![]() |
|
|
|
#31 |
|
Membru junior
Masina: Yaris 1.3 VVT
![]() |
Am intrebat si eu la Toyota Pipera cat ma costa revizia pentru un Yaris 2008 1.3 si am primit urmatoarele:
<< BUNA ZIUA, PRETUL ACESTEI REVIZII ESTE 777 RON( INCLUDE MANOPERA 297 RON, FILTRU ULEI SI ULEI, FILTRU POLEN, LICHID FRANA SI GARNITURA BUSON GOLIRE BAIE ULEI) FILTRU ULEI 41 RON GARNITURA BUSON GOLIRE 4 RON FILTRU POLEN 102RON LICHID FRANA 76 RON 5L ULEI 225 RON. PRETURILE CONTIN TVA >> I-am specificat ca am schimbat filtrele de aer si polen la prima revizie (cand erau optionale) si am intrebat daca acum trebuie sa le schimb. Nu mi-a raspuns la intrebare si nici nu mai retin ce scria in cartea masinii, dar parca tin minte ca la a doua revizie filtrul de aer trebuie schimbat neaparat. O sa-l scot sa vad in ce stare e si o sa ma hotarasc daca il schimba sau nu. Asta in cazul in care nu sunt obligat. Stiu ca aveam o tara mizerabila si ca ar fi indicat sa-l schimb dar mai intai vreau sa-l vad in ce stare e. Schimbatul lichidului de frana a fost ceva nou pentru mine de cand am rasfoit manualul. Nu stiam ca se schimba. Probabil isi pierde proprietatile, dar totusi... 2 ani, mi se pare mult prea repede. O sa revin cu un post dupa revizie care am de gand sa o fac in perioada 16-21 iunie. Pana atunci... sa auzim numai de bezina ieftina si buna ! |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
ex luck33ro
Masina: Fiat Punto 1,2L full+
Yaris Luna 1,4 D-4D tunata :)
![]() |
Stiam ca motorul pe benzina are doar 4 L de ulei...
Quote:
![]()
|
|
|
|
|
#33 |
|
Membru junior
Masina: Toyota Yaris
![]() |
nu tocmai.
"4 litri ulei 5W30 toyota - 183 lei" "5L ULEI 225 RON." oricum, din cate stiu, in varianta 1.3 intra cam 3.2L ulei. daca platiti 4 sau 5L ulei cereti ce ramane. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Membru junior
![]() |
Da, am cautat si eu in carte si zice 3.2L. Nu sunt sigur pentru care nivel al uleiului e specificata cantitatea respectiva: min, normal sau max. Poate ca ei pun toti cei 4 L si nivelul ajunge pe undeva la maximul admis. In felul asta nu mai esti nevoit sa completezi pana la urmatoarea revizie in cazul in care consumul de ulei se incadreaza in limite normale.
Am vezut multi detinatori de logan care se plangeau ca la revizie puneau aia prea mult ulei si depasea nivelul maxim de pe joja. Oricum o sa le cer uleiul care ramane. Eventual sa considere ca a ramas jumatate de litru de la mine de la prima revizie |
|
|
|
|
|
#35 |
|
ex luck33ro
![]() |
Ce e in carte e maximu admis care se poate baga in motor. De obicei se lasa putin sub nivelul maxim. Deci cereti sa va dea 1 litru de ulei sigilat sa va completati singuri... Atunci sa le vezi mufele
|
|
|
|
#36 |
|
Membru junior
![]() |
In cele din urma am fost la GTC Auta fortat fiind de faptul nu mi-am facut programare din timp si urma sa plec in concediu cu masina si as fi depasit cei 15000 mii de km cu peste limita maxima admisa (cei de la toyota mi-au spus ca pot depasi cu maximi o luna sau 1000 de km).
Cei de la GTC au zis initial ca nu mai au loc dar pana la urma mi-au propus sa vin dimineata ca o sa-si faca timp si pentru mine Iata preturile: 1 FILTRU AER 1 BUC 63,89 63,89 2 GARNITURA BUSON GOLIRE ULEI MOTOR 1 BUC 3,55 3,55 3 FILTRU ULEI 1 BUC 34,29 34,29 4 ULEI MOTOR 5W30 3.5 litri 38,36 134,26 5 FILTRU POLEN 1 BUC 85,87 85,87 6 LICHID FRANA 1 litru 64,51 64,51 7 MANOPERA Revizie tip B 175,00 VALOARE (fara T.V.A.) 561,37 T.V.A. 106,66 VALOARE (cu T.V.A.) 668,03 Deci m-a costat cu 100 RON mai putin si mi-au schimbat si filtrul de aer la motor care nu intra in cei 777ROn pe care i-as fi platit la toyota pipera. Putei sa stati langa masina cu ochii beliti cat vreti, se pare ca nu deranjeaza pe nimeni. Au lucrat ok, nimic nu pare a fi facut in graba sau doar ca sa fie facut. Numai plusuri de la mine cu o singura exceptie: dupa ce au terminat m-am dus in birou sa platesc si m-am uitat pe geam: imi dadeau numerele jos ca sa le schimbe suportul ala din plastic. Au montat altul cu reclama lor "GTC Auta bla bla bla" in locul celui de la TOYOTA. Daca ma intrebau inainte sa faca asta as fi fost de acord oricum dar asa au si un minus. Nu le-am mai zis nimic, pe ansamblu am fost multumit oricum. O sa trebuiasca sa ma duc la TOYOTA din pipera pentru pedala de acceleratie, dar pentru revizii nu mai calc pe la ei. Aaaa, apropos de ulei: au intrat 3 litri si putin ... chiar mai putin de 0.2 cred (pe care i-a adaugat dupa ce a mai verificat nivelul de vreo doua ori). Nivelul e aproape de maxim acum. Eu unul nu mai sufar nesimtirea celor de la INCHAPE care imi spusesera de 5 L !! (100 RON in plus !!!) ![]() |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Fan
Masina: Avensis luna 2 D4D, Yaris Sol 1.3 MM
![]() |
asta cu 5 l in Yaris e tare!
cam aceeasi bani i-am dat si eu pt revizia de 60.000 km (4 ani) la Pitesti (la Yaris). Au schimbat uleiul de motor, lichidul de frana si cel de racire, si inca ceva chestii (nu mai am factura) si s-au miscat chiar ok.
|
|
|
#38 |
|
ex luck33ro
![]() |
La Yaris motorul diesel intra 4,3 l... dar daca pui 4 litri ajunge la maxim nivelul ca oricum nu se scurge tot
Lichidul de racire se schimba dupa 100.000 km scrie clar in manual si pe motor e un sticker
|
|
|
|
#39 |
|
Membru junior
Masina: Toyota Yaris 998, Peppermint Green, 1.0 vvt-i
![]() |
Ce DOT trebuie sa fie lichidul de frana pentru un Yaris 2008?
|
|
|
#40 |
|
Membru junior
Masina: -
![]() |
Yaris-ul model 2005 foloseste DOT 4( SAE 1704). Original Toyota eu am gasit doar DOT 5.1 care este compatibil cu DOT3 si 4. Daca te intereseaza DOT 5.1 Toyota la 40 de lei/L iti pot spune de unde sa iei.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
ex luck33ro
![]() |