View Full Version : Toyota Numarul 1 in lume in curand !
Conform Bloomberg, Toyota pare a deveni numarul 1 in lume in 2007, depasind GM ( General Motors ) . Previziunile oficiale ale companiei vor fi facute publice pe 22 decembrie la sediul central Toyota, in orasul Nagoya din Japonia.
Toyota a detronat deja celalalt colos american, Ford Motors, vanzarile plasandu-i pe locul doi mondial.
Abia astept sa sarbatorim la Anul! :th_salute:
claus
18-12-2006, 11:48 PM
In 2005 ...spuneau ca o sa-l depasesca in 2006...asa ca sa nu ne grabim cu concluziile...dar sa nu fim nici pesimisti...one aim!!!
-americanii sunt aia care cumpara toate toyotele si noua nu ne lasa nimica , ptr europeni , niste zgarciti !!
George.Burciu
05-01-2007, 01:39 PM
""Toyota va detrona General Motors in 2007, estimeaza presa nipona
Constructorul auto japonez Toyota Motor, care urmeaza sa-si anunte vineri planurile de productie pentru 2007, va detrona anul viitor grupul american General Motors in calitate de cel mai mare constructor de autovehicule din lume, afirma luni cotidianul economic japonez Nihon Keizai Shimbun (Nikkei), preluat de AFP.
Potrivit sursei citate, Toyota va anunta vineri ca intentioneaza sa produca 9,45 milioane vehicule anul viitor, adica cu 400.000 de unitati mai mult decat in 2006. Grupul japonez a precizat ca marca Toyota va produce singura aproximativ 8,5 milioane vehicule, cu cinci procente mai mult decat in 2006, iar filialele Daihatsu (mini-vehicule) si Hino (camioane) restul. De asemenea, Nihon Keizai Shimbun (Nikkei) sustine ca Toyota va anunta ca in 2007 productia sa din strainatate va depasi pentru prima data productia realizata in Japonia.
Toyota, cel mai mare constructor auto japonez, ar urma sa produca in 2006 peste noua milioane autovehicule, adica cu 800.000 de unitati mai mult decat in 2005. Toyota nu va reusi insa anul acesta sa treaca in fata celor de la General Motors, grupul american urmand sa produca in acest an aproximativ 9,18 milioane vehicule. Nikkei estimeaza ca General Motors va pierde lupta in 2007, avand in vedere uzinele GM din America de Nord ce vor fi inchise conform planurilor de restructurare anuntate de General Motors.""
23nst
19-01-2007, 05:32 PM
am observat ca din ce in ce mai mult oameni, cumpara toyota, in diferite modele. asta este foarte bine, dar toyota incepe sa faca victime. azi pe vijelia din bucuresti...
http://img175.imageshack.us/img175/9673/imag002fd9.th.jpg (http://img175.imageshack.us/my.php?image=imag002fd9.jpg)
oare ce o face proprietarul de dacie?
Mario
13-03-2007, 12:03 PM
"Tadashi Arashima, directorul executiv de la Toyota Europe, a precizat la randul sau ca obiectivul de vanzari al constructorului nipon pentru Europa este de aproximativ 1,2 milioane unitati in 2007, comparativ cu 1,124 milioane unitati in 2006 (Toyota si Lexus)."..."De asemenea, Tadashi Arashima a reamintit ca la sfarsitul acestui an va deveni operationala cea de a noua uzina Toyota din Europa, urmand ca aceasta facilitate de productie amplasata la Sankt Petersburg (Rusia) sa produca 50.000 de autovehicule pe an.
"
Predator
13-03-2007, 02:53 PM
Toyota se extinde! :thumbsup:
Probabil ca Toyota nu va detrona concernul GeneralMotors pana la sfarsitul acetui an, dar un lucru este clar: se va apropia foarte mult de pozitia 1 la nivel mondial!
Cred ca am mai scris si pe alt thread, politica contructorului Toyota este de a produce masini aproape de locul unde urmeaza a fi vadute.
automali
16-03-2007, 04:44 PM
Voiam sa deschid un topic nou dar nestiind cum postea aici o declaratie a sefului vw luata din"stiri auto"
"Seful Volkswagen este interesat de situatii comparative cu alte branduri, in special japoneze. Astfel Winterkorn spera sa poata puncta exact, toate problemele de calitate cu care se confrunta masinile de sub brandul Volkswagen. Winterkorn isi doreste ca brandul VW sa fie perceput ca avand cel mai inalt grad de calitate din segmentul sau.
Se doreste ca Volkswagen sa fie perceput la acelasi grad calitativ ca Toyota."
Cand seful vw recunoaste acest lucru putem sa iertam deci micile rautati ale unor forumisti!!!
George
28-03-2007, 10:54 PM
"Autopromovez" :smile: si eu un text pe care l-am publicat in Gandul de maine (29 martie) si in care incercam sa dau un raspuns la intebarea "De ce viitorul nr 1 mondial vinde atat de putin in Romania?" Nu stiu daca e cel mai bun raspuns, astept sa ma contraziceti.
O japoneza sau o germana?
In toamna, dupa indelungi deliberari, lecturi pe forumuri romanesti si straine, comparatii intre diversele modele, eu si prietena mea am achizitionat o micuta japoneza nou-nouta. Pentru majoritatea cunoscutilor mei decizia a fost dovada suprema a faptului ca nu ma pricep deloc, dar absolut deloc, la masini. Cei care au avut resurse de rabdare si au putut sa-si inabuse dispretul pentru un asemenea exemplar uman, care risipeste bani aiurea, mi-au explicat superior ca, folosind exact aceeasi suma, as fi putut cumpara de afara o supermasina second-hand germana. O masina cu dotari extra, cu mult mai multi cai putere decat cei 69 amarati ai japonezei, cu motor diesel si cu tot felul de alte minunatii, care i-ar fi facut pe toti sa crape de invidie.Degeaba am incercat eu sa baigui ca intretinerea unei masini noi e mai ieftina, ca mai ai si garantie, ca vreau un motor economic pentru traficul din Bucuresti, ca vreau masina cat mai mica... M-au privit ca pe o ciudatenie si m-au lasat intr-un final in plata domnului.
Desi poate parea caricaturala (va asigur, nu este), experienta descrisa mai sus surprinde foarte bine gradul de popularitate de care "se bucura" constructorii japonezi in Romania. Astfel, in timp ce in afara Romaniei Toyota se lupta pentru suprematia mondiala, pe piata noastra interna abia a reusit sa se situeze pe locul 12 in topul vanzarilor in primele doua luni ale acestui an. Pe langa faptul ca Toyota a intrat relativ tarziu pe piata romaneasca, abia in anul 2000, dealerii romani au a se lupta si cu un alt handicap. Modelele Toyota nu epateaza (sau cel putin nu epatau pana acum, liniile ceva mai curajoase ale noilor modele Yaris si Auris schimband oarecum lucrurile), lumea nu intoarce capul dupa tine pe strada, ele se multumesc sa te duca confortabil si in siguranta dintr-un loc in altul. Iar increderea si aprecierea de care se bucura modelele Toyota in studiile internationale dovedesc ca ele fac acest lucru foarte bine si pentru multa vreme - marca ocupand primele locuri si in topurile fiabilitatii. Or, se pare, acest lucru nu e suficient pentru multi dintre romani, la noi masina fiind mai degraba un simbol al statutului social pe care il are posesorul sau la care, de cele mai multe ori, doar aspira.
Orice vizita facuta in targul de masini sau pe autovit.ro, nu face decat sa intareasca acest lucru. In timp ce in SUA Toyota conduce in topul marcilor care isi conserva cel mai bine valoarea la revanzare, in Romania ea se afla printre codasele clasamentului, primele locuri fiind ocupate de aceleasi modele germane.
Explicatia e una foarte simpla. Chiar daca in studiile internationale Toyota poate sa treaca drept sinonim al calitatii, in Romania lucrul acesta conteaza mai putin. Aici cel mai bine se vinde Imaginea.
Legionaru'
29-03-2007, 07:30 AM
Frumos scris!
Bravo! :thumbsup:
Dan Iancu
29-03-2007, 09:47 AM
Frumos scris!
Bravo! :thumbsup:
E bine ca avem si ziaristi toyotisti (na ca rimeaza!) printre noi. Poate ne ajuta cu un articol acid la adresa service-urilor si a dealer-ilor care si-au cam luat nasul la purtare. Ca, slava Domnului, material au garla pe acest forum...
Diferenta dintre o poza si un film
FILM = Suma de poze, realizate in timp
Draga George,
Cred ca ai prins ideea. Articolul tau surprinde foarte bine situatia de acum (poza).
Chiar tu ai scris ca Toyota va devenii in viitor nr. 1.
Hai sa-ti dau raspunsul meu la intrebarea ta :
"De ce viitorul nr 1 mondial vinde atat de putin in Romania?”
Sau as putea reformula :
De ce piata auto din Romania evolueaza cu viteza mai mica decat piata mondiala?
Pai sa vedem:
Piata = cerere + oferta
Cerere = romanii au relatii mult mai stranse cu poporul german decat cu cel japonez (prietenii stiu de ce) deci inertie mare la schimbarea optiunii, adica dau masina germana si iau in loc una japoneza !!
Oferta = Pai deabea in 2000 a aparut importatorul. Nici n-a avut timp sa-si dezvolte reteaua.
Dar cel mai dureros pentru noi (pentru tarisoara noastra - Caragiale) este ca piata din Romania nu conteaza (nu este luata in considerare) de catre Producator (marturie - abordare phase out)
Si nu in ultimul rand varsta pietei.
INTRAM IN ADOLESCENTA (clasa a V-a, cum ar veni)
Pai acum vreo 12 ani se vindeau in Romania pana intr-o 100 buc VW noi.
In concluzie piata evolueaza in Romania spre normalitate.
De la decizia de cumparare bazata pe vibratiile inimii = show-off (sentimentala) trecem la o decizie determinata de statistici/clasamente (ratiune).
Rezultatele se vad prin cresterea semnificativa a vanzarilor Toyota in Romania.
Nu stiu cat de bine ai analizat piata 2nd hand dar eu incerc sa cumpar de 2 luni o Toyota Corolla si NU GASESC.
Nici pe site-ul a*****t care l-ai amintit.
Inca mai caut viitoarea mea masina 1.4 D4D.:helpsmilie:
Iar in Germania valoarea reziduala este foarte mare.
Asadar la noi înca se mai vinde imaginea.
Dar pentru cat timp ?
Eu cred ca pentru putin timp. Pana prin anul 2025.
Nu, Nu , Nu. Nu ma numesc Brucan.
E bine ca avem si ziaristi toyotisti (na ca rimeaza!) printre noi. Poate ne ajuta cu un articol acid la adresa service-urilor si a dealer-ilor care si-au cam luat nasul la purtare. Ca, slava Domnului, material au garla pe acest forum...
Stimate Domnule Iancu
Eu sunt de alta parere pentru ca :
<<Decât sa-ti dau pestele mai bine te invat sa pescuiesti>>
De ce sa facem amenintari de genul:
"Te dau la ziar! ... nu-ti convine aaaii "
si sa-ti rezolvi punctual problema.
Mai bine cauti seful care intelege problema si sa actioneze in asa fel incât sa schimbe lucrurile iar atunci cand ajung eu (sau altcineva) in aceeasi situatie sa nu ne lovim de aceeasi problema.
Eu asa fac!
Nimeni nu e perfect. Suntem Uameni !
Dealtfel nici robotii nu sunt perfecti.
Dar noi oamenii suntem perfectibili.
ovidiudinutm
08-06-2007, 07:26 AM
Toyota si GM au determinat cresterea pietei auto din SUA cu cinci procente in maihttp://www.masini.ro/images/spacer.gif
http://www.masini.ro/images/stiri/3182_titlu.jpg Atunci cand pretul (http://ad2.arbocontext.ro/please/redirect/119/1/1/32/!hash=189802623;h4r=29096258;p4r=305447032;uwi=800 ;uhe=600;uce=1;param=456/5995_5?) benzinei creste, cel mai mare beneficiar in industria auto pare sa fie compania japoneza Toyota.
detalii AICI!!
http://www.masini.ro/stiri-detalii,3182,1,Toyota-si-GM-au-determinat-cresterea-pietei-auto-din-SUA-cu-cinci-procente-in-mai.htm
ovidiudinutm
13-06-2007, 07:35 AM
Toyota a vandut peste un milion de autovehicule hibrid, in primele cinci luni din 2007http://www.masini.ro/images/spacer.gif
http://www.masini.ro/images/stiri/3194_titlu.jpg Vanzarile Toyota la nivel global au depasit pragul de un milion de masini cu motor hibrid, au anuntat, joi, reprezentantii companiei japoneze, potrivit AP.
http://www.masini.ro/stiri-detalii,3194,1,Toyota-a-vandut-peste-un-milion-de-autovehicule-hibrid--in-primele-cinci-luni-din-2007.htm
Da Ovidiu, am citit si eu articolul asta.
La o cafea:beer:, prietenii au ramas cu gura cascata :surprised: cand le-am spus cifra de 1 milion.
Nu aveau habar ce inseamna motor hibrid si mi-au dat ocazia sa-mi etalez cunostintele. Mi-ar face placere sa testez un hibrid.
Eu cred ca acest topic si-a indeplinit misiunea pentru ca Toyota deja este Nr. 1 in lume :toast:si ar trebui inchis.