View Full Version : Auris
lucman72
23-11-2006, 04:33 PM
Am vazut inr-o revista poze cu interiorul de la Auris.
Arata super.
Daca scot si SW o sa imi iau cu siguranta :)
George.Burciu
24-11-2006, 10:13 AM
Pana la urma cand o sa apara in Romania?
De dimensiuni ce stiti o sa fie cat Corrola sau mai mic?
Xllerator
24-11-2006, 11:48 AM
Masinile au tendinta sa creasca, mai ales clasele mini si compacte (Corolla e compacta).
claus
25-11-2006, 09:28 AM
Auris o sa apara in martie 2007
-mi se pare destul de mica , pacat ca nu am datele tehnice sa vad si eu niste dimensiuni , mi se pare ca e un pic mai mare decat yaris !! Mi se pare ca e mai mica decat vechia corolla h , sunt curios cum o arata sedanul
claus
02-12-2006, 06:15 PM
Pai haideti sa ne gandim cam ce dimensiuni ar putea avea prin comparatie cu Yaris si Corolla HB pe care vrea sa o inlocuiasca:
Acum diferenta dintre Yaris si Corolla HB este de 10 mm la ecartamentul fata (pe spate este acelasi - 1460), iar la inaltimea totala a masinii yarisul este invingator cu 1530 mm, in comparatie cu corolla care are 1475.
Ampatamentul la corolla este de 2600 mm, iar la Yaris de 2460...in consecinta daca Auris ar fi in clasa compacta si ar pastra linia yarisului ar trebui sa aiba cel putin un ampatament de 2600 mm, dar si o inaltime totala de 1530 si un ecartament pe fata de 1480, spate de 1460...parerea mea.
Va dati seama ce spatioasa ar fi in interior?
Eu abia astept sa o vedem cum arata in realitate.
PS. Calculele mele sunt imaginare si nu corespund neaparat realitatii :!: :lol: :lol:
Frumusel acel site , numai ca iti este greu sa-ti inchipui cum o sa arate in realitate !!!
George.Burciu
28-12-2006, 01:55 PM
De curand au facut testele la EuroNCAP.
Va prezint articolul dintr-o revista:
""Cu puţin timp înainte de Crăciun, EuroNCAP a efectuat ultima sesiune de crash-teste din acest an, modelele testate de organizaţia europeană fiind Toyota Auris, Hyundai Santa Fe, Kia Magentis şi Skoda Roomster.
Maşinile testate au obţinut rezultate bune, mai ales în ceea ce priveşte protecţia oferită pasagerilor. Toyota Auris (foto) şi Skoda Roomster au obţinut un punctaj de cinci stele, Kia Magentis şi Hyundai Santa Fe reuşind fiecare cîte patru stele. Cele mai multe puncte le-a acumulat Toyota Auris, noul model de clasă compactă al constructorului japonez, care a obţinut 4 stele pentru protecţia oferită copiilor şi 3 stele pentru protecţia pietonilor.""
Toyota Auris rules!!
teddy
04-01-2007, 10:16 PM
Stie cineva unde va fi fabricata?
Auris, din cate am inteles mai mult ca sigur in Marea Britanie.
cosminb
07-01-2007, 11:30 PM
Auris, din cate am inteles mai mult ca sigur in Marea Britanie.
Si in Turcia. Depinde de zona de unde o cumperi.;)
diesel
02-03-2007, 09:39 AM
Masina e deja la dealeri. Pret nu au inca. In privinta masinii eu ma dusesem sa fac un drive cu noua corolla dar cand am vazut aurisul am ramas sagetat. Singurul lucru care il reprosez este lipsa cotierei de la sofer in rest masina e SUPER.
Sper sa prind una din lotul japonez....
ce-mi (dis)place ca au motorul de 2.2 D4-D de 180 cp,. dar nu il aduc in romania, iar lungimea daca bine imi aduc aminte era pe la 4,3 m... restul am uitat.
Legionaru'
02-03-2007, 08:24 PM
Am vazut azi Auris.
Nu spun decat atat: o masina mult evoluata fata de generatia anterioara dpdv al designului!Tehnologic ramane sa vedem.:thumbsup:
Predator
02-03-2007, 11:48 PM
Daca ar fi sa'mi cumpar o masina noua de clasa compacta, as alege Auris.
[ "aurum" = aur in limba latina ]
De apreciat:
- (citez pe Legionaru') evolutia designului fata de generatia anterioara
- interiorul high-tech (gen Honda Civic)
- punte spate independenta pentru varianta de varf, propulsata de motorul 2.2 D-4D 177CP
- toate cutiile manuale de viteza sant completate de un indicator "gear shift" :thumbsup:
- disponibilitatea sistemului VSC si controlul tractiunii
- motorul Dual VVTi 1.6, 124cp/157Nm
Nu'mi place la Auris:
- aliura inalta a caroseriei
- plasarea manetei schimbatorului de viteza pe consola mediana
- (ceva ce tine de Romania) absenta propulsorului de 2.2 D-4D pe piata noastra. E totusi cea mai perfomanta varianta. cel putin deocamdata
diesel
03-03-2007, 08:09 PM
unde gasesc niste date tehnice despre aurisul care se va comercializa la noi?
LittleM@n
04-03-2007, 06:52 PM
Pai...acest "se va" iti arata relativitatea fata de datele tehnice pe care masinile le vor avea. Adica tu te poti uita pe net la date tehnice ale Aurisului, dintre care trebuie sa iei in considerare ca nu toate motoarele vor fi comercializate pe piata din Romania (eu ma intreb daca este politica companiei mama sa nu importe aici acele modele, sau este politica dealerilor...aduc numai ce se vinde repede si mult...)
In legatura cu varianta cea mai performanta, eu sunt rabdator si astept TS-ul :D Nu-mi pun mari sperante, dar pentu binele vanzarilor lor ar fi o idee buna sa ia loc sub capota vreo 230-240 de caluti...doar trebuie sa se bata cu Astra Turbo si Golf GTI.
Si...recunosc, e prima Toyota din ultimii ani care chiar imi place mult, si as renunta pentru ea si la oricare alta...dar cine imi da mie pe un Yaris un Auris? :(
diesel
04-03-2007, 09:38 PM
Eu ma duc maine iar la dealer sa o vad mai bine, poate are si ceva date tehnice, preturi, etc...
Legionaru'
04-03-2007, 11:09 PM
Maine e posibil sa aiba ceva date, preturi.Tot maine sau poimaine asteapta sa se dea "verde" la rezervari.
pmhoria
05-03-2007, 09:15 AM
Am fost sambata la noi in TM sa vad si eu Auris-ul.
E o masnia excelenta ca design si motorizari. Am luat de la ei si listele de preturi si mi s-au parut aprox la fel cu cele de pe Noua Corolla.
Din ce mi-au zis ei, motorul de 2.2 D4D nu va fi adus in ro din cauza calitatii motorinei...
Ca si aspecte mai putin placute:
- nu are scaune incalzite dar la ce iarna a fost, nu cred ca ne mai trebuie...
- cotiera e de fapt spatiu de depozitare.
In rest, numai de bine, probabil ca intr-un an sau doi va fi urmatoarea mea masina a mea.
Numai bine.
diesel
05-03-2007, 04:21 PM
da. Am fost si eu azi inca odata, am luat preturi, intradevar sunt mai mici cu 100-200 E decat noua corolla. Sunt aceleasi motoare de pe Corolla dar sta mai bine la spatiul interior mai ales pe locurile din spate. Sper ca saptamana viitoare sa aduca una de test drive (poate aduce una de 1,6 ca aia ma intereseaza) si daca imi place cum merge cred ca fac comanda. Inca nu am scapat de masina veche, dar sper ca intr-o saptamana sa o dau.
23nst
06-03-2007, 01:35 PM
acum vin de la toyota (din pipera) si au in showroom noul auris... hmmm... mistooo :P
George.Burciu
06-03-2007, 04:48 PM
Puneti cei care mergeti la show-room niste poze va rog.
Eu nu am cum ajunge.:(
diesel
09-03-2007, 09:40 PM
poze gasesti pe site-ul toyota, eu am pre-comandat una bucata japoneza.
Am vb cu dealerul si mi-a zis ca lotul asta de masini este din Japonia, restul va veni din alte fabrici. Acu cred ca nu mi-a zis asa sa ma grabesc. Oricum ce o fi o fi.
diesel
15-03-2007, 10:38 PM
inca nu am reusit sa dau renoul si sapt viitoare trebuie sa platesc avansul la Auris. :(
Foarte prost merg vanzarile la masini acum...
diesel
21-03-2007, 09:51 AM
Gata!!:thumbsup::punk::punk:
Am vandut masina veche, am facut contractul de leasing, urmeaza sa platesc avansul si sa ridic masina saptamana viitoare. :toast:
E vorba despre un Auris 1,6 Luna, argintie. JAPONEZA.
Bravo conane sa fie intr-un ceas bun!Sa-nteleg ca treci pe benzina 1.6 ?
diesel
21-03-2007, 04:26 PM
Da. Mai schimb combustibilul. M-am saturat de diesel. Deocamdata.
Legionaru'
21-03-2007, 08:10 PM
@diesel
Sa fie intr-un ceas bun!
Sa vezi ce rafinata e benzinara! :thumbsup:
diesel
21-03-2007, 08:41 PM
Sa fie.
Merci frumos.
Inca nu au primit masina pt. drive test. Am luat-o asa din poze. Sper sa nu ma fi inselat...:)
George
22-03-2007, 02:27 AM
Marti seara Auris s-a lansat oficial si in Romania.
Atasez si eu, pentru cei interesati, versiunea romaneasca a brosurii Auris (dat fiind ca nu e inca pe site-ul Toyota), asa cum a fost ea data in mapa de presa. Din pacate, oricat m-am chinuit, nu am reusit sa o fac mai mica de 100 de Mb fara pierderi semnificative de calitate. Cine o vrea, o gaseste aici (http://www.sharebigfile.com/file/118005/Toyota-Auris---Brosura-pdf.html).
Dupa ce l-am vazut in poze si in showroom-ul Pipera, modelul asta a gasit in mine victima perfecta. Daca nu mi-as fi luat in toamna un Yaris Terra 1.0 (ce-i drept o masina mult mai potrivita pentru un incepator in traficul din Bucuresti) m-as fi dat peste cap sa iau acum Auris.
diesel
22-03-2007, 01:06 PM
multumim frumos pt. brosura.
diesel
24-03-2007, 08:48 PM
dealerul mi-a zis ca masina este intr-un showroom din tara si trebuie sa stea 1 luna pana mi-o livreaza. Asta se intampla pe data de 8 martie. Inseamna ca pana in Paste o sa-mi livreze masina. Nu a putut sa-mi zica unde e masina exact, fiind informatia confidentiala. Asa e? Sau m-a aburit??
Oestereich
24-03-2007, 09:49 PM
dealerul mi-a zis ca masina este intr-un showroom din tara si trebuie sa stea 1 luna pana mi-o livreaza. Asta se intampla pe data de 8 martie. Inseamna ca pana in Paste o sa-mi livreze masina. Nu a putut sa-mi zica unde e masina exact, fiind informatia confidentiala. Asa e? Sau m-a aburit??
Salutare !
Eu am depus garantia si mi-au dat termen de livrare "pana la 3 luni " pentru 1 buc Corolla 1,6 VVT-i...:scratchchin:
Oricum....tu vei cumpara o masina care a fost expusa si fataita de toti ?
Baniusec ca daca faci un astfel de gest vei avea si o reducere considerabila.....cam asta e practica pentru masinile expuse....din considerente de frecus....
Predator
25-03-2007, 12:17 AM
Oricum....tu vei cumpara o masina care a fost expusa si fataita de toti ?
Baniusec ca daca faci un astfel de gest vei avea si o reducere considerabila.....cam asta e practica pentru masinile expuse....din considerente de frecus....
Trebuie sa cumpere cineva si masinile expuse in showroom...
diesel, nu ti'i s'a spus de la inceput ca masina pe care o astepti e una expusa? Banuiesc ca nu pe aceea ai cerut'o tu :scratchchin:
LittleM@n
25-03-2007, 01:54 AM
Nu cred ca e expusa intr-un showroom din tara, atat timp cat abia o au si ei...poate te-au aburit, ca am vazut ca le sta in fire :D
Un pic off-topic acum: ce chestie, si George cu Yaris Terra de 1.0, e adevarat mai nou ca al meu, ar sta in cap pt un Auris...cred ca incep sa inteleg care e publicul tinta pt Auris :D
diesel
25-03-2007, 09:44 AM
pentru a prinde una japoneza si pentru a nu sta 3 luni trebuie sa fac asta. Masina nu neaparat poate sa fie in showroom. Asa mi-a zis ca e dar daca nu stie unde se afla masina atunci poate sa fie inca in Grecia. Am inteles ca sunt foarte multe comenzi pe ele si daca nu ma bag acum va trebui sa astept mai mult pana vin celelalte masini. Si oricum verific masina cand vine si daca e ceva neregula o sa o refuz sau o sa mai umblam la pret.
Credeti ca daca luati o masina si vine din alt showroom si nu va spune dealerul, stiti ca e foita???
Eu imi aduc aminte ca primele loganuri care au sosit in showroomuri erau deja platite si asteptate de oameni. Pai la cat au fost foite alea cand s-au deschis portile.....
Predator
25-03-2007, 12:59 PM
Observ ca multi dintre dumneavoastra asteptati Auris din Japonia. Spunea cineva ca primul lot de masini va fi made in Japan.
Tot de pe acest thread am inteles ca liniile de productie pentru modelul Auris destinat pietei europene sant situate in Marea Britanie si in Turcia.
Si atunci va intreb: masinile din primul lot, cel japonez sant identice cu cele ce vor provenii din Europa?
Si daca masina e din Japonia, e considerata ca fiind produsa din afara Uniunii Europene si se platesc taxe pentru ea?
diesel
26-03-2007, 03:38 PM
taxele sutnsuportate de Toyota Romania si intradevar primele 20-30 de masini au fost (ca s-au terminat :)) din Japonia. Scrie pe componente Made in Japan si seria sasiului incepe cu J.
Predator
26-03-2007, 10:51 PM
Misto in cazul asta :thumbsup:
Felicitari celor care au Auris made in Japan!
diesel
03-04-2007, 07:33 PM
acu m-am dat jos din ea. Am facut un drive mic la dealer. SUNT SAGETAT!!! Nu-mi pare rau de alegerea facuta. Avea exact motorizarea care am comandat-o eu, la drive test, 1600 cmc, 1,6 VVT-i, cutie manuala, echipare Luna.
De-abia astept sa vina peste 2 zile (sper :)).
Dan83370
03-04-2007, 10:48 PM
Da, motorul de 1.6 este chiar reusit dupa parerea mea!
Sportiv si elastic!Trage foarte bine in majoritatea treptelor!
Eu am mers cu o cutie automata, insa am putut schimba si manual de la volan!
Sa iti vina cat mai repede!:thumbsup:
cipicaduh
04-04-2007, 05:38 PM
Diesel,felicitari! Vor trece greu astea doua zile! Abia asteptam sa vii cu impresii despre comportamentul real al masinii, ce iti place in mod deosebit,daca exista vreun element care sa nu te satisfaca pe deplin (sper, nici unul din cele rele!). Dupa Sfintele Sarbatori de Paste, trebuie sa vii negresit cu multe impresii!
diesel
10-04-2007, 10:43 AM
Azi ma duc sa o iau. Vineri ma sunase de fapt dar deja eram in drum spre Bulgaria cu loganul :((.
Oricum nu puteam iesi cu ea din tara asa ca mai bine ca nu am luat-o inainte de paste.
cristi
10-04-2007, 12:18 PM
Baga niste impresii de maiden voyage pe "masina mea".
Abia astept sa ne vedem pe faleza!
diesel
10-04-2007, 09:57 PM
impresii o sa bag cand ma v-oi trezi din vis...:))
cristi
10-04-2007, 10:08 PM
Da, corect! :thumbsup:
Si banuiesc ca asta va mai dura...:coolspeak:
cipicaduh
13-04-2007, 01:33 PM
Asaaa, carele vra sa zica lu' matale iti place sa ne tii in suspans si sa nu ne spui cum e bijuteria?! Pai, nu se poate asa ceva! Vrem de urgenta impresii! Cum se comporta masina, ce anume te-a inebunit,daca exista ceva care nu e chiar pe placul tau, cum functioneste sistemul audio,....de toate,ce mai!
ovidiudinutm
13-04-2007, 01:39 PM
Te rog, incearca sa te aduni, personal am de gand sa calc un Auris, aspectul arata promitator, masina trebuie simtita totusi. Sunt situatii in care nu te poti identifica cu o anume masina.
Daca ai facut test si cu alte variante Toyota, poti face o comparatie?
diesel
13-04-2007, 02:13 PM
Am facut test cu noua Corolla. Este diferenta intre cele 2 masini in special la spatiul interior aici castigand aurisul. La drum nu stiu pentru ca avea motor diesel Corolla si asta a mea e pe benzina. Oricum sunt 2 masini total diferite adica aurisul nu e corolla hatchback. Initial am mers pe corolla dar cand am vazut aurisul (pana atunci nestiind de el :)) am zis asta e. Nici nu stiam pretul la masina cand am platit garantia pentru masina.
Am dorit foarte mult sa iau din lotul japonez, deoarece trebuia sa stau cam 2-3 luni pentru urmatorul lot.
Am mai spus ca acea cotiera nu e necesara deoarece schimbatorul este foarte sus si nu aveau cum sa puna o cotiera asa inalta.
Inca o testez deci nu prea am ce sa zic despre ea. Am sa fac un drum mai lung in weekendul asta si o sa pot scrie impresii mai pe larg.
O recomand cu placere celor care vor sa-si cumpere Auris. O chestie interesanta este spatarul banchetei care are 2 pozitii, una mai dreapta pentru oras si una mai lasata pe spate pentru drum lung. Cand ma urc in ea, fara sa dau drumul la muzica ma apuca somnul instant. Este foarte linistitoare, ai o senzatie emotiva cand te urci in ea. Auditia este excelenta, se simt din plin cele 4 difuzoare si cele 2 tweetere din usi. Radioul este parca putin mai slab la receptie poate si datorita faptului ca antena este scurta, nu stiu ...este si el in teste.
Ca o neplacere as spune este deschiderea geamului de la sofer care se face automat neputand practic sa-l deschizi cat vrei. Ori de duce jos de tot ori se inchide. Ca sa se deschida secvential trebuie apasat fff putin pe buton.
Stergatoarele sterg foarte bine, nu lasa urme nu scartaie, nu sar pe geam. Oglinzile exterioare sunt mari si vezi foarte bine cand faci parcari laterale sau cu spatele.
Are scut din plastic la motor, nu am reusit sa-l vad bine , dor l-am pipait cu mana. Franarea nu mi se pare prompta este destul de lina (sunt invatat cu frane de reno care inghetau masina) poate si datorita faptului ca inca placutele sunt noi, neuzate.
Voi reveni....:)
ovidiudinutm
13-04-2007, 02:38 PM
Supper, poate te gandesti sa apari cu masina la intalnirea nationala, inca nu se stie exact unde va fi; Sibiu/Brasov, sper ca ai votat si tu, nu?
cristi
13-04-2007, 02:41 PM
Faza cu franele am constatat-o si eu la Avensis - eram obisnuit cu franele de la Astra care tineau de mai sus, chiar cu placutele neschimbate la 50.000 km. La prima frana cu Avensisul era sa ma catar pe ala din fata, apoi m-am obisnuit. Apasata ca lumea, frana tine beton, doar cursa pedalei e ceva mai lunga decat ma obisnuisem, dar s-a rezolvat.:thumbsup:
Salut "tuturor" !!
Sunt membru nou .......
Si nou FERICIT posesor de AURIS !!!
Cred ca marti sau miercuri ridic de la Bacau o bijuterie cu motor 1,6 dualVVTi.....
:proud:
O remarca de facut : cea pe care am comandat-o e din lotul japonez , deja am primit prin posta polita de asigurare, pe care e trecuta si seria caroseriei ........ si nu incepe cu litera "J" (cum spunea "diesel")
Oricum , voi reveni cu detalii dupa impresionantul eveniment !!!!
Predator
15-04-2007, 11:04 PM
@ utzu > si tu de unde sti ca e din lotul japonez?
Felicitari pentru alegere! :thumbsup:
de la dealer !!!
din alta parte .........
cam greu pana nu "pun mana pe ea"