PDA

View Full Version : Avantaje si dezavantaje genti aluminiu!

mijamarius
10-12-2006, 07:58 AM
Merita sau nu echiparea cu genti de aluminiu?

alex
10-12-2006, 10:37 AM
In opinia mea... Prima data cand am luat-o am fost de parere ca nu are rost rost dau banii din punct de vedere practic ( La Corolla exista pe vremea aceea 2 linii de dotare, Terra si Sol, Sol avea mai multe si un pret mai mare, nu erau asa ofertele atunci ca acum acum un an, iar Excellence nu exista ).
Acum de exemplu ma mananca :) . Motivul este doar aspectul masinii pe care il face mai frumos. Daca chiar as lua nu as lua cele oferite de ei, ci altceva, model care mi-ar place, de exemplu OZ :D, dar nu sunt hotarat complet sa iau.
Din punct de vedere tehnic, Petre Cristea in Practica automobilului ( carte care acum zeci de ani a pus bazele automobilismului, pe vremea aceea nici nu prea stiau ei de jenti :p ) scrie de exemplu ca greutatea suspendata a automobilului trebuie sa fie cat mai mica ( asta incluzand rotile ).

Smokey
06-01-2007, 08:58 PM
Merita, de ce nu? Ce se poate intampla cel mai rau? O lovitura tapana care s-o crape, dar in cazul asta si o janta de otel va fi f. greu de indreptat (va fi compromisa oricum). Daca se distruge si ai CASCO - o schimbi, sau o inlocuiesti.

Pur teoretic cica fiind mai usoara, demarezi mai repede (masa pusa in miscare mai mica), dar asta e chestie de obisnuinta. Probabil ca simti diferenta daca te urci dintr-o masina in alta, dar daca nu ... nu poti spune diferenta.

Daca dai in groapa se crapa capacele de pe jentile de otel, care costa cam 100 euro setul (originale). O janta de aluminiu chiar daca se zgarie, ramane o janta de aluminiu, si din avion nu se vede :D

Am si pe Corolla si pe Hilux jenti de aluminiu, si la drumurile noastre inca n-am avut nici o problema.