Results 1 to 26 of 26

Thread: Reincarcare cu freon

  1. #1
    Toyota Addict tzepesch's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    465
    Reputation
    44
    Auris Luna+ 2L D-4D

    Reincarcare cu freon

    Salutari.

    Tocmai imi laudasem masina catre dentista mea, ca la o zi dupa mi s-a blegit aerul conditionat. La peste 32gr. afara, la setarea LO in masina, abia se simte o briza. Cel putin primele 10 minute e total inutil.

    Cand sunt sub 30gr afara se simte. Probabil ca i-a scazut eficienta in timp, nu am simtit asa brusc.

    Vreau sa-i fac o reincarcare. Preferabil in zona Chitila, pt. ca prin zona mi-e jobul si n-am cand sa ajung pe la gara Catelul, unde am auzit ca e un service foarte bun.

    Imi puteti recomanda, va rog, un service in zona?


    Multumesc
    Last edited by tzepesch; 02-08-2017 at 11:19 PM.
    Toyota ... Surprinzatoare Lexus ... HighTechShiet ...

    Liberte, Fraternite, Toyote

    reclamatii supreme fata de toyota romania, numai la cust.service(arond)toyota-europe.com sau http://www.toyota.eu/contact/Pages/default.aspx

  2. #2
    Mods Fan LittleM@n's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Around the world
    Posts
    6,079
    Reputation
    423
    Brevis, Yaris T-Sport & CarinaE
    Orice service cu aparat de AC cred ca e in stare sa-ti faca operatiunea.
    Eu, ultimele trei dati, am mers la Best Tires, intre Sebastian si Razoare, ca este deschis Sambata dimineata. Au facut treaba buna, si foarte acceptabil ca pret (plus ca mai faci si o plimbare pana acolo)
    Si in Chitila trebuie sa fie multe service-uri care pot face AC.
    Cauta pe facebook, de exemplu, in zona ta si vezi ce gasesti.

  3. #3
    Toyota Addict tzepesch's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    465
    Reputation
    44
    Auris Luna+ 2L D-4D
    Nu ar trebui sa scoata freonul, sa-l masoare si sa completeze pana la cat scrie pe eticheta de pe capota si sa-l bage la loc. Apoi sa videze instalatia? Nu trebuie sa aibe substanta d-aia florescenta sa vada pe unde scapa, daca e? Uleiul acela care e trecut si el pe eticheta, e in amestec cu freonul pe care-l baga cu aparatul lor?
    Toyota ... Surprinzatoare Lexus ... HighTechShiet ...

    Liberte, Fraternite, Toyote

    reclamatii supreme fata de toyota romania, numai la cust.service(arond)toyota-europe.com sau http://www.toyota.eu/contact/Pages/default.aspx

  4. #4
    Mods Fan LittleM@n's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Around the world
    Posts
    6,079
    Reputation
    423
    Brevis, Yaris T-Sport & CarinaE
    Da, aparatul asta trebuie sa faca. E o masinarie maricica, asa. Iti extrage freonul tau, il masoara, iti spune si cat ulei a scos, videaza instalatia, si tine vid 5-10-15 minute, cat il programeaza operatorul, sa vada ca nu are scapari, apoi il reincarca cu cantitatea de freon necesara (scrie pe eticheta, in manualul masinii, si in manualele de service de AC, la care majoritatea service-urilor de AC au acces), eventual adauga ulei, dupa cum este mentionat.

  5. #5
    Master of VVT-i Legionaru''s Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Craiova
    Posts
    1,555
    Reputation
    67
    Toyota Yaris 1.5 VVT-iE & Honda Accord 2.4 i-VTEC Type S
    Corolla socrului meu dupa 7 ani mai avea in instalatie doar 160 grame de freon din cele 440 grame necesare functionarii in parametri optimi a instalatiei de climatizare.
    80 de lei a costat verificarea si readucerea la parametri.
    Toyota & Honda Fan

  6. #6
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    Salutare! Am si eu o problema cu climatizarea la Corolla mea. Raceste cateva minute dupa care apare acel miros specific de AC oprit si baga doar aer cald. Am reincarcat instalatia, verificat etanseitate si tot asa face. La inceput parea ca si-a revenit dar ieri la 32 C s-a oprit iarasi.
    Ma puteti ajuta cu un sfat?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #7
    Toyota Addict Methane's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    București
    Posts
    486
    Reputation
    51
    Auris TS Hybrid
    O problemă cu termostatul?
    Auris 2017 TS Hybrid
    Ex Auris '12 1.6 Unique Plus. Ex Yaris '08 1.3 Luna

  8. #8
    Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    66
    Reputation
    11
    -
    Termostatul?????? E o gluma, nu? Poate ai vrut sa spui compresorul.

    Mai mult ca sigur compresorul se opreste, fie ca nu merg ambele ventilatoare fie datorita supapei de presiune.
    Mergi la un specialist in AC.

  9. #9
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    Compresorul merge si tine si presiunea in parametri. O sa merg la un tester sa vad ceva senzori daca sunt buni. Totul se intampla la temperaturi ridicate si dupa ce merge o perioada de timp.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. #10
    Moderator
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,398
    Reputation
    139
    Corolla 1.6 2014
    Ne dam cu pararea si cam atat in lipsa unui specialist in Ac. Asculta-l pe @Pog.
    Modelul tau are un singur ventilator pentru radiatoare, daca nu iti fierbe motorul ...functioneaza. In alta parte e problema daca tine presiunea si face rece un timp. Un senzor, supapa de presiune.

  11. #11
    Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    66
    Reputation
    11
    -
    E vorba de LP si HP. Daca presiunea din instalatie e prea mica sau prea mare atunci compresorul se opreste.
    Nu stiam ca are un singur ventilator. Deh, economie de piata.

  12. #12
    Moderator
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,398
    Reputation
    139
    Corolla 1.6 2014
    Da, au taiat de ele. Si are un fel de check acest ventilator pe 1.6 valvematic cel putin. Mai precis la punerea contactului(la cele cu cheie) inainte de aprinderea becurilor din bord exista o treapta unde acest ventilator porneste. Si functioneaza la turatie maxima atat timp cat pastrezi cheia in acea pozitie. Nu am mai intalnit la alte masini. Probabil, pentru ca au scos al doilea ventilator daca singurul existent nu porneste la acest check, primesti o eroare in bord ca masura de precautie.

  13. #13
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    Am fost la doctor: compresor defect, respectiv: la turatie mai mare creste presiunea in joase si scade in inalte. Asa s-a exprimat. Probleme din compresor, ceva supape. Trebuie schimbat compresorul. Daca aveti ceva sfaturi... sunt bine venite.
    Multumesc de raspunsuri!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  14. #14
    Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    66
    Reputation
    11
    -
    Incearca sa tii pornit AC-ul mai mult de 10 min la relanti si vezi daca are dreptate mecanicul. Eu as incerca si in alta parte. Parca nu suna a compresor defect. Parerea mea!

  15. #15
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    L-am tinut la relanti si a mers. Nu stiu daca 10 minute dar a mers. A bagat 200g ulei si 700 freon ca cica sa forteze compresorul. A racit aerul la 15 C, a pus termometrul la gura de ventilatie. Cand mi-a spus sa accelerez la 1500 de ture a murit toata treaba. A crescut temperatura aerului la 30C si presiunea pe joasa de la 3 a ajuns la 6 iar pe inalta de la 15 a ajuns la 12. Concluzia: face transfer de presiune tur-retur. Nu prea stiu cum functioneaza sistemul dar explicatia lui pare logica. A mai bagat dupa 200 g de freon(deci 900 in total) dar nu a mai vrut sa functioneze chiar daca a tot dat drumul la presiunea pe joasa, scadea si pe inalta pana a ajuns sub 10 ceea ce spune el nu este normal. Final: scapa presiune, face transfer, intre cele doua trasee si cica nu ar trebui.
    Mai mult nu stiu. Orice sfat sau recomandare o primesc mai ales ca un Denso nou e undeva la 2800 lei!!! Acum nu mai am ce testa ca a scos tot din instalatie, ceea ce acum ma gandesc ca poate nu era indicat. Nu mai stiu unde sa ma duc.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. #16
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    Apropo, colegii din Bucuresti imi pot spune ceva despre reconditionare compresoare auto? Am gasit ceva pe olx din Bucuresti cu 300 de lei.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  17. #17
    Toyota Addict
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    415
    Reputation
    76
    Toyota C-HR hibrid, Landcruiser AT 2009.
    Pog zice bine.
    La reconditionare schimba nite bucse mici si un rulment, eventual ambreiajul magnetic, desi ala daca gasesti nou costa cat jumate din compresor. Dar la tine compresorul porneste ( deci ambreiajul functioneaza ) si nu ai zis nimic de zgomote.

    Ce ai tu pare a fi presostat-ul (e conectat la un releu care opreste totul cand e presiune mare ) . Presiune mare ai fie ca senzorul e defect fie pur si simplu nu ai racire suficienta din diverse motive. Cand pornest compresorul de AC daca ai un singur ventilator trebuie sa porneasca direct in ultima treapta, chiar daca motorul e rece (la viteza maxima ). Asta e primul test.
    Poate radiatorul ala de AC e vai de mama lui plin cu chestii si de multe ori la masini mai batraioare si lamelele alea se sfarama cum le atingi, nu isi mai fac treaba. Cam 200 de roni e unul nou.
    Un compresor cand e mort fie face un zgomot ingrozitor fie nu porneste neam.
    Eu am luat compresor Denso pentru landcruiser cu 3 zone de clima (7 locuri ) cu 440 de euro nou(e cam cat un motor de motocicleta si dezvolta putere la fel probabil ) , mi se pare cam exagerat pretul la care ai gasit tu.
    Daca schimbi totusi compresorul schimba si radiatorul de AC, altfel risti sa strici si compresorul nou. ... unde merge mia merge si suta acuma.......

  18. #18
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    Masina este din 2014, Corolla Luna 1.6 valvematic. Compresorul merge si chiar raceste la relanti. Cum plec la drum si incep sa turez motorul gata, nu mai raceste. La doctor, dupa cum spuneam, face presiune in joase, ceea ce nu este normal, si scade presiunea in inalte. Cel putin asa spune specialistul vis-a-vis de presiune. Nu stiu ce sa mai cred... compresorul atat este Denso., pret dat de un prieten direct din sistemul furnizorului.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  19. #19
    Moderator
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,398
    Reputation
    139
    Corolla 1.6 2014
    Sa spunem ca e compresorul. Caracteristicile ar fi cele din poze. 6SES14C e tipul compresorului. Cele rebuilt/remanufactured costa mult mai putin. Daca e sa cauti pe net mai scazi o mie de lei din suma pusa de tine cel putin. Sunt curios la cati km a picat. A iesit deja din garantie masina? Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20190615-120543_Samsung Internet.jpg 
Views:	46 
Size:	20.9 KB 
ID:	19169Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20190615-120524_Samsung Internet.jpg 
Views:	45 
Size:	30.0 KB 
ID:	19170

    Trimis de pe al meu SM-J530F folosind Tapatalk

  20. #20
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014

    Reincarcare cu freon

    M-am calicit sa dau 2000 de lei pentru prelungire garantie acum doua luni. Masina are 133.000km. Am cautat doar de la Denso si ceva sh pe olx dar nu am gasit codul potrivit DCP50312 pe Denso iar pe original nu reusesc sa il identific.
    447524402 - asta este? Sau
    88310-02790?

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  21. #21
    Membru junior
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    52
    Reputation
    11
    -
    Scuze ca intervin si eu, dar de curand am verificat si eu instalatia de AC. La mine (avensis t25) intra in jur de 400 si ceva de grame de freon. Chiar atat de mult sa intre la corola? 700 de grame? Nu e cam mult totusi?

  22. #22
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    A pus 700 freon si 200 ml ulei ca sa forteze compresorul, a crezut ca este blocat. Normal intra 450+/-50


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  23. #23
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014

    Reincarcare cu freon

    Pe unde am cautat coduri doar cel de la Denso coincide. Cele de original sunt diferite, cate site-uri atatea coduri.

    Tind sa cred ca cele trei de jos sunt corecte.
    Am gasit ceva mai ieftin, 1450 lei de la NRF dar nu stiu nimic despre ei.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  24. #24
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    Tocmai am vazut niste filmulete interesante care spun ca treaba cu presiunea poate fi cauzata si de valva de expansiune. Nu as vrea sa schimb compresorul si sa nu se rezolve problema. Daca valva este blocata deschisa sau orificiul este prea mare presiunea de pe joase si inalte tinde sa se echilibreze.
    Ma mai puteti ajuta cu ceva sfaturi? Nu prea stiu ce sa fac. O recomandare unde as putea merge sa o verific?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  25. #25
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014

    Reincarcare cu freon

    Salutare! Nu am reusit sa ajung la Toyota dar am facut un test universal si cica un senzor nu da valori normale, desi nici erori nu a dat. Nu sunt sigur de asta doarece nu stia sa citeasca rezultatul.
    Atasez poza poate stie cineva mai multe despre. Click image for larger version. 

Name:	IMG_5575.jpg 
Views:	55 
Size:	836.9 KB 
ID:	19212

    Valoarea senzorului era initial 4,62 iar cand am pornit caldura la maxim a scazut la 1,50 dupa care nu si-a mai modificat valoarea.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  26. #26
    Membru junior Rhadoo's Avatar
    BasicPost Thanks/Likes
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    45
    Reputation
    13
    Toyota Corolla 1.6 2014
    Salutare!
    Revin cu aceeasi problema deoarece nici la reprezentanta nu am rezolvat nimic. Totul este in parametri pe tester.
    Cocluzie: problema mecanica! Dar unde?
    Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi!!!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •