: Cat din aceste informatii se pot aplica motorasului meu 1.33 montat pe o caroserie de 1300 kile?
Old 14-06-2010, 11:04 PM   #7
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
LittleM@n

Sunt oameni care ii dau blana de cand ies cu ea pe poartea dealerului. Altii nu-i dau niciodata. E dificil de spus exact cat si ce influenta are asupra masinii.
Eu unul am asteptat sa deapseaca 1000km, iar la 1001km avea 6000

Ideea motoarelor noi este ca ele incep sa se lase si sa traga mai bine dupa 8-10.000 km.
Dar atat timp cat o lasi usurel la inceput, iar apoi cresti treptat, iar pe urma nu o omori inutil, eu zic ca poti merge lejer cum consideri. Adica poti ajunge si la 6000 in depasiri, plecari de la semafor, etc, dar sa nu o tii acolo inutil
LittleM@n is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 08:23 AM   #8
david_stefan
Membru junior

david_stefan

Cum spunea si domnul Brucan la Revolutie, "scurt si la obiect" !
Old 15-06-2010, 03:49 PM   #9
david_stefan
Membru junior

david_stefan

Sa nu desconsideram ce poate produce cateva ganduri:

Intrebare ce mi-a aparut ca din senin: Daca in primii 3000 de km nu se respecta regulile primite de la dealeri pentru perioada de rodaj (nu in totalitate) si in urmatorii 2000 de km se merge strict conform notiunii de "rodaj", ar avea vreo influenta benefica acesti ultimi 2000 de km, sau pot intr-un anumit fel sa "conduca" motorul spre o viata lunga?

Multumesc domniilor voastre pentru amabilitate de a raspunde profanilor
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules