View Full Version : Noua Toyota Corolla Sedan
Toyota va pastra denumirea Corolla numai pentru versiunea Sedan, 4 usi. Auris va fi denumirea exlusiva a hatch-ului.
Ramane o masina frumoasa :blush:
Xllerator
18-12-2006, 01:25 AM
Da, dar e Lexus toata ziua. E Lexus, dar ramine frumoasa. :D
-varianta asta CRED ca se va rpoduce strict ptr piata americana , nu ptr europa !! :(
Ai gasit informatii in alte locuri ? Daca da spune-ne :) Dupa forme ai dreptate! Clar are niste forme care se adreseaza pietei americane :)
Eu am citit intr-o revistra frantuzeasca ca e adresata pentru Europa.
Ramane sa vedem. Cert e scria acolo ca Sedan-ul nu se va numi Auris.
Era o miscare gresita sa arunci la gunoi un brand existent din anii 60-70.
Dap!
Sunt curios cat de mare este in comparatie cu Avensis-ul.
Mie unu mi se pare super masina, mai ales ca au bagat si un benzinar de 1.6 de 127 CP!
Am inteles ca vor pune si D4D-ul de 2.2 pe ea.
Interesant ar fi daca ar pune pentru Europa si niste benzinare cu cilindree mai mare, gen 1.8 sau 2.0!
cristi
01-03-2007, 08:19 AM
Cu motoare de 1.8 sau 2.0 s-ar cam "urca" peste Avensis. Probabil vor sa mentina diferenta intre ele, se vand prea bine sa le bata cap in cap. Si nici nu par interesati sa produca modele intre clase, cum face VAG.
-frumos model , a facut cineva test drive sa ne impartaseasca din parerile lui ??
-ca o parere personala , motorul de 1.4 diesel si 90 CP mi se pare fff mic ptr masina asta
-aveti idee daca se poate opta ptr xenoane , in lista de optiuni nu vad ??
O intrebare , cam cat consuma modelul de 2 litri diesel in Bucuresti (o curiozitate ) !! In carte e trecut 7% ,
C_R_Y
03-03-2007, 01:11 PM
La intrebarea ta poate raspunde cineva cu un Avensis cu 2.0 D-4D ;)
-avensisul e o masina ceva mai grea decat corolla si de aici s-ar putea sa "pape" mai mult , as fi vrut o parere a unui posesor de corolla de 2 litri D
C_R_Y
03-03-2007, 02:44 PM
Cineva cu un Avensis care merge mai lejer asa sigur o sa-ti poata da un raspuns f. apropiat de realitate ... si pe mine ma intereseaza chestia asta.
Daca mai astepti cateva saptamani o sa-ti zic eu cat consuma ;)
CRY am si eu cateva intrebari daca nu te superi
1.Cat a costat masina ta , si ce dotari are , adica in afara de dotarile standard Luna ai mai pus altceva pe ea ??
2.Ce discount ti-au facut , asta in cazul in care ti-au facut !!!
3.Cat timp , ti-au spus ca trebuie sa astepti !!!
Mersi anticipat
Am fost si eu la showroom sa vad noua corolla. Superba masina!!! :smile:
Dar m-au surprins cateva detalii.
In primul rand din cate stiu eu la fosta corolla portbagajul avea deschidere de la inchiderea centralizata. La asta noua au adoptat sistemul mai simplu de deschidere din interior, prin cablu (tre sa tragi de o clapeta).
In al doilea rand am cerut o cheie sa vad cum arata optitronul asta 3d.
Absolut superb :thumbsup: , dar n-am remarcat nimic sa semene a control pt computer-ul de bord. Am intrebat dealer-ul si mi-a zis ca trebuie sa apas pe betisorul ala care iese din panou de langa vitezometru ca sa schimb functiile computer-ului. Dar mi-a fost clar ca nu facea decat sa schimbe intre kilometraj total si partial. N-am vazut nimic sa semene a calculator de bord nici la sistemul audio (cum era la fosta Corolla).
Sa nu fi pus optiunea asta pe ea??? :scratchchin:
Mentionez ca era nivel de echipare Luna.
Predator
16-03-2007, 12:42 AM
In brosura scrie ca New Corolla are computer de bord in toate nivelurile de echipare: Terra, Luna, Sol.
Asa am citit si eu. Dar nu inteleg cum lucreaza daca pe la bord n-apare nimic de acest gen. Nici tipa de la dealer nu stia am impresia. Si nici nu are nici o comanda de acest gen pe manetele de faruri sau stergatoare, sau pe volan (cum are Avensis-ul).
Pe volan are numai comanda pt sistemul audio.
Abia astept sa apara p-aici un posesor de new Corolla sa ma lamureasca :smile:
Si am prins azi o poza cu masina unui fericit posesor de new Corolla :thumbsup:
Dan83370
17-03-2007, 03:04 AM
Am facut un test-drive cu noua Corola azi!Motorizarea a fost cea de 1.6 pe benzina,cutia automata!
Motorul mi se pare excelent.Trage bine,are un sunet placut si ii plac turatiile!Cutia este foarte confortabila,insa daca vrei sa o conduci sport este bine sa schimbi vitezele de la volan.Eu asa am facut si rezultatul a fost mult mai bun din punct de vedere al sportivitatii!
Interiorul,ca la Toyota,de buna calitate(bine ,am condus varianta de top),ci finisari la consola impecabile.
Pe viraje,la viteze mai mari,insa este sensibil mai instabila decat Avensisul!Asta pentru ca ii lipseste puntea spate independenta din cate am inteles!Franele sunt excelente!Portbagajul foarte spatios.....
In rest.....e o masina care isi va satisface in mod sigur proprietarii!
Inca o data insa mi-am dat seama,ca totusi ca un diesel elastic,din care imi iau toti caii la turatii mici(3600),cu un cuplu sanatos si o cutie manuala sunt de neinlocuit pentru mine!:punk:
Dan83370
17-03-2007, 03:08 AM
O intrebare , cam cat consuma modelul de 2 litri diesel in Bucuresti (o curiozitate ) !! In carte e trecut 7% ,
A mea la un mers sportiv ia cam 8.5% si la unul normal 7.5% (cu clima)! In Bucuresti cel putin,uita de consumurile date de carte!
@Dan: Poti sa-mi zici si mie daca ti-ai dat seama cum merge computer-ul de bord??? Ca am o mare nelamurire!!!:scratchchin:
Dan83370
17-03-2007, 11:49 PM
Nu inteleg intrebarea?! Cum adica,cum merge?!
La masina mea sau la Corola?
Mario
18-03-2007, 12:06 AM
S-ar putea sa se refere la cum calculeaza acel calc de bord. poate nu-mi dau seama...
depilda la mine consumul mediu este acum dupa 350 de Km de 6,0% iar la km ramasi imi indica 270 de Km. Deci in total cu 6.0l/100km cu un rezervor de 60l parcurc vreo 620km
:scratchchin:
Dan83370
18-03-2007, 12:45 AM
Da,ma rog:scratchchin: ....
La Corolla asta noua. Ca Avensis am si eu.
adicrl
19-03-2007, 03:17 PM
computerul se controleaza de la "betisorul" din stanga (ala din dreapta nu stiu ce face, poate pe ala l-ai folosit tu?). cand am fost in drive test (scurt, 4 strazi in jurul Toyo Motor) stiu ca arata mai multe chestii, am retinut consum instant si lipsa autonomiei (poate am retinut eu prost).
oricum, pozitia respectivului buton mi s-a parut destul de incomoda, la modul ca am incercat sa bag mana pe deasupra volanului si nu prea era loc si atunci am schimbat printre spitele volanului si.. parca tot nu era loc :D
Dan83370
24-03-2007, 01:00 AM
La Corolla asta noua. Ca Avensis am si eu.
Sincer nici nu m-am uitat!Eram prea preocupat sa o vad la drum,ca sa ma mai intereseze cifrele!:blush:
jucausul
03-04-2007, 11:47 AM
Sal all
am facut si eu un drive test cu noua corolla sedan. 1.4 D4d cutie automata.
Prima impresie la interior: m-a surprins calitatea mai proasta a plasticului de pe usi si bord fata de vechea corolla , plastic tare.F proasta pozitionarea acelui betisor pentru controlarea computerului de bord.In rest nu prea ai ce sa-i reprosezi este o Toyota dar nu mi se pare un salt f mare fata de vechea Corolla.Inainte sa apara eram disperat sa vand corolla de acum, sa fac un upgrade la noua corolla, acum insa m-am convins ca merita acest upgrade direct la avensis.M-a surprins in mod f placut linistea din habitaclu este f bine antifonata da mi-a displacut faptul ca din cauza plasticelor care au inlocuit tabla pe la praguri si pe sub se aud destul de urat pietricelele care sar de pe carosabil.Mi-a placut la nebunie condusul pe modul sport controland masina din padele.Una peste alta oricat cusururi ai vrea sa ii gasesti tot are mai multe calitati decat defecte.Deci cred ca este o chizite f buna , din pacate trebuie sa se bata cu Jetta si nu e deloc o lupta usoara.;)
Oestereich
03-04-2007, 01:15 PM
....trebuie sa se bata cu Jetta si nu e deloc o lupta usoara.;)
Salut !
Stii cu ce pierd ??
Cu termenul de livrare.....eu tre` sa stau 3 luni:crybaby: ....noroc ca am cu ce sa ma deplasez.....:thumbsup:
Oricum , din cate masini am schimbat pana acum astia au batut recordul....niciodata nu am asteptat mai mult de 2 saptamani..
Ce sa ii faci dealer de mana a 3 a ....asta e ....vrem bine ....nu vrem....mergem la vecini....:scratchchin:
Sa fiti iubiti !
Predator
03-04-2007, 01:37 PM
E un model nou. Dupa un timp le vor livra mai rapid.
Daca iti doresti cu adevarat masina, o sa astepti si 3 luni dupa ea.
Mi se pare o prostie sa fie termneul de livrare un factor de decizie pentru o masina.
Dupa parerea mea, un automobil nu este un obiect care il schimbi tot la cateva luni. il cumperi ca sa'l folosesti pe termen cel putin mediu.
jucausul
04-04-2007, 01:05 PM
Din informatiile pe care le detin Toyota Romania are vandute masini pana in iulie 2007(corolla).Din cate tin minte si cu Rav-ul s-a intamplat la fel l-au lansat in 2006 si de-abia in Ianuarie 2007 au sosit primele masini.
Si la Porsche se intampla cam la fel la un Golf daca ti-l configurezi tu poti astepta 2-3 luni.Asta este eu cand mi-am luat Corolla aveam 2 optiuni.ori Sedan care venea in 2 saptamani ori Hb care venea in 2 luni.
kikic
08-04-2007, 04:41 PM
si eu am asteptat aproape 3 luni pana a venit Corolla HB 1.6............dar nu imi pare rau ...a meritat tot efortul!!!
Dar am auzit ca la noul Rav 4 tre' sa astept chair pana la 6 luni .......asta e.......