View Full Version : New Corolla 1.6 Luna vs Avensis 1.6 Luna
George Caramaliu
21-10-2007, 05:16 PM
Salut,
Ajutati-ma sa ma decid intre cele doua modele de mai sus. Limita maxima de bani pe care o pot aloca este 18300.
Corolla 1,6 Luna 17300
Avensis 1,6 Luna 18300
Minusuri la Avensis : design mai "cuminte", motor mai lenes, nu are BA, VSC, TRC (fata de motorul de 1.8 care le are pe toate).
Minusuri la Corolla: Spatiul destul de inchesuit (am 1.94), finisaje interioare mai slabe calitativ.
Stiu ca o sa spuneti ca sunt clase diferite, ca depinde ce vreau... Vreau sa stiu voi ce ati lua, ca eu nu ma pot hotari !
claus
21-10-2007, 05:40 PM
Avensis...uitate atent ce are luna de pe Avensis fata de echiparea Luna de pe corolla si vei constata ca daca le-ai scoate ai obtine un pret egal, dar ai ramane cu un comfort sporit si materiale mai bune(si termenul de livrare e mult mai scurt), sonorizare mai buna, antifonare mai buna, ...clasa superioara
pmhoria
21-10-2007, 05:42 PM
Eu as lua Corolla. E o masina corecta ddv al motorului si a caoseriei pe care e pus. Avensisul mi se pare un pic cam mare pt motorul asta.
Si inca un plus la Corrola ar fi ca din diferenta de bani de la achizitie as plati un an CASCO pe masina.
Astea as face eu. Acuma daca tie iti place mai mult fellingul din Avensis, aici nu ma pot baga....
Bafta si alegere usoara.
claus
21-10-2007, 05:53 PM
Mergi cu ele si vezi care ti se potriveste
George Caramaliu
21-10-2007, 08:46 PM
Am mers cu amandoua. Avensis 1.6 nu am gasit la drive test, am mers cu 1.8. M-au cucerit amandoua. La corolla imi place foarte tare exteriorul, de fiecare data intorc capul dupa ea pe strada, dar si designul bordului. Sunt un pic dezamagit de calitatea anumitor materiale. Apropos, ati observat cum este "finisat" la interior plafonul la imbinarea cu luneta? Eu am ramas cu gura cascata... Nici la Logan nu am vazut asa ceva.
La Avensis m-a impresionat impresia de limuzina, de lux. La exterior masina impune respect, la interior materiale bune. Designul este mai vechi, intr-adevar, dar tot arata bine.
Mai conteaza si marimea Avensisului aici, pentru ca stau cam prost cu locurile de parcare, desi cei 10 cm diferenta nu se observa intre Corolla si Avensis. M-am uitat la ele parcate una langa alta si chiar nu se vede. Daca era motorul de 1.6 de pe Corolla pe Avensis nu mai stateam pe ganduri, dar asa...inca mai ezit.
decanu
22-10-2007, 09:47 AM
Apropos, ati observat cum este "finisat" la interior plafonul la imbinarea cu luneta? Eu am ramas cu gura cascata... Nici la Logan nu am vazut asa ceva.
Am vazut si eu azi, dupa ce am citit postul tau... mai bine nu stiam... chiar e jenant cum au lasat muchia aia neterminata asa :crybaby:
zorro
22-10-2007, 12:42 PM
Salut,
Ajutati-ma sa ma decid intre cele doua modele de mai sus. Limita maxima de bani pe care o pot aloca este 18300.
Corolla 1,6 Luna 17300
Avensis 1,6 Luna 18300
Stiu ca o sa spuneti ca sunt clase diferite, ca depinde ce vreau... Vreau sa stiu voi ce ati lua, ca eu nu ma pot hotari !
Eu din cele doua am ales Avensis 1,8 LUNA, si nu regret nimic. Aceeasi dilema am avut si eu, am platit avansul pentru corolla si cum asteptarea era lunga am mai facut un drive test cu ambele masini ,am sarit din corolla in avensis, au condus si ceilalti mebrii de familie, si toti am votat avensis 1,8 luna!!
tissot1854
22-10-2007, 08:24 PM
Eu Am Ales Corolla Pe Motivul Ca Este Un Model Nou,are Se Va Fabrica Cel Putin 4 Ani, In Schimb La Anul Apar Un Model Nou De Avensis, De Aceea Se Fac Si Promotiile La Ea
pharaonu75
22-10-2007, 08:34 PM
Si eu as alege Avensis. Corolla nu prea este o masina pentru un om de 1,94 m !!!
mariusx
22-10-2007, 09:16 PM
eu decurand am ales avensis, si sunt foarte multumit de masina.
Cand am fost sa o ridic am fost cu o corola noua dar destul de folosita. Materialele mi s-au parut mai proaste, spatiul e clar mai mic.
Eu as zice sa strangi tare din buci si sa iei cel de 1.8.
E mai dotata, si motorul de 1.8 am inteles ca va consuma mai putin decat cel de 1.6.
sincer eu am corolla si tot pe corolla as merge si iti spun si de ce:
1 este model nou abia nascut, avensis are ceva ani
2 avensis este o masina super dar cu motorul de 1.6 ai consum maricel fata de corolla
3 design mai modern mai agresiv
4 motorul 1.6 are 124 de cai daca nu ma insel si trage
ps sper ca nu am suparat vreun posesor de avensis tot respectul din partea mea ! orice toyota e o masina buna
hmm acum am citit ca esti inalt si da avensisul e mai de calitate decat noua corolla la interior, eu ma legam de motor.
tissot1854
22-10-2007, 11:28 PM
eu am 1,95 m si nu am probleme in corolla
claus
23-10-2007, 11:14 AM
dar cel din spatele tau?
Avensisul se schimba abia in 2009 si Corolla va avea un facelift in 2 ani jumate si asa mai departe...daca vrei masina pt. mai multi ani, confortabila, cu design de clasa bussines, dar nu pt. tipi care vor sa iese in evidenta cu cotul pe geam, materiale de calitate, de dimensiuni medii, daca deranjeaza sa-i pui niste senzori de parcare, cu un nivel de zgomot interior f.f.f.f mic.......intr-un cuvant AVENSIS
Oestereich
23-10-2007, 12:14 PM
Salut,
Corolla 1,6 Luna 17300
Avensis 1,6 Luna 18300
Minusuri la Avensis : design mai "cuminte", motor mai lenes, nu are BA, VSC, TRC (fata de motorul de 1.8 care le are pe toate).
Minusuri la Corolla: Spatiul destul de inchesuit (am 1.94), finisaje interioare mai slabe calitativ.
Avensis !(Nu am alte comentarii !)
Da` poate reusesti totusi un motor mai maricel...poate chiar 2.0 diesel...
George Caramaliu
23-10-2007, 01:45 PM
Pai daca comparam cu Avensis 1.8 Luna nici nu mai stateam pe ganduri(+VSC,TRC,BA), dar cu 1.6 sunt in ceata...
claus
23-10-2007, 03:45 PM
Merge f bine si 1.6, iar mie nu mi-a intrat niciodata VSC-ul la Avensis de 2.2 D-4D, asa ca e egal cu 0000000000000
Oestereich
24-10-2007, 09:20 AM
Nu chiar....
L-am testat eu intre Predeal si Brasov (dus / intors)...
E super misto ....
Conditii meteo : Ploaie (aproape torentiala )
Viteza : 120 /80/90 (pe curbe )
Senzatii : masina sta pe "SINA " ...e ca o locomotiva
E drept ca am facut asta doar pentru amuzamentul propriu...cred mi-am luat si cateva injuraturi ...sigur...da` e o treaba pe care o faci 1 data voluntar dupa care stii ce poate masina si stai cuminte...
Am vrut sa vad pe ce am dat banii...
Aaa...i-am deschis apetitul si unui alt posesor de Avensis (visiniu ), care era linistit pana sa apar eu....al nai_bi pe bucatile cu 2 benzi baga carbuni si nu m-a lasat sa il depasesc....ma rog avea chef de joaca ...da` nu a fost nesimtit sau t_ampit...era chiar ok tipu`...partea proasta e ca erau vreo 4 in masina iar eu eram singurel cu nevasta...I-a dat da` s-a lasat pagubas...cred ca nu era f sigur pe el...sau s-a speriat...:crybaby:
In fine..concluzie : Te ajuta sigur cand este cazul...dar nu forta la limita...e bun ca e acolo...daca gresesti te corecteaza/ajuta...
Cred ca cel mai bine isi face treaba iarna, in cazul in care fortezi si exista pericolul de derapare (parere personala...inca nu am trecut iarna cu el...)
Nota : Promit sa fiu cuminte si sa nu mai merg ca nebunul pe Timisuri:blush:
AdrianR
24-10-2007, 10:01 AM
face banii vsc-ul. acum cateva zile m-am dat cu masina pe un drum plin cu noroi de prin Otopeni. se simte cand se activeaza, cum isi pastreaza traiectoria, nu incepe sa dea din colt in colt, cum pateam cu celelalte masini pe acelasi drum, aceleasi conditii. iar de data asta doar m-am jucat la o viteza mica. imi inchipui cum te ajuta iarna cand prinzi portiuni de drum aluneacoase.. te poate scoate din belele.. hac, parerea mea:thumbsup:
George Caramaliu
24-10-2007, 10:12 AM
face banii vsc-ul. acum cateva zile m-am dat cu masina pe un drum plin cu noroi de prin Otopeni. se simte cand se activeaza, cum isi pastreaza traiectoria, nu incepe sa dea din colt in colt, cum pateam cu celelalte masini pe acelasi drum, aceleasi conditii. iar de data asta doar m-am jucat la o viteza mica. imi inchipui cum te ajuta iarna cand prinzi portiuni de drum aluneacoase.. te poate scoate din belele.. hac, parerea mea:thumbsup:
Normal ca ajuta, ca doar nu l-au inventat degeaba.
Priviti aici ce stie sa faca ESP & TRC:
http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc
Intrebare:
1. Cauciucurile tubeless pot face explozie?
2. Daca face explozie un cauciuc la 120/h, te "tine" pe drum ESP-ul?
Oestereich
24-10-2007, 10:53 AM
Din cate stiu eu tubeless nu explodeaza...poate daca bagi presiune cu mult peste limita admisa...
da asta e ideea ...in conditii normale nu explodeaza...se desumfla treptat....
Cat despre utilitatea trc , vsc,esp in caz de explozie la 120...eu zic ca e chestie de noroc...
LPana21
24-10-2007, 11:24 AM
Salutare! Ma numesc Pana Lucian si doresc sa imi iau noua corolla motor 2L Diesel, varianta SOL...daca cineva are sa imi spuna si mie daca se merita...nu prea ma pricep la masini asa ca orice sfat e util:)
claus
24-10-2007, 12:44 PM
Pai hai sa ne gandim si la varianta in care face pana pe fata un TIR care vine din sens opus...sigur nu mai scapi cu tot cu VSC(ca la nemti se zice ESP)
Si distractie de unde sa mai iei cu VSC?
Daca esti agresiv la volan si vrei sa te dai pe serpentine oricum vei opta pt. 1.8 vvt-i si in nici un caz pt. 1.6
AdrianR
24-10-2007, 01:42 PM
daca pui problema asa, nu-ti foloseste vsc-ul nici daca iti cade un copac tpe masina.... sistemul de ajuta in majoritatea cazurilor in care pierzi aderenta, nu te scoate din belea daca dai de soferi turci sau teribilisti... ca orice sistem de siguranta de altfel....
claus
24-10-2007, 08:39 PM
OK..OK ....raman la parerea ca merita Avensis si daca vreti voi 1.8 cu VSC TRC ABS EBD si BA si SRS ca sa nu mai ziceti ca nu aveti de toate........., dar pretul este de(pt. ca merita) 19700euro ...si nici nu e mare diferenta pt. motor 1.8 VSC TRC BA si distractie pe serpentine