Forum Toyota Romania. Păreri, discuții, service, tot ce înseamnă Toyota.
Forum Club Toyota Romania  
Sitemap

Go Back   Forum Club Toyota Romania > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota RAV4 > Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2010, 03:29 PM   #1
cristianpetre
Membru junior

Masina: Toyota RAV4 D-CAT 180
cristianpetre

Default Problema transmisie RAV4

Buna ziua tuturor, am un RAV4 model 2007, diesel, varianta de 177 CP, achizitionat acum un an la aproximativ 80.000 km. Acum am 103.000 km si am urmatoarea problema: de aproximativ 3 luni, cand eliberam pedala de ambreiaj se auzea un sunet metalic, un fel de "clank", nu stiu cum sa il descriu, si am fost la reprezentanta gandindu-ma ca ar putea fi volanta sau ceva pe la discul de ambreiaj. Celor de la service nu li s-a parut nimic anormal si am mers in continuare asa. Tot cam in urma cu 3 luni a parut si o trepidatie in schimbatorul de viteze, iar in prezent defectul s-a agravat ducand la distrugerea cutiei de viteze sau cel putin o parte: un ax si trei pinioane. Explicatia celor de la service a fost ca defectul se datoreaza suprasolicitarii masinii. Fostul proprietar nu a tractat vreo remorca sau ceva de genul niciodata si intr-adevar a vazut ceva liniute pana sa o achizitionez eu, dar de aici pana la a se strica transmisia, nu stiu ce sa cred. Mai degraba mie mi se pare ca acele componente sunt subdimensionate pentru puterea masinii, dar in fine. Baietii de la reprezentanta au fost foarte amabili, mi-au aratat componentele stricate si mi-au explicat care ar fi posibila cauza pentru acest defect. Din pacate masina nici nu mai este in garantie, asa ca acum sunt bun de plata. Acum dupa ce am spus toata povestea, intrebarea este va mai functiona masina asa cum trebuie, ca dupa parerea unor oameni cu care am mai vorbit este cam problematica o interventie la cutia de viteze?
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2010, 06:43 PM   #2
bogdan_o
Membru senior

bogdan_o's Avatar

Masina: Avensis 1.8 VVT-I Executive
bogdan_o

Normal, masina va functiona foarte bine dupa reparatie daca aceasta este facuta OK si daca se pun piese originale. Reparatia unei cutii de viteze nu e chirurgie pe creier.

Interventia e problematica daca e facuta de habarnisti cu piese luate din targ.

Unui prieten cu un Clio i-au desfacut cutia de 2 ori in garantie pentru niste probleme (defecte de proiectare) si masina merge foarte bine. Unui coleg cu o Celica i s-a schimbat diferentialul (din cauza de liniute) si masina a mers foarte bine dupa reparatie. Mie la vechea masina mi-au desfacut cutia pentru a-mi schimba 2 sincroane si dupa reparatie nu am avut nici o problema. Totusi reparatiile de care iti spun au fost facute la reprezentante cu piese de origine. Mai scump ce-i drept, dar ai garantie pentru piese si pentru manopera. Nu garantia verbala de 2 zile la nea' Caisa care se baga sa repare orice de la Dacia la Mercedes.

Acum fara nici un fel de suparare dar cred ca oamenii cu care ai vorbit tu nu au vazut in viata lor o cutie de viteze desfacuta. Daca ai ocazia sa asisti la reparatie o sa vezi ca nu e cine-stie ce mare scofala. Sa nu-ti imaginezi ca odata desfacut carterul cutiei incep sa cada piese din ea sau mai stiu eu ce si ca aia se chinuie sa le puna la loc ca pe un puzzle.

PS. Am fost luni (12 iulie) la Toyo Pipera pt revizie si era un RAV4 acolo caruia i se repara cutia. A ta era?

LE. Stai ca acum vad ca esti din Brasov.
bogdan_o is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2010, 02:43 PM   #3
cristianpetre
Membru junior

Masina: Toyota RAV4 D-CAT 180
cristianpetre

Mersi de incurajari Bogdan...chiar in ziua in care ai postat tu am fost la reprezentanta sa iau masina si pana acum nu am avut probleme si sper ca nici nu voi avea...am facut si un drum mai lung pana la Bucuresti si totul pare OK, desi se mai aud ceva sunete mai ciudate din cutia de viteze
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules