View Full Version : Ce benzina puneti in VVTi ?
Ceva probleme majore la vreo benzina anume ? De genul la a ajunge in service din cauza asta ?
Eu pot sa spun ca am folosit OMV 100, OMV 95, Mol 98, Mol 95, si Mol Evo Euro 5.
O singura data am avut accelerari de una singura pana in maxim 900-1000 rpm la un stop.
Va invit sa impartasim aici acest gen de probleme, daca apar !
Thx!
Am tot auzit fel si fel de povesti ( acum nu stiu daca care mai de care cat de povesti ) ca de la OMV 100 s-a dus senzorul de temperatura sau in alte cazuri, sonda lambda etc ...
:?:
Legionaru'
03-12-2006, 09:54 PM
Am votat OMV. Alimentez de la inceput numai cu OMV Super 100 sau mai nou Carerra 100 si sunt foarte multumit!
Bergero
03-12-2006, 10:27 PM
Si eu tot OMV100 Carrera, fara probleme, consum f. bun, 7,8/100km in oras, Corolla HB1,4, in rodaj(1200km pina in prezent)
Bergero
06-12-2006, 09:55 PM
Am citit recent pe forumul Astraclub ca benzina OMV100 ar putea afecta in timp catalizatorul si ca ei recomanda in general benzina 98 (de la Mol se pare ca este cea mai buna). Este vreun simbure de adevar in asta? Toyotele noastre ar putea avea de suferit de la o benzina cu cifra octanica 100?
Pana acum la mine unu nu. Si am pus 95% din timp OMV 100, Mol Evo ( 99 ) si Mol 98. Dar e un topic deschis de George, unde spune ca el are ceva probleme pe motorul de 1.6. Dar asa a fost de cand a luat-o ... Eu nu prea cred cu samburele de adevar sa fie ceva. Dar cred ca-i mai safe Mol-ul de 98.
Parerea mea!
Arise
12-12-2006, 05:43 PM
Rompetrol EFix.
Merge bine cu Efix-ul, ceva diferente la performante, silentiozitate etc... ?
MARIUS
17-12-2006, 07:39 PM
Eu multa vreme am folosit benzina 95 de la Petrom si a mers f bine.De vreun an incoace am inceput sa pun 99+ si merge la fel de bine.Motorul e zgomotos la turatii mari dar asta e din cauza cilindreei mici.Consum mixt undeva pe la 7%
De vreo 3 saptamani pun Rompetrol Efix si sincer merge perfect... am mai pus Petrom Carrera 95 si Euro 95 De la Mol si nu tragea deloc masina. In schimb cu Efixu merge perfect.
Am incercat si eu Efix dar nu am vazut nici o diferenta. Poate ca pana acum am pus numai OMV 100 si Mol 98 si am fost foarte multumit. Probabil Efix-ul de 95 se ridica aproape de ele.
A pus cineva Lukoil ? Cum e sunteti multumit ?
Bergero
03-01-2007, 08:18 PM
Dupa cum se vede lumea nu prea are curaj sa incerce Lukoil. Doar un singur vot in sondaj!! Si de ce sa incercam altceva atita timp cit suntem multumiti cu OMV sau Mol?
George.Burciu
03-01-2007, 10:36 PM
Am pus eu o perioada 98 de la Lukoil dar mai demult cand aveam Fabia.
E ok benzina,nu am avut probleme cu ea.
Tommy
06-01-2007, 07:26 PM
Dupa OMV100 si Petrom99 am pus Efix95. Nici o diferenta, trage de rupe si cu asta, atat la turatii mici cat si mai sus, in plus parca tremura si mai putin la relanti (poate e doar placebo, dar inclin sa cred ca nu).
23nst
20-01-2007, 11:39 PM
asa cum puneam in vechea masina, voi alimenta si avensisul cu mol 98 si 95
George.Burciu
21-01-2007, 06:17 PM
Dupa OMV100 si Petrom99 am pus Efix95. Nici o diferenta, trage de rupe si cu asta, atat la turatii mici cat si mai sus, in plus parca tremura si mai putin la relanti (poate e doar placebo, dar inclin sa cred ca nu).
Asa e si la mine parca tremura mai putin la ralanti cu EFIX,si eu tot cu 95 alimentez acum,de vreo 1000 Km si e ok.
Mi-am facut si card la ei.
George.Burciu
21-01-2007, 06:19 PM
asa cum puneam in vechea masina, voi alimenta si avensisul cu mol 98 si 95
din pacate mol-urile dispar din ce in ce mai mult,pe unde stiam mol a fost preluat de petrom.
Legionaru'
21-01-2007, 06:45 PM
Azi o sa alimentez Mol Evo sa mai fac o dat comparatia cu OMV Carerrra 100.
Asteptam review-ul :thumbsup:
Legionaru'
22-01-2007, 12:16 AM
Sunt nebun!
Nu va mai fi niciun review. In drum spre Mol mi-am zis: "daca sunt foarte multumit de Carerra 100 ce ma mananca-n c*r sa bag altceva". Si am tras la OMV si i-am potolit setea cu OMV Carerra 100!
tandrei_99
05-02-2007, 08:56 PM
Am pus benzina de la MOL, Petrom, Rompetrol (Efix), Lukoil si nu am observat diferente sensibile de consum sau demaraj. M-am simtit totusi mai bine cand i-am dat Petrom de 99 sau Efix. Nu stiu de ce! Probabil ca efectul placebo.
ovidiudinutm
06-02-2007, 01:17 PM
Shi io am pus numai Mol, atat 98 cat si 95, ca nu aveau 98 peste tot.
Cand aveam 95 parca era un pic mai zgomotoiasa masina si aveam senzatie ca era consumul mai maricel.
Chiar maine am un drum mai lung de facut , din Tms pana la Cernavoda, mi-am propus sa incerc si alta benzina, dar nu OMV, care defapt tot pertom este, ma gandeam sa pun rompetrol, ce zicet?
Legionaru'
06-02-2007, 01:45 PM
Carerra 100 nu e tot Petrom. :blush:
Blahu
06-02-2007, 03:58 PM
Din surse sigure am aflat ca benzina de la Mol este luata din rafinariile Petrom...deci...daca lumea este multumita de benzina de la Mol de ce nu ar fi multumita si de benzina de la statiile Petrom? Deci....raman de parere ca EFIX-ul e mai bun :blush:...Mol nu are rafinarie pe cand Rompetrol-ul are... :thumbsup:
ovidiudinutm
06-02-2007, 07:00 PM
Din pacate trebuie sa te contrazic, cel putin in partea de vest benzina Mol se aduce din afara, vad cisternele cum intra in tara.
In rest merci de informatii
23nst
06-02-2007, 08:41 PM
primul plin, l-am facut cu carrera 100 de la omv (asta era cel mai aproape de toyota) dar in rest voi alimenta cu mol tempo plus 98 :)
Blahu
07-02-2007, 10:18 AM
Domnule Ovidiu' :) cisternele care vin de afara sunt golite ...eu stiu sigur de la un prieten care este sofer pe cisterna si lucreaza la MOL :) deci ce sa-ti spun....MOL duce benzina si in Ungaria si nu numai...chiar si in Ucraina dar...ce aduc "ei" din' afara este acel aditiv care se pun in bazinele pompelor pt a elimina apa...in rest benzina provine 100% de la rafinaria Pitesti sau Ploiesti :)
ovidiudinutm
07-02-2007, 12:16 PM
OK, explicatie acceptata :)
Sorescu
11-02-2007, 08:57 PM
Rompetrol Efix
LittleM@n
16-02-2007, 10:56 PM
Pe incercate: MOL 98 am pus odata si a fost dezastru! Nu mai fac asta niciodata! :P
OMV 100, si mai nou Carrera 100, ca tot e la fel, am atins cu pedala la fund in linie drepta 154 km/h. Pur si simplu acolo s-a plafonat viteza si n-a mai urcat.
Cu Top99+ nu numai ca imi accelereaza si mai bine decat cu Carrera 100, dar viteza s-a plafonat la 170km/h.
Am si poza facuta in caz ca nu credeti ca motorasul de 1.0l de pe Yaris prinde atat. La 154 degeaba faceam poza...trebuia sa fac filmulet daca ma gandesc bine :P
Oricum, back on topic concluzia e una: ce mai buna e Top99+, acompaniata de Efix-ul de la Rompetrol (sau nu mai stiu cum se numea), care tot acolo a plafonat viteza, dar a ajuns mai repede (o fi fost si impresia, nu zic nu).
Deci nu mai aruncati cu banii in plus pentru Carrera100 sau aia "buna" de la MOL ca nu merita nici cat negru sub unghie :D.
Parerea mea :P
Legionaru' ai curaj sa incerci niste Top99+ ? Iauzi c-ar fi mai buna pentru burtica VVTi-ului.
Parerea mea este ca de multe ori tine si de locatia de unde pui. Probleme cu filte, rezervoare etc...
Eu unu nu am avut niciodata probleme cu Mol 98, Mol Evo sau OMV 100. De fiecare data mi-a mers ca unsa, responsive si a atins cel putin viteza maxima constructiva :D
LittleM@n
18-02-2007, 08:29 PM
Sa stii ca da, conteaza locul...si asta mi se pare cel mai aberant...in fine, nu cred ca e relevant ce credem noi
Iti dau cea mai mare dreptate ca e aberant. Managementul in Romania nu este cel de la Toyota Production System :D
LittleM@n
18-02-2007, 11:16 PM
:))
Nu ma gandeam nici chiar la acel management, care nu prea il vezi des, oriunde ai fi...dar macar unul de Renault =))
Legionaru'
19-02-2007, 12:53 AM
Legionaru' ai curaj sa incerci niste Top99+ ? Iauzi c-ar fi mai buna pentru burtica VVTi-ului.
Alex, bagi nuiaua printre gard!:blush:
Am un prieten care lucreaza la o statie Petrom, chiar in cartierul unde stau eu, si o sa trec pe acolo sa "inspectez" carburantii.
De mai bine de 3 luni folosesc Rompetrol Efix, si totul e ok.
Salut! eu pun de obicei petrom, din aia obisnuita. Daca in afara merg normal, maxim 120 imi scoate un consum de 6,3%. Daca o calc, si merg cu viteze mari de genul 160-170 imi ia 7,4%. Cand am pus efix mi-a luat 8%.
Bergero
15-03-2007, 03:00 PM
Pina astazi am folosit numai OMV Carrera 100 si am fost multumit (probabil ca nu aveam termen de comparatie!). Consum zic eu Ok in oras (8,9 l/100km). Pina in prezent am facut 3000 km. Astazi pus Petrom Top 99+ si pot sa spun ca parca masina trage mai bine, demaraj usor mai bun, comportamentul la turatii joase mi s-a parut putin superior fata de OMV 100. Si mai este si diferenta de pret! Ramine sa ma edific cu consumul! Cred ca e o alternativa cel putin la fel de buna ca OMV100!
Da vedeti insa conform .pdf-urilor ambelor sortimente, Petrom 99-ele are continut mai mare in sulf fata de OMV 100 -> se depune pe supape etc ... E acu nu zic ca crapa motorul, ziceam un minus al acestuia :blush:
Legionaru'
15-03-2007, 08:43 PM
In concluzie, raman la Carerra 100!:th_salute:
LittleM@n
16-03-2007, 12:23 AM
Dar tot te fac cu Petromu'. Iar sulful ala nu e asa relevant, motorul e facut sa suporte si cantitati mai mare de sulf.
Eu mai pun Carrera cand vreau sa-mi aduc aminte ce inseamna benzina mai slabuta :D
Bergero
17-03-2007, 12:14 PM
E adevarat Petrom 99+ contine mai mult sulf, dar este Euro4 deci nu vad cum ar afecta motorul. Am constatat doar ca trage nitel mai bine decit Carrera 100! Plus ca nu mi-am propus sa folosesc numai benzina Euro5! Asta nu inseamna ca nu voi mai trece pe la OMV! Dar nu mai am acum senzatia ca trecind pe-acolo i-as da masinii vreo delicatesa!
Pai afecteaza. Aburul generat de benzina cu sulf mai mult este mai coroziv pe coloana de evacuare, ducand in timp la schimbare de toba mai rapid decat atunci cand ai sulf mai putin. In plus sulful se depune in fel si fel de locuri prin motor, pe scaunele supapelor etc ... Eu nu ziceam ca o sa crape motorul, dar nici mai bine nu-i face. ( Asta pentru cei care isi iubesc masina only ! eu unu prefer sa aiba sulf mai putin decat sportivitate mai mare, cu un produs romanesc )
Euro 4 nu zice daca afecteaza motorul, ci se refera strict la normele de emisii , de poluare.
P.S. Sa nu uitam ca si daca punem un 20 de grame de cherosen motorul o sa se simta mai bine :D. Personal nu am incredere in Stuff Made in Romania.
Predator
18-03-2007, 12:14 AM
Subscriu la ceea ce postat alex: nici eu nu am incredere in pordusele made in Romania. RomĂąnÂșul a fost intotdeauna interesat sa'i iasa si lui ceva...
In alegerea carburantului intervine si atenta selectionare a STATIEI de la care alimentam! Adica cel mai important lucru este ce se intampla cu carburantul pana ajunge la pompa. Unele statii au un anumit "renume". Spre exemplu la statia X s'a intamplat sa se incurce cisterna de motorina cu cea de benzina sau sa se puna din "greseala" apa in benzina si alte frumuseti din'astea...
ovidiudinutm
19-03-2007, 09:29 PM
Dupa tzeapa trasa la una din benzinariile MOL, am gandit ca e timpul sa mai incerc si altceva, ei bina, am bagat Petrom 99+, dupa cele simtite de mine, consider ca este mai buna decat Mol 98.
Primo: motorul e ceva mai sprinten
Secondo: consumul a scazut cu 0.2-0.3 %
Pe acelasi traseu Timisoara - Brasov, drum pe care il fac cam de 2 ori pe luna, consum mediu anterior cam 7.3, acum eram cu doar 7.0, am sa mai fac acest test si cu OMV.
ovidiudinutm
19-03-2007, 09:32 PM
Pai afecteaza. Aburul generat de benzina cu sulf mai mult este mai coroziv pe coloana de evacuare, ducand in timp la schimbare de toba mai rapid decat atunci cand ai sulf mai putin. In plus sulful se depune in fel si fel de locuri prin motor, pe scaunele supapelor etc ... Eu nu ziceam ca o sa crape motorul, dar nici mai bine nu-i face. ( Asta pentru cei care isi iubesc masina only ! eu unu prefer sa aiba sulf mai putin decat sportivitate mai mare, cu un produs romanesc )
Euro 4 nu zice daca afecteaza motorul, ci se refera strict la normele de emisii , de poluare.
P.S. Sa nu uitam ca si daca punem un 20 de grame de cherosen motorul o sa se simta mai bine :D. Personal nu am incredere in Stuff Made in Romania.
Alex, poti sa revi cu ceva amanunte vis a vis de PS-ul tau, adica KEROSEN
Era numai o metafora. Zic faptul ca Petrom 99 poate merge mai bine decat OMV 100 sau decat Mol nu inseamna neaparat ca este din calitatea benzinei si din cifra octanica mai mare, ci poate fi si din aditivul adaugat. Nu am zis Doamne Fereste ca Petrom pune Kerosen :D Nu vai !
Zic numai ca faptul ca merge mai bine de exemplu decat o Carerra 100,si din punct de vedere tehnic pe fisele lor de produs au aceleasi cifre octanice, ba chiar Petromu are si ceva mai mult sulf, poate fi si din aditiv ceva ce nu-i face bine la motor, nu stiu eu unu nu am incredere in Romanian stuff !
Ca o alta metafora cu corpul uman, daca ii dai in fiecare zi zahar mult non-stop, te simti super energic, arzi calorii de rupi, apoi intr-o zi Doamne Fereste pancreasu oboseste -> Diabet.
Romanasii nostri is inventivi si cine stie ce mai puna acolo ca masina doar merge, Dacia 1300 mergea si cu soda caustica
Zic si eu parerea mea la urma urmei fiecare pune ce doreste. Eu nu zic ca OMV 100 e cea mai buna.
:console:
Cel mai bine e sa ai relatii in Petrom sa stii exact ce se pune in ea ! Ca asa-i la noi. C-asa-i romanu ... !
Eu am folosit pana acum doar Mol si sunt multumit. N-am sesizat un comportament anormal. E adevarat ca n-am termen de comparatie si de-aceea cred ca o sa incerc si altceva.
23nst
08-04-2007, 01:13 PM
ce benzina sa pun eu in rezervorul avensisului meu 1.8 vvt-i,
mol tempo plus 98 sau mol evo 100
acum am benzina evo si am observat ca imi consuma mai mult.
Predator
08-04-2007, 01:22 PM
Pune Mol Tempo Plus 98.
Benzina Evo 100 contine mai multi aditivi si (cred ca) e ceva mai subtire. Din'aia o papa mai repede.
mortzy
10-04-2007, 01:56 PM
de la 3 la 8000 km am pus doar OMV 100, Mol 98 si Petrom 99+. masina a mers identic(cel putin asta i impresia mea)
apoi am facut vreo 5 plinuri cu Efix, iar la ultimul m am ars rau de tot (dupa mail cu scandal la Rompetrol am aflat ca statia (Rompetrol Fundeni) era in sistem fransiza -> nu i vina lor :).
acum alimentez doar cu Luckoil 98 si Petrom 99+. Consumul a scazut fata de Efix; e probabil si de la "asezarea motorului" ca masina se apropie de 15.000.
Ca si observatie: conteaza mai mult "de unde pun" decat "ce pun". Atat timp cat a fost benzina euro IV si cu cifra octanica mare n am avut probleme decat atunci cand am luat o "din camp". Mi s a ntamplat si la Petrom 99+ si la OMV 100 sa am impresia ca merg cu frana de mana trasa pana am realimentat. Singurele raspunsuri de la companii au fost ca acele benzinarii sunt in regim de fransiza ( :) ca si la Rompetrol ).
zeu2006
10-04-2007, 06:59 PM
Mai acum referitor la benzinele puse in masina nu stiu mare lucru sa va zic, dar din cate am citit din posturile voastre si din ce am vazut si eu la masina am ajuns la ciudata concluzie ca difera de la masina la masina si de la sofer la sofer. Eu o folosesc mult in oras si de cand am cumparat-o pun numai de la MOL 98, asta pana acum o luna cand am inceput sa bag si 95-ul, tot de la MOL, si diferenta care eu am vazut-o e ca mi-a scazut consumul. Cu 98 -> average : 9 - 9,5, iar cu 95 -> 8,7 - 9 ... deci raman la 95 ( mai ieftina, sta mai mult in rezervor, fara diferente la performanta ) :thumbsup:
23nst
10-04-2007, 07:09 PM
mol 95 nu am incercat dar pot spune benzina evo 100 de la mol, dispare din rezervor cat ai clipi :D acum am 98 si cred ca voi ramane fanul acestui combustibil.
cristi
10-04-2007, 10:05 PM
Eu sunt fan Rompetrol de multi ani (si benzina, si mototrina). Cu Shell si ulterior Mol am avut experiente triste, cu Lukoil asijderea. Am mai pus ocazional de la Petrom, si cam atat. Toate astea la statiile din Galati. In tara, am pus si de la Mol (la iesirea spre autostrada del sol) si a fost ok.
Apoi am descoperit OMV si am pus doar de acolo in ultima vreme, fara nici o problema, dar am sa revin la Rompetrol, ca OMV-ul e departe.
ovidiudinutm
12-04-2007, 08:19 PM
Cred ca Zeu are deptate, depinde f mult de sofer de drumul pe care mergi se stilul de condus.
Am avut in rezervor petrom de 95, acum am bagat mol 98 si sincer parca merge mai prosr, e ceva care nu-mi place la Mol 98-ul asta.
Incerc sa va redau senzatia pe care o am cu aceasta benzina; parca ar fi o angrenare uscata care nu i-ti este placuta la urechi. Cu alte benzine nu am patit asa ceva, si asta nu am simtit-o numai acuma, au mai fost si in alte ocazii tot cu Mol
eu am trecut de la Efix la PremiumPlus 99+, sau ceva de genu asta. Sincer nush ce sa zic. Parca a scazut un pic consumul ... mai fac update:)
olivetty
15-04-2007, 09:19 PM
rompetrol efix 98
Legionaru'
15-04-2007, 09:29 PM
Efix-ul parca era de 95. :scratchchin:
olivetty
15-04-2007, 09:43 PM
e si 98, :)
e si 98, :)
UNDE VEZI TU EFIX de 98? Ca is tare curios.
paul-cristian
07-05-2007, 04:14 PM
Eu bagam in vechea masina Agip de 98, benzina romaneasca in cisterne italiene, cisternele ca si depozitele lor au o supapa speciala prin care nu poti sa bagi, nu poti scoate decat prin pompa, rezultatul zero "adausuri" facute de cei cu idei nastrusnice:) bagam benzina de 89, se simte bine la vechiul meu motor de 1.4, fata de cea de 95 si la revizia de 15000km injectoarele erau ca noi, la viitoarea Auris tot de la Agip voi baga
23nst
07-05-2007, 07:49 PM
probabil ca sunt eu nesimtit, dar nu observ nici o schimbare in functionarea motorului, adica sa devina masina mai sprintena de la benzina de 100 fata de cea de 98 pe care o pun in rezervor mai mereu (de la mol)... poate doar consumul mai mare :D
_CONSTANTIN_
14-05-2007, 11:54 AM
Eu sa stii ca am vazut diferenta doar intre 95 si 100. Am mers aprox 15.000 km numai cu 95 de la OMV si am bagat dupa aia un rezervor de 100. Diferenta exista cel putin intre astea doua. Daca bagi alternativ nu ai cum sa-i dai seama. In orice caz cu 100 consumul creste.
danos
15-05-2007, 12:24 PM
Exista o diferenta semnificativa intre OMV 95 si OMV 100.Se simte la pante si la plecari de pe loc, demaraj .Cred ca o sa raman la OMV 100, chiar daca pretul la pompa a ajuns 4.07ron/L
acuma am bagat Efix de la rompetrol. Inainte am avut Carrera 100 de la omv. Pot sa zic ca consumul a scazut semnificativ. acuma nush care e treaba dar sigur a scazut.
_CONSTANTIN_
15-05-2007, 03:48 PM
Chiar sunt curios sa incerc si eu Efix asta ca am auzit numai lucruri bune despre ea.
LittleM@n
15-05-2007, 03:53 PM
Eu momentan am in rezervor Rompetrol 98. Puteti citi si la Yaris la rubrica de consum cam tot ce am bagat in rezervor in ultimul timp (le-am luat pe toate pe rand), si tare mi-e ca masinuta va zbura cand va primi iar Top 99+ :D
Bergero
16-05-2007, 07:57 AM
Din ceea ce am incercat pina acum pot concluziona: relativ multumit cu Petrom 99+, multumit cu OMV Carrera 100, foarte multumit cu Mol Evo (desi as fi vrut Mol Tempo Plus 98, dar n-am gasit!). Probabil voi ramine pe Mol Evo. Consum aproximtiv la fel.
ovidiudinutm
16-05-2007, 09:27 PM
In ultima perioada am cam schimbat sursele, ba Mol, ba, petrom, ba rompetrol, OMV si LuC, nu am pus; greu de tras o concluzie, dinamica consumului depinde f mult de traseul pe care il parcurgi, de stilul abordat, de regin intra/extraurban, sunt multe variabile, sincer va zic nu ma intereseaza consumul, asta e. Daca vroiam consum mic i-mi luam TICO sau mai stiu eu ce, nu, categoric nu, doream MASINA, nu sicriu pe roti. !!!
LittleM@n
16-05-2007, 11:38 PM
Nici pe mine nu prea ma inereseaza atat de mult consumul (daca merg incet si lejer, scot consum mic cu oricare), dar ma intereseaza cum ii place masini benzina aia, daca e mai sprintena, cum raspunde la pedala, cum sta la relanti, etc. Eu zic ca asta e mult mai important decat o amarata de diferenta de cativa kilometrii in plus sau in minus...
Legionaru'
17-05-2007, 01:46 PM
Eu zic ca asta e mult mai important decat o amarata de diferenta de cativa kilometrii in plus sau in minus...
Pentru unii da,pentru altii nu.
Legionaru'
22-06-2007, 11:29 PM
Sunt la al doilea plin de Top Premium 99 si nu sunt multumit.
E adevarat este mai ieftina decat Carerra 100 si masina consuma cu 0,5-1l/100km mai putin, insa masina nu mai are aceleasi performante ca atunci cand alimentam cu OMV Carerra 100. M-am chinuit sa ajung la 200km/h pe aceleasi portiuni de drum pe care atingeam usor 200km/h si nu am reusit.Mentionez ca am alimentat de la 2 statii diferite cu Top Premium 99.
In concluzie revin la Carerra 100.
Mol 95/98... contract...
merge la fel, parca papa ceva mai putin cand are 98... (logic de altfel...)
LittleM@n
24-06-2007, 12:18 AM
Mol 95/98... contract...
merge la fel, parca papa ceva mai putin cand are 98... (logic de altfel...)
nu e logic...logic e sa pape mai putin cu 95...pentru ca 95 are cifra octanica mai mica, deci se arde mai greu...dar cu probabil cu 98 ai putere mai mare si mergi la turatie mai mica atunci, da, probabil o sa scada.
LittleM@n
24-06-2007, 12:20 AM
Sunt la al doilea plin de Top Premium 99 si nu sunt multumit.
E adevarat este mai ieftina decat Carerra 100 si masina consuma cu 0,5-1l/100km mai putin, insa masina nu mai are aceleasi performante ca atunci cand alimentam cu OMV Carerra 100. M-am chinuit sa ajung la 200km/h pe aceleasi portiuni de drum pe care atingeam usor 200km/h si nu am reusit.Mentionez ca am alimentat de la 2 statii diferite cu Top Premium 99.
In concluzie revin la Carerra 100.
Imi pare rau pentru tine, la mine e taman pe dos...cred ca depinde foarte mult de statia de alimentare :doh:
Reedit acum:
Ce benzina pun in VVTi acum? De toate cu cifra octanica peste 98 :th_SmlyROFL:
Legionaru'
24-06-2007, 04:02 AM
In afara de cele 2 statii de la care am alimentat cele 2 plinuri mai este un singur Petrom in Craiova.
In schimb de la oricare statie OMV am alimentat cu benzina de 100 rezultatele au fost aceleasi. Foarte bune.
De cand am alimentat cu Top Premium 99 am evitat sa ma bag la liniute.
_CONSTANTIN_
24-06-2007, 05:50 PM
Aseara ora 18:00 20 litri de OMV 100 plecat la bucuresti... afara 34 grade, groaznic a mers, tragea greu, urca repede in turatie dar se vedea ca "trage" din greu.
La intoarcere, ora 23:00, 24 grade, plin cu OMV 100 din pitesti... a rupt pana acasa. Mie asta mi-se pare singura variabila sesizabila flagrant. Poate cifra octanica o observ mai greu dar in functie de temp de afara ... tot timpul am simtit diferente.
PS: clima pornita pe 19 grade pe treapta 2-a de ventilatie.
Legionaru'
25-06-2007, 12:54 AM
Masina trage mai bine cand aerul este mai rece.
LittleM@n
27-06-2007, 12:34 PM
Dar nu foarte rece...eu am constatat ca a mea trage cel mai bine intre 5 si 20 grade maxim...cel mai bine trage pe la 15...pur si simplu parca schimb motorul
razzmatazz
27-06-2007, 04:34 PM
am bagat multa vreme omv carera 95 si apoi 100, ca sa vad diferenta - mi s-a parut foarte mica. apoi am facut un test pe bucuresti/pitesti - la dus 95, la intors 100. la fel.
am mai bagat de la mol tempo 95 si 98. la 98 am simtit diferenta fata de 95, mai ales ca mergeam catre mare si i-am dat talpa.
dintre toate, si eu inclin sa zic ca tempo 98 de la mol se potriveste cel mai bine. n-am apucat sa-i dau evo, caci am vandut-o. :blush: (Corolla 1.4 VVT-i sol)
ovidiudinutm
27-06-2007, 05:03 PM
Revin si sustin ca Mol EVO ramane cea mai strasnicva benzina, am folosit cu preponderenta Mol 98, acum cu Evo masina se comporta cu totul altfel, daca nu ar fi zgomotul produs de frecarea cu asfaltul, pana la limite rezonabile de turatie nici nu auzi motorul.
Nu mai pot vota dar Mol evo ramane de acum benzina mea
pacat ca nu sunt prea multe statii care au aceasta benzina.
razzmatazz
27-06-2007, 05:28 PM
Revin si sustin ca Mol EVO ramane cea mai strasnicva benzina, am folosit cu preponderenta Mol 98, acum cu Evo masina se comporta cu totul altfel, daca nu ar fi zgomotul produs de frecarea cu asfaltul, pana la limite rezonabile de turatie nici nu auzi motorul.
Nu mai pot vota dar Mol evo ramane de acum benzina mea
pacat ca nu sunt prea multe statii care au aceasta benzina.
am vrut sa te intreb care sunt statiile alea, dupa care am vazut ca esti din timisoara. scuze :blush:
ovidiudinutm
27-06-2007, 08:30 PM
Nicio problema pot sa-ti raspund la intrebarea ta
http://www.molromania.ro/ro/servicii/statii/?
tot aici poti afla mult mai multe informatii.
Raman cu regretul ca in zona mea de actiune nu prea am statii care livreaza benzina Evo. Aceste statii din cate am aflat sunt statii le noi.
O fi nu o fi asa nu am cum sa verific.
luciano
10-07-2007, 11:37 PM
Nu stiu cati dintre voi au urmarit pe Discovery un reportaj legat de consumul si puterea motoarelor pe injectie in raport cu mai multe tipuri de benzine (fara plumb) cu cifre octanice si brand-uri diferite. Rezultatul: Motoarele pe injectie de benzina isi ajusteaza din ECM injectia in asa fel incat chiar daca masina va folosi de exemplu benzina cu cifra octanica 92 de la x-benzinarie va avea aceeasi putere si cuplu motor precum o benzina cu cifra octanica 100 de la shell sau OMV. Diferenta apare la consum dar foarte mica-pana in 1-1,2 % . La motoarele pe carburator intr-adevar se simte un raport de putere in plus dar de maxim 4%-deci insesizabil in mers.
Da era acolo un test era un Clio, inca ceva si un Subaru Imprezza. La Clio nu era nici o diferenta, iar la Subaru era substantiala. Din pacate nu a fost si VVTi-ul ca sa putem vorbi exact cat conteaza asta la el sau nu.
razzmatazz
11-07-2007, 10:38 AM
Da era acolo un test era un Clio, inca ceva si un Subaru Imprezza. La Clio nu era nici o diferenta, iar la Subaru era substantiala. Din pacate nu a fost si VVTi-ul ca sa putem vorbi exact cat conteaza asta la el sau nu.
am facut acelasi test pe chevy aveo lu nevasta-mea in ultimele 2 saptamani. la tempo 98 a raspuns cel mai bine (motor 1.2l SOHC, 72cp).
astia de la mol ar trebui sa-mi dea comision :)
razzmatazz
03-08-2007, 04:11 PM
reinviem si acest subiect?
in cele din urma, din cate am discutat cu confratii de volan, se pare ce EVO este cea mai buna solutie.
alex, hai facem un sondaj la detaliu - mai exact nu de unde, ci CARE benzina punem. sa vedem daca tot omv iese in fatza :)
Pai nu inteleg ce anume tip de sondaj. Ca doar acest Thread de aceea a fost deschis.
Oricine poate deschide sondaj, pe tema aleasa. Parerea mea e ca un sondaj cu benzina cea mai buna ar fi unul foarte subiectiv, cum ni s-ar parea noua dupa ureche, ca desi mi-ar place sa fac asta, nu verifica nimeni cu eprubetele stiintific. La noi sunt unele statii care sunt nasoale la filtre, pune cineva de acolo , gata EVO nu mai e buna ?! :D
Personal am devenit anti benzina cu cifra octanica, dupa patanii cu garnituri EGR arse la 52.000 km ( vazut personal ), alti colegi pe-aici cu sonde lambda etc ...
EVO Benzina = 99 Octanika !
Chiar tu parca imi spuneai de arsul supapelor, te-ai razgandit ? :)
Benzine cu cifre octanice mari -> temperaturi in camera de ardere mai mari
razzmatazz
03-08-2007, 04:36 PM
numai ca din sondaj lumea zice ca pune benzina de la omv. nu stim de care benzina.
ma intereseaza ca pe oricare altul, pen'ca imi vina masina si nu mai stiu ce benzina e mai buna. si-au dat oamenii cu parerea, dar au dat-o la nivel calitativ. fix d-aia sunt si derutat. unul zice asa, altul zice altfel.
cata vreme sondajul e bun ca indica dintr-o privire care e parerea majoritatii.
de supape arse nu ziceam eu. pe corolla e12 am pus in mare carrera 95. a mers struna. acum, daca intri de exemplu pe site-ul lui mol zic baietii ca evo este destinata motoarelor noi, pe cate vreme tempo motoarelor de generatie mai veche, in special pe carburatie, dar ca raspund bine si motoarele mai noi cu injectoare.
cat despre faptul ca pot sa fac un sondaj, scuze, n-am stiut :blush:.
Tot voiam si eu sa ma dau cu parerea pe aici.
Am citit in mai multe locuri de povestile cu benzina, iar una din concluzii este ca in Romania in special este mai importat locul de unde bagi benzina decat firma de la care bagi.
Am facut o singura data plinul cu Mol 100 si sincer nu m-a incantat mai cu nimic, ba chiar m-a durat buzunarul ca e 40k litru.
Dupa plinul cu Mol am revenit la benzina care o puna de ani de zile, OMV 95 si masina se comporta foarte bine. In general alimentez de la Unirii spre Udristei si din Pantelimon.
Am fost in concediu, masina avea 2000km la plecare, 3200+ la sosire, OMV 95 all the way (alimentat cu un plin prin Sighisoara), s-a comportat excelent, a tras de a rupt serpentinele nu alta, iar la intoarcere compu de bord arata 6.3% consum mediu.
Momentan voi ramane pe OMV 95.
Bafta
OvidiuH
20-11-2007, 12:18 AM
Pentru bucureÂșteni, Ăźmi puteĂŸi spune Âși mie unde pot gĂŁsi Mol '98 Ăźn sectorul 3 (preferabil zona PiaĂŸa Muncii, Titan, Dristor, Iancului, Unirii) ? PĂąnĂŁ de curĂąnd alimentam de la benzinĂŁria de pe RĂŁmnicu VĂąlcea (Ăźn apropiere de Dristor), ĂźnsĂŁ vĂŁd cĂŁ de cĂąteva sĂŁptĂŁmĂąni bune nu mai au. Mersi anticipat.
hamat5
20-11-2007, 01:28 AM
98-ul de la MOL s-a scos de la vanzare din 1 mai in Ungaria, si vad ca si la noi. Daca in unele locuri mai exista, va dispare foarte curand. Motivul este dezinteresul pentru acest sortiment. E apropiat lui 95, iar ca pret e mai scump si nu se cere. Cine vrea benzina cu cifra octanica mai mare de 95, de regula cumpara varianta EVO. Asa ar zice statisticile dupa ei.
OvidiuH
20-11-2007, 09:17 AM
Mersi, nu știam, probabil o să mă orientez spre 95, cea de 100 mi se pare inutilă pentru un motor EUR4 de 1,6.
Cristist50
06-12-2007, 10:04 PM
De 5 ani bag de la Shell/Mol (de 95). Am mai bagat de la Petrom, si de la OMV foarte rar. N-am simtit diferente intre tipurile de benzina. Am lucrat la Pitesti (Arpechim) si stiu cam cum se face benzina romaneasca :D
Crystoyu
10-12-2007, 12:49 PM
Nenea OvidiuH.......eu alimentez de la iesirea pe autostrada soarelui. Sunt 2 statii de o parte si de alta a autostrazii. Mie unul imi convine caci stau aproape dar mai prezinta si marele avantaj ca acolo niciodata nu stau la coada. Daca te ''coafeaza'' varianta , tu decizi. Salut
OvidiuH
10-12-2007, 01:13 PM
Și mai au Mol 98 ?
Bogzy1923
16-01-2008, 08:01 PM
La inceput am folosit Petrom 99...dar de ceva vreme incoace folosesc numai OMV 100 si sunt sooper multumit!:punk:
FAR EASTERN
18-01-2008, 10:10 PM
Mol 95 cred ca e mai bun decat Mol 98. Cel putin la mine, din cate am citit. Am pus prima data 98 si apoi 95. Se pare ca eficienta e mai mare cu 95.
eu sunt fan Mol de cand au intrat pe piata, pe atunci aduceau benzina din Ungaria si era ceva. Nu stiu acum daca mai e asa. In Mazda puneam 95 pe linie, mergea perfect. La Avensis, daca pun 98 nu simt nici o imbunatatire, dar daca pun 95 dupa 98 e clar mai zgomotos motorul. E adevarata si aia cu "omul sfinteste locul", nu numai brandul. In concediu, benzina de la Mol cumparata in Ardeal a fost muuult mai buna decat asta din Bucuresti.
mie Petrom V si Mol mi se par cele mai reusite pentru corolla mea... si carerra 100 de la OMV (cand sunt in bani) :D
razzmatazz
19-01-2008, 02:16 PM
nu uitati ca molul a preluat infrastuctura shell. daca in ardeal bezinariile mol erau mult mai dese ca p-aci, in zona de sud sunt mai dese acum pentru ca o parte sunt fostele shell. cu bune si rele.
nu uitati ca molul a preluat infrastuctura shell. daca in ardeal bezinariile mol erau mult mai dese ca p-aci, in zona de sud sunt mai dese acum pentru ca o parte sunt fostele shell. cu bune si rele.
Asa e... :).. dar benzina difera... Shell erau la pamant...
razzmatazz
19-01-2008, 02:35 PM
pai da.
e normal ca in ardeal bezina mol sa fie mai buna ca p-aci.
paul-cristian
20-01-2008, 07:58 PM
Asa e... :).. dar benzina difera... Shell erau la pamant...
dar bazinele cu carburant sunt aceeasi.
cristitoyota
21-01-2008, 10:30 PM
CO 95, Petrom si Lukoil
OvidiuH
28-01-2008, 06:32 PM
Îmi poate explica cineva vă rog legătura exactă dintre cifra octanică a benzinei şi consum. Ştiu ce reprezintă fiecare în parte, însă nu sunt încă lămurit care sunt efectele folosirii unei benzine cu cifră octanică mai mare. Unii spun că ar reduce consumul, alţii exact invers. Diferenţele de performanţă nu cred că sunt sesizabile pe un motor precum cel de 1,6 VVTI. Nedumerirea mea vine de la faptul că am citit în cartea Aurisului că e recomandată exact benzina cu CO de 95 (nu e menţionat nimic de CO superioare). Momentan maşina se împacă bine cu benzina Mol Tempo Plus 95, însă nu sunt sigur dacă să încerc şi 98 sau Evo.
impaler
29-01-2008, 05:42 PM
eu merg cu MOL Evo 98. e brici si vara si iarna. cand nu gasesc pun tot de la MOL, simpla de 98.
OvidiuH
06-02-2008, 11:55 PM
Azi am făcut plinul cu Mol Evo şi nu am putut să nu remarc o îmbunătăţire sesizabilă, atât dpdv al zgomotului motorului cât şi că e ceva mai sprintenă, iar demarajul mai bun decât cu vechea Mol Tempo '95. Despre consum nu pot să mă pronunţ încă, trebuie să văd mai pe îndelete. Oricum, deşi arde la buzunar (4,25 RON/litrul), eu spun că merită fără doar şi poate.
zvensen
15-02-2008, 09:37 AM
Am votat OMV dar bag si de la Petrom, Rompetrol...si rar Mol.
E un pic eronat facut poll-ul, deoarece e foarte putin probabil sa poti spune eu am bagat si bag numai de la X.
LittleM@n
15-02-2008, 11:10 PM
pollul vrea sa zica mai mult: ce preferi :P
OvidiuH
16-02-2008, 12:03 AM
Am votat OMV dar bag si de la Petrom, Rompetrol...si rar Mol.
E un pic eronat facut poll-ul, deoarece e foarte putin probabil sa poti spune eu am bagat si bag numai de la X.
Ce benzină puneți mai des... :)
alex_bassy
14-03-2008, 02:59 AM
...eee... uite ca am mai prins si eu una mica... cum corolla mea 1.6vvt-i a inghitit si pompe mai de pe drum si are si controller-ul ala de turatie la relantiu... pot sa spun ca benzina de 95 de la lukoil are un comportament ciudat... la semafor cu motorul cald tot incearca sa il scada in turatie mai mult decat poate... adica pana incepe sa tremure bine... chestia e ca cu alte benzine nu face asa... o fi asta prea bine aditivata cu tot felul de nebunii??? In orice caz, cualte benzine nu am prins comportamentul asta. La drum e buna treaba... te poti baza pe o depasire oricand... dar eu chiar nu stiu daca e un semn bun sau nu... adica e senzorul sau e benzina?
Salut,
de 95, intai de la Mol cateva plinuri, acum de la Petrom.Nici o diferenta intre ele, sunt multumit de cum merge motorul.
22nst
07-05-2008, 11:10 PM
eu nu mai stiu cu ce sa mai alimentez... de cand am masina am pus doar 95 de la mol... unii prieteni imi zic sa pun luk 95 ca lor le merge bine. eu stiam ca benzina de la luk este ffff proasta!!!
alex_bassy
08-05-2008, 01:02 AM
...si in final vom ajunge la aceeasi idee, cum ca toti au si benzina buna, dar poate mai mult conteaza de la ce pompa alimentazi...
...si in final vom ajunge la aceeasi idee, cum ca toti au si benzina buna, dar poate mai mult conteaza de la ce pompa alimentazi...
Salut,
nu cred ca are vreo importanta.Cred ca sunt cazuri singulare si accidentale, cand se intampla sa ai probleme cu combustibilul numai de la o statie.Asta cu manareala combustibilului, se intampla pe vremea lu' ceasca.:th_salute:
22nst
17-05-2008, 06:45 PM
ultima oara am pus benzina de la luk, benzina de 95 si chiar merge mai bine decat cu mol tempo 95.
parca raspunde si mai promt la acceleratie, iar consumul in buc momentan este 9l/100km
vlad_po
18-05-2008, 02:05 PM
Am pus benzina rompetrol de 98. A mers brici si parca raspundea mai bine si nu aveai impresia ca ai un super motor.
cryyy
19-05-2008, 09:13 AM
la unmomentdat am pus de cateva ori de la Luk,insa uneori la semafor ii scadea turatia ,asa cateva secunde,insesizabil aproape;dar de cand nu mai pun de la Luk nu a mai avut acest 'simptom'.
Salut,
dragilor, va rog sa va uitati la intrarea in benzinarii, ca sunt obligati sa afiseze provenienta combustibililor pe care ii vand.De multe ori este afisat pe un simplu A4, care nu prea "sare in ochi" ;)
Degeaba este afisata provenienta, daca la noi baga apa in ea :)
muresanp
20-05-2008, 01:25 PM
cand am luat masin, din germ pana aici am bagat ce a fost in benzinariile lor. Dar de 2 ani mananca doar petrom 99 si s-a simtit f mare diferenta la o masina ca a mea care se simte fiecare schimbare (filtre,ulei) cu atat mai mult cifra octanica.va zic cu siguranta ca e mai buna decat 95. vorba unui prieten : ce iti place mai mult, parizerul sau gratarul? la fel si motorul....
Degeaba este afisata provenienta, daca la noi baga apa in ea :)
Salut,
cine crezi ca baga apa in benzina?
OvidiuH
20-05-2008, 11:47 PM
La staţiile serioase nu prea, însă sunt mulţi care încă o mai îndoaie "puţin".
PS: Vor veni noi scumpiri:
Barilul de petrol a depăşit 129 de dolari
Preţul petrolului a ajuns la un nou maxim, marţi, pe piaţa de la New Yok, de aproximativ 129,31 dolari barilul, fiind susţinut în principal de intransigenţa OPEC şi de de sentimentul că oferta de petrol şi de combustibili rămâne vulnerabilă.
Preţul petrolului a depăşit pragul de 129 de dolari. Barilul a înregistrat un nou record, susţinut în principal de intransigenţa OPEC şi de de sentimentul că oferta de petrol şi de combustibili rămâne vulnerabilă. Aceeaşi tendinţă a fost urmată şi la Londra, unde sortimentul Brent a fost cotat la 127,49 dolari.
La această evoluţie spectaculoasă a preţurilor la petrol au contrbuit în mare parte anunţul OPEC de luni, prin care Organizaţia anunţa că nu are în vedere o creştere a producţiei înaintea următoarei întruniri, ce se va desfăşura pe 9 septembrie, dar şi grevele pescarilor din Franţa, care au blocat astăzi unul dintre cele mai mari terminale de carburant din Franţa şi din Europa, cu o capacitate de 62,5 milioane de tone pe an.
Salut,
nu cred ca vreun patron de benzinarie mai indoaie benzina, pentru ca nu ar avea decat de pierdut.Cred ca in ziua de azi castigi mai mult in aceasta afacere daca ai carburant bun decat daca il "indoi" si pierzi clientela.Parere personala.;)
22nst
22-05-2008, 09:34 PM
nu avem ce face... benzina/motorina ne trebuie.
ei stiu asta si tot cresc pteturile. la ora actuala toti combustibilii sunt la cel putin 4 lei/l
steph
22-05-2008, 10:02 PM
Guys... De ieri incepand sunt momente in care masina imi porneste cam greu. Trebuie sa tin cheia undeva la o secunda. Vreo idee? Sa fie oare de la benzina?
Posibil. Ai alimentat din alta parte, decat alimentezi de obicei?
22nst
22-05-2008, 11:18 PM
nu are domne nimic... la aia veche asa pornea de cand am luat-o... la asta noua, parca porneste ceva mai repede, dar acum este in teste de benzina :D
momentan folosesc luk 95 :D (merge mai bine decat cu mol 95)
OvidiuH
22-05-2008, 11:26 PM
Salut,
nu cred ca vreun patron de benzinarie mai indoaie benzina, pentru ca nu ar avea decat de pierdut.Cred ca in ziua de azi castigi mai mult in aceasta afacere daca ai carburant bun decat daca il "indoi" si pierzi clientela.Parere personala.;)
La staţiile mari nu, însă dacă te duci la Baron Oil sau mai ştiu eu ce no name sau franciză Rompetrol de pe drumurile judeţene unde nu prea ai de ales, poţi avea surprize.
razzmatazz
22-05-2008, 11:40 PM
uite d-aia e bine sa luati de pe net harti cu distributia in teritoriu a retelelor de benzinarii importante, ca sa nu ajungeti pe mana lui baron oil.
steph
23-05-2008, 12:38 AM
Kate> Alimentez din acelasi loc. Am mai avut acum un drum de facut si vad ca s-a potolit. Folosesc Luk95. Mai urmaresc situatia. A mai facut asa acum vreo 3k km dar doar de 2 ori.
jijiman
23-05-2008, 10:27 AM
uite d-aia e bine sa luati de pe net harti cu distributia in teritoriu a retelelor de benzinarii importante, ca sa nu ajungeti pe mana lui baron oil.
Poate ajuta postul asta: http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=1546
Ar putea fi un pic mai bun cu introducerea coordonatelor GPS in listele atasate.
acehigh2k
23-05-2008, 10:45 AM
Nu uita : Ambreiajul la fund. Daca nu apesi bine, nu o ia. Am patit sa apas aproape de capat si se auzea cum se invarte ceva pe acolo, dar nu o lua pana nu apasam pana la fund.
steph
23-05-2008, 11:28 AM
Il apas la fund ... E ciudat oricum. Si d-abea am facut plinul. :|
cosminbonea
23-05-2008, 01:43 PM
Chestia cu pornitul o patesc si eu, cateodata des, dar niciodata iarna sau cand e motorul rece, alimentez tot timpul de la aceeasi statie (omv 95), cateodata "invarte" si degeaba, cateodata o ia in cele din urma. Solutia pana acum era sa astept cel putin 5 sec dupa ce se stingeau martorii. In unele perioade frecventa "rateurilor" e 1-2/sapt, alteori trece o luna.
Tind sa cred ca nu e de la benzina...
steph
23-05-2008, 02:30 PM
Luni o duc la doctor. Sa vedem ce spune la tester.
La stațiile mari nu, însă dacă te duci la Baron Oil sau mai știu eu ce no name sau franciză Rompetrol de pe drumurile județene unde nu prea ai de ales, poți avea surprize.
Posibil, dar totusi cu putina atentie se poate evita destul de usor alimentatul de la aceste statii.
Eu alimentez acum Petrom 95, am bagat in prima mie mol 95.Masina merge foarte bine, nu am simtit nici o diferenta intre cele 2.
La firma la care am lucrat se alimenta numai de la Lukoil, si nu au fost probleme cu nici o masina.
Raman la parerea ca, daca alimentezi din retelele principale si nu din statii no name, cu foarte mici exceptii poti avea probleme din cauza combustibilului.
basilicum
28-05-2008, 10:24 AM
cand am luat masina de la dealer, n-am ajuns pana la un rompetrol (imi spusese ajentu de vanzari ca ei pun de-acolo si n-au probleme) si ma tot batea la cap ca am low fuel si la autonomie indica 0 km. asa ca am bagat petrom 95. la ralanti varia ingrozitor turatia, dar motorul era vivace, avea zvac. am trecut pe rompetrol efix, variatiile sunt aproape insesizabile, dar motorul a devenit cam lenes. cred ca o sa fac rabat la putere in favoarea stabilitatii.
steph
28-05-2008, 10:33 AM
Mol 95 sau Luckoil 95 ;)
[quote=basilicum;29575]asa ca am bagat petrom 95. la ralanti varia ingrozitor turatia, dar motorul era vivace, avea zvac. ...
Eu bag petrom 95 si merge "beton". Fluctueaza turatia numai cand am aerul conditionat pornit, dar si atunci, nu este asa suparator( cel putin pt mine):coolspeak:
22nst
05-06-2008, 10:32 PM
cum sa bagi de la petrom? pai pe tot internetul se vorbeste sa protestam impotriva omv si petron, sa nu mai bagam de la ei benzina/motorina si voi ce faceti? :D
Nu prea se vede dupa cozile care sunt la Petrom si Omv.
Sorry Ionel! Am card pe firma. Don't be :mad:
FAR EASTERN
07-06-2008, 09:54 PM
Azi am fost nevoit la Roman sa pun Mol Evo de 98. Pentru ca sunt obisnuit sa alimentez numai la ei si altfel nu aveau.. Bai frate, s-a facut 4,7 lei!!!!!!!!!!!!
N-am sesizat vre-o schimbare, dar poate si pentru ca am mers numai drum intins. Sa vad cum se comporta prin oras, de luni incolo.
basilicum
08-06-2008, 01:27 AM
Mol 95 sau Luckoil 95 ;)
benzina pe sponci m-a trimis la cea mai apropiata statie (mol turnu magurele). am pus mol 95 si rezultatul a fost un motor lenes si EXTREM de zgomotos. raman la rompetrol (cel putin cel de pe mihai bravu) :biggrin:
basilicum
10-06-2008, 06:32 PM
OFFTOPIC READ IT AND CRY:
http://www.capital.ro/articole/gazprom-pretul-petrolului-va-ajunge-la-250-de-dolari-pe-baril/109285
incep sa cred ca de fapt americanii n-au vrut sa creasca pretul petrolului si n-au inceput razboaiele dijaba, e mana ruseasca data cu mana araba. au inteles ca doar asa pot controla lumea. "energetic"
acehigh2k
11-06-2008, 11:36 AM
Cine stie cam cati litri mai sunt in rezervor cand computerul iti arata autonomie 0 km?
Mersi
OvidiuH
11-06-2008, 01:18 PM
E mai prost computerul de bord, eu estimez că atunci când arată range 0 mai sunt 5-6 litri.
22nst
11-06-2008, 01:27 PM
am "trantit" azi in rezervor 51 de litrii iar range-ul mai arata 23 km...
dar s-a intamplat sa imi arate 0 si au intrat 48 de litrii...
steph
11-06-2008, 08:01 PM
Dupa ce mi-a pornit masina ca dracu cu Luck m-am intors la Mol de 95 ( dupa un plin de Mol EVO pentru curatare ) si totul a revenit la normal.
cateane
18-06-2008, 08:59 PM
Doar Efix95
basilicum
19-06-2008, 06:53 PM
probabil exista o diferenta la consumul mediu intre cele 2 dati. cel putin asa imi explic modul in care face calculul autonomiei, raportul intre combustibil ramas si consum mediu. poate ma insel si foloseste ceva dezvoltari in serie, gradienti, rotori si alte alea :P
Cred ca nu ia in calcul rezerva de 10 litri
LittleM@n
25-06-2008, 03:02 PM
De cati bani faceti plinul la masina, in general?
Nu de alta, dar astazi cand a trebuit sa platesc benzina, parca aveam Avensis si nu Yaris...so, cati bani dati, la benzinarie?
Razvy
25-06-2008, 03:14 PM
eu deobicei pun cam de 100 RON,cand fac plinul de la Rompetrol cu Efix 95 cam 230 RON
FAR EASTERN
25-06-2008, 08:02 PM
Cam asa si eu, min. 100 lei
22nst
25-06-2008, 08:20 PM
cam 200 lei plinul
HrDrgs
26-06-2008, 04:49 PM
pun doar Rompetrol 98 (4.77 RON/litru), doar de la 50 de litri in sus; fac cam doua plinuri pe luna (pe soare inca n-am incercat! ;) )
cam 200-250 RON per plin.
h
LittleM@n
27-06-2008, 05:30 PM
daaa, deci chiar aveam rezervor de avensis...am bagat de 180 RON la 4,37lei/litru!!!
:crybaby:
P.S.: si mai intra!
sau putem zice ca, noi astia cu Avensis, avem rezervoare de Yaris=))
DanCld
01-07-2008, 08:43 AM
Eu pun constant cam 200ron la 3 saptamani, benzina cea mai ieftina de la Rompetrol (efix 95). Si o consuma a naib_ii (jos cenzura) :harhar:
satco_asistenta
04-07-2008, 01:14 PM
auris 1,6 sol: plin dupa ridicare la Mol-ul vecin : 252ron la 4.84 => 52l
vlady
11-08-2008, 03:30 PM
si totusi, eu bag de doi ani numai de la petrom (99+) si merge f bine. nu am avut probleme si sper sa nu am. ce-i drept nu bag decat de la statii mari si asa e ok. de la omv nu am bagat si nici nu am de gand. cand o sa puna si la noi pretul si calitatea din austria atunci incepsa ma gandesc daca merita. pana atunci, le urez succes in pus lacatul pe usa.
ovidiudinutm
11-08-2008, 07:42 PM
Pana acum 3-4 luni puneam Mol evo, mare greseala am facut, sfatuit de mai multi posesori de Acord am inceput sa bag numai de 95, rezultatul? va spun sincer am un consum mai mic si sunt in avantaj si cu dif de pret !
In acest concediu am umblat prin europa, in italia am pus 95, nu era mai inferioara (pret pe la 1.6 euro/litru, in elvetia, austria, germania am pus benzina de 91, pretul cel mai mic era in germania 1.2-1.3 euro/l; in austria ceva mai scumpa 1.4 euro/l.
Sa nu uitam si faptul ca benzina de 95 de la noi este categoric inferioara aceleiasi grupe din vest.
Era sa uit sa va spun ca performantele masini nu au fost iminuate cu nimic. (urcat la 225km/h autostrada germania si mai aveam inca rezerva)
ce se intampla daca alimentez cu benzina euro5 un motor vvt-i euro4 ?
eu pun de obicei petrom 95 dar am alimentat acum cu mol 98 si ma gandeam sa nu aibe ceva efecte negative....:eusa_think:
22nst
28-09-2008, 10:39 PM
nu are nimic, o sa o arda mai repede
Jumatate de an am folosit petrom 95
Acum bag de unde apuc, numai de 95, si nu am sesizat nici o schimbare in mersul masinii, cel putin la viteza de oras.
radzxx
18-10-2008, 11:02 AM
Beniza de la MOL este tot romaneasca, adica Petrom,....asa ca nu vad care unde este calitatea superioara a acestei benzine.
Legionaru'
23-10-2008, 12:11 AM
Si ca sa ma injure Che va reamintesc faptul ca eu alimentez in continuare cu OMV Carrera 100.Masina merge brici.:biggrin:
asta pana o sa resegmentezi sau o sa ii faci motorul la 100 000 :))
Toyo Cris
26-10-2008, 11:43 PM
Salutare!
<LI class=MsoNormal style="COLOR: #333399">Testul a fost efectuat la Dealerul Honda din - IASI – cu scanner HONDA <LI class=MsoNormal style="COLOR: #333399">Testul a fost realizat dupa ce masina a facut 40.000 km si au fost schimbate bujiile cu unele marca DENSO si nu cu cele de fabrica NGK.
Masina pe care s-au facut testele cu benzinele de mai sus : Honda Accord din 2006, 2.0 DOHC i-VTEC, 155 CP, A/T.
http://f380.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1%5f5216%5fAHB8v9EAAUAHSPx2VQEP4wcDcy 4&pid=2&fid=Inbox&inline=1
1.culoarea rosie - am atribuit-o benzinelor cu parametri de top si care in mod sigur ar asigura masinii functionarea cea mai "sportiva"-nu economica.
2.culoarea portocalie - singura atribuita Efix 95. Singura benzina cu CO 95 dar care se apropie de un 98. Este o benzina buna care prin functionarea ei curata in mod real sistemul de alimentare. Totusi se simte lipsa puterii calorice pe turatii ridicate.
3.culoarea verde - reprezinta clar compromisul ideal. Valori bune pe parametri tehnici, masina trage pefect, consum bun chiar f. bun.
4.culoarea gri - am atribuit-o benzinelor "normale", benzinelor aflate la limita inferioara si pe care va puteti baza dar doar pt. a se invarti roata.
5.culoarea neagra - am atribuit-o benzinelor care dupa vorba aia veche "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul", benzinelor care au avut cel mai dubios comportament la masuratorile oferite pe scanner, benzinele cu performate mici si consum ridicat.
Va doresc o zi deosebita !
Razvy
27-10-2008, 03:14 AM
Salutare!
<LI class=MsoNormal style="COLOR: #333399">Testul a fost efectuat la Dealerul Honda din - IASI – cu scanner HONDA <LI class=MsoNormal style="COLOR: #333399">Testul a fost realizat dupa ce masina a facut 40.000 km si au fost schimbate bujiile cu unele marca DENSO si nu cu cele de fabrica NGK.
Masina pe care s-au facut testele cu benzinele de mai sus : Honda Accord din 2006, 2.0 DOHC i-VTEC, 155 CP, A/T.
http://f380.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1%5f5216%5fAHB8v9EAAUAHSPx2VQEP4wcDcy 4&pid=2&fid=Inbox&inline=1
1.culoarea rosie - am atribuit-o benzinelor cu parametri de top si care in mod sigur ar asigura masinii functionarea cea mai "sportiva"-nu economica.
2.culoarea portocalie - singura atribuita Efix 95. Singura benzina cu CO 95 dar care se apropie de un 98. Este o benzina buna care prin functionarea ei curata in mod real sistemul de alimentare. Totusi se simte lipsa puterii calorice pe turatii ridicate.
3.culoarea verde - reprezinta clar compromisul ideal. Valori bune pe parametri tehnici, masina trage pefect, consum bun chiar f. bun.
4.culoarea gri - am atribuit-o benzinelor "normale", benzinelor aflate la limita inferioara si pe care va puteti baza dar doar pt. a se invarti roata.
5.culoarea neagra - am atribuit-o benzinelor care dupa vorba aia veche "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul", benzinelor care au avut cel mai dubios comportament la masuratorile oferite pe scanner, benzinele cu performate mici si consum ridicat.
Va doresc o zi deosebita !
eu unul nu inteleg nimica,unde ai atribuit culorile astea,la care combustibil mai exact?
eu din 20 Decembrie 2007,de cand mi-a venit masina am alimentat doar cu Rompetrol Efix 95,in afara de doua dati cand nu am gasit alte bezinarii si am pus OMV 98 si respectiv EuroLuk 98 Lukoil
VAdrian
27-10-2008, 10:02 AM
asteptam sa reatasezi poza(broken link).
Dan Iancu
27-10-2008, 07:14 PM
Si la fosta (Corolla) si la actuala masina am pus si pun in continuare numai Petrom 99+ si sunt foarte multumit.
Toyo Cris
28-10-2008, 12:17 AM
Si la fosta (Corolla) si la actuala masina am pus si pun in continuare numai Petrom 99+ si sunt foarte multumit.
Salut!
Nu sunt benzinar, dar am considerat ca ar putea sa va fie de folos acest test facut de dealerul Honda din Iasi. Dupa cum se observa benzina Petrom 99 a fost una din surprizele placute ale testului.
Respect.
VAdrian
28-10-2008, 09:24 AM
Toyo Cris noi inca mai asteptam testul ala de care ne tot vorbesti si nu vrei sa ni-l arati. Ce ai atasat tu mai devreme nu se vede!!!
Razvy
28-10-2008, 01:56 PM
in acel Poll,la altceva ce se incadreaza ?
TI&NU Oil si benzinariile Frutti Fresh care fac reclama la European Drinks ? =))
vlad_po
28-10-2008, 02:27 PM
Rompetrol Efix 95
Bergero
28-10-2008, 04:25 PM
Toyo Cris noi inca mai asteptam testul ala de care ne tot vorbesti si nu vrei sa ni-l arati. Ce ai atasat tu mai devreme nu se vede!!!
Nu se vede pt ca nu are voie sa dea link-uri catre alte site-uri!
Dar va lamuresc (puteti gasi singuri tabelul cautind pe google- comparatie tipuri benzina)
rosu: Mol Evo 100 si Rompetrol 98
portocaliu: Efix 95
verde: Petrom 99
gri: OMV100 (surpriza neplacuta!), Petrom 95 si Mol 95
negru : Mol 95 si OMV 95 (iarasi surprize neplacute!!).
Autorul chiar accentueaza ca nu este sondaj platit ci o analiza cit se poate de corecta si obiectiva!!
Bergero
28-10-2008, 04:28 PM
Rectific - negru: Mol 98 si OMV 95!
DanCld
28-10-2008, 05:20 PM
http://img100.imageshack.us/img100/1897/comparatierf7.th.png (http://img100.imageshack.us/my.php?image=comparatierf7.png)http://img100.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
... ca sa rezolvam problema :biggrin:
Toyo Cris
28-10-2008, 11:30 PM
http://img100.imageshack.us/img100/1897/comparatierf7.th.png (http://img100.imageshack.us/my.php?image=comparatierf7.png)http://img100.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
... ca sa rezolvam problema :biggrin:
Tocmai ma chinuiam sa pun din nou poza, care nu stiu de ce nu se vede pe post.
Oricum mersi. Vrei sa faci o fapta buna si esti luat "putin" in balon de unii. Postez foarte rar (incerc sa intervin atunci cand cred ca pot ajuta pe cineva cu informatii, sfaturi,....), dar de data asta nu prea a mers.:crybaby:
XofinB
29-10-2008, 10:43 AM
Pt motorina nu aveti asa ceva ? :)
ha :D io bag numa LukOil si e asa de buna ca nu a intrat in tabel ... baga-ti luk si o sa vedeti diferentza . cat despre test ... in fine , nu conteaza nu numai cum face benzina aia sa mearga motorul ci si ce lasa pe acolo prin motor ... in ce se descompune si nu cred ca aia au demontat motoru la fiecare revizie ...e pur si simplu marketing ....
am schimbat locul de munca si nu mai bag cu card de la petrom
bag de la lukoil(de 95)
nu se simte nicio diferenta intre ea si aia de la petrom
merge masinuta beton!
22nst
10-11-2008, 06:07 PM
da :) merge bine cu lukoil
de ~5000 km merg cu luk95 :)
ultima oara am alimentat cu 3,31 lei/l :D:D:D
wow ... atata a ajuns benzina la noi ?????? moama .... io v am zis ca e buna , voi nimic Batman Batman ...:P ...plus ca Lukoil nu lasa gunoaie dupa ardere ... astea sunt cele mai importante nu ce poate benzina ;) pe astia asa necredinciosi ar trebuii sa va bat cu urzici la c..u gol :D:)) si pe urma sa va presar sare :)) Doamne ce am scris ...
VAdrian
11-11-2008, 08:20 AM
Tulai!Che!
steph
12-11-2008, 01:03 AM
Nu stiu cum e la voi dar la mine Mol e cea mai potrivita. Yarisu e prima masina la care benzina chiar conteaza.
Cu toate benzinele merge bine. Probleme apar la pornire doar. Cu luck porneste greu cu Mol perfect.
Am bagat intamplator acum Petrom. Porneste mai greu ca o dacie pe carburatie :( Dabea astept sa termin rezervoru` asta.
la tinee de la ulei ;)) . . . cred ca nu e mereu amestecu la fel :D
steph
12-11-2008, 09:39 PM
:signs047:
Venom
21-11-2008, 12:45 PM
Facut plinul cu 95 de la OMV. asta dupa 10 mii km numai cu carrera 100. Rezultatul? Consum mai mare, acceleratie din parti. Drept pt care, abia am asteptat sa scap de 95 si am bagat iar de 100.
anghelr
27-11-2008, 05:25 PM
Salutari, eu mergeam pe 95 de la Petrom, acum am trecut pe 99 de la Petrom - nu prea sunt diferente - parca totusi e ceva mai mic consumul. NU imi recomandati sa mai trec inapoi? A patit cineva ceva la o astfel de variatie?
Legionaru'
27-11-2008, 11:55 PM
De atata bataia la cap cat am luat de la che am alimentat si eu cu LUKOIL de 98.Dupa un plin i-am umplut camara de carne lui che si ma intorc la Carrera100.:biggrin::biggrin::biggrin:
22nst
28-11-2008, 12:06 AM
nu luk 98... pune 95 ca ala este cel mai bun
acum... sa nu ma auda che si eu am pus azi mol evo :D
bai voi stricati mashinile ;))) de fapt le ati si stricat de aia nu merge bine cu luk:D ... lu Drabisan ii merge brici ... cred ca doar la mashinile adevarate se manifesta benzina asta cum trebuie . ... la tocatoarele astea de 1,8 ....
de ionel ce sa mai zic ...
22nst
28-11-2008, 12:59 AM
eu ti-am zis ca vreau sa ii fac o cura cu benzina mai buna...
ce naiba, de aproape 18000 km ii pun doar 95 :D
[quote=che;38616]bai voi stricati mashinile ;))) de fapt le ati si stricat de aia nu merge bine cu luk:D ... lu Drabisan ii merge brici ... cred ca doar la mashinile adevarate se manifesta benzina asta cum trebuie . ... la tocatoarele astea de 1,8 ....
adica?...ce vrei sa zici mataluta cu asta?
steph
11-12-2008, 11:23 PM
Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiii am schimbat bateria :D Asta era problema nu benzina.
Venom
15-12-2008, 10:54 AM
Si.. am revenit la Carerra 100. Toba urla, la frana de motor detoneaza, urca rapid in ture, la 50 la ora cand ii dau a doua rupe aderenta, vit maxima 170 la ora si mai mergea. Dar nu prea mai era drum. Nu mai bag de 95 cat traiesc. Traiasca benzina de 100.
A... si acum nu mai face misto taica-miu de mine ca m-am tzapit cu 95.
steph
15-12-2008, 02:23 PM
Dude, eu dabea ajung la 210 cu 99+ imi e greu sa cred ca la 170 mai urca ...
poate ajungi si tu pe la 230 daca bagi de o suta
22nst
15-12-2008, 11:55 PM
nu poate sa merga prea mult... la 210 are peste 6000 rpm
pe cand avensis-ul (aici masina sport :P) ajunge la 220 la 6200 rpm si mai poate :)
si nu faci nici salata =))
GLUMA!
steph
16-12-2008, 02:05 AM
Da da da
Si daca bag de o suta si ii pun si un aditiv 250 lejer.
La 210 am undeva la 6200 6300 rpm
DanCld
16-12-2008, 08:56 AM
Hai, cool down, peste turatia de putere maxima mi-e greu sa cred ca mai obtineti ceva viteza in plus. Poate la vale, cu vantul in spate, tractati de vreun Ferrari :lol:
steph
16-12-2008, 11:41 AM
Tu nu observi nota ironica?
mituc
08-01-2009, 03:40 PM
Benzinele cu cifra octanica mica sint practice la turatii mici, mai ales la deplasarile in oras. Daca sint si curate (cum e cel putin efix-ul) atunci e ok.
Nu va aruncati prea aproape de turatia de putere maxima daca aveti benzina cu cifra octanica mica, mai ales daca aveti motoare de super turatii (aygo/yarris TS, corolla ts, etc).
Dupa turatia ce putere maxima se mai poate intimpla cite una-alta pentru 500 maxim 1000rpm daca nu dati in rev limiter pina atunci. Scaderea de putere si cuplu nu e asa dramatica la benzinarele aspirate cum e la turbo benzinare sau turbo dieseluri, daca valvele de admisie inca pot tine ritmul puterea ramine aproape constanta pina sar pistoanele prin cilindri sau pina cedeaza bielele. Deci e si un adevar la mijloc :)
Benzinele cu cifra octanica mica sint practice la turatii mici, mai ales la deplasarile in oras. Daca sint si curate (cum e cel putin efix-ul) atunci e ok.
Nu va aruncati prea aproape de turatia de putere maxima daca aveti benzina cu cifra octanica mica, mai ales daca aveti motoare de super turatii (aygo/yarris TS, corolla ts, etc).
Dupa turatia ce putere maxima se mai poate intimpla cite una-alta pentru 500 maxim 1000rpm daca nu dati in rev limiter pina atunci. Scaderea de putere si cuplu nu e asa dramatica la benzinarele aspirate cum e la turbo benzinare sau turbo dieseluri, daca valvele de admisie inca pot tine ritmul puterea ramine aproape constanta pina sar pistoanele prin cilindri sau pina cedeaza bielele. Deci e si un adevar la mijloc :)
sa fiu sincer, nu am inteles nimic din a doua fraza
bebe14
22-01-2009, 12:09 PM
sunt de acord cu kte.
Asteptam si subtitrarea :D
OvidiuH
25-01-2009, 12:50 AM
După un an şi ceva de Mol 95, am trecut la Petrom 99+, că tot sunt preţurile bune în perioada asta (3,31 RON/litru).
Motorul e mai silenţios şi urcă ceva mai rapid la turaţii joase. Să vedem cum se descurcă la drum lung şi cum variază consumul.
drabisan
25-01-2009, 03:14 PM
bai voi stricati mashinile ;))) de fapt le ati si stricat de aia nu merge bine cu luk:D ... lu Drabisan ii merge brici ... cred ca doar la mashinile adevarate se manifesta benzina asta cum trebuie . ... la tocatoarele astea de 1,8 ....
de ionel ce sa mai zic ...
Dupa cum stii sint absolut deacord cu tine!
Am bagat in a mea destul de multi km numai fx de 95 sau 98 de la rompetrol. Si am fost extrem de multumit. Vorbesc de alergat, nu de concursul care papa mai putin. (cind eram in pasa ecologica mergeam cu bicicleta ;) )
Am incercat pentru citeva plinuri si 100-le de la OMV. La motorul meu benzina aia e mare teapa! Nu fugea sa simt vreo diferenta. Ba, la turatii joase era chiar nasol. La turatii inalte era doar diferenta de pret. Dar nu ca as fi simtit-o vreodata si in sprinteneala!
Apoi, de nevoie, m-am oprit la un Luk. Chiar de nevoie, ca eram pe rosu. N-am pus decit vreo 25l de 95. Si tare ce mi-a placut. Zgomotul motorului si urcatul in ture erau de mare senzatie. Am repetat experienta pentru citeva plinuri si am ramas la Luk de 95.
Daca n-as avea Luk as pune tot Rompetrol. La OMV e bine ca spal masina repede, dar atit!
alin_zt
25-01-2009, 04:18 PM
mia zis o colega care A LUCRAT la Rompetrol ca LUK are mult sulf si motorina de la rompetrol este proasta.acum depinde si de la ce peco bagati pt ca uni mai baga apa.de EX: in costanta la rompetrolul de la far am bagat benzina cu plumb intr-un tico care lam avut acum l-am vandut si benzina avea apa masina mergea in shuturi nu puteam sa prind 70km/h.acum am toyota corolla hatchback si am bagat de la omv carrera 95 este cea mai proasta benzina motoru se aude tare urca greu in ture.mai am jumatate de rezervor si o termin vreau sa bag de la mol EVO 100.omv a ramas doar numele de ei benzina este penala
da de unde stie colega ta de la rompetrol de benzina de la luk?:confused:
hai sa fim seriosi...
22nst
26-01-2009, 09:28 PM
nu stiu ce baga astia in ea dar masina merge brici cu benzina de 95 de la luk
smocot
27-01-2009, 03:49 PM
mai nou a aparut la rompetrol "alto 101", e mult peste orice altceva am incercat.
ordinea preferintelor mele ar fi:
1. rompetrol alto 101
2. petrom 99+
3. efix 95
o sa ajungeti sa va bagati de aia de avion
Legionaru'
27-01-2009, 09:41 PM
Ce pret are benzina asta noua de la Rompetrol?
OvidiuH
27-01-2009, 11:21 PM
Am văzut că este la preţul de 3,87 RON. Sincer cred că este doar o abureală de marketing, vechiul Super Euro 98 al Rompetrol redenumit sau cu nişte aditivi suplimentari. Urmează probabil Mol Evo 102, Petrom 103+, OMV Carrera 104 şi cine mai ştie ce aberaţii. :)
radzxx
28-01-2009, 09:18 AM
Am incercat Alto 101 si sincer am fost dezamagit de modul in care a functionat motorul la turatii joase (in oras). in afara performanta a fost asemanatoare, poate identitica cu 99+. Parerea mea e ca nu-si justifica pretul.
razvan_con
29-01-2009, 06:28 PM
Salut , de obicei pun 95 de la Petrom : fara nici o problema masina merge minunat ; tocmai am terminat un plin cu 99+ .Concluzia mea: nu am simtit nici o diferenta (in afara de pret ) . De fapt cred ca exista masini care or fi mai sensibiloase (renault , daewoo ) dar cred ca la toyo chiar nu e cazul .
Pe de alta parte , cand am cumparat masina , cei de la vanzari , la intrebarea mea de unde sa alimentez , mi-au raspuns fara sa argumenteze: de oriunde , numai de la luk NU ! Nu mai stiu ce sa cred ...Am pus de vreo trei patru ori si de la luk mai cu frica si nu a avut nici o treaba ...
22nst
29-01-2009, 07:19 PM
a mea merge cel mai bine cu luk 95
alin_zt
31-01-2009, 12:00 PM
da de unde stie colega ta de la rompetrol de benzina de la luk?:confused:
hai sa fim seriosi...
ea asa mia zis. eu spun doar o parere nu sunt fan la nici o benzinarie ma intereseaza sa bag o benzina buna in masina mea.din propria experienta am observat ca OMV au o benzina foarte proasta si pretul mare de la OMV nu o sa mai bag, o sa incerc MOL , PETROM si ROMPETROL.depinde si de la ce peco alimentezi uni angajati mai uita furtunul de apa in recipientul de benzina :D.cred ca am mai scris asta dar mai scriu odata.Am 2 peco rompetrol langa mine una e cu apa alta este fara.DIN CONSTANTA DE LA PECO DE LA FAR SA NU ALIMENTATI NICIODATA E PLIN CU APA.(sa dea domnu sa scada pretu la apa poate scade pretu si la benzina):)
furtun de apa in benzina?
cred ca mergi prea departe...
basilicum
01-02-2009, 12:34 PM
pai poate incet, incet crestem dozajul si le obisnuim sa mearga doar cu apa, sa falimentam industria petroliera >:)
sau macar s-o faca la juma de pret
[quote=che;38616]bai voi stricati mashinile ;))) de fapt le ati si stricat de aia nu merge bine cu luk:D ... lu Drabisan ii merge brici ... cred ca doar la mashinile adevarate se manifesta benzina asta cum trebuie . ... la tocatoarele astea de 1,8 ....
adica?...ce vrei sa zici mataluta cu asta?
Ma intereseaza si pe mine raspunsul la intrebarea asta...si vad ca n-a venit. De ce anume atata inversunare din partea lui che impotriva folosirii benzinei de 98-100 la motoarele 1.8? Se poate o explicatie obiectiva/tehnica? Care ar fi pericolele?
Legionaru'
23-07-2009, 10:30 AM
El crede ca daca folosesti o benzina cu cifra octanica mare au detonatii mai puternice in camera de ardere care ar dauna motorului.
Ok, perfect. Dar cum ramane cu manualul Toyota:
"Gasoline engine - Premium unleaded gasoline, Research Octane Number 95 or higher"?
Am avut mai multe masini pe benzina, toate spuneau acelasi lucru: "unleaded, min 95".
Acuma, eu, matematician fiind, sunt foarte sigur ca 98>95 si 100>95 => atat 98 cat si 100 se incadreaza la "95 or higher", deci respecta indicatia fabricantului. Eu nu zic, poate o fi ceva adevar in faza cu detonarile mai puternice si riscurile pt motor, dar Toyota nu stie de ele?
Legionaru'
23-07-2009, 12:25 PM
Eu am alimentat numai cu OMV 100 si pana acum nu am avut probleme.Eu zic sa nu iti faci griji.
DanCld
23-07-2009, 12:26 PM
Cifra octanica nu are a face cu energia obtinuta prin ardere ci prin "rezistenta" la detonatii, care creste cu cifra asta. Deci CO95 inseamna probabilitate mai mare de a detona, CO100 probabilitate mai mica.
Problema cu detonatiile este ca, necontrolate, pot duce la distrugerea motorului; la masinile moderne computerul are grija de "problema" si reduce automat cantitatea de combustibil. Dar cum detonatiile apar cel mai adesea la turatii mari, in mod evident ca la capatul scalei turometrului vei obtine mai mult de la o masina alimentata cu CO100 decat de la una alimentata cu CO95.
La turatii joase diferenta este insesizabila :th_salute:
Ma intereseaza si pe mine raspunsul la intrebarea asta...si vad ca n-a venit. De ce anume atata inversunare din partea lui che impotriva folosirii benzinei de 98-100 la motoarele 1.8? Se poate o explicatie obiectiva/tehnica? Care ar fi pericolele?
-nu stiu de unde ai scos tu din fraza lui che, inversunare impotriva benzinei cu cifra > 95
-aici fiecare isi da cu parerea despre benzina cu care ii place sa mearga si la fel a facut-o si el.Citeste cu mai multa atentie
-in ce priveste masina ta, poti sa bagi benzina peste 95 fara probleme
-dupa cum ai observat, matematician fiind, se respecta indicatiile producatorului
Cifra octanica nu are a face cu energia obtinuta prin ardere ci prin "rezistenta" la detonatii, care creste cu cifra asta. Deci CO95 inseamna probabilitate mai mare de a detona, CO100 probabilitate mai mica.
Problema cu detonatiile este ca, necontrolate, pot duce la distrugerea motorului; la masinile moderne computerul are grija de "problema" si reduce automat cantitatea de combustibil. Dar cum detonatiile apar cel mai adesea la turatii mari, in mod evident ca la capatul scalei turometrului vei obtine mai mult de la o masina alimentata cu CO100 decat de la una alimentata cu CO95.
La turatii joase diferenta este insesizabila :th_salute:
DanCld, foarte corect ce ai scris - imi permiti sa adaug si eu cateva completari
- "detonatie" la motoare cu aprindere prin scanteie - aprinderea amestecului combustibil se face mai devreme de cat este normal (adica nu de la bujie, ci inainte de momentul optim, undeva la sfarsitul cursei de comprimare a pistonului ca urmare a prezentei unor centri paraziti de aprindere in zona camerei de ardere)
- cauza aparitiei detonatiei : amestecul combustibil produs cu o benzina de calitate inferioara arde mai lent si simultan in toata masa - arderea se prelungeste mai mult rezultand o racire insuficienta a camerei de ardere - asa pot apare centri paraziti de aprindere. La un amestec combustibil cu benzina de mai buna calitate, arderea se propaga uniform si nu in toata masa amestecului - exista un front de propagare a arderii.
- detonatiile sunt in general mai intense (mai degraba) cu cresterea sarcinii - depind mai putin de turatia motorului
- cu cat raportul de comprimare al motorului este mai ridicat, cu atat benzina folosita trebuie sa aiba cifra octanica mai mare - altfel, combustibilul risca sa se autoaprinda inainte de punctul optim, producand un zgomot specific (ciocanit) si reducand eficienta si durabilitatea motorului
Pe scurt, este exclus ca o benzina de calitate superioara sa dauneze unui motor proiectat pentru o benzina de calitate scazuta, cu exceptia unor diferente semnificative (in loc de CO75 sa se folosesca de exemplu CO100)
Eu am folosit pana acum numai MOL98, in lipsa acestuia MOL Evo.
-cred ca in explicatia ta, benzina superioara este cea de la 95 in sus, iar cea de calitate inferioara este cea de sub 95
- altfel spus, dupa parerea mea, diferenta intre cea de 95 si cele de peste 95, ca si diferenta dintre producatorii lor, este nesemnificativa dpdv al explicatiei tale si indiferent de unde alimentezi si de care benzina bagi in ziua de azi, motoarele functioneaza in parametri normali si altii sunt factorii dupa care alegem benzina: marketingul, locatiile benzinariilor, pretul, etc.
Benzina superioara - peste CO90.
Oarecum de acord - motoarele moderne au sesizor de detonatie si pot corecta avansul la aprindere si doza de combustibil injectata - adica se pot adapta la o benzina de calitate inferioara, in detrimentul performantelor si consumului. Eu optez pentru o benzina de calitate superioara celei indicate de producator tocmai pentru performante (am varful piciorului drept ceva mai greu :)... sau mai lung) si nu ma declar extrem de satisfacut de dinamica Avensis-ului 1.8 pana la 3500rpm. Diferenta de cca 0.5 RON / litru o consider absolut neimportanta la cat de putin rulez cu Avensis-ul (abia am depasit 13000km).
Ceilalti factori (furnizori, statii, sortimente) isi au rostul lor si nu i-am pus in discutie - eu pot vorbi decat despre MOL si Petrom(masina de servici). Pot spune ca uneori la Petrom am avut surprize cu apa (ex o statie din Slobozia acum vreo 5 ani, una din Targoviste cam tot atunci). Ca observatie privind respectarea calitatii carburantului, tind sa am mai mare incredere in statiile de carburant nou infiintate.
In rest, fiecare se poate lasa sedus de celelalte elemente de marketing ale fiecarui producator.
Ca o simpla observatie
- benzina din Romania a avut mereu o tenta galbena
- benzina din Rusia este clara ca apa
- benzina din Germania are o tenta roz
- benzina maghiara, ceha are o tenta verzuie
:D
ticann
07-09-2009, 12:06 PM
buna ziua tuturor!
sunt nou pe forum asa ca scuzxati unele scapari
alimentez de 2 ani de la Mol si 95 si 98/recomand 98/cu 95 motor mai zgomotos/ cu 98 consum sensibil mai bun cu 0.2//
in oras cu AC on eu nu am scos mai jos de 9.5 l/100km in regim normal catre nervos
sscancun
17-09-2009, 02:11 PM
Mol 98 ii place foarte mult sa pape la "Toyotzika" mea. Accepta si de 95 cateodata cand nu gasesc de 98 si in cazuri extreme mai alimentez si de pe la "altii". Cu mol 98 toarce mai frumos.
alto 101 de la Rompetrol si OMV carrera 100 ,supermultumit
-mai bag si de 95 uneori dar merge mai ok cu cifre octanice mai ridicate
-eu care merg de obicei numai cu luk 95, am bagat astazi dimineata ca eram pe rosu-rosu, ecto de 98 de la luk si se simte ca merge mai bine masina, si mai "rotund" motorul
Nynel
31-12-2010, 01:19 PM
nu pot face comparatie... am la activ 2 full-uri, unul de la mol si unul de la omv ... ambele de 95, si nu am observat nici o diferenta... cineva m-a sfatuit de omv altcineva de mol.... acum, cred ca tine de noroc
ps : lucrez la o motorinarie (benzinarie care nu are benzina, ci doar motorina) si nu sfatuiesc pe nimeni sa bage motorina de unde lucrez eu ... din motive destul de usor de inteles...
pps : avand in vedere ce stiu ca se face la motorina , presupun ca si la benzina este cam acelasi lucru...
diferentele se simt cand schimbi si cifra octanica la benzina
astazi , bucuresti -breaza(bz) - bucuresti , vmedie 69km/h , consum la pompa .... 4.2% http://masini.ro/forum/style_emoticons/default/biggrin.gif ... mentionez ca nu am mers mai tare de 100 km/h sau sa depasesc 3000 rpm, ca timp am fost mai lent cu ~8-10 min fatza daca mergeam mai intzepat si as fi avut un consum ~de 6.8%. benzina luai de la luk de langa Ikea la dus si la intors de pe Bd Timisoara langa Piatza Romania cu 5.24 lei/l benzol.
-saptamana asta am incarcat rezervorul cu carera 100
-merge frumos masina, dar nu simt o diferenta intre ea si luk 98 cu care merg de cateva luni
-ce observ ca la relanti sta la 800 in loc de 6-700 cum statea de obicei
-dupa plinul asta o sa revin la luk 98
Salutare, sunt nou pe forum, și aș vrea să aflu o părere despre ce combustibil să folosesc:
Mașina: Toyota Corolla Hatchback an 2004, motor 1.6 benzină.
Pentru mașina asta, aș putea să-i pun benzină 95 ? Pentru că mi s-a spus că ar trebui să folosesc doar benzina 99. Mașina are acum 120.000 Km, și de când a fost nouă a păpat doar benzină 99. Știu asta pentru ca este în familie. Și așa i s-a spus de la reprezentață de când a cumpărat-o să-i pună benzină doar cu cifra octanica 99.
Dacă trec acum pe benzină 95 ar dăuna motorului?
LittleM@n
24-04-2011, 07:40 PM
Ii poti pune si 95, dar motorul s-ar putea sa nu mai mearga asa rotund si frumos; s-ar putea sa-ti scada sau creasca consumul, s-ar putea sa-ti porneasca mai greu dimineata. S-ar putea sa nu.
Dar de regula, un motor, dupa ce-l obisnuiesti cu un anumit tip de benzina, nu e bine sa schimbi tot timpul benzina. Eu am observat ca dupa ce alimentez cu 99 mult timp, iar apoi pun 95, merg masinile, de parca am apa in benzina :P
Să înteleg că nu ar fi probleme prea mari pentru motor, oricum nu vreau să schimb tot timpul benzina, trec pe benzină 95 și îi pun doar din asta!
Poate o să se obișnuiască cu 95 apoi..
-probleme nu sunt deloc la motor dar, fluctuatia relantiului va fi mai accentuata si mai ales cand o sa folosesti si ac-ul.
-eu de exemplu foloseam numai 95, dar de cand am pus 98 nici nu vreau sa mai aud de 95
-de vreo saptamana doua am inlocuit benzina de 98 de la luk cu cea de 99 de la petrom
-mi se pare mai puturos motorul cu ea si am sa revin la cea de 98 de la luk