ovidiudinutm
10-07-2007, 01:42 PM
Aveti informatii privind starea drumurilor din zona Piatra Neamt - cheile bicazului - Targu Frumos - Iasi?
crobot
10-07-2007, 03:32 PM
Ordinea fireasca e: Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Targu Frumos - Iasi.
Starea drumului e destul de buna, detaliez pe portiuni:
Lacul Rosu - Cheile Bicazului -> in lacul rosu sunt ceva gropi dar avand in vedere ca oricum nu mergi prea tare in zona se poate trece;
Cheile Bicazului - Bicaz -> un pic mai bine ca mai sus, sunt cateva zone unde s-a decupat pt asfaltare dar nu s-a mai asfaltat;
Bicaz - P Neamt - Roman -> e ok;
Roman - Iasi -> e super;
Sa nu o luati spre bistrita - mai ales pe la Vatra Dornei - am venit pe doua drumuri.... si.... noroc ca am minijip.
ovidiudinutm
10-07-2007, 06:14 PM
Eu ca punct intermediar am Brasov, deci sa o iau spre Gheorgheni - Bicaz - Roman - Iasi?
Am fost pe la Brasov-Gheorgheni-Bicaz anu trecut.... iei masina in spate si trei cu ea prin gheorgheni... eram si cu audiu... in rest, se poate merge. O sa postez experienta mea din 16 octombrie 2006, paste din alt loc, asa ca scuzati ca nu o re-adaptez:
"Am tras wekendu asta un mini concediu de aproximativ 1.000 km: 2 masini, patru persoane.
Bistrita - Tihuta - drumul pana la Tihuta e aproape gata, se poate merge cu putina atentie, au ramas vreo 2 semafoare + 2 poduri in lucru. Obilgatoriu mancati la Tihuta (Hotel Dracula) - va recomand o jumatate de pui cu ce doriti voi.
Tihuta - Vatra Dornei - daca puteti evitati traseul asta.... in rest no comment.
Vatra Dornei-Bicaz superb.... doar ca se inserase, asa ca am innoptat la Pensiunea Cristina, chiar langa drum, la vreo 500 m de baraj. Grija in curte ca au betonat aia, si nu au aprins becurile (iese repede cu apa).
Am bagat o tochitura moldoveneasca ( cu toate ca ne0au zis cei de acolo ca patronul e ardelean) cateva beri.... somn.
Bicaz - Cheile Bicazului - Lacul Rosuuuu - superb la Cheile Bicazului, dar atentie mare, s-au schimbat orele la care pleaca cirezile de vaci spre casa, si pe drumul ala "lat" mi-a stat inima de cateva ori. In special cand am oprit la chioscurile de acolo, si eu am parcat mai sus, unde gasisem loc sa nu blochez drumu, si.... la un moment dat, o goarna de tir suna si suna si suna si.... clopotei suavi, care deveneau tot mai "nesuavi" pana s-au transformat in talangi si au luat curba... ca la rodeo, doara un ***** cu un bus de transport persoane era in mijlocul lor (doara nu era masina lui) si claxona de n-avea treaba. Am scapat si cu masina intreaga, si ala cu geamurile intregi ( il asteptam cu ceva in mana), si cu gura amintiri placute de la Cheile Bicazului.
De acolo pana la Lacu Rosu nu a mai fost mult, superb si acolo, fara alte aventuri (erau si rate salbatice domesticite pe acolo.
Lacul Rosu - Brasov - nu tin minte sa fi avut probleme mari, darrrrr, cand te apropii de Gheogheni, pune frana, i-ati masina in spate, si nu o lasi jos decat dupa Miercurea Ciuc. Punct. Apoi mai mere, ajunsi in Brasov, lihniti de foame, se lucra la stradute, luptat si zbatut, gasit loc de parcare, si plecat la papa. Trecut pe langa KFC, salivat putin, dar a meritat sa nu oprim acolo... si am gasit "Bella Musica", un restaurant cochet, elegant ( se uitau aia la mine ciudat ca eram in trening). Aici, am zis ca luam mancare sa ne ajunga... si am luat de nu am putut duce; dar la ce buna era... numa niste legume le-am lasat in farfurie http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/post-18-1154460124.gif . Recomand Supa de fasole in paine, ciorba de cartofi cu tarhon, platou de pui, si nu in ultimul rand - Friptura padurarului http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/wub.gif friptura de vita facuta la mare arta, cartofi la cuptor, ceapa pariziana, sos.... mai puneti si niste ciuperci la gratar si nu mai vreti sa plecati acasa; am incercat sa vad daca livreaza acasa, dar cand le-am zis ca-s din Bistrita.... o sa le duc doru.
Brasov-Fagaras-Balea - se lucreaza la drum, multe semafoare... nu va grabiti. Facut stanga spre Balea, superb drumu, seara, liber, pana in curba de 180 pe care aia nu au semnalizat-o, si dupa care am luat-o mai incet. Ajuns la cabana Balea Cascada.... smecheri de smecheri, doara facusem rezervare de vineri dimineatza.... dar, bine-nteles ca-n Romania, nu au locuri..... Dom'le, rezervare, minuni, avocat...eu pregatit sa plec si sa-i port prin tribunale, ei in schimb ne-au dat camera directorului, ca deh, aveam rezervare - li s-a dus ciubucu . Vrut sa mancam si sa bem o bere... prea tarziu, pierdusem cam o ora la palavre cu ei, iar ceasu arata 10 fara de 5 min, iar ei serveau pana la 10.... Luat lada de bere, alune, cipsuri, etc, si plecat la chef in camera directorului... mai ca plangeau aia... http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/biggrin.gif . A doua zi cand am plecat mai ca nu s-au dus toti sa vada cum le-am lasat camere - surpriza, impecabila - dreq, doara noi suntem oameni corecti, nu ca ei. Papat mic dejun, plecat.
Balea Cascada - Transfagarasan - Balea Lac - nu am cuvinte.... macar o data-n viata trebuie mers acolo, grija ca sus erau 2 grade celsius. Ajunsi la restaurant (la austriac)..... stam si stam.... unu tot ca vine vine baiatu.... si ultima data cand sa-i punem piedica l-a bagat pe altu la inaintare..... instruit pe noul chelner - daca nu ne servesti calumea, suntem mari si rai.... saracu, nu ne-a ascultat..... toata sederea numa prietene am strigat dupa el prin restaurant. Dar.... despre restaurant: langa noi intreaba uniii ce supa le recomanda chelneru...ala chitit le recomanda ceai.... noi incercam aceeasi chestie, culmea, pt noi tot era proaspat... Cerem platou cu aperitive... nu se mai serveste ca e 12 si 20, ala numa pana la 12... ca mai apoi sa aduca la masa din fata noastra.... pastrat inca cumpatu, nasu-mi-o spumega..... dar am hatarat toti ca daca mancarea nu e buna sa dam cu aia de pamant.... cred ca s-au prins, mancarea (fara supa bineinteles) a fost buna. Cerut nota de plata....... pana nu i-am zis ca tre sa fac 600 de km pana acasa si ca-l bag in porbagaj pana acolo, nu prea avea chef sa-mi ia banii.... ne gandeam deja ca e din partea casei.... dar nu i-a placut gandul la o excursie...
Plecat acasa, ajuns la Brasov - nu se putea fara KFC . Apoi cafea, red bull, si talpa acasa."
Sper ca te ajuta.
LE - Bistrita - Reghin - Toplita - Piatra Neamt, si Piatra Neamt - Vatra Dornei - Bistrita am fost cam de 2-3 luni.... ocoliti pe cat puteti. De la Vatra Dornei la Tihuta e mai rau ca la Dakar.
ovidiudinutm
10-07-2007, 08:07 PM
Merci, Maxu dau o :beer: cu prima ocazie.
Ma, eu am impresia ca voi astia cu limuzinele ma folositi pe mine cu jipu ca deschizator de drumuri, spargator de gheata, etc. :group:
Oricand pot sa fiu cu ceva de ajutor :D, ma bag si eu.
ovidiudinutm
10-07-2007, 10:09 PM
Crucisatorul AURORAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! he he he !!!
Ovidiu,
Intre Gheorghieni si Lacul Rosu drumul e prost,arata destul de rau,dar e circulabil.In Cheile Bicazului se lucreaza si se asfalteaza,drumul e bunicel...intre chei si Bicaz iarasi ai drum destul de bun...si de la Bicaz la Piatra Neamt e bun drumul ,iar pana la Iasi nu am ajuns.
danos
13-07-2007, 09:36 AM
Salutare!
Am fost pe 8 iulie la Lacul Rosu si drumul este ok.
Intre Bicaz si Cheile Bicazului drumul este bun, iar intre Cheile B. si Lacul Rosu drumul este refacut.
Am plecat din Iasi-Targul Frumos-Pascani-Motca-Targul Neamt...Lacul Rosu, iar acest traseu este accesibil.
Ma bucur sa citesc ca drumul a fost reparat acolo...in iunie era varza!
boasca
15-11-2007, 04:02 PM
Am fost pe acolo acum 2 ani! Imi era frica sa nu imi rup masina! Bine ca l-au reparat sa mai pot da o tura!
metalu
16-11-2007, 08:50 PM
daca mergi prin Brasov,cel mai bine treci prin Sighisoara si inainte de Tg/mures,o tii in directia Praid si spre Cheile Bicazului,e mult mai bun drumul.
la intrare in P.Neamt ai grija mare la radare,comunele Alexandru cel Bun,Viisoara,Pangarati.la fel si in Bicaz