Salut,
Primul meu post.... Pe scurt, am cumparat de aproximativ 3 saptamani un prius din 2011.
Am facut imediat revizia (ulei motor, ulei cutie de viteze, filtre, bujii) + verificare amanuntita masina.
Curatat egr, clapeta acceleratie, valva pvc.
Bateria 80% lifetime.
Apoi m-am programat pt inlocuire: Protectie amortizoare fata, Bielete antiruliu, bbs, bieleta de directie, capat bara, Amortizoare spate.
S-au dus ceva bani cu cele de mai sus. La care se mai adauga o curatare tapiterie + polish.
Inainte de inlocuirea acestor piese, masina tragea f usor dreapta. Dupa inlocuire, trage si mai mult dreapta. Plus ca s-a mai adaugat o problema. Cand virez stanga, volanul opune rezistenta, ca si cand servo nu ar functiona ok. Virajul spre dreapta se face foarte usor, ca si inainte.
Bun, am zis ca e de la geometrie. Oricum service-ul respectiv mi-a recomandat sa fac geometria.
Azi am fost la un service (bun ca nume, dar nu cred ca si la pricepere) sa fac geometria. Mi s-a reglat unghiul de fuga, a testat baiatul masina - nu a fost multumit. O pune iar la reglat. Moment in care ii apar urmatoarele informatii:
WhatsApp Image 2020-11-10 at 15.07.29.jpeg
Deci nu mai erau aceleasi setari initiale (undeva la 0.5-0.7). A reglat iar, a testat - a zis ca ii pare ok. Dar sa revin daca nu e in regula.
Si bineinteles ca trage la fel dreapta.
Mie acel baiat, mi se pare total nepriceput. nu stia sa foloseasca calculatorul, tot chema pe cineva sa il ajute. Reglajele le-a facut el, pe calculator ii apareau ok. dar de ce au aparut alte valori la a doua testare, daca prima data le facuse ok? probabil daca verifica si a 3-a oara, iar ii va da valori aiurea. ori aparatul lor nu e ok, ori nu fixeaza el bine senzorii aia pe roti.
Din ce am citit, ar mai putea fi si din cauza rotilor (jante sau cauciuri). Dar tot nu imi iese din cap ca ceva nu a facut bine cu aparatul ala. Si daca ar fi alta problema, ar trebui ca cei din service sa descopere problema. Am platit si am plecat cu aceiasi problema (120 Ron)
Si treaba cu volanul care merge greu la virajul spre stanga ce ar putea fi? m-am gandit ca este de la inlocuirea acelor articulatii si ca se rezolva la geometrie. o fi din cauza ca sunt noi?
Sa ma mai duc inca o data la cei cu geometria? totusi am platit pt ceva si nu s-a rezolvat. sau sa merg la altii? am primit recomandare sa ma duc la auto augasta.
Multumesc.
PS: la geometrie, se regleaza doar unghiul de fuga? nu si restul (unghiul de cadere si de convergenta)?