PDA

View Full Version : Jenti Noua Corolla

ADRian_corolla07
26-09-2007, 10:57 PM
Ok,ne-am luat noua corolla,dar jentile cu care vine echipata ni se par prea...comune.Cu ce le inlocuim?

C_R_Y
27-09-2007, 07:48 AM
Mie imi plac mult OZ 35 Aniversary dar trebuie sa mai astept si sa mai pun la ciorap ceva banisori.

ADRian_corolla07
27-09-2007, 06:08 PM
da,ai dreptate,m-am uitat shi eu la nmodelul asta.dar exista cumva si in 5 prezoane?pt. ca noua corolla are 5x114,3!

George Caramaliu
08-10-2007, 02:06 PM
Stie cineva cam cat costa jentile de pe SOL daca le comandam optional?

ADRian_corolla07
08-10-2007, 10:57 PM
pai despre ce jenti vorbesti?ca varianta SOL are oricum jenti de aliaj Suriya pe 16 !
P.S. cand am fost la 1000 km,am intrebat dealerul despre niste jenti Pitlane pe 17",de la Toyota:omul mi-a spus ca ar fi scumpe,sa-mi din alta parte daca gasesc,dar pretul pe care mi l-a spus m-a dat pur si simplu pe spate: 2 7 0 0 EURO!!!!!!!!

George Caramaliu
09-10-2007, 08:56 AM
Vreau sa cumpar Corolla luna si optional jenti ca la sol.

C_R_Y
09-10-2007, 02:47 PM
Te costa mai mult jantele separat decat daca ti-ai lua varianta Sol!

George Caramaliu
09-10-2007, 02:50 PM
Nasol...
Atunci hai sa vedem cine ce jenti si-a pus pe Corolla Luna (non Toyota).
Anyone?

ADRian_corolla07
09-10-2007, 08:23 PM
pai,sa vedem:inca nu mi-am pus,astept sa-mi strang banisorii,pentru ca mi-am luat 4 anvelope,dar m-am orientat deja catre un mak fiorano de 7x17!Mi se par cele mai potrivite cu caracterul mashinii!altcineva mai are vreo sugestie de modele?

LittleM@n
09-10-2007, 10:50 PM
sugestie este greu de facut, iar masina va arata diferit cu fiecare janta in parte; cine se priecepe si stie, ar putea incerca adaptari in photoshop (poate ne ajuta profesionistii); voi hotarati-va la jante, eu va dau preturile :D

ADRian_corolla07
09-10-2007, 11:06 PM
poate ma ajuta cineva cu un configurator de jenti in care sa apara si noua corolla...

shtou
01-11-2007, 04:10 PM
OZ racing superturismo GT..astea le vreau..de 16 ..imi ajung..ca daca imi iau de 17,iar alti bani in gume..asa...numa jentile,si pe astea de tabla pun gume iarna..punct:thumbsup:

Milosh
01-11-2007, 06:49 PM
OFF-TOPIC Adrian Corolla esti din Alexandria TR???

giovi_buru
19-02-2008, 08:04 PM
ma interesau si pe mine niste jante...nu si-a pus nimeni asa ceva???? un sfat! In pliante cand sunt aratate de cei din magazin apar destul de sterse sau...oricum nu cand le vezi undeva

bebe14
03-12-2008, 09:23 AM
Ce ziceti de Borbet LV5? As vrea sa le iau de 17" si cu anvelope Nokian Z 225/45.

Oestereich
04-12-2008, 08:57 PM
Ce ziceti de Borbet LV5? As vrea sa le iau de 17" si cu anvelope Nokian Z 225/45.
Cam posace daca sunt negre...parere personala...:respect:
Ce culoare are masina ta ??

Razvy
04-12-2008, 10:20 PM
adica asa ceva ?
mie imi place foarte mult cum arata jantelea astea pe Corolla :D

poate ma ajuta cineva cu un configurator de jenti in care sa apara si noua corolla...

doar pentru Corolla varianta americana insa nu va luati dupa dimensiunea dintre suruburi,la ei este 5x100 si la noi 5x114,3 din cate stiu eu

:D

TireRack.com Wheels Configurator (http://www.tirerack.com/upgrade_garage/WheelSearch.jsp?autoMake=Toyota&autoModel=Corolla&autoYear=2009&autoModClar=XLE)

Oestereich
05-12-2008, 08:52 PM
adica asa ceva ?
mie imi place foarte mult cum arata jantelea astea pe Corolla :D

Personal cred ca e prea mult negru....dar alegerea este a ta si tie trebuie sa iti placa in primul rand...
Oricum sunt desenate frumos....eu unul as fi ales ceva mai putin "aerisit" si mai vizibil....

bebe14
06-12-2008, 10:40 PM
Cam posace daca sunt negre...parere personala...:respect:
Ce culoare are masina ta ??
Masina mea e argintie (1F7 parca). av vazut si pe site-urile de tuning ca se recomanda un contrast la masina si pe borbet.co.uk e un BMW argintiu la prezentarea jantelor LV5. Arata super bine!

doar pentru Corolla varianta americana insa nu va luati dupa dimensiunea dintre suruburi,la ei este 5x100 si la noi 5x114,3 din cate stiu eu

TireRack.com Wheels Configurator (http://www.tirerack.com/upgrade_garage/WheelSearch.jsp?autoMake=Toyota&autoModel=Corolla&autoYear=2009&autoModClar=XLE)

Exact Razvy. Am intrat si eu pe configuratorul american si e trecut 5 prezoane cu 100. E o diferenta fata de ce e pe piata europeana. Oricum Borbetul LV5 are si 5x114,3, deci nu ar fi probleme de potrivire.

zvensen
05-01-2010, 12:35 PM
Strict ca fapt divers, si chiar daca vine dupa mai bine de 2 ani raspunsul, am avut nevoie de jante de tabla si am intrebat si la Inchcape si mi s-au dat niste preturi de mi-a picat dantura, dupa cum urmeaza:

molar, canin...glumesc..

- jante tabla 15" - aprox. 500RON fara tva (buc)

..am intrebat de ce costa asa mult si reply-ul a fost "dar stiti cat costa cele care au venit pe masina (Corolla SOL)?"

- jante aliaj 16" - aprox. 2700RON fara tva (buc)

P.S. Jante de tabla nu am mai cumparat si nici dinti :)

La Multi Ani! :)

Herr
05-01-2010, 02:44 PM
Din aceleasi motive eu am luat pt iarna OZ 5star - 400RON/buc. Cu TVA :)

Razvy
05-01-2010, 07:38 PM
Strict ca fapt divers, si chiar daca vine dupa mai bine de 2 ani raspunsul, am avut nevoie de jante de tabla si am intrebat si la Inchcape si mi s-au dat niste preturi de mi-a picat dantura, dupa cum urmeaza:

molar, canin...glumesc..

- jante tabla 15" - aprox. 500RON fara tva (buc)

..am intrebat de ce costa asa mult si reply-ul a fost "dar stiti cat costa cele care au venit pe masina (Corolla SOL)?"

- jante aliaj 16" - aprox. 2700RON fara tva (buc)

P.S. Jante de tabla nu am mai cumparat si nici dinti :)

La Multi Ani! :)

stiu un dentist bun daca te intereseaza =))

in alta ordine de idei,
sa nu face-ti prostia care am facut-o eu,
la Corolla am 4 jante de aliaj si 8 cauciucuri (4 de vara si 4 de iarna toate sunt 205/55/16)

dupa ce le-am pus pe cele de iarna a 3-a oara pe jante,cand au echilibrat jantele s-au speriat de cat de tare se ovalizasera cauciucurile de iarna,
mi s-a spus k am mare noroc ca nu simt trepidatii in volan si ca ar trebuii sa imi iau inca un set de jante pentru cauciucurile de iarna daca vreau sa le mai folosesc si iarna viitoare,
avand in vedere ca am doar 15.000km cu cauciucurile de iarna ar fi pacat sa trebuiasca sa imi iau altele doar pentru ca s-au ovalizat,

asa ca am ajuns la concluzia ca voi lasa jantele originale pe 16' (cele de 2700 RON Bucata :crybaby:) pentru iarna si imi voi cauta unele pe 17' pentru vara,
avand in vedere ca imi vor trebuii si niste cauciucuri noi de vara,deoarece,cele cu care a venit masina mai mult de 10.000 km nu cred k ma vor mai tine

P.S.
La Multi Ani !!! Si Un An Nou Fericit Tuturor

paul-cristian
06-01-2010, 04:12 PM
stiu un dentist bun daca te intereseaza =))

in alta ordine de idei,
sa nu face-ti prostia care am facut-o eu,
la Corolla am 4 jante de aliaj si 8 cauciucuri (4 de vara si 4 de iarna toate sunt 205/55/16)

dupa ce le-am pus pe cele de iarna a 3-a oara pe jante,cand au echilibrat jantele s-au speriat de cat de tare se ovalizasera cauciucurile de iarna,
mi s-a spus k am mare noroc ca nu simt trepidatii in volan si ca ar trebuii sa imi iau inca un set de jante pentru cauciucurile de iarna daca vreau sa le mai folosesc si iarna viitoare,
avand in vedere ca am doar 15.000km cu cauciucurile de iarna ar fi pacat sa trebuiasca sa imi iau altele doar pentru ca s-au ovalizat,

asa ca am ajuns la concluzia ca voi lasa jantele originale pe 16' (cele de 2700 RON Bucata :crybaby:) pentru iarna si imi voi cauta unele pe 17' pentru vara,
avand in vedere ca imi vor trebuii si niste cauciucuri noi de vara,deoarece,cele cu care a venit masina mai mult de 10.000 km nu cred k ma vor mai tine

P.S.
La Multi Ani !!! Si Un An Nou Fericit Tuturor
Cum adica s-au ovalizat cauciucurile, de ovalizarea jantelor am auzit dar de cauciucuri nu, adica au fost depozitate incorect si s-au platizat, adica nu mai au forma cercului, nu inteleg termenul si mai putin fenomenul, cauciucul e maleabil pana la urma.

alinchivu
06-01-2010, 06:00 PM

tu vrei sa schimbi cauciucurile dupa 10.000 km?
da ce, sunt ca uleiul?
un set de cauciucuri trebuie sa tina undeva in jur de 30-40.000
eu am facut chiar si 50k cu un set de cauciucuri..si ink nu asjunsesera la limita de uzura

P.S.
La Multi Ani !!! Si Un An Nou Fericit Tuturor[/QUOTE]

kte
07-01-2010, 12:11 AM
Cum adica s-au ovalizat cauciucurile, de ovalizarea jantelor am auzit dar de cauciucuri nu, adica au fost depozitate incorect si s-au platizat, adica nu mai au forma cercului, nu inteleg termenul si mai putin fenomenul, cauciucul e maleabil pana la urma.

-practic nu este este o ovalizare a cauciucului in adevaratul sens al cuvantului, cum de altfel nici jantele nu se ovalizeaza
-uitandu-te la cauciuc din profil, asa cum este el pus la masina, are forma de cerc, dar uitandu-te de sus la banda de rulare el se deformeaza, nu mai este perfect drept ci e serpuit, daca pot sa spun asa. Aceasta deformare se poate vedea la ochi sau nu.
-asta se intampla din cauza jantelor de otel care in timp se deformeaza din cauza socurilor primite pe drumurile noastre dragi
-este prima oara cand aud de jante de aliaj deformate, cazul lu razvy

joko
08-01-2010, 10:51 PM
Eu am gasit niste jenti BBS in Germania asta vara, jenti second-hand, aveau mici zgarieturi dar s-a rezolvat.
Asa arata http://www.harrisonmotorsports.com/shop/images/GT_POK_sm.jpg
Si crede-ma pentru 500 euro jenti 16 arata perfect

Razvy
16-01-2010, 01:16 PM

le-am depozitat corect,s-au deformat cauciucurile pentru ca le-am pus pe jante si le-am dat jos de pe jante de 3 ori deja,cercul cauciucului pe interior arata bine dupa ochii cel putin si si pe jante stau bine cauciucurile,insa cand au pus janta la echilibrat cu cauciucul pe ea,cauciucul era deformat in sensul ca,il invarteai si ba era mai inalt ba mai jos,adica nu se invartea exteriorul la aceasi inaltime tot timpul,aratau ca si cum ai invartii un oval nu un cerc,cand te uitai de sus la profil

tu vrei sa schimbi cauciucurile dupa 10.000 km?
da ce, sunt ca uleiul?
un set de cauciucuri trebuie sa tina undeva in jur de 30-40.000
eu am facut chiar si 50k cu un set de cauciucuri..si ink nu asjunsesera la limita de uzura

vroiam sa zic ca nu ma vor tine mai mult de 10.000 km de acum incolo,cauciucurile de vara,am deja 40.000 km cu ele

-practic nu este este o ovalizare a cauciucului in adevaratul sens al cuvantului, cum de altfel nici jantele nu se ovalizeaza
-uitandu-te la cauciuc din profil, asa cum este el pus la masina, are forma de cerc, dar uitandu-te de sus la banda de rulare el se deformeaza, nu mai este perfect drept ci e serpuit, daca pot sa spun asa. Aceasta deformare se poate vedea la ochi sau nu.
-asta se intampla din cauza jantelor de otel care in timp se deformeaza din cauza socurilor primite pe drumurile noastre dragi
-este prima oara cand aud de jante de aliaj deformate, cazul lu razvy

jantele de aliaj sunt perfecte doar cauciucurile sunt deformate,am descris putin mai sus cum

P.S.imi cer scuze ca nu am reusit sa ma exprim mai clar din prima si ca am indus pe toata lumea in eroare
Daca mai aveti intrebari feel free to ask

LittleM@n
17-01-2010, 06:06 PM
pai la mine asa aratau de fiecare data rotile cand le invartea ala pe aparatul de echilibrat...dar de fiecare data, la orice masina, ori ca erau jante si anvelope noi, ori nu, putin aiurea tot se misca in sus si-n jos, uneori mai mult, alteori mai putin, ca eu unul am ajuns sa o pun problema pe seama masinilor de echilibrat, si nu pe roti.

dan.gutu
17-01-2010, 07:41 PM
Este o arta si echilibratul rotilor.In primul rand conteaza mult aparatul de echilibrat si setarea acestuia in functie de datele cauciucului si ale jantei, apoi asezarea cauciucului pe janta,prinderea jantei in aparat si nu in ultimul rand asezarea balastului de echilibrat.