View Full Version : aygo prea usor
claus
03-12-2006, 11:28 PM
Voua nu va creaza probleme vantul?
Atunci cand ies din oras si vantul bate la un nivel mediu...trebuie sa tin de volan cu ambele maini...asta este valabil si la alte modele toyota?
Sunt oare prea usoare? :!:
Cineva din Canada a spus ca acolo sunt fff apreciate toyota, dar cand se afla pe autostrada si vantul incepe sa bata(si la ei bate) toate corollele se trag pe prima banda, doar cele americane nu au nici o problema fiind mult mai grele.
Mie imi place la nebunie Aygo... dar sa nu bata vantul!!!! :wink:
Arise
12-12-2006, 05:42 PM
Nu am intampinat nici un fel de probleme cu vantul. Si nu am avut probleme nici la trecerea pe langa tiruri.
Adrian Mihailescu
13-12-2006, 03:34 PM
Am avut placerea, la propriu, sa conduc Toyota Aygo + 1,0 litri, masina sotiei mele, circa 6000 km. Am facut intr-o saptamana circa 3000 km (Budapesta, Viena, si retur). Pe autostrada, viteza de croaziera intre 120 - 140 km/h, se comporta excelent pentru o asemenea masina, putin cam zgomotoasa, iar consumul este de diesel. In ce priveste, vantul lateral, marturisesc ca nu am constatat ca ar fi instabila. In comparatie cu Matiz, Spark sau alte "chestii" este net superioara, parerea mea.
In ce priveste greutatea, la cele peste 900 kg, m-i se parte OK, nu cred ca este prea usoara. Un Clio Symbol are putin peste 1000 kg.
claus
16-12-2006, 02:43 AM
Probabil ca impresia asta de masina prea usoara rezulta din faptul ca nu am condus pana acum Matiz, Spirc ...etc
Trag concluzia ca Aygo este stabila ,,pt. clasa ei,,...se pare ca nu ii poti cere sa se comporte ca o masina din clasa superioara, cu toate ca are multe alte calitati care ar putea sa o situeze acolo(ecartament - 1410)
Ca sa fiu carcotas pot spune ca puteau sa ii monteze si o toba intermediara, nu doar una finala de dimensiuni micro...dar poate zgomotul ala de motor agresiv ii da tot farmecul.
Adrian Mihailescu
16-12-2006, 07:34 PM
As adauga si eu ceva la carcoteala ta. Si anume, puteau sa monteze niste roti mai late putin, macar un 175, nu 155. Cred ca ar fi aratat mult mai cool. Ca sa nu mai spun ca ar fi aratat si mai si, daca puneau jante din aliaj, macar la echiparea PLUS.
Insa si asa cum este acum, zic eu ca arata bine.
-s-a dorit o masina ieftina , daca mai puteau un pneu mai lat , aia nu stiu cum ... sarea de pretul care il are , daca vrei aftemarket poti sa-ti pui !!
-trebuie verificat daca incap sa nu loveasca aripa !!!
claus
13-01-2007, 01:21 PM
Aygo intra in ideea de masina facuta sa isi faca treaba pt. care a fost creata...idee pe care o intalnim la toate modelele Toyota.
Dar nu ma pot abtine sa mai spun si o carcoteala de genul...e prea rigida si are scaunele tari sau altfel spus ... cea mai buna metoda sa scapi de constipatie e sa mergi o saptamana cu Aygo.
Sante-ti rai.Masina este excelenta,drumurile sant proaste,Daca ar fii condusa in Germania nu ar mai avea scaune tari
GABORU'
03-02-2007, 05:55 AM
Claus, daca vrei stabilitate incearca in primul rand sa iti pui niste roti mai late, cel putin 175 latime, si daca ai suspensia moale ar fi bine sa o intaresti cu niste arcuri sport care o si coboara, asta daca gasesti arcuri pt ea si daca drumurile pe care le faci cu masina iti permit.
Eu am cauciucuri de 185/55/15 pe a mea, cu suspensie sport, si trec pe langa tiruri la 160 la ora si nu am probleme iar in curbe se tine excelent.
Predator
12-02-2007, 01:45 PM
Greutatea Aygo-lui 1.0i proneste de la 790kg in varianta de baza. Varianza in functie de echipare. Aygo plus ajunge la 900kg. Personal nu mi'i se pare atat de usoara incat sa o sufle vantul. Cum spun si colegii in comparatie cu matiz/spark/tico este net superioara la capitolul stabilitate pe traiectorie! Ecartamnent fata/spate 1420/1410 si ampatament 2340 mm sat valori de clasa superioara. Stabilitatea se poate imbunatatii punandu'i cauciucuri ceva mai late. Sa nu fie foarte late, peste 185, pt ca atunci va avea prea multa aderenta:) si cu siguranta va duce mai greu motorasul :)
Arise
16-02-2007, 02:39 PM
Nu am reusit sa gasesc nici pana in ziua de astazi cat e greutatea exacta la Aygo. Cred ca pana la urma o sa ma urc cu ea pe un cantar industrial. :)
Masina trage bine cand sunt singur in masina, dar in momentul in care in masina sunt 4 persoane, deja vorbim de un comportament clar lenes.
Eu am vrut sa pun jante de 15" pe masina, si am fost la RAR si m-am bagat si eu in seama cu un nene de acolo, care mi-a spus simplu ca nu se poate de la ei si ca trebuie sa ma duc la Toyota sa imi dea ei o adeverinta din care sa rezulte ca mi se accepta dimensiunile la cauciuc pe care le doresc si mi le trec ei (cei de la RAR).
Am intrebat evident si la Toyota si a fost fara succes, dealerul chiar s-a interesat, si mi-a comunicat raspunsul sec al "baietilor" de la service care au spus ca nu am voie sa pun jante de 15" pe masina, si ca daca fac asta imi iau adio de la garantie.
Legal, nu poti schimba cauciucurile alea de trotineta. :D
Eu m-am gandit totusi sa imi pun jantele de 15 cu caucicurile echivalente si sa ma duc la o vulcanizare si sa imi "stearga" baietii dimensiunile care sunt scrise pe cauciuc, sperand eu ca nimeni nu imi va putea demonstra ca am gume de alte dimensiuni decat in talon. :)
Pe Aygo se pot pune jante de 15" si chiar si 16", problema e ca si la 15" talonul scade dramatic, si e riscant rau la noi in tara cu drumurile si bordurile. Eu am lovit de nenumarate ori cu fieru jantei in bordura in momentul in care incercam o banala urcare pe respectiva bordura. Lovit frontal, nu tarsit janta de bordura. Asta ca sa va faceti o idee.
De asemenea masina este f. joasa. Nesimtit de joasa. Cand mai pui si 3 persoane in masina, sansele sa dai cu burta de vreo bordura pe care vrei sa o urci sunt mari. Eu deja m-am invatat sa rog politicos publicu sa coboare pana execut eu manevra de catarare.
P.S. Nu am avut probleme notabile cu vantul.
claus
03-05-2007, 01:00 AM
Asta cu garda joasa e destul de groasa!
Fac si rime acum.
Eu nu vreau sa ma uit sub ea ca imi vine rau...la cat am atins-o
Dar pe strada e ok.
Pe drum de tara ar trebui sa aiba in dotare doua bretele sa o iei in spate drept rucsac si iarna sa o intorci invers ca are forma de bob.
HiHi ce carcotas sunt!
sledgehammer
03-05-2007, 02:14 PM
Eu m-am pus pe cura de slabire de cand am 107... By the way a-ti vazut cat are sarcina utila masina... Sfatu medicului nu bagati mai mult de 3 aduti in ea ca s-ar putea sa cedeze garnitura de frana... 107 are cateva kile in minus la aygo cred ca sunt doar vreo 260 de kg sarcina utila asha ca atentie la figuri cu masina plina... s-ar putea sa nu opreasca la timp in cazu inc are trebuie pusa o frana brusca.
sledgehammer
03-05-2007, 02:17 PM
Cta despre jante cauta ceva de dimensiune 4.5J*14 ca sa incapa in gaoacele alea facute pt roti. si nu icnerca s aputi ceva mai lat ca ti s emodifica comportament dinamic de nu te vezi si risti sa si acvaplanezi ushor.
Venom
03-07-2007, 12:59 PM
Eu am si tico si Aygo si sincer mi se pare ca tico sta mai bine in curbe la viteze mari in oras. Sau poate nu m-am obisnut cu aygo cum sunt cu tico. Oricum intr-un sens giratoriu in care am intrat cu tico cu 45 si am iesit cu 40, cu aygo am intrat cu 45 si am iesit cu 30. Si mi se pare ca prea se balangane pasagerii in aygo. Poate din cauza scaunelor, la tico sunt suporturi laterale, la aygo nu. Poate dupa ce o sa ma obisnuiesc cu ea o sa mi se schimbe parerea.
PS: Am zis "in oras" nu in afara, acolo nu am condus-o.
@Arise.. Legal POTI schimba jantele atata timp cat nu-ti bat in aripi sau in interior... Eu am avut 17 pe mazda cu talon de 35 (de la oz)... m-am dus la rar unde un nene a strambat din nas cand avazut-o... a pus-o pe tester (unde a functionat impecabil - frane, cabraj, viteza)... si mi-a dat omologarea contra a 5 mil ROL (cu chitanta - atat costa legal)... Mi-a dat o adeverinta cu care m-am prezentat la Udriste unde mi s-a trecut in talon si CIV noua dimensiune (si-acolo am platit o suma micuta - deh romania) :)...
Eu m-am pus pe cura de slabire de cand am 107... By the way a-ti vazut cat are sarcina utila masina... Sfatu medicului nu bagati mai mult de 3 aduti in ea ca s-ar putea sa cedeze garnitura de frana... 107 are cateva kile in minus la aygo cred ca sunt doar vreo 260 de kg sarcina utila asha ca atentie la figuri cu masina plina... s-ar putea sa nu opreasca la timp in cazu inc are trebuie pusa o frana brusca.
Ma, m-a cam luat rasu` la treaba cu franele... baga la cap ca 90% din masini suporta sarcina dubla (la unele chiar tripla) in discuri, lonjeroane etc la o franare brusca... daca ai masina de 500kg.. masina s-ar putea sa nu-ti mai blocheze rotile de la peste 1000kg ... e o chestie facuta de proiectant.. pt siguranta :).. La Lexus GS 430 de exemplu, de la 200km/h apasata frana la limita scartaitului discurile au sarit in 170m la peste 900 grade Celsius :).. si tot a blocat roata intr-un final. Testul a fost repetat de 30 de ori unul dupa altul cu aceeasi viteza (atat au tinut discurile dupa care s-au deformat (dar tot mai frana))... Asa ca nu-ti fa probleme din punctul de vedere al franei... Atentie doar la figuri... frana tine... Daca era Dacie sau Oltcit mai intelegeam... Dar la o masina generatie noua nu se mai pune prbl franelor.
Venom
17-01-2008, 12:56 PM
Legal se pot schimba jantele, dar nu se pierde garantia masinii? Presupunand ca inca e in garantie.
Blaster
18-01-2008, 09:39 AM
Legal se pot schimba jantele, dar nu se pierde garantia masinii? Presupunand ca inca e in garantie.
nu se pierde garantia, nici daca pui jante mai mari. am intrebat la service, cind am facut revizia de 1 an. dar ce sens are sa pierzi atu-ul principal, consumul ? eu vreau sa-mi pun jante de aliaj, dar de aceeasi dimensiune cu cele originale. nu iau de la toyota, ca au preturi duble. stii cit e un capac de roata ? nu mi-a venit sa cred - 100 de lei !!!
cit despre partea cu stabilitatea in curba, te inseli. am vazut tico rasturnat la 30km/ora dupa ce a luat o curba de 90 de grade.
eu sint extraordinar de multumit de masinuta. am facut de ris (la semafor) o multime de marci, mai putin bmw. am fost prin defileul jiului si pot sa-ti spun ca masina sta foarte bine la capitolul stabilitate. bine, nu se compara cu masini de tonaj mai mare si care costa triplu (cel putin), dar avind in vedere ca este o masina pentru oras, eu spun ca este excelenta. singurul lucru care ma deranjeaza este garda la sol mica.
Venom
29-04-2008, 11:00 AM
Nu stiu ce tico a fost ala, ce cauciucuri a avut, si nici ce sofer ca sa rastoarne tico la 30 la ora. E imposibil. Vorbesc din experienta cat si din multe filmulete pe net, curbe luate la 50-60 la ora cu frana de mana cu Tico. Nu se rastoarna.
Nu mi-am luat aygo-ul pentru consum, deci pentru mine nu e atu-ul principal. Si, nici nu a crescut, consumul a ramas identic cu cel dinaintea jantelor.
Daca inainte iti placea in curbe, sa vezi dupa ce ii pui jante de 6.5J, 195/45 R15. La 50-60 la ora curbe de 90 de grade, fara un scartait macar. Sta lipita de asfalt. Doar ca te apuca durerea de burta dupa vreo juma de ora de mers asa (cel putin pe mine si pretena-mea ne-a apucat :D )