View Full Version : am luat masina ieri :)
poleposition
11-10-2007, 08:59 AM
cateva obiectiuni:
au livrat-o cu 3 litri in rezervor, si la ora 4 era haos pe splai, si pana la pompa mi-a cam tremurat mana putin...
pozitia in scaun este mult prea sus
TRC intra prea repede din punctul meu de vedere.
si cel mai enervant, lovesc cu genunchii in partea de sub volan si stanga si dreapta, si am doar 1,87.
Poate sunt carcotas, sau poate m-am obisnuit cu BMW-ul, celalata masina, nu stiu.
In rest a avut dreptate cine a spus ca pe masura ce o conduci te indragostesti usor usor de masina. Mi se pare foarte usor de condus chiar si in conditiile groaznice din Bucuresti si exista o oarecare asemanare cu BMW deoarece si ala e aspirat si tot dupa 4000 rpm ii place viata, chiar daca are mult mai putini CP.
O masina cinstita si frumoasa.
Am pus 3 poze facute ieri pe drum, voi pune si cu exteriorul.
Este Avensis 1.8 VVTI,
albastru met
echipare Luna
am uitata... de ce arata consum mediu 20 % ?
Blahu
11-10-2007, 09:16 AM
Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente rutiere :thumbsup:
AdrianR
11-10-2007, 09:37 AM
In primul rand sa o stapanesti cu placere. Cat despre pozitia inalta - asta este. poate este de bine, pentru ca la curbe, ai senzatia ca nu stai bine pe scaun si le iei mai incet.
Am fost si eu obisnuit sa conduc intr-o pozitie cat mai apropiata de volan, cu genunchii aproape atingandu-l pana m-a lovit discopatia lombara. Asa ca, datorita durerilor de spate puternice, mi-am modificat pozitia de condus, astfel incat acum stau cu picioarele cat mai intinse. (si eu am aproape 1,90)
incearca sa tragi volanul spre tine cat mai mult si sa-ti dai scaunul mai spre spate.
poleposition
11-10-2007, 09:46 AM
multumesc :proud:, ai dreptate Adriane, cred ca asa o sa fac...
AdrianR
11-10-2007, 09:48 AM
mai omule, da bine ii sade in culoarea asta..
poleposition
11-10-2007, 09:52 AM
asa este, pe stoc aveau asta sau argintiu, iar argintiu.....:scratchchin:
AdrianR
11-10-2007, 09:54 AM
argintie o am eu....:)
poleposition
11-10-2007, 09:57 AM
:blush: sorry man, nu imi place mie argintiul, am o fixatie undeva in creier...
AdrianR
11-10-2007, 10:03 AM
no harm done... fiecare om are dreptul la gusturile proprii. eu am ales culoarea gandindu-ma la intretinerea ei (pana acasa trec printr-o straduta plina de balti si alte alea). am avut masini albe, verzi, rosii, negre, argintii si am constatat ca in cazul ultimelor era cel mai bun raport estetic / calitati antijeg. Altfel, daca ma luam numai dupa factorul estetic, as fi luat o culoare inchisa, poate ca a ta.
poleposition
11-10-2007, 10:16 AM
dar stie cineva, de ce arata average-ul 20l/100 km, l-am resetat dupa ce am facut plinul, e adevarat ca acum a scazut la 18% dar totusi, cand ajunge sa arate consumul real ?
AdrianR
11-10-2007, 10:23 AM
reseteaza-l dupa ce faci mai mult de 100 km, altfel nu prea are relevanta. oricum, masina este noua si e normal sa consume ceva mai mult.
23nst
11-10-2007, 10:31 AM
foarte frumoasa masina ta :)
legat de concumul de 20l/100km, poate ca atat consuma acum... din cate am vazut avea 10 km :) este noua. iti va sadea consumul pana la 10-11 l/100km (mie asa imi consuma in bucuresti, cu benzina mol evo 100)
cum a evoluat la mine consumul din prima zi pana acum
http://www.spritmonitor.de/en/detail/167278.html
poleposition
11-10-2007, 10:41 AM
Multumesc.
Am inteles, ai dreptate de fapt...
Inca o chestiune, prima revizie cica este la 1000 de km, cat dureaza revizia asta, cat o tin in service ?
23nst
11-10-2007, 10:46 AM
in 15 minute este gata. revizia de la 1000 km este de fapt o inspectie vizuala, sa nu curga ceva pe la motor, presiune roti... nu face altceva
poleposition
11-10-2007, 10:49 AM
super!, multumesc 23nst :thumbsup:
Legionaru'
11-10-2007, 11:10 AM
Sa o stapanesti sanatos!
Fa topic aici:http://www.club-toyota.ro/forum/forumdisplay.php?f=55
poleposition
11-10-2007, 11:13 AM
@Legionaru, multumesc.
Nu se poate muta cumva topicul acolo ?
23nst
11-10-2007, 11:21 AM
se poate muta...
alex, cand intrii pe forum, muta topicul asta la jurnal de bord :)
mutat :D
Salutari din Barcelona :)
Alex,
hamat5
11-10-2007, 09:19 PM
poleposition, felicitari pentru masina!
Sa ai parte de multe bucurii alaturi de ea si fara evenimente nedorite!
Eu maine o scot pe a mea (Wagon 2.0 D4D rosu bordeaux metalizat)... dupa indelungi asteptari... din 3 august... azi a sosit, i s-a montat alarma, dar nu a mai fost cine sa o pregateasca, sa o spele... :crybaby:
... ma mananca tare de tot... :biggrin:... azi am vazut-o in atelier...
Eu nu am facut nici un drive-test, doar am incercat scaunul de sofer in salon. Mie imi placeau masinile mai joase (am inca un Espero) dar designul si volumul din ce in ce mai mare vad ca se poate realiza numai marind inaltimea, daca se pastreaza lungimea rezonabila. Asta e, sper sa ma obisnuiesc cu ea. Si cu pozitia la volan... si eu am 1,87.
Salutare
Mi-a venit si mie masina, dupa o lunga asteptare de 5 luni de zile.Pot sa va spun ca este exact ceea ce mi-am dorit referitor la motorizare si la tinuta de drum.Consumul meu la 700km a fost de 5,4 l/100km...rezonabil pentru o masinain rodaj,nu?
poleposition
12-10-2007, 12:00 PM
mai am o intrebare la voi, posesori mai vechi te Toyota:
stiu ca de obicei la masina noua trebuie sa mergi in anumiti parametrii de turatie etc etc, este valabil si in cazul de fata ca nu mi-au zis nimic cand am luat-o.
eu merg agum in max 4000rpm dar ma arde buza sa-i dau un 6000+ rpm
si doi: este normal sa sune motorul, nu stiu cum sa explic... un pic a diesel asa ? cel putin la 4000 face destul de mare haos si e un zgomot care pare putin fortat... sau asa e normal la Avensis 1,8 vvti ?
:) io sincer am fost (sau nu) cam handicapat la inceput... n-avea nici 100km si ii dadeam 6000+ (era senzatie). Dupa 4000 sarea glontz. Pana acum nu am avut probleme la nici o revizie, mananca putin (10% in regim de forja+trafic), motorul merge rotund/ceas, iar uleiul la revizia de 7000 era impecabil, ca si cel de-acum de la 25.000 (inclusiv cel din cutie - fiind automata). Mie mi-a mai zis cineva cum ca astea ar veni rodate chimic din fabrica (daca m-a mintit ala va mint si eu, asa ca nu-mi sariti in cap :) )...
RobertAVENSIS2.2
15-10-2007, 11:17 AM
frumoasa masina si sa o stapanesti sanatos... cam tarziu aceasta urare dar mai bine mai tarziu decat niciodata :D ti-am vazut masina vineri in sinaia (parca astea erau numerele). oricum frumoasa:thumbsup:
poleposition
15-10-2007, 12:28 PM
Salut Robert, am fost intr-adevar la munte in week end, dar Sambata am ajuns in Predeal. Merg des acolo.
Multumesc de urari, Bafta:thumbsup:
poleposition
15-10-2007, 12:32 PM
Sa postez si aici, ca am incurcat threadurile:
cum ziceam am fost la Predeal in week end, s-a comportat foarte bine pe drum si in special pe serpentine. A primit si un 190km/h :)
Consum 8 si ceva la suta.
Si putina zapada:
RobertAVENSIS2.2
15-10-2007, 11:39 PM
Salut Robert, am fost intr-adevar la munte in week end, dar Sambata am ajuns in Predeal. Merg des acolo.
Multumesc de urari, Bafta:thumbsup:
dap.... si eu odata pe sapt in brasov.... :)