PDA

View Full Version : Nu Chiar Indestructibila!!!

popescu catalin
14-10-2007, 01:14 PM
sambata seara (tol festiv), copii in masina, cadouri, plecam la petrecere....
carosabil ud, ploaie nu gluma, cuplez 4x4, rulam cu 50 la ora, drum drept ( in fata la selgros pantelimon ), cand la un moment dat se aude un super zgomot , se blocheaza rotile si era sa iesim cu totii prin parbriz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dupa ce a trecut socul si am vazut ca eram cu totii teferi incerc sa misc masina ....care nu se urneste nici fata nici spate!!!!!!!!:mad:
sun la TOYOTA ROMANIA...ajung la seful service si imi spune sa ridic pe cric o roata fata sau spate, sa se detensioneze transmisia. execut manevrele ( intr-o balta cat casa ) si nu se intampla nimic. il resun pe acel domn si raspunsul primit este :TREBUIE SA O VEDEM IN SERVICE! bun!!!!!!!!!!!!
sun la 6-7 firme de tractari , nu vrea nimeni sa ma ridice pe platforma deoarece am rotile fata blocate si masina nu este usoara :scratchchin:. toata lumea recomanda scoaterea cardanului fata dar nimeni nu vrea sa o faca ( sambata seara, meci, ploaie si frig):crybaby:...sunt intr-o mare dilema deoarece masima este in garantie si TOYOTA ROMANIA nu are tehnician autorizat pentru teren :doh:. imi iau viata in dinti si ma bag sub ea cu frica deoarece era pe carosabil si multe masini treceau la o palma de mine.
in sfarsit dupa 7 ore de la incident cardanul e scos de mine cu indicatii prin telefon de la un prieten!. acum masina poate sa mearga dar numai cu spatele si o trag in parcare la selgros, ramanand ca duminica dimineata , cu o platforma sa o duc in pipera TO RO. ACUM ASTEPT SA SE FACA LUNI SA VEDEM CE SE REZOLVA SI PE BANII CUI.
mentionez ca am cuplat 4x4 in conditiile date de cartea utilizatorului pagina 131 - drumuri ude -. va tin la curent cu toate ca sunt sceptic in privinta reparatiei pe garantie.

popescu catalin
14-10-2007, 01:36 PM
Revin.toate cunostintele care mai au habar de 4x4 imi spun ca trebuia sa se auda inainte un huruit,zgomot,ceve,nu asa dintr-odata,deci ar fii ceva suspect.Oricum astept sa vad parerea celor de la TO RO.

23nst
14-10-2007, 07:26 PM
imi pare rau sa aud ce s-a intamplat si ce ma mira si mai mult este nesimtirea celor de la toyota care nu au trimis nici macar o masina cu platforma daca nu un mecanic...

LittleM@n
14-10-2007, 09:24 PM
nasoala experienta...pana la urma masina oricum nu este indestructibila, dar cel mai rau este ca v-a pus in pericol avand in vedere ca s-au blocat pur si simplu rotile...cu siguranta ceva acolo nu s-a sincronizat cum trebuie; pacat
(si probabil si petrecerea ati pierdut-o...)

popescu catalin
15-10-2007, 04:08 PM
Vesti proaspete de la TO RO :azi(luni) prima ora ajung in pipera ,intreb de sef service,un domn amabil apare,explic tarasenia,nu zice nici bine nici rau,ma pofteste sa iau loc,vad 8 insi care se chinuie sa bage hiluxul in service cu caruciorul,si astept.dupa 1.5 h sef service ma invita la elevator:"domnu popescu ,haideti cu mine la masina sa stam de vorba,dar nu o sa va placa ce o sa auziti"eram deja cu glont pe teava cand am ajuns la masina.ne bagam sub elevator,imi arata ceva ce fusese odata semering la diferential fata-doua fire de cauciuc si imi spune sec :diferential distrus din cauza utilizatorului,folosit PREA MULT IN 4X4 in neconcordanta cu specificatiile masinii.,cost aprox 10.000 ron.Bun,zic,nici o problema,haideti sa facem hartiile!dl:care hartii?!eu:constatarea dvs.autorizata care trbuie sa includa obligatoriu si ce nu am respectat eu din manualul utilizatorului.dl:a-ti mers prea mult in 4x4 va urma(am putina treaba)

23nst
15-10-2007, 04:17 PM
hai ca am trait sa o aud si pe asta... s-a stricat ca ai mers prea mult 4x4...
hilux-ul tau este cu dubla cabina si este gri, iar bena este acoperita?

pmhoria
15-10-2007, 04:21 PM
Nasol de tot. Numai sa nu te lasi fraierit de macanicii din Ro. Aminteste-le de opc....

Pretorian
15-10-2007, 05:43 PM
ne-ai facut curiosi acum nu ne lasa asa....

maxu
15-10-2007, 08:18 PM
mail la toyota europe - si da de pamant cu ei; pana la rezolvare o putem amplasa intr-o parcare in plin "tenter", vopsita cu sprayul - cu o reclama la toyota - era mai demult un A8 cu chestia asta, cu unu de si-a pus masina pe autobanda, cu istoria ei scrisa cu sprayul - nu mai cumpar, nu ma mai apropiu, etc.

popescu catalin
15-10-2007, 11:30 PM
urmare(scuze am fost plecat):eu:cum adica am mers prea mult?!dl:cat aveati cand s-a intamplat,80-100?eu:domnul meu,ploua torential,se mergea in coloana,copii in masina...dl:eh,lasati...eu:daca se intampla la 80-100,sa se blocheze rotile din senin,cred ca nu ma mai vedeati acum.(oricum,cand s-a intamplat a fost f. nasol,putea sa fie si mai rau:ganditi-va ca la oprirea asta violenta nu mi s-au aprins stopurile,nu a functionat abs-ul,putea sa ma faca garaj oricine) eu:haideti sa dam masina jos,sa facem hartiile,cu precizarea ca trbuie sa am date concrete a ceea ce nu am respectat:km/h,distanta maxima care trbuia parcursa 4x4,va rog notati tot.adica 1km,1.4km,10 cm,cat trbuia sa merg,dar va rog cifre exacte,nu "prea mult,prea tare etc"eu personal n-am gasit cifre exacte in carte,de genul"se merge 100m.." dl:dar la ce va trebuie,ma rog? eu(cu tupeu):stiam ca asa se va intampla,am consultat avocat,trebuie in instanta,va deschid proces civil. dl:???!!! eu: si nu numai atat,numai daunele materiale(costuri TO.RO.+platforma transport(360ron)),mi-aTI PUS VIATA IN PERICOL,mie,sotiei si copiilor mei,atat din cauza evenimentului,cat si dupa,cand m-ati sfatuit sa ma bag sub ea pe carosabil,TO. RO,NEAVAND,masina tractare,tehnician care sa demonteze in cunostinta de cauza o piesa de pe o masina de 30.000 euro,daune morale,mi-am facut calcule pt taxa timbru,barou,etc dl::scratchchin:10 sec,dupa care:m-ati luat prea repede,haide-ti sa ne mai uitam la masina.(il roaga pe mecanicul care era cu noi sa desfaca stutul de la diferential si sa puna recipient curat sa vada cum arata uleiul)STUPOARE:NU CURGE NICI MACAR O PICATURA!!!!!!! dl:vedeti,a-ti pierdut tot uleiul(aprox1.3litri) eu :unde?,pe luna,unde a curs uleiul dintr-un angrenaj in miscare fara sa lase nici o urma,nici macar pe flansa sau suruburile cardanului fata?(atunci realizez,ca l-am scos personal,m-am facut ca porcii,dar numai apa+noroi)nici o picatura de ulei nicaieri(am uitat sa va spun-blugii noi).Tipul ramane perplex(sau e super actor)si imi spune : e prima data cand 4x4?eu:da! dl:dom-le,n-ai avut ulei in diferential,sa stiti!eu::mad:.dl:imi cer scuze ,o reparam pe garantie!s-a rezolvat!eu am ramas ******,cum adica n-am avut ulei?va urma

popescu catalin
15-10-2007, 11:32 PM
hai ca am trait sa o aud si pe asta... s-a stricat ca ai mers prea mult 4x4...
hilux-ul tau este cu dubla cabina si este gri, iar bena este acoperita?
da,este argintiu,si am cabina argintie cu geamuri negre

23nst
15-10-2007, 11:39 PM
da... ala este care l-am vazut... era pe rampa...

fenomenal... nu imi vine sa cred ce c citesc!!! asta se intampla in romania? la toyota pipera?!?!?
incredibil!!!

popescu catalin
15-10-2007, 11:40 PM
CONCLUZZIONE:Masina n-a avut ulei in diferential!!!intrebarea imediat urmatoare (si foarte pertinenta):ce verificare a fluidelor din angrenaje s-a efectuat la una mie km?Atunci ce revizie e asta? eu am inteles ca la 1000 km,efectiv asta se cauta sa nu supureze ceva ,care mai tarziu ii costa pe dumnealor.revin

popescu catalin
15-10-2007, 11:43 PM
da... ala este care l-am vazut... era pe rampa...

fenomenal... nu imi vine sa cred ce c citesc!!! asta se intampla in romania? la toyota pipera?!?!?
incredibil!!!
cum te uiti din sala de asteptare,rampa din dreapta,masina era cu spatele spre sala....

23nst
15-10-2007, 11:49 PM
da... ala era hilux-ul...

popescu catalin
16-10-2007, 12:09 AM
Nasol de tot. Numai sa nu te lasi fraierit de macanicii din Ro. Aminteste-le de opc....
la opc nu te primeste decat persoana fizica,nu juridica,am fost si pe acolo cu alte belele

mariusx
16-10-2007, 11:47 AM
poti sa ne zici si noua cati km are masina si cand s-a facut ultima data service-ul ..
Eu am citit ce s-a scris aici .. si mi se pare ca ceva e ciudat. Adica de cand si pana cand sunt intrebat la service daca exista ulei in nustiu ce chestie .. ??? pai daca se aprinde becul pe bord trebuie sa ii pun ulei dar nu e cazul ca nu am vw si daca se aprinde becul de benzina, motorina ii pun motorina.. aa si mai trebuie sa stiu unde sa pun lichid de parbriz. in rest ? nu de aia mergem la revizii ???? Sa imi zica mie ca vai ca nu stiu ce lichid nu exista si care e problema mea ? ce l-am scos eu ???
Mi se pare forate hilara treaba asta ..

PS: totusi nu avem trabanturi unde trebuie sa amestecam noi uleiul cu benzina...

maxu
16-10-2007, 12:29 PM
bravooooo :jump::shoot::iloveyou: uraaaaaa yeeeeeeeee
topai de fericire - un jef de service care habar nu are cu se papa servisarea, uuuuuaaaaaaaa; bine le-ai zis-o, as vrea ca mai multi dintre noi sa fie capabili de asa comportament, nu sa le inghita balivernele.

Alexandru Olteanu
16-10-2007, 03:34 PM
mariusx iti zic sigur ca nu exista bec pentru uleiul de la 4x4 asa ca omu nu stia ca nu mai are ulei ca daca stia probabil ca punea si n u se mai intampla asa

popescu catalin
16-10-2007, 08:12 PM
salut.masina cu pricina este luata in primavara,are 7.500 km.Intradevar nu are martor bord nivel ulei diferential(eu nu cunosc masina sa aiba),are doar martor care se aprinde cand cuplezi4x4.Dupa catastrofa,martorul clipea intermitent,cum ca ceva nu este in regula,dar chestia asta o stiau deja toti soferii din coloana din spatele meu.Sef service a vrut sa-mi spuna ca am mers in prostie pana am ramas fara ulei si s-a gripat.Problema interesanta e alta: la finalul discutiei s-a ajuns la concluzia ca nu a fost ulei in diferential.bun.ei au completat o hartie pe care scria "comanda dif. in garantie,cost 0,manopera 0.bun.mi-o arata si-mi spune ca e ok si pot sa plec,voi fii sunat in aprox. 3 sapt.eu zic ca nu pot sa plec ,asa cu mana in c..r ,fara nimic scris,si rog sa-mi dea si mie un exemplar stampilat.ei se codesc,dar neavand incotro imi fac pe plac,eu argumentand ca am auzit multe boroboate azi si vreau ceva scris,sa stau linistit.bun.magaria e alta,in hartie trebuia scris ca nu am avut ulei,la motiv,cum dealtfel la o constatare - accident,nu se scrie :inlocuit capota fara sa specifici-lovitura.deci hartia mea adevereste ca s-a comandat o piesa in garantie,dar fara sa specifice acest lucru,mizand pe faptul ca omul pleaca multumit ca-si repara masina cu cheltuieli zero.Treaba cinstita era sa-mi scrie:lipsa ulei.Si atunci,poate imi ziceam:iaca cum eu,baiet sarac,pot sa fac un ban cinstit:masina pozata pe elevator,tractata in loc safe si conservata pt. o ulterioara constatare,proces civil contra TO.RO.cum ca a fost livrata fara verificare,la revizia de 1000 km.nu s-a varificat iarasi(daune materiale) si bonus(daune morale,viata in pericol,traume psihice,sindrom post accident...etc .Dupa prima infatisare va garantez ca aveam L.C. cel putin(publicitate proces=dezastru imagine)Dar sa revenim cu picioarele pe pamant romanesc si sa asteptam cuminti cele aprox. 3 sapt,ca mie oricum nu-imi sta bine in L.C.vip,pieleanu,mahoneanu,bleah.....

LittleM@n
16-10-2007, 08:54 PM
Da, interesanta povestea, dar cu final fericit daca pot spune asa...
De fapt, odata ce nu a fost picatura de ulei in diferential, si era curat ca lacrima, este oarecum evidenta de unde e vina...si cum tu probabil nu ai cuplat niciodata 4x4 pana acum, iar ala probabil nici nu a avut vreodata ulei in el, s-a gripat...cu toate astea curiozitatea mea este de ce s-a gripat, odata ce era nou? Nu ma pricep la diferentiale, dar presupun ca tot ce se putea intampla era sa scoata un sunet infernal, si sa se sparga, sa sa functioneze ingrozitor...pare ca e rezistent.

Iar pe langa asta, sa nu zica ei ca uleiul ala trebuie schimbat asa des sau ceva de genul...mai nou uleiul in cutiile de viteze este life-time, ce sa mai zic de un ulei dintr-un diferential amarat folosit din an in paste...problema e clara, le-a fost si lor clara de la bun inceput cu siguranta, doar ca vroiau sa mai scoata niste bani frumusei; dar, din cate vezi, nu au fost chiar atat de prosti, si au scris foarte bine acolo, ca sa nu-i poti avea cu nimic la mana, din cate bine ai vazut...

si asa cum zici si tu, asta e romania, trebuie sa ne multumim ca macar problema este rezolvata (btw, cine plateste acea factura enorma de transport pana acolo de 360RON?...eu le-as baga-o sincer pe gat si pe asta, sa-mi faca urmatoare revizie gratuit :thumbsup:)

Si da, nu va mirati ca la revizia de 1000km nu fac nimic; mie la mazda dupa ce mi-au dat-o, mi-au spus (dupa ce au vazut ca am habar de masina): ne vedem la revizia de 20k, sau la cat vrei tu daca vrei sa o faci mai devreme; noi zicem pe la 10k, dar daca tu zici ca merge, pana in 20k totul e ok; iar eu stupefiat: cum, nu aveti revizie de 1000 km???
Aia: nu, ce e aia? Ce sa vedem in 1000km? E o abureala pe care o baga unii pe gat, chestie de marketing...daca are ceva masina, treci cu ea p-aici...si sincer, acum citind povestea masinii tale, tind sa le dau dreptate :p
...macar de chiar iti verificau ceva la ea atunci :(

claus
16-10-2007, 09:20 PM
Daca vrei sa nu ai probleme cu masina in viitor sfatul meu este sa cuplezi 4x4 doar cand ai zapada, gheata, gazon sau namol sub roti pt. ca altfel s-ar putea ca pe ploaie sa ai totusi o aderenta f. buna(cauciucuri noi) si atunci cand iei curbele sa se formeze forte in diferential pe care sa nu le suporte(daca mergi mult).
Chiar daca in carte spune sa schimbi in 4x4 pana la viteza de 80 km/h, incearca sa o opresti pe loc inainte de a o cupla.
Astea sunt sfaturi pt. dupa ce o repari si te rog sa le iei ca atare.
Bafta!!!

Veve
18-10-2007, 07:44 PM
mariusx iti zic sigur ca nu exista bec pentru uleiul de la 4x4 asa ca omu nu stia ca nu mai are ulei ca daca stia probabil ca punea si n u se mai intampla asa

La RAV 4 nu se schimba uleiul si nici nu se greseaza... La Hilux se greseaza la 15.000 si se schimba uleiul din diferentiale (nu mai stiu exact la cat DAR SE SCHIMBA SI ALA). Iti zic din proprie experienta :)... si EXISTA bec pentru avarie sau atentionare 4x4... chiar asa se aprinde si pe bord... Valabil si pentru LC & LC 120

maxu
18-10-2007, 10:17 PM
la rav 4 se greseaza la fiecare 15.000 - la mine nu i-am vazut gresand, si uleiul se schimba la 60 k, daca bine tin minte; la Hilux banui ca mai des, daca este folosit in regim greu, ravul nu prea ai cum sa-l folosesti in regim greu.

Pretorian
18-10-2007, 10:51 PM
are dreptate, la revizia de 1000 km nu se intampla nimic doar o duce pana in service se uita pe dedesupt si atat:mad: si o da afara, spun asta ca tocmai am fost la rev. de 1000 cu al meu hilux si cred ca ma duc la to. sud sa verific daca are ulei dupa ce ai povestit tu aici nu vreau surprize de astea, ce magari

popescu catalin
21-10-2007, 05:14 PM
De acum incolo,sa fiti siguri ca nu mai cuplez 4x4 decat daca este absolut nevoie.Pt Pretorian,daca poti, verifica uleiurile,pt astora le e lene,nu e ca la motor,sunt joje foarte curbate care se introduc dupa ce se desurubeaza stuturile.Am 2 prieteni buni,care fac offroad la greu,si toti sunt de parere ca nu a fost ulei in diferential,sau a fost prea putin.Pana la urma asa a ramas si la service:lipsa ulei.Acum astept sa o repare,sa vad daca e ok,daca nu s-au fortat si planetarele sau altceva.Oricum,cand plec cu ea de la service,caut namoale si o testez vartos in 4x4,sa vad ca e in regula,mi-am pierdut increderea in service,sa nu-mi faca vreo surpriza:sa puna diferential nou,si sa nu mai insiste sa vada daca are si altceva,sa mearga dupa principiul romanesc"lasa, ca daca are ceva,vine el inapoi"

LittleM@n
21-10-2007, 11:04 PM
dpmdv Hiluxul este o masina facuta sa tragi de ea la greu, sa mearga in cele mai vitrege contidii, etc; eu sincer nu cred ca 4x4 ala este facut sa mergi cu el doar pe aderenta precara...tocmai, ca pe aderenta precara il folosesti mai tare (ture, cuplu, etc).
Si nu puteti sa ziceti ca a mers nu stiu cat...cum l-a cuplat, cum s-a intamplat nenorocirea...Eu stiu ca am facut un drum la munte odata cu un Rexton; drumul dus am mers pe auto; la intors am mers cu 4x4 continuu, sa vad si eu cum este; deci am mers peste 150 de kilometrii cu 4x4 pus, si am mers chiar si cu viteze mari (150-170km/h); apoi, pe langa asta, am avut momente cand il cuplam si-l decuplam odata la 2 minute (la viteze cam de 40-50 (producatorul specifica max 70) ) si n-a avut nici pe ****u...merge si azi la fel de bine...si nu e Hilux!
Asa ca eu nu as da vina pe conceptia masinii, sau pe exploatarea ei...ci pe intretinerea ei, intretinere facuta in faimoasele noastre service-uri...

Si chiar acum ma gandeam, bine ca a fost ploaie si au mai putut rotile sa alunece, ca altfel cred ca se rupea cardanul singur...

claus
22-10-2007, 06:37 PM
Si eu am mers cu un Rexton care atunci cand am vrut sa il cuplez in 4x4 nu a vrut...(si stateam pe loc)

Pretorian
22-10-2007, 08:07 PM
Ieri am facut teste cu 4x4 numai pe usor am mers cam 20 km cu maxim 80 km/h, am intrat putin si pe noroi, nu am avut unde sa o fortez dar sigur cu o masina normala nu ieseam de acolo, am mers si cu geamul deschis sa aud daca e ceva suspect, totul e ok pana acum, ''doamne ajuta''.

Veve
23-10-2007, 02:17 PM
maxu :)... ravul nu se greseaza :D... crede-ma...

@little man... nu rupea cardanul... ala sunt f slabe sanse sa-l rupi... ceva se intampla mai urat decat s-a intamplat.. dar ala nu cedeaza asa usor...

Intre ARO Spartana si Rexton... aleg ARO ;)

popescu catalin
24-10-2007, 04:03 PM
Ieri am facut teste cu 4x4 numai pe usor am mers cam 20 km cu maxim 80 km/h, am intrat putin si pe noroi, nu am avut unde sa o fortez dar sigur cu o masina normala nu ieseam de acolo, am mers si cu geamul deschis sa aud daca e ceva suspect, totul e ok pana acum, ''doamne ajuta''.Salut.Ce sa inteleg,ai mers 4x4 pe asfalt si putin noroi ?Ce fel de teren ai parcurs?

safari hunter
26-10-2007, 01:11 AM
Intr-adevar surprinzatoare defectiune. Am intalnit-o la un Land Rover, insa atunci lipsa de ulei a fost direct din fabrica, diferentialul avand aplicat sigiliul producatorului si masina avea doar 6800 km. Ca si simptome in cazul producerii acestui eveniment nedorit (blocare diferential) a fost faptul ca in incercarea de a remorca vehiculul defect, rotile puntii afectate (fata)tindeau sa se roteasca in sens opus fortand suspensia in sens invers acelor de ceasornic (adica stanga spre in sus, dreapta spre in jos).
Despre 4x4 pe conditii de carosabil umed numai de bine. Corect se poate spune 4x2 deoarece masina aplica forta motrica numai uneia dintre roti / punte. In linie dreapta la o viteza de cca 70-80 km/h se va simti in directie o alternare succesiva a efortului virator stanga / dreapta datorat schimbarii tractiunii pe diferential / punte si reactia sistemului de servodirectie asistat hidraulic.

Q: Popescu Catalin - in momentul blocarii rotilor masina a avut balansare catre dreapta si eventuala deviere catre dreapta?

safari hunter
26-10-2007, 01:20 AM
L Edit apoi am citit ca ai 7500 km, deci frate nu ai avut ulei de la inceput.
Despre "tehnica 4x4" doar 2 lucruri:
1. se cupleaza oricand ai nevoie;
2. daca poti rula cu 80 km/h atunci nu ai nevoie de 4x4
Regula determinata de experienta mea de cca 50000 km "extreme off road conditions" recomanda inca de la 60 km/h in sus decuplarea 4x4.

Pretorian
26-10-2007, 07:42 PM
Salut.Ce sa inteleg,ai mers 4x4 pe asfalt si putin noroi ?Ce fel de teren ai parcurs?

salut,

scuze pentru intarzierea raspunsului, am mers cam 30 km pe asfalt ud si foarte putin pe noroi, cineva scria ca daca poti rula cu 80 km/h nu ai nevoie de 4x4 sau altcineva dadea sfat sa nu se ruleze pe asfalt chiar si umed cu 4x4, dar... in cartea ei scrie ca macar o data pe luna sa se parcurga 16 mile cu 4x4 ca sa se faca gresare, deci e recomandat si de producatori, nu scrie ca trebuie sa rulezi cuplat doar pe teren accidentat.

popescu catalin
27-10-2007, 11:43 AM
Intradevar,cand s-au blocat rotile,masina a luat-o usor dreapta,sincer nu-mi aduc aminte sa se fi balansat,dar inclin sa cred ca asa a fost.Pt Pretorian:nu ti-a fost frica pe asfalt ud dupa tot ce am scris eu?Oricum,la tine e ok,eu nu am mers nici o zecime cat tine...

Pretorian
29-10-2007, 12:14 PM
IPt Pretorian:nu ti-a fost frica pe asfalt ud dupa tot ce am scris eu?Oricum,la tine e ok,eu nu am mers nici o zecime cat tine...
putin da, tocmai.....patania ta m-a facut sa incerc ca sa-mi piara teama, acum sunt mai linistit.