View Full Version : Taxa de prima inmatriculare
Jan - D4D
03-09-2007, 06:00 PM
De ce trebuie sa platim taxa de prima inmatriculare la o masina noua? Cand am comandat Avensisul, dealer-ul mi-a zis ca o sa platesc taxa de inmatriculare in valoare de 1015 Euro la cursu de la 1 octombrie anul trecut. Nu se poate face nimic sa nu mai platim aberatia asta de taxa? :talk028:
Din pacate nu poti face nimic sa nu o platesti.
Este o aberatie inventata de statul roman, initial ca masura de protectie impotriva importului de masini sh odata cu intrare in UE, apoi datorita galagiei facute au schimbat putin lucrurile, dar in mare cam acelasi lucru este.
De ce se plateste la masini noi?... de *****i ce sunt ai nostri conducatori.
decanu
03-09-2007, 07:19 PM
N-ai cum sa te impotrivesti sistemului... din pacate suntem niste bieti viermi...
Oestereich
03-09-2007, 07:30 PM
N-ai cum sa te impotrivesti sistemului... din pacate suntem niste bieti viermi...
Calcati in picioare zilnic....
Jan - D4D
04-09-2007, 12:31 PM
Sunt foarte curios daca o sa fie si in Romania la fel ca in Cehia sau Polonia cand UE i-a obligat sa returneze taxa de prima inmatriculare.
AdrianR
04-09-2007, 01:00 PM
pai da, o sa o iei inapoi in tzishpe luni, cu mii de nervi si ore de stat la cozi.:doh:
Jan - D4D
04-09-2007, 01:10 PM
Faza cea mai dura e ca se plateste la cursul euro de la 1 octombrie anul trecut, urmand sa se schimbe cursul la 1 octombrie anul asta. Din cate vad, euro a stat linistit si de 2-3 zile a inceput iar sa urce, probabil ca trebuie sa se mentina la un curs cat mai mare pentru 1 oct. ca doar trebuie sa platim cat mai mult in tara asta de *******t.
AdrianR
04-09-2007, 01:13 PM
pai tu ai platit-o in euro? chitanta este in euro?. daca se va intampla minunea sa ne dea banii inapoi, vor da suma pe care ai achitat-o in lei, mai mult ca sigur ca fara dobanzi, actualizari cu inflatia, influente de curs si alea alea.....
Jan - D4D
04-09-2007, 01:25 PM
Nu am platit-o decamdata, pentru ca nici masina nu a venit. urmeaza sa o platesc in lei la cursul de la 1 octombrie din spusele dealerului.
razzmatazz
04-09-2007, 01:46 PM
am platit-o azi.
euro 4, 1.6 benzina, 184 euro - 648 ron.
la cursul din octombrie desigur.
@#*^$**# !!!
decanu
04-09-2007, 02:10 PM
Misto! Mie imi spusese dealerul ca pentru modelul 1.6 benzina ar fi de plata 218 euro... Bine ca e mai putin!
Salut,
Pana la urma care este val. taxei de inmatriculare pentru un Avensis D4-D 2.0 ? Stiti vreun calc. de taxa actualizat ?
Calculatorul oficial este cel de pe site-ul Ministerului de finante, adica de aici http://www.mfinante.ro/calculator_taxe/taxa_auto.html
@razzmatazz nu te plange bre :)
Tu cu 1.6 euro 4 ai dat 648
Eu cu 1.8 euro 4 am dat 1700
Misto nu? Pentru 200cm3 diferenta de pret de te doare capu... mama lor de oligofreni.
Momentan nu cred ca sunt sanse de inapoiere a taxei pentru ca au modificat putin regulile de cum se aplica astfel incat sa para ca este mai mult o taxa de protectie a mediului, ea tinand cont de norma de poloare a motorului. Deci nu va faceti vise ca veti primi banii inapoi ca nu cred ca se va intampla.
decanu
04-09-2007, 04:26 PM
@razzmatazz nu te plange bre :)
Tu cu 1.6 euro 4 ai dat 648
Eu cu 1.8 euro 4 am dat 1700
Misto nu? Pentru 200cm3 diferenta de pret de te doare capu... mama lor de oligofreni.
Asa-i, e aberant, iar cel mai confuzant lucru este baza de calcul a acestei taxe, care nu are nicio baza logica!
Destinatia initiala a acestei taxe (protectia impotriva invaziei masinilor SH) si finalitatea nu au nici un pic de coerenta... :mad:
Pe site la BT Leasing gasiti un calculator de taxa de inmatriculare. Eu l-am incercat si diferenta fata de ceea ce mi-a zis dealer-ul, ca as avea de plata, este f. mica. www.btleasing.ro (http://www.btleasing.ro)
A rezultat 534. Sper sa fie RON nu euro !
razzmatazz
04-09-2007, 05:32 PM
sunt euro.
sunt euro.
Banuiam eu :), dar am mai avut o mica speranta :crybaby:
Rocket
04-09-2007, 09:31 PM
Un prieten cu o Octavia de 1.7 FSI a dat tot in jur de 200eur asa ca noi astia cu 1.8 suntem de rasu/plansu nu alta.
pharaonu75
04-09-2007, 10:34 PM
Un lucru e clar! Au disparut taxele vamale si bugetul de stat trebuie alimentat cu ceva, asa ca au bagat taxa asta aberanta, pe care au modificat-o ulterior, insa numai la suprafata, de frica U.E.
Cert este ca se duc in continuare la buget niste bani, pe seama carora anumite firme mai pot obtine niste "stergeri ale datoriilor", ca le plateste tot romanul.
Si in plus, contractul cu Renault-ul pentru preluarea uzinelor Dacia parca era secret, nu? ce clauze o fi avand?
Nu cumva este prevazut si ceva referitor la protejarea intereselor firmei in Romania, si astfel s-ar justifica si taxa de inmatriculare la masinile noi produse in afara tarii?
Gogukid
06-09-2007, 12:37 PM
jan, in primul rand vreau sa te felicit pentru achizitia ta. Excelenta alegere!!! si eu am tot 2.2 si vreau sa iti spun ca masina merge excelent. trage ca un taur! si are o tinuta de drum foarte foarte buna. Toata chestia este sa stii sa o aduci in cuplu. daca esti in cele 2500 de "ture de aur" n-are nimeni ce sa iti faca :P( din aceeasi clasa de motor bineinteles)
cat despre taxa de prima inmatriculare, eu mi-am luat masina in mai si am achitat in iunie ~35 mil lei vechi ... deci fa tu calculul.
oricum .. asta este... nu prea avem ce face decat sa inghitim in sec si sa mergem mai departe.
toate cele bune si drive safe:group:
dupa cum am mai spus pe aici, problemele mele vis-a-vis de aceasta taxa de inmatriculare sunt 2: prima este cea enuntata si mai sus respectiv de ce mama lu' Stefan cel Mare trebuie sa platim la o masina noua niste taxe nejustificate si cea de-a doua de ce aceasta taxa se factureaza la eur din oct '06 si mai si vine cu TVA....?????
Ca absolvent de facultate cu bila, chiar nu inteleg... Codul Fiscal, DGFPS-uri consultate, experti... toti mi-au dat acelasi raspuns... UNEI TAXE NU I SE POATE ADAUGA ALTA TAXA... nu exista nicaieri in lume taxa la taxa...
sincer, la masina mea nu era vb de 1 mil si un pic cat am dat eu TVA-ul dar pur si simplu *****enia ma uimeste...
AdrianR
07-09-2007, 08:44 AM
stai un pic... unde este taxa la taxa?. taxa de prima inmatriculare este o suma forfetara care nu se aplica asupra unui pret de achizitie sau ceva similar (care ar contine incluse alte taxe sau impozite). tine cont de caracteristicile masinii, deci baza de impozitare si obiectul impozabil sunt diferite fata de alte taxe. De asemenea, taxa de prima inmatriculare nu contine TVA. (statul nu este platitot de TVA, ci il incazeaza)
eu am platit TVA la taxa de prima inmatriculare... e drept, firma de leasing respectiva este cunoscuta pentru "ghidusiile" ei... :(
Stiu ce inseamna taxa asta dar se pare ca ei nu prea stiu... raspunsurile lor sunt ca dom'le, ei sunt platitori de TVA si trebuie sa factureze cu TVA (pueril si intr-o completa necunostinta de cauza)
AdrianR
07-09-2007, 02:34 PM
mda, in cazul leasingului este discutabil. in mod normal, orice taxa achitata la cumpararea unui bun intra in pretul acestuia - vezi taxa vamala(exclusiv TVA care se aplica la pret). probabil ca jupanii privesc si taxa de prima inmatriculare in acelasi mod...
Jan - D4D
04-10-2007, 05:03 PM
Ieri am aflat ca taxa de prima inmatriculare se va numi taxa verde, si se va plati in functie de gradul de poluare. Are cineva mai mult detalii?:worthy:
AdrianR
05-10-2007, 08:09 AM
adica aceeasi marie dar cu alta palarie???
Jan - D4D
07-11-2007, 11:39 AM
Am platit ieri taxa de prima inmatriculare. Mi se pare o aberatie sa platesti 3020 RON pentru o masina noua.
******i care ne conduc. ce sa mai ceri?...
adrianen
07-11-2007, 12:22 PM
Uitaţi taxele de primă înmatriculare pentru toate modelele şi motorizările Toyota:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=prlovHjeN2yY8oil9HH16KQ
cata078
07-11-2007, 12:56 PM
Uitaþi taxele de primã înmatriculare pentru toate modelele ºi motorizãrile Toyota:
Sau la sursa direct pe situl Ministerului de Finante : http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html si aici puteti jongla cu cilindree, norma de poluare, vechime etc ....
Si mie mi se pare o tampenie sa platesti taxa la taxa dar asta e ..am platit si eu la Yaris ca-i tot in leasing si mi s-a facturat taxa + TVA. Cica ei sunt platitori de TVA si atata timp cat refactureaza catre noi trebuie sa adauge si TVA-ul. In fine n-am inghitit galusca dar asta e .. traim in Romania :banghead::shoot::bash: si asta "ne ocupa tot timpul" !
Uitaþi taxele de primã înmatriculare pentru toate modelele ºi motorizãrile Toyota:
Poate doar o parte dintre modelele si motorizarile Toyota! Oricum, utila informatie. Am vazut ca la Prius taxa e zero. Oare pt un Lexus LS 600hL sau oricare alt hybrid taxa sa fie tot zero?
cata078, bine zis, chiar ca ne ocupa tot timpul!!!
cata078
07-11-2007, 01:56 PM
Poate doar o parte dintre modelele si motorizarile Toyota! Oricum, utila informatie. Am vazut ca la Prius taxa e zero. Oare pt un Lexus LS 600hL sau oricare alt hybrid taxa sa fie tot zero?
cata078, bine zis, chiar ca ne ocupa tot timpul!!!
Conform sitului pe care l-am pus taxa este "0" pt orice masina considerata oficial ca hibrid . Si asta indiferent de cilindree sau vechime .. ceea ce este interesant.
Teoretic poti cauta un Prius ieftin din afara, eventual si putin mai vechi, si sa-l inmatriculezi la noi fara sa te coste nimic. Acum desigur mai e si problema pretului de vanzare care in principiu este destul de mare la o hibrida si ati atunci ramane de vazut cat de ieftin ajungi per total ...
razzmatazz
07-11-2007, 02:52 PM
Conform sitului pe care l-am pus taxa este "0" pt orice masina considerata oficial ca hibrid . Si asta indiferent de cilindree sau vechime .. ceea ce este interesant.
Teoretic poti cauta un Prius ieftin din afara, eventual si putin mai vechi, si sa-l inmatriculezi la noi fara sa te coste nimic. Acum desigur mai e si problema pretului de vanzare care in principiu este destul de mare la o hibrida si ati atunci ramane de vazut cat de ieftin ajungi per total ...
... la care se pune si costul reviziilor. conform regulii de bun simt, intretinerea unui mecanism este cu atat mai costisitoare cu cat e mai complex :)
iubaka
13-11-2007, 05:07 PM
Spuneau ca de la anu' se va micsora aceasta aberatie de taxa de prima inmatriculare. Si am zis ca nu e rau sa-ti intarzie masina (tind sa vad partea buna a lucrurilor). Dupa care zilele trecute am vazut la stiri (parca pe proteve) ca taxa va creste cu 60 % !! si am zis : ce bine ca masina imi vine anul asta - (in 2 saptamani).
Si asa voi plati la motorul de 1.8 - 1700 lei noi (sau p'acolo) - cadou
Stiti ceva ca se va majora taxa?
Salut,
A platit careva dintre voi recent taxa de prima inmatriculare pentru un D4-D 2.0 ? Daca da, cat ?
toogoody
14-11-2007, 09:40 AM
Dupa care zilele trecute am vazut la stiri (parca pe proteve) ca taxa va creste cu 60 % !! si...
Unde ai vazut treaba asta cu scumpirea ?
iubaka
14-11-2007, 11:15 AM
@toogoody
proteve = pro tv. Am vazut la stiri acu o saptamana sau doua. Pe de alta parte am cautat pe worlwideweb si propunerile pentru 2008 (incepand cu al doilea trimestru) sunt tot p'acolo, nicidecum cu 60%mai mari. Inteleg de la drive-test.ro ca aceste valori se negociaza cu UE. Propunerea noastra a fost:
Euro 4:
0000-1600cmc = 0.12 Euro
1601-2000cmc = 0.27 Euro
2001-2500cmc = 0.38 Euro
2501-3000cmc = 0.54 Euro
iar grila de reduceri (corelare) de la 9 la 41% in functie de vechime (cu cat mai noua masina cu atat mai mica reducerea ca deh are la dispozitie sa polueze o perioada mai indelungata..)
Atentie, valorile de mai sus sunt propuneri, iar negocierile dureaza dupa cum stim. Daca minte sursa ma iertati ca v-am deranjat :)
Dupa o scurta "analiza" reiese ca vom plati cu foarte putin mai putin nu mai mult.
@gazi
cam 1890 lei (d'astia noi)
toogoody
14-11-2007, 12:27 PM
@iubaka
Asa e : se negociaza si nu se stie nimic concret. Parerea mea e ca in nici un caz modificarile (daca vor fi) nu vor duce la o crestere a taxei. Asta chiar ar fi culmea ( sa se negocieze o crestere ) in conditiile in care la vecinii de la sud taxele sunt asa cum sunt iar EU deja ne-a amenintat cu sanctiuni .
Cat despre protv si 60% eu cred ca mai degraba ai retinut gresit. Poate era vorba de ieftinire cu 60% la masinile mai vechi ? ;)
iubaka
14-11-2007, 01:29 PM
Posibil sa fi inteles gresit desi domnisoara graia relativ indignata de aceasta crestere. Nu am cum sa verific asa ca nu insist. Eu ziceam ca ei abereaza nu ca eu am inteles gresit :) dar poa' sa fie si invers.
Oricat as www si http eu tot 17milioane am de platit. damn!
PS. (offtopic) Merge un individ la psihiatru. Il intreaba psihiatru de ce a venit. El zice:
Pentru ca sunt intotdeauna foarte indecis, sau NU?
Asa si eu, am auzit stramb, sau nu?
toogoody
14-11-2007, 01:36 PM
http://www.protv.ro/filme/taxa-de-prima-inmatriculare-va-ramane-la-fel-de-mare-si-in-2008.html?id_file=33721#33721
iubaka
14-11-2007, 03:33 PM
Da -am interpretat stramb. Merci. Am cautat si eu. Taxa de drum se va scumpi cu 67%. acelasi www.
BAD_MF
28-11-2007, 06:47 PM
CE impune Romaniei: " 2 luni si taxa dispare "
Dupa refuzul noii metode de calcul trimisa de statul roman catre Comisia Europeana, aceasta a trecuta la a doua etapa a procedurii de infrangement impotriva Romaniei problema legata de taxa de prima inmatriculare. CE pune la dispozitie un ultimatum de 2 luni pentru a se conforma celorlalte state membre Uniunii Europene cu modul de taxare a acestui tip de taxa, in caz contrar se va inainta o plangere la Curtea Europeana de Justitie.
"Avem o perioada de doua luni pentru ca, impreuna cu oficialii europeni, sa fie analizate si discutate toate aspectele asa incat sa ajungem la o pozitie de comun acord", a specificat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.
Guvernul Romaniei aminteste ca taxa de prima inmatriculare reprezinta un instrument de protectie a mediului in acord cu reglementarile de limitare a emisiilor de dioxid de carbon.
http://www.automotorclub.com/articole/taxa-de-prima-inmatriculare/index-1.html
sa speram ca v-om scapa de aceasta nenorocita de taxa
hgflo
28-11-2007, 08:04 PM
Da! Si sa ne dea si banii inapoi!
Da! Si sa ne dea si banii inapoi!
dap! eu o sa am de recuperat vreo mie de euroi (doua prime inmatriculari anul asta), dar nu-mi fac iluzii. Daca nu se ajunge la Curtea Europeana de Justitie nu vedem nici un ban. Si am senzatia ca nu se va ajunge pana acolo, incompetentii nostri vor ceda inainte de a se ajunge acolo.
boasca
28-11-2007, 09:44 PM
ii dam in judecata! In polonia asa s-a intamplat si lumea a recuperat banii!
optimistule. romania e speciala, nu se compara cu polonia si nici o alta tara.
laumau
29-11-2007, 10:17 AM
Pe de alta parte, daca se scoate taxa aceasta, vom deveni gunoiul Europei pe partea de masini...´
Vor incepe conationalii nostri sa care in tara toate harburile de dincolo, chiar daca au sau n-au ce face cu ele, numai ca-s ieftine... :crybaby:
toogoody
29-11-2007, 10:32 AM
http://www.hotnews.ro/Actualitate/Esential/articol_2035119/Banii_din_taxa_auto_trebuie_restituiti.htm
Banii din taxa auto trebuie restituiti
Guvernul roman trebuie sa dea inapoi banii incasati din taxa auto de prima inmatriculare. Este afirmatia facuta de Comisarul pentru Impozite si Uniune Vamala, Laszlo Kovacs intr-un interviu la RFI. El precizeaza ca a discutat despre legea romaneasca, considerata discriminatorie de catre Comisia Europeana, si cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Chiar daca Guvernul de la Bucuresti isi va modifica legislatia astfel incat aceasta sa fie armonizata cu cea europeana, banii trebuie dati inapoi. El a dat exemplul Ungariei care a fost condamnata de Curtea Europeana de Justitie in urma unei situatii asemanatoare. Guvernul de la Bucuresti ar putea adopta o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea taxei, astfel incat legea sa fie armonizata cu cea europeana. Insa si in acest caz, a subliniat comisarul european rezultatul este doar ca procedurile de sanctionare impotriva Romaniei vor fi abandonate. Aceasta, spune Laslo Kovacs, nu va scuti Guvernul de returnarea taxei catre soferi.
Cel mai bine ar fi sa se introduca o taxa anuala, gen rovigneta, dar valabila si in orase. Suma de plata creste odata cu gradul de poluare (vechimea si norma Euro). In felul acesta cei cu harburi vor plati anual cat au dat pe masina, deci nu le va mai conveni sa le aduca. Si va presa si consumatorii sa schimbe masinile.
Oricum, chestia cu 'platesti mai mult la masina noua ca va polua mai mult timp' e o mare porcarie. Cu siguranta ca o masina noua, oricare ar fi ea, nu va polua toata viata ei cat polueaza masina lu' unchiu-meu in 1 luna (are o Dacia 30 de ani, vai de mama ei).
Cel mai bine ar fi sa se introduca o taxa anuala, gen rovigneta, dar valabila si in orase. Suma de plata creste odata cu gradul de poluare (vechimea si norma Euro). In felul acesta cei cu harburi vor plati anual cat au dat pe masina, deci nu le va mai conveni sa le aduca. Si va presa si consumatorii sa schimbe masinile.
Oricum, chestia cu 'platesti mai mult la masina noua ca va polua mai mult timp' e o mare porcarie. Cu siguranta ca o masina noua, oricare ar fi ea, nu va polua toata viata ei cat polueaza masina lu' unchiu-meu in 1 luna (are o Dacia 30 de ani, vai de mama ei).
Corect dar mai lipseste ceva: cum ramane cu detinatorii de masini cu cilindree de 3000-4000-5000-6000+cmc? De ce nu ar creste asa cum sunt in unele tari in functie de capacitatea cilindrica? Cine doreste motoare mari si cu foarte multi CP (extrem de utili de altfel in contextul zilelor noastre) atunci sa plateasca la greu.
Corect dar mai lipseste ceva: cum ramane cu detinatorii de masini cu cilindree de 3000-4000-5000-6000+cmc? De ce nu ar creste asa cum sunt in unele tari in functie de capacitatea cilindrica? Cine doreste motoare mari si cu foarte multi CP (extrem de utili de altfel in contextul zilelor noastre) atunci sa plateasca la greu.
Evident ca cilindreea este factor principal, altfel nu ai putea face diferentierea. Insa cu siguranta ca s-au gandit si altii, insa exista interese sa NU se intample asa.
Apropo de taxa de prima inmatriculare: explica cineva intr-o emisiune TV (era ceva prin politie) ca, de fapt, Guvernul incearca nu sa impuna taxa, ci, prin aceste amanari succesive, sa stopeze asa-zisul val de importari de rable. Insa banii care ii vor da inapoi... cine ii va produce ? Nu tot contribuabilii ?
toogoody
11-12-2007, 01:01 PM
http://www.expres.ro/article.php?artid=333938
Primul roman care a invins taxa auto
In disputa cu guvernul, Europa are un aliat Ilie Iluna din Arad. Are 45 de ani si se ocupa de o mica afacere cu instalatii si cablaje electrice. Barbatul acesta intre doua varste a dovedit, in instanta, ca guvernul Tariceanu II comite un abuz la adresa cetatenilor romani, obligandu-i sa achite taxa de prima inmatriculare in forma actuala.
Asta-vara, omul si-a adus o masina din Austria si n-a putut s-o inmatriculeze decat dupa ce a platit o taxa exorbitanta. „Este un VW Passat din anul 2002. Am dat pe el in jur de 9.700 de euro. Este o masina foarte buna. Dar nu am putut-o inmatricula fara taxa de prima inmatriculare, asa ca am platit 6.287 de lei. Dupa ce am platit taxa, m-am intalnit cu un prieten de-al meu, care este avocat, Cosmin Costas, un baiat deosebit. Atunci am zis, hai sa facem ceva, pentru ca e ilegal ce se intampla. Pentru noi, care suntem o firma mica, 62 de milioane de lei vechi nu-s chiar putini bani”, spune Ilie Iluna.
Asadar se poate !
iubaka
25-02-2008, 02:19 PM
Ce se mai aude de taxa asta?
Stie cineva ceva concret?
din pacate, nici cei care o sustin nu stiu nimic concret. pana atunci am auzit ca prima sentinta data a ramas definitiva.
iubaka
25-02-2008, 04:35 PM
Auzisem ceva de emisiile de CO2 sau CO daca sunt specificate in cartea tehnica...
Nu stiam ca va ajunge cartea tehnica un document oficial. Ma intreb ce sens mai are in conditiile astea sa-ti ceara ITP-ul. Daca in carte se specifica termenul mediu e utilizare inseamna ca e pe bune, iar daca ma gandesc ca Toyota e lifetime, noi sa fim sanatosi.
razzmatazz
25-02-2008, 07:48 PM
Ce se mai aude de taxa asta?
Stie cineva ceva concret?
asa e, ultima veste e ca e din nou in lucru.
http://www.club-toyota.ro/forum/showpost.php?p=24550&postcount=29
radu77
26-02-2008, 11:19 PM
Fratilor, dar nu stiu nimic despre restituirea taxei la cei care si-au cumparat masini noi???? Nimeni nu vorbeste despre asta? Cat este de normal sa platesc o taxa de poluare la o masina noua care are euro IV, iar euro V nu exista la producatorul respectiv (din cate stiu eu numai VW a introdus euroV). In rest toata lumea da exemple despre cum si-au recuperat banii cei care si-au adus masini din afara. De cei care si-au luat masini noi ce stiti??????????
razzmatazz
27-02-2008, 07:59 AM
nimeni nu stie nimic inca, radule.
atat vreme cat legea taxei nu e finala, nu se stie ce si cum.
treaba aia cu restituirea taxei e oricum valabila daca valoarea ei era mai mare in prima instanta decat la final. la masinile noi e pe dos - taxa a crescut. cel putin asa era la ultima anuntare.
Salut,
sunt de acord cu tine ca taxa trebuie sa fie anuala.Am stat si m-am gandit, ce se intampla daca vand masina peste 2-3 ani? platesc taxa pentru toata viata masinii si altul polueaza cu ea inca 20 ani.pai e corect?:crybaby: