PDA

View Full Version : corola vs civic vs octavia2

santo
30-07-2007, 09:02 PM
salut

sunt nou pe aici si acest versus propus de mine cred ca deja se discuta dar nu chiar in forma asta ......sicred ca in momentul de fata astea sunt cele 3 masini din care sa alegi

in curind voi avea destui bani ca sa-mi permit un dinmasinile aste:

toyota corola 1.6l 124cp versiunea luna
honda civic sedan 1.8l 140cp
octavia 2 1.8l 160 cp turbo

toate pe benzina si noi..... acum marea problema este ca nu stiu ce sa aleg . daca ar fi sa gandesc care este cea mai puternica octavia rede tot .....dar eu vreau masina ce mai echilibarata din toate punctele de vedere...inclusiv consum

ca dotari toate sunt pe acolo..si sincer chiar nu stiu ce sa aleg.

sper ca discutiile care vor urma sa ma faca sa ma hotarasc
multumesc

dudu
30-07-2007, 10:50 PM
salut si bun venit!

intre cele 3 masini sunt diferente destul de mari dpdv estetic dar, poate mai important, al motorului...
daca japonezele aspirate te vor ajuta in orice context, octavia turbo este o masina mai mult de autostrada datorita performantelor dar si al consumului... daca tu cauti o masina cu o utilizare mare urbana, cred ca ceha te va arde rau la buzunar...
apoi, 1.8 TFSI este un motor nou (prima oara pe seat) si se spune ca sunt de evitat noutatile... poate fi doar o conceptie romaneasca... eu unul am ales un motor nou si deocamdata nu regret... sper sa continui in aceeasi linie...

estetic vorbind, vad honda ca no1 urmata de toyota si skoda... sunt fan al formelor noului sedan... daca civicul scurt imi parea o masina de studentas bogat, asta chiar imi place... rau...:D

alex
30-07-2007, 11:42 PM
Estetic Santo in primul rand vorbeste inima ta, ce-ti place tie.
In rest depinde ce-ti doresti de la masina.

Analizeaza si greutatea fiecareia dintre masini. Conteaza mult cate kile trage un CP la fiecare dintre ele comparativ.
Un exemplu notoriu este : Un Logan 1.6 16v face o Toyota 1.4 VVTi no matter anytime :D si nu numai din cei cativa CP diferenta, adica 10 :D Dar greutatea isi spune cuvantul. Si la benzine care-s cu cuplul jos rau fata de Diesele conteaza.

decanu
31-07-2007, 10:00 AM
Oricum, intrebarea fiind adresata pe un forum de iubitori Toyota, iti dai seama cit de obiective vor fi parerile noastre! Deeeeci, alege Toyota!

Lasand gluma la o parte, am cochetat si eu cu Honda Civic, si am descoperit ca sunt probleme destul de mari cu serviciile, atit pe partea de dealer, cit si pe cea de intretinere / service / revizii.

Iar Octavia nu-mi place dpdv estetic, orice as face si oricum as privi-o.

AdrianR
31-07-2007, 10:14 AM
honda - meseriasa masina, dar parca prea sport pt mine
Octavia - prea rigida. am condus una cam 800 km si a trebuit sa fac vre-0 4-5 pauze ca sa-mi indrept spinarea. plus ca nu este bine finisata;
toyota - asezata, ofera confort bun si are sufciente resurse sa te scoata din situatii grele. Plus sentimentul pe care mi l-a dat: "asta este masina"

parerea mea.

Maniaku
31-07-2007, 11:25 AM
daca civicul scurt imi parea o masina de studentas bogat :D

Sincer, chiar asa si este!!! Nu vad alt segment de piata care sa o cumpere, dar pt. studentii cu suport material este "dream car" !! Chiar am asa un specimen pe strada unde locuiesc!! si nu sa multumit cu varianta stock asa ca si-a luat type R!!

cipicaduh
31-07-2007, 03:22 PM
Si eu recomand cu caldura,in aceasta varianta de pret, o Toyota Avensis 1,8 Luna sau...de ce nu, o Honda Accord! Atentie,Skoda garanteaza trenul de rulare doar 10.000 km. Hmm...mai gandeste-te.

23nst
31-07-2007, 03:37 PM
la 20000 euro, avensis 1.8 luna are cel mai bun raport calitate/pret si consum/putere
(sa nu uitam, buc-iasi consum 5.6 l/100km cu maxim 120 km/h)

pmhoria
31-07-2007, 07:18 PM
Ai uitat sa precizezi si suma de bani pe care esti dispus s-o dai pe masina.
Eu as alege numai dintre Octavia si Corolla balanta inclinand mai mult spre Corolla d.p.d.v al fiabilitatii in timp. Dar daca vrei o masina de alergat pe care o tii maxim 2 ani atunci poti sa alegi cu incredere Octavia.

Dar cum au spus si cei dinaintea mea...poti sa alegi linistit Avensis 1.8 VVTi.
Nu am auzit nimic de rau de aceasta masina.
Bafta la ales.

santo
31-07-2007, 09:51 PM
[quote=pmhoria;12606]Ai uitat sa precizezi si suma de bani pe care esti dispus s-o dai pe masina.
Eu as alege numai dintre Octavia si Corolla balanta inclinand mai mult spre Corolla d.p.d.v al fiabilitatii in timp. Dar daca vrei o masina de alergat pe care o tii maxim 2 ani atunci poti sa alegi cu incredere Octavia.

17000-18000 euro

santo
31-07-2007, 09:54 PM
Oricum, intrebarea fiind adresata pe un forum de iubitori Toyota, iti dai seama cit de obiective vor fi parerile noastre! Deeeeci, alege Toyota!

Lasand gluma la o parte, am cochetat si eu cu Honda Civic, si am descoperit ca sunt probleme destul de mari cu serviciile, atit pe partea de dealer, cit si pe cea de intretinere / service / revizii.

Iar Octavia nu-mi place dpdv estetic, orice as face si oricum as privi-o.

am si eu o intrebare ......cine viiiiine in septembrie? :)

decanu
01-08-2007, 10:20 AM
Toyotzica mea, cine altcineva? :punk:

santo
01-08-2007, 10:07 PM
da toyota pe unde se fabrica .am auzit ca pana la sfarsitul anului vine din japonia si apoi turcia sat africa de sud....

asa o fi?

alex
01-08-2007, 10:13 PM
Sa nu ne abatem mult va rog de la subiectul topicului, iar de asemenea legat de unde se fabrica poti da un search pe forum, vei gasi modelele si unde se fabrica fiecare.

maxu
02-08-2007, 04:38 PM
M-as uita si la ce vreau de la masina - octavia e singura cu punte spate independenta, sau parca mai are si honda.... Si directie electromecanica... si alte chichite. Drept e ca la Toyota s-a adoptat solutia cea mai simpla si fiabila, dar care in acelasi timp e un f bun compromis pt tinuta de drum.
Hond, iarasi mai sportiva, dar cum nu m-a interesat, nu stiu prea multe info - daca nu o sa-mi fie lene sa ma uit pesete Honda, o sa revin cu alte info; oricum bord si volan wow - beam me up officer.
Cat despre motoare noi, oricum sunt probate si rasprobate, si vin rodata "la rece", asa ca riscul de a pati ceva din cauza mototului e minim; mai repede dintr-o greseala de montaj, decat din proiectare & co.
Fiecare masina are argumentele ei, asa ca, daca vrei un sfat mai bun, spune si tu ce cauti la o masina.

batranu
20-08-2007, 02:57 AM
eu am si honda (civic hb) si toyota (rav 4) si pot spune ca ti-as recomanda (pentru ca am vazut ca nu iti este indiferent consumul) honda civic 2,2 diesel 140cp. avand aceasta masina pot sa-ti spun mai multe despre ea:
aspect exterior mai reusit decat cele doua competitoare (chestie de gust);
aspect interior, peste cele doua (numai este chestie de gust, e chestie de mileniul III!);
vizibilitate la manevrele cu spatele, sub cele doua;
spatiu interior generos;
spatiu portbagaj neasteptat de mare, dar nu ca la skoda;
dotari bune;
consum, sub cele doua;
demaraj 0-100 foarte bun 8,4 secunde;
suspensie spate semiindependenta (ia-o ca un minus);
pozitie la volan impecabila, am facut munhen - bucuresti fara sa simt vreun disconfort;

succes!

dudu
20-08-2007, 08:56 PM
din cate am vazut eu, skoda 1.8TFSI sare de 19000 cu TVA in varianta Elegance fara aproape nimic extra... Corola s-ar incadra in bugetul tau in varianta Luna... Honda ar intra si ea in pret, varianta S, plus ca vine cu ceva dotari...
Sfatul meu pe care il dau de fiecare data cand este vorba de o alegere de genul asta: test it!!
rezerva-ti vreo 2 w-e si da-te cu fiecare dintre ele... macar ca si confort la volan va fi edificator daca nu si ca motor si comportament (nu prea cred ca gasesti de vreun dealer Skoda motorul asta...)
Spor!

levantzoi
10-09-2007, 05:21 PM
Cu honda am comparat si eu inainte sa aleg toyota corolla hb, 1,6 sol. Un motor mai micut consuma mai putin si are putere mai mica, evident. Deci daca te vanturi cu ea mai mult prin oras, trasee scurte etc. o sa mearga bine si 1.4. Altfel, as zice ca 1,6 benzina e mai versatil (plus ca nu uita ca puterea nefolosita lungeste viata, deci un motor de 1,6 folosit la 80%, va tine mai mult decat un 1,4 folosit 90% -ca putere vorbesc.

Cuplul la Diesel e incomparabil fata de orice benzinara, zic sa alegi intre Diesele, daca e asa important cuplul pentru tine. Si consumul e mai redus. Dar intretinerea poate fi mai scumpa, piesele sunt mai complicate.

Consumul nu cred ca ar trebui sa fie o preocupare daca ramai la gama mentionata. Un "supliment de, sa zicem 2 l /suta, inseamna la 100,000 km parcursi, 2000 l in plus. Inmultind cu 1 EUR/litru (asa, grosier), inseamana 2000 EUR, pe durata cat faci aia 100,000 km.

Sa zicem ca ii faci in 4 ani (25,000 km/an, presupunand ca mergi preponderent in oras). Asta insemana ca vei cheltui in plus, pentru aia 2 litri la suta, cam 500 eur pe an, adica vreo 40 eur pe luna. Daca faci doar 10,000 km/an... etc. Poti sa calculezi singur.

Acum compara cu ce avantaje ai de la o putere mai mare/consum mai mare (evident) si vezi daca merita sa te zgarcesti la aia 2 litri.

Honda avea (inainte de 2007) taxe de import, ceea ce a scos-o atunci din alegerea mea -poti sa verifici acum care-i situatia.

Skoda - am prieteni cu Skoda si fiabilitata peste 2 ani e scazuta (la o Fabie de sub 2 ani a krapat chiulasa, dezastru- costa reparatia cat 1/2 din toata masina noua... N-as putea spune de ce a pleznit, omul o tinea ca in palma, nu o forta etc.) .

Daca vrei o masina pentru 3-4 ani, ia mai bine Skoda Octavia (care are si o valoare reziduala ridicata, habar nu am de ce, se vinde bine SH). Este fi foarte incapatoare si impresionanta.

Daca aspectul conteaza, honda e mai... evidenta (daca imi dati voie...).

Ok, daca vrei un "caine credincios"- ia o toyota. Nu-i stralucitoare ca o Honda, nu-i impunatoare ca o Octavia dar e rezistenta si face orice pentru tine.

Honda e un Dalmatian (frumoasa si agila), Octavia e un Labrador (mare si impunatoare) si Toyota e un Schnautzer (rezistent si discret). :-)).

mirmidon
16-09-2007, 10:37 PM
Cool ultimul comentariu cu o precizare: alegerile canine nu sunt cele mai fericite. LAbrador impunator-mare (never) Schnautzerul nu e discret ever...e un caine scandalagiu si agitat. Dalmatianul este stupid dog... Dupa mine Honda poate fi un Ogar Afgan, Octavia = Ciobanesc German, Avensis = Rotwailer

meeshoo
08-11-2007, 03:01 PM
2000 de euro in plus la 100.000 de km, dar sa nu uitam ca un diesel e mai scump ca si un motor pe benzina, la unele masini chiar cu 2000 de euro.