![]() |
|
|
|
#1 |
|
Membru junior
Masina: Corolla HB, 1.4 VVT-i
![]() |
Am un 1.4 vvt-i (deci 4ZZ-FE) pus pe o Corolla HB din octombrie 2006. Mai multi prieteni ma piseaza la cap sa ii "dau" solutia miraculoasa METABOND. Ca e pacat de motorasul ala, de cutia de viteze, ai si tu grija de ea mai bine .... si alte chestii de acest gen.
Masina are momentan in jur de 56000 Km, reviziile toate facute la timp in service-ul Toyota Craiova (by the way, imi vine uneori sa-i ), i-am dat benzina buna tot timpul, drumuri aprox.40% in oras-60% in afara, cam 10K facuti in afara Romaniei, condus 30% sotia-70% eu, deci eu zic ca am avut grija de masina cum ne-am priceput noi mai bine.Acum va intreb, CE ZICETI, MERITA SA PUN "TRATAMENTUL MINUNE " IN MOTOR SI/SAU CUTIE DE VITEZE DUPA REVIZIA DE 60K si iesirea din garantie? Astept cu interes parerile voastre! PRO SI CONTRA, dar, daca nu cer prea mult, as vrea si ceva argumente la ce postati! Multumesc! Last edited by MC_MAURICE; 17-09-2009 at 11:40 AM.. Reason: foame de litere .... ca de obicei! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Toyota Addict
Masina: Toyota Corolla Sol 1.6 d-VVTi
![]() |
Eu as zice ca la 56k nu merita sa bagi chestii in motor. Sfatul acesta mi l-a dat un mecanic, legat de de o SuperNova la 50k, asa ca probabil pt Toyota e si mai potrivit.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Membru junior
![]() |
nu a incercat nimeni "solutia miraculoasa - METABOND"???
Last edited by MC_MAURICE; 18-09-2009 at 04:23 PM.. Reason: graba |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Fan
Masina: Yaris TS
![]() |
NU baga nimic in motor.
Rahaturile astea sunt pentru motoare uzate cu sute de mii de km atunci cand le pregatesti de vanzare. Solutiile astea se depun prin locurile uzate si vezi doamne formeaza nuj ce pelicula protectoare. Din pacate se depun si prin orificiile de ungere.
|
|
|
#5 |
|
Membru junior
![]() |
Stiu cam cu ce se manaca aditivii, cum sta treaba cu un ulei sintetic in motor; am citit zeci de posturi pe multe forumuri, doar ca ..... sunt in dubiu!
Multi zic ca merita, dar la fel de multi sustin ca nu are rost sa bag porcarii in motor/cutie de viteze! Doar ca voiam sa aflu daca cineva a bagat intr-o TOYOTA asa ceva si a observat/simtit o imbunatatire, un plus ceva (motorul trage mai bine, consuma mai putin, face mai putin zgomot - lucruri de acest fel cautam sa aflu) ma rog, o chestie asemanatoare diferentei intre bujiile normale si cere cele cu electrod de iridiu (asa cum era pus un post aici). Merci de intelegere! ![]() Last edited by MC_MAURICE; 18-09-2009 at 04:25 PM.. Reason: tastatuta isi da duhul .... curand |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Fan
Masina: Yaris TS
![]() |
NU, aia cu bujiile e pe bune. Asta e bullshit.
Si acuma pe bune? E stricata ? Daca nu, nu o repara
|
|
|
#7 |
|
Moderator
Masina: E15 1.6 Sol, Qashqai 1.6 Acenta
![]() |
da, stiu eu pe unul cu o carina pe care l-a mancat in kur si si-a bagat in motor o chestie. si acu isi blestema zilele.
lasa motorul in pace, nene. cati vrei sa-ti mai zica?
|
|
|
#8 |
|
Toyota Addict
Masina: Avensis 2.2 D-4D, Luxury-, 2005, 70.000 km
![]() |
Despre Metabond>
- am participat la un experiment si am fost impresionat de diferenta demonstrata - au pus doi prieteni (in urma acelui experiment-demonstratie facut in urma cu vreo trei ani) intr-un diesel de Audi si intr-unul de Astra si merg OK. Cel putin, prin exemplele acestea, elimin varianta problemelor. Pentru ca nu au avut. Despre rezultatul pozitiv creat nu stiu sa spun ca nu am auzit nimic spectaculos. Si nici nu ma astept. Pentru ca metabondul, din ce retin eu din experiment, in primul rand "lucreaza" pe frecarea componentelor, reducand-o considerabil, deci s-ar diminua in primul rand uzura, pe care - evident - nu ai cum s-o vezi cu imediat, cu ochiul. Si mai apoi imbunatatirea consumului, care, dupa cat apreciez, eu nu ar fi prea spectaculoasa, pentru ca se reduc micile frecari din interiorul motorului, raportate la cele mari: frecarea anvelopelor cu asfaltul, mutarea maselor de aer prin deplasare (aerodonamica), etc. Daca sunt intrebat: "tu ti-ai pune Metabond in motor?", pentru raspuns as pune problema asa: - ca si in farmacie, eu cred ca marile firme producatoare (de uleiuri, in cazul de fata) stiu ce fac, iar produsele la care au ajuns, in urma unor zeci de ani de experimente, de evolutie, ofera solutii foarte bune. Dar, precum farmacia naturista, care ii arata primeia ca s-a dezvoltat imens, dar doar pe anumite directii, si ca a omis altele, eu cred ca pot fi solutii bune si cele aparute "complementar". Sau poate ca asta ar trebui sa fie la baza? Mi-a venit acest cuvant in minte pentru ca imi amintesc acum ca metabondul este ceva complementar: el se pune cu uleiul, acesta fiind substanta de transport al metabondului, care e constituit din micro sau nanoparticule care se depun pe si in micro sau nano fisurile sau gaurile (nu stiu cum exact sa le spun) de la suprafata metalului, aceste particule impiedicand sau reducand contactul dintre metalele care vin in contact. Oricum, consider ca nu poate "infunda" vreo gaura/orificiu de ungere. Iar pentru cei pesimisti, cred ca, oricum, face mai putin rau decat uleiul turcesc. Asa ca raspund: DA, as pune. (Daca cineva imi da gratis, eu il pun). si pentru ca dupa ce am vorbit (scris) atata, am cautat si pe net cate ceva despre metabond, as ca, pentru cei doritori va ofer niste link-uri http://www.metabond.ro/index.php?page=266&b=740&p= http://www.metabond.ws/ (aici este filmul experimentului, dar la o rezotie slaba; poate gasiti voi un altul mai bun) ... am gasit pe Utube aici: http://www.youtube.com/watch?v=1hu5BZag2Ck No, cititi, vizionati, analizati si da-ti-va cu pararea.
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
Masina: Honda Civic 1.8 i-VTEC
![]() |
ok, fiecare face ce vrea cu masina lui acuma, dar serios, uneori am impresia ca toyotistii chiar duc lipsa de probleme si de batai de cap, asa ca isi fac singuri
sunt si eu curios, cei care te indeamna sa pierzi vremea cu astfel de lucruri si sa bagi astfel de chestii in motor, ce masini detin? Vag-uri tdi cumva? nu stiu si nici nu ma intereseaza acum metabond sa aflu daca e bun sau nu. o fi, nu zic nu, dar minune nu face, si nici consumul nu-l face pe jumatate, asta este sigur. daca chiar te pasioneaza masina si vrei sa incerci altceva, poti pune linistit ce vrei in ea; dar sa fi pregatit de orice |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Fan
Masina: corolla
solenza scala 1.4
![]() |
eu gandesc cam asa :
de ce tot apar minuni de genul Metabond, Duralube, Slickl si alte zemuri, cand marii producatori de uleiuri ca Mobil, Castrol, Elf, Valvoline, baga de cateva ori mai multi bani in cercetare decat astia gen teleshopping Uleiurile despre care tot vobim ca-s cele mai bune, si cele mai de firma, toate au aditivi in ele. de ce nu scoate Mobil de exemplu un aditiv gen pelicula, aka film protector ce intra in reactie chimica cu metalul... las-o ca macane. Tare imi e ca toate chestiile astea se depun pe peretii motorului, si chiar acolo unde e nevoie, unde e frecare, NU. citisem ca asa se intampla cu duralube. iar legat de faptul ca unii au bagat asa ceva in motor si rezultatele sunt ok, ma intreb cine a defacut motorul dupa 300k in care a avut minune din asta si a comparat gradul de uzura cu unul in care s-a pus ulei orijinal toyota. eu cred ca nimeni si testele astea se fac, bmw a testat timp de cativa ani un ulei ( nu spun ce producator ) 1 mil de km pe un motor in laborator, nu stiu conditiile, apoi l-au desfacut pentru studiu. ( era inca in parametrii )
|
|
|
#11 |
|
Membru junior
![]() |
Salutare,
dupa citrea posturilor voastre si discutii cu alte persoane am ajuns la urmatarea concluzie: mai bine ii dau benzina buna si un ulei sintetic "cu pedigree" decat sa bag tot felul de chestii in motoras! Poate ii fac bine, poate nu, dar cum ziceau litle si razz Multumesc pentru sfaturi! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Membru junior
Masina: Corolla E12 Hatchback -2005 1.4vvt-i
![]() |
117000 km ,motorul merge ok ,ulei bun si benzina ;nu stiu daca se merita sa bagi ceva in motor
|
|
|
|