PDA

View Full Version : despre fiabilitate si defecte...

Romario78
31-05-2007, 07:15 PM
Salutare tuturor!

Astazi am fost programat sa imi ridic masina de la sediul Toyota din Pipera.
(Corolla HB 1.6, benzina).
Am ajuns acolo, toate bune si frumoase, pana cand mi-au adus masina. M-am urcat la volan, si am schimbat viteza 1, moment in care, am auzit ca a cazut o piesa metalica pe pardoseala.

Dupa o deliberare de 15 minute, cu 4-5 mecanici care se uitau la masina ca la Sfintele Moaste, mi-au spus ca e un defect de fabricatie, la cablul de la ambreiaj, care trebuie inlocuit cu totul...

Dupa scuzele si marketingul de rigoare, m-au anuntat ca imi dau gratis alarma (care initial nu a intrat in dotari + montaj gratis) si m-au programat pentru maine sa o ridic.
Deci, concluzionand, nici nu am dat prima cheie si deja schimba piese...Sunt putin dezamagit avand in vedere ca peste tot se vorbeste de fiabilitate nemaipomenita, si alte balareli din astea!!
S-a mai confruntat cineva cu astfel de cazuri, sau pot sa-l consider un incident izolat si irepetabil...sau voi merge la service cu ea cum merg la birou??

Merci si toate bune! Zero incidente va doresc!!

23nst
31-05-2007, 07:22 PM
fiabilitatea toyota nu mai este valabila in ziua de azi... in afara ca arta elegant pe la interios (vb de avensis)... nu stiu ce sa zic. masina mea nu cred ca va trece de 200.000 km.
ai dreptate este un caz izolat, nu stiu cum as fi reactionat eu dar nu m-as fi multumit doar cu alarma...

drabisan
31-05-2007, 07:25 PM
Ete ca esti primul! Din ce stiu eu...
Nu fi asa suparat prea tare. Poate fi considerat defect de fabricatie.
Fiabilitate inseamna sa nu te lase in drum, undeva aiurea. In cazul tau, daca e vorba doar de cablul de la ambreiaj, eu m-as considera norocos! Cum ar fi sa te lase undeva pe Dealul Negru sau pe Cheile Bicazului?

Romario78
31-05-2007, 07:26 PM
Ce ma nelinisteste foarte tare este ca s-au cam panicat aia...Se citea asta pe mutra lor...Si acum mi-e frica sa nu mai aiba si altceva si sa nu imi zica...

Ma mai gandesc si la faptul ca imi pot inlocui piese...Etc...Chestii din astea nasoale...care am auzit ca se mai fac...!!

hgflo
31-05-2007, 07:56 PM
Refuza masina asta! Spune ca n-ai incredere ca n-ar mai putea fi si alte vicii mai mult sau mai putin ascunse (mai ales ca aveau mutrele ingrozite dupa cum zici). Eu n-as mai lua-o pe aia cu toate discount-urile si accesoriile oferite. Sa si-o aseze frumos in showroom ! Parca mai zicea cineva pe forum ca tot la masina noua (nu stiu care) a avut probleme din prima cu ambreiajul. Sa nu fie din acelasi lot si atunci nu se rezolva nimic daca se cosmetizeaza problemele astea cu alarme si alte alea. Trebuie reclamatie scrisa la fabricant. Parerea mea!

hgflo
31-05-2007, 08:09 PM
Am gasit povestea cu ambreiajul:
http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?p=8245#post8245

boggy77
01-06-2007, 10:54 AM
Ai o idee foarte ciudata despre a fi norocos cred eu..
Eu cred ca se poate considera deja ghinionist.

Si eu care ma plang de un simplu troncanit la a mea...
Deja am prieteni care fac mishto de mine ca am primit masina "aia " pe care au scapat-o cand o descarcau de pe vapor... :banghead:

Ete ca esti primul! Din ce stiu eu...
Nu fi asa suparat prea tare. Poate fi considerat defect de fabricatie.
Fiabilitate inseamna sa nu te lase in drum, undeva aiurea. In cazul tau, daca e vorba doar de cablul de la ambreiaj, eu m-as considera norocos! Cum ar fi sa te lase undeva pe Dealul Negru sau pe Cheile Bicazului?

Predator
01-06-2007, 11:50 PM
Si ce anume (ce piesa) a cazut pe podea? :blink:

metalu
02-06-2007, 04:40 PM
raspund eu ptr. romario,am fost cu el.
piesa care a crapat era un inel turnat,care tinea cablul de ambreiaj fixat,de motor

LittleM@n
02-06-2007, 11:57 PM
nu stiu ce sa zic...este foarte ciudat pentru ca si ei ca sa le scoata de pe rampa, sa le parcheze, sa le mute, etc, au folosit cutia de viteze si au mers cu ele...doar cu le imping :-?

Daca baietii se uitau asa speriati dupa cum ti s-a parut tie (exculdem varianta ca asa se uita ei), poate ca ori ti-au schimbat piesa ei, ca sa aiba ei piese bune cum ai zis si u si acum erau prinsi asupra faptului (am auzit ca pe la Automobile Bavaria se practicau astfel de manarii), ori erau speriati de ce vei spune tu, si ca vei face scandal, sau vor fi ei sanctionati ca nu au inspectat bine masina inainte de predare.

Ce iti pot spune este ca nu cred ca ei vor uita repede incidentul, si pana la revizia de 1000km (daca nu ai facut-o deja) asculta si inspecteaza masina de tot ce nu-ti place. Apoi, cand ajungi acolo, le spui ca pe langa cablu de atunci mai are si aia si aialalta, si sa ti le schimbe. Scurt si la obiect. Te descurci u...
Asta in caz ca mai are ceva...altfel, nu te poti considera decat un ghinionist care a avut o mica problema din fabrica :thumbsup:

Oestereich
03-06-2007, 09:55 PM
Eu unul refuzam masina...
Notam seria de sasiu si o refuzam....

hgflo
03-06-2007, 10:41 PM
Corect! Asa am zis si eu ca as fi facut. Dar oare ce a facut Romario78, cum a rezolvat problema pana la urma?

luciano
23-07-2007, 12:06 AM
eu le-o dadeam de cap...sigur au cam fortat-o baietasii aia de pe la parcari...am vazut eu pe la dacia logan ce omor le da la masini in 30-40 de metri cat merg cu ele...scartaieli si scrasnituri plus nori de fum

ILA
26-08-2007, 02:25 PM
eu le-o dadeam de cap...sigur au cam fortat-o baietasii aia de pe la parcari...am vazut eu pe la dacia logan ce omor le da la masini in 30-40 de metri cat merg cu ele...scartaieli si scrasnituri plus nori de fum
Stai linistit ca si la toyota din pipera se face la fel. eu cind am fost sa ridic masina, neanuntat pt ca eram nerabdator sa o am, am gasit masina parcata intr-un loc unde la nici doi metri dadeau unii cu picamarul.
le--am zis ca nu este normal ce sa intimpla si ca raspuns "taranul" care a fost pus sa pregateasca masina a forjat-o parca era masina lu' masa.
Apropo de cestia asta care din voi ati primit masina cu tipla pe ea pe optitroane si toate gadget-urile, dar cu foilia de protectie pe vopsea?
Sint curios pt ca asta ar trebui sa fie satisfactia noastra de ale da jos sau de a vedea cum sint date jos?

Bizutz
31-08-2007, 12:42 PM
fiabilitatea toyota nu mai este valabila in ziua de azi... in afara ca arta elegant pe la interios (vb de avensis)... nu stiu ce sa zic.

cum adica nu e fiabila ? am citit tot forumul inainte sa-mi iau corolla si astazi am facut plata pt masina si acum aflu de la voi ca nu mai e fiabila ??? hmm... am vazut ca unii au probleme majore alti minore... dar totusi... nu mai e fiabila ??? :helpsmilie: lamuriti-ma

LittleM@n
31-08-2007, 12:54 PM
Este fiabila, stai linistit; cred ca 23nst era putin frustrat in perioada aia, dar i-a trecut :))

razzmatazz
31-08-2007, 02:31 PM
dar totusi... nu mai e fiabila ??? :helpsmilie: lamuriti-ma

mah frate, tu te uiti in gura tuturor?!?...
(scuze nashule :harhar: )

fi atent acileasha la baietzii care shtie: eu am avut corolla 4 ani. in 45.000km am schimbat maciulia de la schimbator pe garantie (s-a corodat cromul de la transpiratie, ca stau cu mana pe schimbator) si stergatoarele la 40.000km. atat. in rest ulei de motor, filtre si placutele de frana la 25.000km, caci conduc mai sportiv.

relaaaax.

Oestereich
31-08-2007, 10:27 PM
.... caci conduc mai sportiv.

relaaaax.

Si cu asta noua tot sportiv esti ?

razzmatazz
01-09-2007, 01:59 AM
are 800km.
e prea tanara.

Veve
01-09-2007, 03:35 PM
Confirm fiabilitatea pana la 23.000km... rodaj? da.. dat in goarna la peste 6000rpm viraje frane bruste (chiar si de mana cand imi permite soseaua)... Si n-am nici o retinere la grop (poate la alea mai mari)... M-am bagat cu ea pe unde nu credeam ca intra nici ARO-ul... (cine stie lucrarile de "asfaltare" si drumurile din Magurele...)... Am alergat ceva prin tara... dat fiind faptul ca cei 23.000 i-am facut in 6 luni :). Tot ce-a avut (si are in continuare) este un greieras (ceva mai mare) la placuta de inmatriculare spate... de la subwooferul meu micut :)

Eu unul sunt mai mult decat multumit si daca ma tine pana in 150.000 mai iau una :). Cat despre japoneze in general... Am avut o mazda care n-a cunoscut drum lung (decat f rar) iar din cei aproape 150.000km vreo 130.000 au fost facuti numai intr-un stil f sportiv (in mare parte de un var de-al meu - bolnav cu masinile) Mentionez ca am luat-o la 12.000km de la o nemtoaica... Tot ce-am schimbat au fost consumabilele si o planetara... Masina a fost luata cu scop de distractie... si a tinut mai mult decat trebuia (pana i-am spart cutia :D)... avea 11 spre 12 ani vechime.

In concluzie... Pana nu dau japonezii faliment nu trec pe altceva (gen nemtesti sau mai stiu eu ce plastice frantzuzesti).

StefanVVTi
01-09-2007, 05:10 PM
Daca era Corolla proasta nu ne mai gandeam sa luam Avensis in scurt timp...:thumbsup:

Bizutz
01-09-2007, 09:31 PM
ma bucur sa aud ca toyota inca mai are fiabilitate... m-am cam speriat

xti
17-11-2007, 07:47 PM
eu am 80.000 km and no problem! consumabile, nici macar nu s-a ars un bec pe toata masina...acum vreau blue vision

Mario
21-11-2007, 09:35 PM
Fara probleme tehnice pana acum.
Am 19.000 si vb lui XTI nici macar un bec sau led ars.
Off Topic:
Nu este o prob. tehnica dar am patit-o: mi-a fost furata placuta, cu tot cu suport, cu nr. de inmatriculare de pe fata.

ovidiuvisan
22-11-2007, 01:27 AM
A mea are 114.000 km, si nu cred ca proprietarul dinaintea mea a mers lejer cu TS-ul :scratchchin:. Inca se tine superb! Am facut acum in we un drum pana in Italia prin Alpii Elvetieni unde o vazut numai 5.000 -8.000 rpm, si pe autostrada 200-230 kmh. Am facut scurt 2300 km. CLAR imi cumpar tot o TOYOTA!
Dupa cum am mai scris pe forum (si 23nst a vazut-o) un prieten are toyo starlet din '86 care vede 5.000 rpm la zi si se tine super bine.

P.S. Ca sa nu uit, am condus 13 ore non-stop in regim sportiv. Asta zice multe....

georgestoica
06-02-2008, 12:40 PM
Salutare tuturor...
Eu am o corolla 2007, 1.4 diesel si am trecut cu ea prin multe...mentionez ca am deja 25.000 de km facuti desi masina are o "vechime" de 11 luni. Si mie in primii 1000 km mi-au fost schimbati etrierii pe spate pe garantie si eram foc si para de suparat...apoi mi-au aparut "greirasii" de care vorbeati, diferite zgomote ciudate prin bord etc...apar dispar si tot asa...apoi am observat chestiile la ambreiaj, se aude ca un " clank" cand il calc si cateodata chiar ca un fasait de pompa asa cum vorbeati pe alt topic...am fost la service mi-au spus evident ca este ok..sa nu imi fac griji ca asa fac toate...
Pe scurt...multumit de masina, o recomand are mult mai multe "+" decat "-"