View Full Version : D4-D 2.2 180 CP
Stie cineva cand o sa vina si pe la noi acest motor ? E de ceva vreme in Europa de Vest pe Avensis, dar la noi tot nu-l aduc. :lol:
Este unul din cele mai reusite si puternice motoare la clasa sa, si curate !
Toyota D-CAT - (Diesel – Clean Advanced Technology).
175 CP
400 Nm de la 2000 rpm !
Vorbind de capitolul curate, adevarul e ca eu nu am vazut niciodata vreo botoasa, RAV4 sau Yaris D4-D cand i se da blana sa scoata fum la greu ( poate fi si coincidenta ca n-am nimerit asa ceva in fata sa vad ).
Pentru posesori: Scoate tare fum cand o calcati ? :)
Ca Passate si altele am vazut la greu :D
Legionaru'
02-12-2006, 08:32 PM
Nu se va importa in curand aceasta motorizare din cauza combustibilului din Romania.
Xllerator
03-12-2006, 03:02 PM
A mea scoate fum destul, doar ca nu e negru, ci gri.
Legionaru'
06-01-2007, 11:51 PM
Iata D-CAT in Romania!
http://img75.imageshack.us/img75/6354/imagine575zi5.th.jpg (http://img75.imageshack.us/my.php?image=imagine575zi5.jpg)
http://img75.imageshack.us/img75/6131/imagine581au1.th.jpg (http://img75.imageshack.us/my.php?image=imagine581au1.jpg)
http://img71.imageshack.us/img71/8286/imagine597cl6.th.jpg (http://img71.imageshack.us/my.php?image=imagine597cl6.jpg)
http://img75.imageshack.us/img75/3659/imagine590na7.th.jpg (http://img75.imageshack.us/my.php?image=imagine590na7.jpg)
zeu2006
26-01-2007, 11:19 PM
Mai Alex, dar chestia cu scosul fum negru e ceva normal. Din cate shtiu eu mai toate dieselurile scos fum negru atunci cand sunt forjate din cauza ca din amestecul de motorina - aer , iese motorina ne arsa ... nu ?
zeu2006
27-01-2007, 12:18 AM
CATEVA POZE CU D-4D 180 CP ... chiar super masina ( pacat ca-i diesel )P.S: - SUNT BENZINAR :thumbsup:
http://img249.imageshack.us/img249/9634/1336410964552403399hbos2.jpg
http://img403.imageshack.us/img403/2122/1336410964554854272xusf2.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/1303/1336410964557461333turt3.jpg
Legionaru'
27-01-2007, 12:39 AM
Zeule , esti de-al meu!!!
d-rive
27-01-2007, 09:17 AM
superba masina :)
toate dieselele scot fum, indiferent de natie, multi zic ca VAG scot mai mult ca altele, total fals, de obicei cei cu masini germane le calca tare si isi iau diesele, culmea, ca sa le fugareasca, majoritatea posesorilor de VAG fac asa, de ce, ca le consuma putina motorina si le convine sa si fuga masina si sa si consume cu bun simt.
Treaba asta cu fumul nu stiu cum e la cele care au filtru de particule, rolul acestuia din urma fiind retinerea particulelor care noi le vedem ca fum, apoi le arde in timpul mersului, dar chiar sunt curios daca ii dai pedal to the metal daca scot fum. Eu am incerca asta cu un BMW X3 2.0d, motorul insa era rece, l-am accelerat totusi sa vad daca scoate fum, absolut nimic, abur alb de parca ziceai ca e benzina, in rest nimic.
metalu
27-01-2007, 03:40 PM
cand apare si la noi?
MARIUS
28-01-2007, 11:29 PM
Pai nici la mine nu scoate fum absolut deloc!Nici alb,nici negru nici gri de nici o culoare!Pun numai motorina euro5 si nu-i dau talpa decat dupa ce motorul a ajuns la temperatura optima!Nu mi se pare normal sa scoata fum!( fac exceptie motoarele pompe-duse care au un alt principiu de functionare, depasit din toate pct de vedere)
Legionaru'
29-01-2007, 12:36 AM
D-4D-urile scot fum numai daca primesc pedala la podea cand sunt reci. Insa acest lucru e total contraindicat atat la D-4D uri cat si la VVT-i-uri.
d-rive
29-01-2007, 10:16 AM
Pai nici la mine nu scoate fum absolut deloc!Nici alb,nici negru nici gri de nici o culoare!Pun numai motorina euro5 si nu-i dau talpa decat dupa ce motorul a ajuns la temperatura optima!Nu mi se pare normal sa scoata fum!( fac exceptie motoarele pompe-duse care au un alt principiu de functionare, depasit din toate pct de vedere)
este normal ca un motor diesel sa scoata fum in anumite situatii, chiar si cu motorul cald, la cele cu filtru de particule situatia e oarecum salvata pentru ca "fumul" este retinut de acel filtru si ars treptat ulterior.
Marius motoarele PD nu sunt depasite din niciun punct de vedere, sunt niste motoare extraordinare, pricipiul PD este superior CR la multe capitole insa dezvoltarea in continuare a PD cere fonduri foarte mari iar cei de la VW nu sunt dispusi sa le cheltuie, tocmai de aceea vor renunta treptat si vor trece la CR, nu fiindca CR e mai bun ci pentru ca e mai ieftin.
Motoarele diesel PD relativ recente, cele 2.0d si 170 de cai cu injectoare piezo etc. cu ce sunt mai prejos astea decat CR-urile? Eu am 2.0TDi si vreau sa iti spun ca e un motor extraordinar, nici pe departe zgomotos si da, asa este acceleratia nu este liniara, este ca o explozie, tocmai ceea ce mie imi place la el.
Hai sa nu facem din topicul asta versus intre PD si CR si sa vorbim in continuare de motorul Toyota si de ce nu si de cel de Honda care se zice ca e superior.
La orice motor diesel (benzina nu am avut si nu ma bag, dar banui ca principiul e la fel), in momentul in care ii dai "blana", cantitatea de motorina injectata este mai mare decat necesarul si nu se arde complet - de aici rezulta fumul negru. La modelele dotate cu filtru de particule, a descris colegul d-rive ce se intampla.
Cat despre PD si CR - hmmmm. PD-ul a fost primul sistem cu injectie directa, aparut prin 90, cu muuuuuult inaintea CR-ului. Dar dupa aparitia CR-ului marile firme au mers pe CR deoarece era mai silentios, si alte motive; dar randamentul cel mai bun il dadea PD-ul. Grupul VAG a ramas singurul care a folosit acest sistem, dar a declarat oficial ca este prea scumpa cercetarea si dezvoltarea PD-ului, si se va alatura celorlalti producatori.
Si dupa cum zicea si colegul d-rive - de aia am si eu un tractoras :blush: .
MARIUS
29-01-2007, 09:19 PM
Chiar daca suntem putin off-topic hai sa vedem putin diferentele dintre PD si CR:
1.Silentiozitatea.Fara suparare,Passatul 2.0 tdi este un adevarat tractor pe langa Avensis 2 sau 2.2 d4d si la relanti si la viteze mari/mici, nu mai vb in accelerari puternice.Asta din verificate, nu din auzite!
2.Consumul de ulei.Orice motor diesel consuma putin ulei, dar repet PUTIN, lucru care nu e valabil pt PD-uri cunoscute drept mari devoratoare de ulei!
3.Consumul de carburant.Aici e posibil sa fie la egalitate, cu toate ca, CR de ultima generatie, chiar la o capacitate usor mai mare, au un consum mai mic decat TDI-urile( vezi 2,2 i-CTDI de la Honda vs 2,0 TDI ambele la 140cai)
4.Plaja de turatie.Motoarele CR suporta turatii mai mari decat PD-urile, iar plaja de cuplu maxim este superioara acestora;de ex 2,2 d4d are cuplu maxim constant intre 2000 si 3200 performanta neegalata de nici un PD
5.Singurul avantaj al PD-lui este obtinerea unui cuplu maxim la o turatie sub 2000, undeva pe la 1750rpm ceea ce ii ofera o mai mare lejeritate la condus
6.Pretul PD-lui este nesimtit de mare comparativ cu CR
batranu
14-03-2007, 08:35 PM
Problema cu scosul de fum (daca motorul nu este uzat) este o cauza ce tine de sofer.
exemplu:
circulati cu masina in treapta a IV a si motorul are o turatie de 1500 rot/min., in acest moment dati talpa masinii, rezultatul va fi scoaterea de fum pe esapament.- a explicat cineva anterior dpdv tehnic ce se intampla.
un sofer cu experienta nu v-a proceda niciodata asa, el va trece in treapta a III a, turatia va urca la cca. 2000 rot/min si in acel moment se poate da "talpa". masina in acest caz nu va mai scoate fum.
producatorii de masini diesel mentioneza o gama larga de turatii (dar nu pentru soferi agresivi) pentru fiecare treapta de viteza in scop pur comercial, dar totodata si pentru obtinerea unor consumuri cit mai apropiate de cele daclarate.
Predator
14-03-2007, 09:01 PM
Corect ce a spus batranu! :)
Pe scurt: Mergand cu motorul turbo-diesel (indiferent ca e sau nu cu CR) subturat (sub 2000rpm), afumi turbina. In momentul in care bagi piciorul in pedala de acceleratie, din cauza presiunii, o parte din funingina aculmulata iese afara pe teava de esapament. Si rezulta fumul negru pe care il vedem noi dupa masina.
Raspunzatoare (in mare parte) pentru acest fenomen este supapa EGR care, dupa cum ii spune si numele -Exhaust Gas Recirculation- reintroduce in motor gazele nearse.
Recomandat este sa nu dati blana sub 2000 rpm la motoarele diesel turbo. Exista riscul de a rupe axul turbinei.
Incercati sa va ajustati stilul de conducere si folosirea treptelor de viteza astfel incat inainte de un demaraj/repriza sa aveti intotdeauna cel putin 2000 rpm!
Numai bine!
nu se recomanda dat blana la turati aaia, dar la un condus lejerrrrr poti sa accelerezi incet, fara nici o problema; chestia e sa nu fortezi motorul.... cum era ca turatia motorului si turatia turbinei se vor intalni cam brusc daca dai blana sub turatia asta :D
danny_andrei
15-03-2007, 04:39 PM
Maxu,PD nu a aparut in anii 90:smile: !In 90 Audi a introdus TDI-ul de 2,5 litri pe Audi 100.PD-ul a aparut in anul 2000 ca o replica a lui VW pt CR si neputand tine pasul au trecut si ei pe CR deci s-a incheiat cu PD.
PD nePD, audi a introdus injectia directa de motorina - TDI - in anii 90.
La inceput s-a dezvoltat tehnologia PD, apoi a aparut CR, iar multi constructori au agreat CR, VAG fiind astfel singurul care a ramas sa dezvolte PD - ceea ce a generat niste costuri imense pt VAG, astfel VAG anuntand ca nu va mai dezvolta PD, si va trece la CR. Dar everybody a recunoscut faptul ca PD da randamentul mai bun decat CR, doar ca e mai zgomotos.
Intrebari ?
P.S. 2 TDI de 170 cp - ce zici de randamentul asta in comparatie cu 2.2 D Cat 180 cp. Dar fiecare motor cu avantajele lui, iar eu acuma as alege D Cat-u.
2zz-ge
16-03-2007, 11:43 AM
Mister T. le-a aratat "pisica" daca memoria nu ma inseala anul trecut prin primavara ce poate motorul 2.2 DCAT "tunat nitel".L-au dus la 205cp,450NM pe un RAV de Show room.
Si ca tacamul sa fie complet :NIVELUL DE NOXE A RAMAS ACELASI.
Pentru a intelege ce POATE SI CE STIE motorul asta va recomand sa va uitati la lista de noxe produse de el.
Alex!Te rog posteaza ce ti-am trimis de dimineata vis-a vis de motor.Nu-mi amintesc daca listau si nivelul de noxe ,daca nu, se poate gasi pe orice site Toyota.
Mister T.are "contractul" cu mediul si nu arunca pe piata doar "marketing cuplu-putere" ci si protejarea mediului.
Personal cred ca motorul poate fi dus pana la 215cp-500NM si sa ramana in Euro 4.Pana acum eu nu stiu ca vreo FIRMA SERIOASA DE TUNING sa se incumete sa tuneze motorul pe cand celelalte au fost tunate,chiar si motorul Hondei ceea ce este in opinia mea o rusine.
Dupa ce este incalzit MOTORUL NU SCOATE FUM INDIFERENT CAT DE TARE IL ACCELEREZI.Pare incredibil dar asta este adevarul.Iar la rece,doar vapori!
mai este in buc un G4, initial 1.9 tdi 130 cp - estimat acum la aprox 220 cp, si nu scoate fum. A, si mai este si un Seat leon cam tot pe acolo.
Predator
16-03-2007, 02:02 PM
:offtopic: Leon-ul lui Ceky cred ca este cel mai puternic TDi de 1.9 litri din .ro
2zz-ge postez postez. Am primit de la tine si voi posta azi. :thumbsup:
23nst
26-08-2007, 01:42 PM
toyota romania nu importa motorul dcat si cu asta absta....
dar de ce, colegii de la lexus, au modelul is 220d cu motorul de 2.2 dcat 177cp pentru romania?
datele tehnice sunt identice, asa ca nu cred ca este un motor special. pana la urma noi, romanii, de suntem tratati asa?
(la noi nu se aduce nici 2.4 vvt-i de pe avensis)
2zz-ge
11-09-2007, 01:53 PM
Este un motor deosebit,absolut special pentru ce exista acum pe piata diesel.Caroseria si cutia de viteza nu se ridica la nivelul lui,dar asta este alta poveste.
Daca vrei asa ceva iti poti aduce fie singur din Germania fie apelezi la dealeri care importa D-CAT-ul.
laumau
09-05-2008, 05:15 PM
Zilele astea am vazut in showroom-ul Toyota Timisoara modele Lexus (IS 220d parca) cu motoare D-CAT.
Sunt importate de Toyota Romania, e oferita garantie normala ... nu inteleg de ce nu aduc si modele Toyota cu motoare D-CAT...
JustVali
10-05-2008, 02:08 PM
Lexus ese un pic obligat cred, pentru ca motorul de 2.2 D-cat este singurul diesel de pe modelele lor. Si pe piata noastra trebuie sa ai cel putin un diesel in oferta... Cred ca este si cel mai bine vandut... Toyota are mai multe motoare diesel in oferta pe toate modelele deci isi permit sa nu il bage in oferta. Si alta chestie: daca ar pune motorul 2.2 d-cat pe avensis, cine ar mai cumpara lexusu IS220d? BIne, cei care stiu de ce aleg lexus tot is-u si-l vor lua, dar mai exista si alt tip de oameni...
OvidiuH
10-05-2008, 02:15 PM
Motorul 2,2 D-cat de 177 CP e folosit şi pe Avensis şi pe IS din câte ştiu.
C_R_Y
10-05-2008, 04:07 PM
In orice caz, politica Toyota e cel putin ciudata atat in ceea ce proveste motoarele cat si dotarile. Ma uitam la Corolla the X asa cum ii zic ei in US si cred ca depaseste avensis-ul de la noi ca dotari si motorizari. Stiu ca acolo e si Camry dar totusi, prea mare diferenta ...
OvidiuH
10-05-2008, 04:33 PM
Probabil cand vom mai trece de statutul de tara de mana a treia.