PDA

View Full Version : Sunt un nou posesor de Toyota

mijamarius
19-11-2006, 10:43 PM
De doua zile sunt posesor de Toyota Corolla Verso 1.8VVTi, tin sa mentionez ca nu sunt sofer, sotia e soferul meu :P si am citeva nelamuriri poate ma ajuta cineva. In primul rind o intrebare, pentru a spala parbrizul fata am rezolvato merge dar pe spate merge stergatorul , apa nu vrea sa mearga, nu ar trebui sa mearga amindoua in acelasi timp sau se comanda diferit, dupa dorinta stropirea si spalarea parbrizelor. In cartea tehnica scrie ca schimbarea dintro treapta in alta se face la diferite viteze si sa da un tabel, dar practic nu e chiar asa, sotia schimba mai repede motivind ca se tureaza motorul, credti ca e mai bine sa faca asa cum simte ea masina sau sa incercam sa facem dupa carte?

Trebuie sa va spun ca eu nu am carnet si nu ma pricep la condus, doar la partea tehnica mas pricepe.

Va multumesc!

claus
20-11-2006, 12:51 AM
stergatorul de pe spate merge atunci cand invartesti spre parbriz de partea superioara a manetei de comanda pentru stergatoare.
Din pozitia asta continua sa invartesti tot spre parbriz...o sa-ti arunce apa pe luneta :lol:

Legionaru'
20-11-2006, 10:07 PM
Sotia sa incerce sa mearga intr-un regim variat de turatii, chiar pana la 6000 de cateva ori in primi 1000 km!
Dupa poate schimba frecvent la/peste 3500 rpm fara probleme!

S-o stapaniti sanatosi!

George.Burciu
24-11-2006, 10:28 AM
Sa stapaniti masina sanatosi,sa va bucurati de ea.
Si te asteptam si pe tine sa iti iei carnetul sa nu conduca doar sotia o masina superba.
:wink:

AMP
16-03-2007, 04:10 PM
De urari si,intre timp....uite ca sotia,adica eu:th_salute: ....m-am obisnuit cu masina:thumbsup: ...La inceput aveam impresia ca si ambreiajul si acceleratia si frana "tin sus",adica sunt cam tari arcurile(sau ce 'or fi fiind acolo) si mi se parea ca depun ceva efort ca sa le apas....Acum nu mai este asa...sunt deja 5 luni de cand o sofez pe Toyo si ne-am obisnuit una cu cealalta..:smile:
Imi place ca e ...docila,ca sa spun asa.Uneori,cand mai gresesc,mai ca nu are si gura sa ma anunte ce am de facut.
Asa ca,George.Burciu,ai dreptate:e o masina superba.Insa cred ca sfatul tau,acelasi de a-si lua si sotul meu permis de conducere,nu va fi urmat.Am iesit undeva la marginea orasului si l-am lasat si pe el la volan....a mers pana in treapta a III-a de viteaza...inclusiv si un pic marcharrier...a fost cam brutal in sofat,avand in vedere ca a fost prima data la volanul unei masini...Concluzia finala?"Nu imi iau carnet,nu-i de mine,e suficient ca ai tu carnet":laugh:

Va doresc numai bine!

alex
16-03-2007, 10:25 PM
Ne bucuram ca ati intrat pe forum !
Sa o stapaniti sanatosi si fara incidente !!! Aveti o masina extrem extrem de Frumoasa !
La Service, numai pentru revizii !

Bergero
17-03-2007, 01:16 PM
Concluzia finala....n-ar prea trebui sa fie finala! Omul a avut firesca rectie a celui care mai are inca de invatat si prin asta am trecut toti! Cu perseverenta sunt convins ca va deveni un bun sofer chiar daca acum i se pare mai ,,dificil''! E ideal sa aveti amindoi permis iar utilitatea o veti constata singuri! Numai sa nu invete pe masina voastra! Sa o conduca cind va fi mai bine pregatit!

Dan83370
17-03-2007, 11:41 PM
Concluzia finala....n-ar prea trebui sa fie finala! Omul a avut firesca rectie a celui care mai are inca de invatat si prin asta am trecut toti! Cu perseverenta sunt convins ca va deveni un bun sofer chiar daca acum i se pare mai ,,dificil''! E ideal sa aveti amindoi permis iar utilitatea o veti constata singuri! Numai sa nu invete pe masina voastra! Sa o conduca cind va fi mai bine pregatit!
Subscriu!
Nu am nici o problema cu doamnele la volan,chiar stiu cateva care ar face de rusine multi barbati mandri de ei in ale sofatului!
Dar este foarte practic intr-un cuplu sa existe 2 permise!Plus ca ,,sotul,, nu stie ce pierde!!!
Este senzational sa conduci o masina(mai ales o Toyota)!!!!!!!
:thumbsup:

AMP
19-03-2007, 09:38 AM
...de aprecieri si de urari!
Alex,si eu sper ca asa va fi...cu toate ca in prima saptamana de cand o aveam pe Toyo i-am facut pocinogul,in sensul ca am zgariat-o putinel,:blush: dar problema a fost remediata si de atunci sunt cu ochii pana catre ceafa...atentia maxima!:thumbsup:
Bergero si Dan,sa stiti ca sunt intrutotul de acord cu voi..insa nu am cu cine sa stau de vorba...mi s-a uscat de cateva ori gura tot incercand sa-l conving de utilitatea permisului de conducere,ba mai mult,am mers asa depate incat i-am zis ca,Doamne fereste!,se intampla sa mi se faca rau sau sa imi stea inima in loc vreodata si sa fim pe coclaurile patrie,ce face?Opreste o masina sa convinga soferul sa-l duca pana in cea mai apropiata localitate ...Asta este...poate ca voi reusi vreodata sa il conving...Am sa-l pun sa citeasca ce ati scris...:D

Intradevar...Toyota e superba...e maricica,dar e frumoasa si ce ne distreaza cel mai tare este demarajul pe care il are...se intampla de cele mai multe ori sa imi vad sotul cu o satisfactie pe fata cand,stand la semafor noi cu Toyo si langa noi un mertzan sau un bmw sau vw...d-astea faine,4x4...si se da verde si plecam fara efort...si aceia ne ajung din urma peste cateva sute de metrii....Poate sunt rea si carcotasa acum,dar zau ca ma unge la sufletel!:evil:

Inca o data multam' fain de aprecieri si sa aveti parte numai de bine!

Oestereich
19-03-2007, 11:54 AM
Stimate SOT !

Insistam sa dai de permis !

Nu stii ce pierzi...
Poti sa te gandesti la chestia asta ca la o provocare......ideea e sa iei microbul ...Domna ceva mai multa insistenta nu strica......sincer eu nu am mai intalnit barbat care sa nu doreasca sa conduca (cu acte )

Bafta !

AMP
19-03-2007, 01:16 PM
Stimate SOT !

Insistam sa dai de permis !

Nu stii ce pierzi...
Poti sa te gandesti la chestia asta ca la o provocare......ideea e sa iei microbul ...Domna ceva mai multa insistenta nu strica......sincer eu nu am mai intalnit barbat care sa nu doreasca sa conduca (cu acte )

Bafta !

Austriacule...nu e nici o gluma cand scriu ca nu vrea...ma parole!:helpsmilie:

AMP
28-03-2007, 11:13 AM
Nu stiu unde sa postez intrebarea,ca o novice in ale forumului(si a tehnicii) ce sunt...si cum sunt si in minoritate pe aici:blush: ...am zis sa postez aici.

Duminica am plecat la un drum mai lung si am sesizat,dupa un timp mai indelungat de mers,ca la o turatie mai mare a motorului in viteza a-4-a se auzea un fel de fashait...ca si cum ai trece palma peste o punga de plastic.Nu era foarte puternic sunetul.Cand schimbam in urmatoarea treapta de viteza,in a-5-a,sunetul disparea.Am ascultat cu atentie sa vad daca si in celelalte trepte de viteza se intampla asa.Dar zgomotul se auzea doar in viteza a patra.Acul pe kilometraj arata cam 110...O perioada de timp s-a tot auzit zgomotul asta,apoi a disparut...si nu s-a mai reauzit pe tot parcursul drumului.
De atunci nu am mai avut ocazia sa imi dau seama daca se mai aude fashaitul ala,pentru ca nu am iesit din oras,iar in oras circul doar cu viteza a 3-a ,maxim 55km/h.
V-ati mai intalnit cu asa ceva?Aveti idee despre ce-i vorba?
Multumesc anticipat de lamuriri si sa aveti o zi buna!

PS.Toyo e Corolla Verso,motor de 1.8,benzina.

Oestereich
28-03-2007, 12:15 PM
Austriacule...nu e nici o gluma cand scriu ca nu vrea...ma parole!:helpsmilie:

Putin santaj nu strica niciodata.......:punk:

AMP
02-04-2007, 11:27 AM
Cred ca nimeni nu a inteles nimic din postarea mea de mai sus....

Oestereich,nici santajul nu m-a ajutat.Duminica am incercat sa-l conving sa sofeze putin pe un drum de tara,unde se mergea numai cu viteza I...'geaba!!!!No chance!