View Full Version : Unde sunt interzise detecoarele radar ?
Bizutz
31-08-2007, 01:47 PM
Salut,
In curand (peste vreo luna) vreau sa ies in afara cu noua mea masina (corolla) si vreau sa fac un mic tur prin europa, spania, italia, franta, austria si sa vad cum mai stau cu timpul si pentru altele.
Vreau sa stiu si eu in ce tari sunt interzise detectoarele de radar... ma puteti ajuta ?
multumesc
decanu
31-08-2007, 02:08 PM
Din cite stiu detectoarele de radar sunt permise peste tot, dispozitivele anti-radar sunt interzise.
cristip
31-08-2007, 02:44 PM
In alte tari nu ai nevoie de asa ceva. Au autostrazi bune si nu au militieni care stau la panda.
Poate doar in bulgaria.
in Franta, Germania si Austria risti sa-ti confiste masina, daca esti prins bineinteles. In Ungaria daca te vad ca franezi prea brusc, iti fac masina bucatele si tot ti-l gasesc si ti-l confisca; chiar si din bagaje ti-l iau. In Elvetie, l-au pus pe unu la vama sa scape de el daca vrea sa treaca, de si l-a trimis omu pachet in Romania.
P.S. In Franta amenda luata de un prieten a fost de 170 euro pt detector.
Oestereich
31-08-2007, 11:08 PM
Maxu a punctat corect si complet.
Subscriu la cele scrise de el.
In Austria parca e si un semn cu un detector taiat...sau era Germania..
Nu mai stiu...una din astea 2
Ideea e : Nu ai nevoie de detector.In Europa vei calatori elegant si fara probleme de trafic.
Consider ca 130 Km/h este suficient pentru un concediu...doar mergi la plimbare si nu la curse nu ????
LittleM@n
01-09-2007, 01:04 AM
Corect ;)
Mergi cu 130, dar mergi constant si fara opriri :D
haplea82
01-09-2007, 11:20 AM
Areas where illegal
In some countries and areas, such as those listed below, using or possessing a radar detector is declared illegal and may result in fines, seizure of the device, or both. Generally these prohibitions are introduced under the premise that a driver who uses a radar detector will pose a greater risk of accident than a driver who does not. Not all research agrees with that premise, such as the 2001 Mori report which suggested that radar detector users on average posed a 28% less risk of accident and also traveled far more miles.
Australia: All states besides Western Australia. They are illegal to sell, purchase or possess in SA, NSW, ACT & Vic. Radar Detectors are illegal to use in NT, Queensland & Tas.[1]
Belgium: In July 2006 a provisional seisure of a vehicle worth over 75.000 EUR itself was ordered by the courts, destruction of the radar detector itself and the driver's license was suspended for 3 months.[citation needed]
Canada (Illegal:Newfoundland & Labrador, Nova Scotia, Prince Edward Island,New Brunswick, Quebec, Ontario, Manitoba, the Yukon Territory, the Northwest Territories Legal: Alberta, British Columbia, Saskatchewan): Regardless of whether they are used or not, police there may confiscate radar detectors, operational or not, and impose substantial fines.[2]
Egypt
Estonia
Finland
France
Germany 75€ fine , 4 Points, destruction of the radar detector
Greece
Ireland (Republic of)
Netherlands 250€ fine and seizure of the device (since 2004)
Norway
Poland
Portugal
Romania - legal since 2006 (although radar jammers still illegal)
Spain
Sweden
Switzerland, destruction of the radar detector
Taiwan
Turkey
United Kingdom, although not legal to own, but was technically illegal to use under a 1949 wireless act until 1998, due to legal loophole causing them to be legalised suddenly.
United States law varies from state to state, but detectors are generally legal in private vehicles under the Communications Act of 1934[3] and illegal in commercial vehicles by DOT regulation (49 CFR 392.71). Exceptions:
Illegal in all vehicles: Virginia, Washington D.C., U.S. military bases
Illegal in commercial vehicles under state law: Illinois, New York (specifically, commercial vehicles over 10,000 lb. and all vehicles over 18,000 lb.)
Indirectly illegal: Minnesota and California (illegal to hang anything from the windshield with suction cups; however both dashboard and visor mounting is allowed.) [1]
Repealed: Connecticut (repealed in 1998)
Proposed legislation: Florida [2][3]
Sursa informatiilor este:
http://en.wikipedia.org/wiki/Radar_detecto...s_where_illegal
informatii preluate de pe un alt forum !link-ul nu mai functioneaza asa ca nu stiu cit de corecta este informatia!
Bizutz
01-09-2007, 01:00 PM
mersi de raspunsuri
oricum nu prea merg eu cu viteze mari, dar vroiam sa stiu sa nu ma surprinda ceva pe acolo...
mersi
In genere dincolo se accepta +10 km, sau +10%, depinde de tara.
Oestereich
02-09-2007, 08:35 PM
Dar sub nici o forma sa nu depasesti viteza pe partile unde drumul este in lucru si exista restrictii.Daca zice sa mergi cu 80 , cu 80 mergi.
Eu mi-am luat-o pentru o chestie de genul asta....si m-am lecuit !
tocmai ce m-am intors dintr-o plimbare de vreo 5000 de km prin Europa (aia mare, nu cea din Voluntari) si am ajuns la concluzia, fireasca de altfel, ca nu este nevoie de detector afara... o sa va spun si de ce...
- de obicei pleci cu familia si cu portbagajul plin... un om instabil si-ar pune familia in pericol de dragul vitezei
- soselele sunt atat de bune (nu peste tot, binenteles) incat preferi sa te bucuri in liniste de peisaj si companie decat sa te "dai" cu unu' si altu'
- in toti acesti km, pe autostrazi, nu am avut niciodata viteza medie sub 105-110 km/h... asta pentru ca am fost si in Italia :D iar aia merg precum vorbesc ;)).... aceasta medie se duse pe apa Sambetei dupa Nadlac si s-a prabusit teribil pe Valea Oltului...
In concluzie: mergeti in concediu sa va bucurati de el... :)
PS: in Austria iti distrug detectorul pe loc iar pentru jammer te cam leaga un piculet
ovidiuvisan
23-10-2007, 06:10 PM
Mai in toata Europa detectoarele, la fel ca si jammer-ele sint interzise.
Milosh
28-10-2007, 10:17 PM
Nu prea stiu de tarile care sunt legale dar,dar.... ai grija in franta ca daca te prinde peste limita te arde rau la buzunar!!! :doh:
Milosh
28-10-2007, 10:19 PM
Am uitat sa spun.Mai bine faci o investitie foarte buna (GPS) si pe gps iti downloadezi unde se afla localizate toate radarele din Europa (cele stabile) si cred ca are si detector de radar !!! :group:
GPS-u - nu are detector sigur.
P.S citeste te rog toate topicurile de la detectoare de radar si gps, si o sa te lamuresti.
ovidiuvisan
28-10-2007, 11:52 PM
Asai, nici un GPS nu are detector de radar incorporat. Poti sa le ai numai separat. De fapt cam atat poti cumpara (nu includ jammer-ele ca sint ilegale) ca sa mai scapi de radare.