Forum Toyota Romania. Păreri, discuții, service, tot ce înseamnă Toyota.
Forum Club Toyota Romania  
Sitemap

Go Back   Forum Club Toyota Romania > Tehnic > D4-D

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-04-2008, 11:34 AM   #31
gazi
Toyota Addict

gazi's Avatar

Masina: Toyota Avensis Luna LCA Wagon, D4-D
gazi

Quote:
Originally Posted by David View Post
am, deja 5500 km. am inceput sa ii dau 3300-3600 rpm asa, mai rar
in schimb am o problema , daca accelerez mai tare in a II-a, nu trage liniar, intra turbina si in zona de 3000 rpm parca nu mai are zvac, parca o tine ceva, apoi isi dai iar drumul spre 3300 incolo. a abservat cineva asta la 2.0 d4d ? nu stiu parca se manifesta acel TURBO-LAG exact in zona de 3000 rpm, desi nu calc pedala brusc, nu pana la podea, niciodata nu ii dau pedala cand sunt sub 2000 rpm. simt cum intra turbina la 2000, cum urca de o ia dracii si in zona 2800-3200 are o intarziere, apoi mai urca pana la 3600 tot asa, frumos.
a mai observat cineva asta la d4d 2.0 ?
Eu am D-4D 2.0 de 126hp, Avensis. Nu am obs. lag-ul de care vorbesti tu. Pur si simplu o "arde" constant. E adevarat ca dincolo de 4000 nu prea am avut ocazia sa ma duc
Old 22-04-2008, 03:22 PM   #32
David
Forum Fan

David's Avatar

Masina: corolla solenza scala 1.4
David

in mod normal eu la 3000 schimb, uneori f rar cand am nevoie o duc si in 3500, chiar e indicat pentru turbina. i-am dat si varf de 200/h o data si turatia era de 3600.
ideea e ca nu are o acceleratie liniara , ea intre 2000 si 3000 are cuplul maxim.
in service mi-au spus f clar de fiecare data , fara mila fata de motor ca o sa iti para rau, turbina si injectoare bulite. chiar schimb la 3000 ptr ca asa mi-a fost recomandat
Old 22-04-2008, 09:44 PM   #33
nitronos
Membru junior

nitronos's Avatar

Masina: Avensis 2.2 D-4D LuXuRy
nitronos

Spuneti-mi si mie daca ati obeservat vreodata la pedala de accelaratie daca simtiti o piedica mica adica ca si cum ar trosni ceva acolo (nush daca ma fac inteles, parca trece peste ceva cand o accelarez) in toate vitezele.

Apropo de faza cu turbo lag-ul. am 2.2 d-4d si m-a disperat aceasta intarziere... eu nush cum draq cei care au diesel nu o simt. probabil merg cu 80 km/h in afara orasului si nu conduc sportiv dar daca conduci sportiv o sa vezi ca e chiar enervanta intarzierea turbinei. am 3500 km cu mashina. probabil pe la 10-12 mii nu o sa mai fie asa "simtibil"
nitronos is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2008, 03:51 PM   #34
C_R_Y
Forum Fan

C_R_Y's Avatar

Masina: Corolla E15 2.0 D-4D Luna
C_R_Y

La pedala de acceleratie nu am sesizat nimic, doar cand am ambreiajul un pic apasat si virez de volan simt o mica bataie in pedala.
Turbo lag-ul este prezent la toata lumea doar ca unii il simt iar altii nu. Cei care nu il simt, ori au condus doar diesel ori merg destul de linistit ca sa ii incomodeze. Eu il simt si incerc sa-l previn cat de mult pot. De exemplu la plecarea de pe loc, intai accelerez si dupa aia ridic piciorul dupa acceleratie, la benzina poti face aceste 2 actiuni concomitent, e mai simplu. La drum lung nu pot sa zic ca ma incomodeaza prea tare.
Old 23-04-2008, 04:00 PM   #35
David
Forum Fan

David's Avatar

David

nu am crezut cum poate sa fuga masina, pana i-am dat la 2000 rpm un mic sprit in gol, apoi am lasat ambreiajul si am accelerat
Old 23-04-2008, 04:20 PM   #36
C_R_Y
Forum Fan

C_R_Y's Avatar

C_R_Y

Da, si acum ma mai surprinde cateodata cat de frumos pleaca si uniform. Dupa 1 an de zile, tot nu m-am plictisit de motorul asta.
Old 23-04-2008, 11:14 PM   #37
nitronos
Membru junior

nitronos's Avatar

Masina: Avensis 2.2 D-4D LuXuRy
nitronos

mai deci serios azi stateam cu mashina oprita si apasam accelaratia.... chiar se simte rau aceasta piedica... si nu este intr-un punct.... in 3 puncte diferite o simt ... depinde cum apas pe pedala.... Jur parca s-ar rupe ceva acolo asa se simte
nitronos is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:28 PM   #38
costinst
Toyota Addict

costinst's Avatar

Masina: Auris 1.4L D4-D Terra
costinst

Nu stiu daca e cel mai nimerit topic pentru intrebarea asta, dar iat-o:

Pana la ce turatie maxima ati dus motorul? Eventual daca stie cineva daca taie alimentarea si la ce turatie.

Discutam cu cineva zilele trecute in legatura cu un motor pe benzina apropo de turatii maxime si taiat alimentarea si mi-a venit in minte intrebarea care tocmai am scris-o.
Eu personal nu am mers peste 4000 de ture si habar nu am ce se intampla la turatii mai mari.
Old 04-09-2008, 12:09 AM   #39
LittleM@n
Super Moderator

LittleM@n's Avatar

Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
LittleM@n

cam la toate toyotele alimentarea e taiata cu 500 de ture peste puterea maxima (cel putin la benzine); deci probabil in 99% din cazuri se taie alimentarea la 6500rpm (cel putin la cele 2 toyote care mi-au trecut prin mana am ajuns in limitare, si taie sigur la 6500...am ajuns din greaseala...depasire )

La diesel ar trebui sa fie ceva mai mult de 500 de ture decat puterea maxima...banuiesc ca probabil pe la 4400-4800rpm sa-i taie motorina...
LittleM@n is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 08:43 AM   #40
C_R_Y
Forum Fan

C_R_Y's Avatar

C_R_Y

Am ajuns eu la limitare dar nu am apucat sa ma uit la turatii pentru ca ma plictisisem asteptand sa fac stanga si cand am prins un pic de loc am calcat-o la maxim si a intrat limitarea de cateva ori
Dar se aude frumos
Old 04-09-2008, 11:14 PM   #41
David
Forum Fan

David's Avatar

David

banuiesc ca era vorba de peste 4000
eu am ajuns de 2-3 ori la 4000. peste 3600 e bine de schimbat ca parca nu mai are zvac, mere in gol
Old 05-09-2008, 08:40 AM   #42
XofinB
Membru junior

Masina: Corolla Luna 1.4 D4D
XofinB

La a mea puterea maxima e la 3500 si la 4500 nu e taiata inca
Old 05-09-2008, 03:57 PM   #43
PalCo
Toyota Addict

PalCo's Avatar

Masina: Avensis 2.2 D-4D, Luxury-, 2005, 70.000 km
PalCo

Limitarea am simtit-o pe la 4500 cred.
De obicei cand esti la turatiile astea nu prea te uiti la ceas, ci la trafic.
Senzatia e nasoala, pentru ca se taie alimentarea, imediat ai senzatia ca motorul s-a oprit, motiv pentru care instant te uiti la turometru, vezi ca acul coboara bine de tot, spre 2000 si, daca ai ramas cu piciorul infpt pe pedala, se duce inapoi cam de unde a plecat, dar putin mai jos.
Asta in maxim 1,5 sec.
Oricum senzatia este doar la nivel de ureche (doar zgomotul turarii motorului se reduce) si nu la nivel de dinamica (in acel moment nu ai senzatia de frana de motor).

Asta am trait-o de vreo cateva ori, dar nu am urmarit exact valoarea de turatie la care apare limitarea.
Old 31-05-2010, 04:10 PM   #44
tzepesch
Membru junior

tzepesch's Avatar

Masina: Auris Luna+ 2L D-4D
tzepesch

Stimati co-toyotisti,

Eu, cu D-4D de 2L de sub mine am ajuns la 16000.

Am momente multe cand merg calm si linistit dar si cand ii dau o cabrez pana urla. Chiar la 5000 n-am prea dus-o niciodata, poate daca cumva am mai scapat-o din vreo treapta, nah, e intuneric si pustiu in cutie, dar la 4000 o schimbam lejer de multe ori, mai ales in depasiri, cand ma mai dadeam cu cate unu, o alergam pe autostrada, etc... asta se intampla sa zicem, 10% din mers.

Pe autostrada, am observat ca intr-adevar, cand trece peste turatia de putere maxima 3600, se ridica mai incetisor, dar dincolo de 4000 e putoare rau, mai ales in a 5-a si a6-a nu mai zic.

CIudat, cand am luat-o, i-am dat pe autostrazi cat a putut si am depasit viteza de talon, pe ceas, nu stiu pe GPS ca nu aveam atunci.

Prima data am ajuns la 205/H cu pedala blana, 2 oameni in masina, eu si pasagerul dreapta, pe la 90-95kg/pers. - Motorina OMV aia scumpa

A doua oara, am urcat-o numai pana pe la 200, mai sus n-a vrut, LukOil ECTO, aia noua scumpa.

A treia oara, 195 cu lukoil, iar ultima data, abia am urcat-o la 185-190 cu plin PetromEurodiesel5 + aditivul ala american, diesel kleen.

De cand au infipt astia radarele noi nu mai am tupeu sa-i dau mai mult de 140 pe A... ca la 200 in nici un caz, nici mama detectorului nu ma scapa...

Oricum, astea erau doar teste, nefiind regim de mers constant, ci doar sa simt masina, sensibilitatea directiei, franele, deci perioade scurte de timp, distante scurte, pana in 10-15km, si perioada din zi/noapte cand era pustiu pe A.

Intr-adevar, cand e in turatia de cuplu e f vivace motorul, de multe ori, fara s vreau daca o fortez nitel o scartai si in a 3-a. cel mai mult imi place sa o simt in a 3-a de la 2000ture in sus, e vis cum zvacneste.

Pacat de calitatea finisajelor masinii si a montajelor, pt ca in rest e superba, stabilitate, frane, motor/cutie.
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules