ATENTIE: Datele si informatiile scrise in acest articol sunt pentru uz personal!
Tot ceea ce se foloseste din ceea ce exista in acest subiect se face pe proprie raspundere!
Nu suntem obligati (atat forumul: administratorii, moderatorii, userii; cat si cel care a scris subiectul) in nici un fel de eventualele pagube sau probleme care pot aparea in urma aplicarii informatiilor de aici in viata reala.
Copyright: Subiectul (atat textul cat si pozele) apartin in totalitate userului care le-a creat. Pentru a putea fi reproduse in oricare alta parte, este nevoie de acordul acestuia.
Tot ceea ce se foloseste din ceea ce exista in acest subiect se face pe proprie raspundere!
Nu suntem obligati (atat forumul: administratorii, moderatorii, userii; cat si cel care a scris subiectul) in nici un fel de eventualele pagube sau probleme care pot aparea in urma aplicarii informatiilor de aici in viata reala.
Copyright: Subiectul (atat textul cat si pozele) apartin in totalitate userului care le-a creat. Pentru a putea fi reproduse in oricare alta parte, este nevoie de acordul acestuia.
Multumim pentru intelegere!
Acest articol face referire la metoda de schimbare in-house a
Piese necesare:
1. Filtru de aer, OEM DENSO 17801‑0R030, sau JAKOPARTS J1322108, ASHIKA 2002262, KNECH LX 2864, NIPPARTS N1322109, MANN CU27013, MULLER 344943/4, etc. Cel mai bune ca marca sunt DENSO, KNECHT, K&N (cel mai scump), JAKO/NIPP. Eu am luat ASHIKA, care e rezonabil si in primul rand cel mai ieftin dintre cele pe care le-am gasit.
2. Gel de curatat mainile.
3. Carpe si rabdare
Veti observa ca cel mai bun filtru va fi acela care va lasa capacul superior al a incintei filtrului cel mai curat.
La cel OEM, chiar daca arata extrem de imbacsit, capacul superior al carcasei era luna. Deci filtra f . bine.
Recomand cu caldura ca din 5000 in 5000 de km sa-l scoateti si sa-l suflati f bine cu aer comprimat. Eu asa l-am dus, desi trebuia sa-l schimb acum 15.000 km. Desi in carte scrie ca se schimba la 60.000, si cele aftermarket nefiind scumpe, l-am schimbat cu unul nou Ashika. Astea aftermarket se pot schimba lejer la fiecare 15.000. Sunt ieftine si daca le cureti periodic isi merita banii si nici nu periclitati motorul.
Nu va trebuie scule pt aceasta operatiune.
Imi iertati calitatea pozelor. Sunt "telefonate".
Asadar, precum urmeaza:
1. Ridicati capota. Filtrul se afla in dreapta cum va uitati, practic stanga masinii, cum stati la volan.
2. Spre voi sunt 2 cleme metalice. Trageti de ele precum e indicat in poze.
Cea din stanga spre stanga
Cea din dreapta spre in jos, spre voi
3. Ridicati capacul incintei in sus-stanga, cu grija sa nu bruscati cablurile si burduful. Nu are spatiu prea mare de manevra dar este suficient.
4. Extraget filtrul vechi. Se poate observa diferenta dintre cele 2. Surprinzator, cel original, Denso, a filtrat foarte bine, iar asta se observa pe interiorul capacului superior al incintei.
Filtrul vechi l-am intretinut cu suflare cu aer comprimat din 5000 in 5000. Service-ul mi-a recomandar sa-l schimb la 30.000 dar am mai tras de el inca 15.000 curatandu-l astfel.
5. Filtrul nou se introduce cu pasla aceea lipita in jos, si cu taietura diagonala spre motor.
Filtrul se aseaza pe capacul superior, astfel incat buza lui perimetrala sa se etanseze pe capac.
Se apasa in sus pentru a-l aseza corect.
6. Se inchide incinta cu grija. Atentie la imbinarile din spate. Piciorusul 1 intra sub 2, conform foto.
Se poate inchide gresit incinta daca nu imbinati corect si filtrul nu mai etanseaza.
La fel faceti si in partea dreapta.
7. Ultima operatiune este clipsarea clemelor din fata.
Asta-i tot. Nu e filozofie, si ca atare nu merita schimbat in service. Ia maxim 10 min pe ceas.
Articol scris de: tzepesch
Pentru sugestii, comentarii, sau nelamuriri in legatura cu articolul, contactati autorul pe privat. Multumim.
vBulletin Message