Results 1 to 5 of 5

Thread: Ajutor 1.33 VVTI - consum ulei

Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Toyota Auris 2013, 1.3 VVT-i

Exclamation Ajutor 1.33 VVTI - consum ulei

Bună,

Am ajuns īntr-un prag al disperării cu al meu Auris I Facelift (2012) 1.33 VVT-i. Sunt al doilea proprietar, masina fiind achizitionata acum 2 ani la 63.000km. Īn prezent are 103.000km.

Fostul proprietar avea carte service la Toyota Iași, iar īn fișe scria că s-a schimbat mereu cu Toyota 5-30. Am continuat și eu să folosesc Toyota 5-30, īnsă mașina consuma tot uleiul īn 6-7000km. Am schimbat cu Liquy Moly la un moment dat, mai rau - 5000km si era uscată joja. Am căzut și īn plasa mitului de a folosi ulei cu vāscozitate mai ridicată. Cu Toyota 10-40 mi-a mancat tot uleiul in 1600km...

Mașina a fost verificată și nu pierde ulei pe nicăieri, pur și simplu īl mănāncă.

Ce mă sfătuiți să fac? Ce fac greșit? Știu că au mai existat discuții, dar nu am īnțeles la ce concluzie s-a ajuns. Am tot auzit de motoare schimbate, mașini vāndute. E cazul?

Mulțumesc anticipat!

Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    gaviorel6255@yahoo.com bună

Trimis de pe al meu SNE-LX1 folosind Tapatalk

Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Quote Originally Posted by Viorel G. View Post
    gaviorel6255@yahoo.com bună

Am și eu un Auris, cumpărat de doi ani. I-am pus ulei Motul 5-30,din asta punea și fostul proprietar. După vreo 3-4 mii parcurși, nivelul de ulei a scăzut cam la trei sferturi. Am schimbat cu Toyota 5-30,iar situația pare a fi ceva mai buna. Din ce am auzit de la alți proprietari Auris, aveau probleme de genul asta. Probabil a fost un lot de motoare 2006-2800, nereușite. La fel și cutiile de viteza MMT, robotizate.

Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Toyota Auris 2013, 1.3 VVT-i
    Quote Originally Posted by Viorel G. View Post
    Am și eu un Auris, cumpărat de doi ani. I-am pus ulei Motul 5-30,din asta punea și fostul proprietar. După vreo 3-4 mii parcurși, nivelul de ulei a scăzut cam la trei sferturi. Am schimbat cu Toyota 5-30,iar situația pare a fi ceva mai buna. Din ce am auzit de la alți proprietari Auris, aveau probleme de genul asta. Probabil a fost un lot de motoare 2006-2800, nereușite. La fel și cutiile de viteza MMT, robotizate.

Mersi frumos, Viorel. Am sa revin la 5-30 si eu. Pana acum masina nu m-a dezamagit dpdv mecanic, asa ca o sa accept ca asta e "problema" ei )

Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Auris, Corolla
    Va salut, am un Auris, an 2013 benzina 1,33 vvti, 77.000 km si dupa ce am schimbat ambreiajul anul trecut in toamna la dealer autorizat Toyota, am constatat la cateva luni ca nu mai aveam ulei pe joja deloc, asta fiind constatarea dealer-ului oficial. Martorul de bord nu s-a aprins deloc iar la intrebarea cum asa deodata consuma ulei, raspunsul a fost ca trebuie segmentat motorul si ca o cantitate de 400-500 ml ulei la 1000 km este acceptat ca fiind normal de catre producator. Eu nu am mai auzit asa ceva la un motor pe benzina si mai ales la un motor Toyota, modelul Auris fiind fabricat in UK. Ce ma sfatuiti sa fac? Pareri, sfaturi? Am citit pe forum oficial Toyota ca sunt multi cu motoare pe benzina care in mod dubios dupa 60 mii km, masinile au inceput sa consume ulei f mult. In cazul meu fum nu scoate, noxe normale, masina este impecabila!

Tags for this Thread