View Full Version : honda - toyota
la nivel de echipare asemanator, respectiv confort la civic, luna la corolla si preturi sensibil egale, ( ce ati alege?):
honda civic sedan:
Tip motor 4 cilindrii in linie SOHC i-VTEC
Principiul de functionare Injectie multipunct (PGM-FI)
Cilindree (cmc) 1799
Cursa si Alezaj (mm) 81x87,3
Raport de compresie 10,5
Putere maxima (cp @ rpm) 139/6300
Momentul maxim (Nm @ rpm) 173/4300
Transmisie
Manuala 6 trepte
Performante
Viteza maxima (km/h) 200
Acceleratie 0-100km/h (sec) MT 9,3
Controlul emisiilor poluante catalizator, recirculare gaze EGR
Norme de poluare EU2005 (EURO V)
Tipul combustibilului 95RON
Ciclu urban (L/100km) 8,7
Extra urban (L/100km) 5,5
Ciclu combinat (L/100km) 6,6
Emisii CO2 (g/km) 156
Capacitatea rezervorului (litri) 50
Greutatea autovehicului (kg)
Masa proprie (man/aut) (kg) 1194/1263
Masa maxima admisibila (kg) 1675/1700
Capacitatea porbagajului (litri)
Cu scaunele ridicate 389
Corolla 1.6 Dual VVT-i
16 supape DOHC VVT-i distributie cu lant
cilindrii: 4, in linie
Capacitate cilindrica (cmc) 1598
Raport de compresie 10,2:1
Putere maxima – kW(cp)/rpm 91(124)/6000
Cuplu maxim (Nm/rpm) 157/5200
cutie viteze 5 MT
Performante
Viteza maxima (km/h) 195
0-100km/h 10,4
Consum combustibil (directiva UE 80/1268-1999/100/EC)
Consum urban (l/100km) 9
Consum extraurban (l/100km) 5,8
Consum mixt (l/100km) 6,9
Capacitate rezervor (l) 55
Frane
Fata Dimensiune disc fata 255mm Dimensiune disc fata 255mm Dimensiune disc fata 270mm Dimensiune disc fata 270mm
Spate Dimensiune disc spate 258mm Dimensiune disc spate 258mm Dimensiune disc spate 279mm Dimensiune disc spate 279mm
Suspensii
Fata MacPherson
Spate Bare de torsiune cu bucse pentru corectare convergenta
Dimensiuni si greutate
Lungime totala (mm) 4540
Latime totala (mm) 1760
Ampatament (mm) 2600
Ecartament fata (mm) 1535
Ecartament spate (mm) 1535
Raza de bracaj (m) 10,4
Alexandru Olteanu
03-05-2007, 04:40 PM
eu as lua amandoua masinile pentru ca amandoua sunt frumoase cu avantaje la amandoua si dezavantaje
_CONSTANTIN_
03-05-2007, 05:00 PM
Sincer pe mine nu ma impresioneaza bordul ala ***urist de la Civic, unde mai pui ca daca Doamne fereste se strica ceva la el... adio bord. Intre cele doua masini e problema de gust, care iti place mai mult estetic, suspensia independenta de la Civic intradevar e un mare avantaj dar nici silentiozitatea Corollei nu e de lepadat. Masinile sunt gandite cu scopuri diferite, corolla confort, civic sportivitate. Pretul e asemanator, dotarile aproximativ echivalente, costurile de service sunt mici la amandoua desi am mai auzit de mici probleme cu service-ul Honda.
Eu personal as alege Auris sau Corolla , iar daca te intereseaza versiunea mai scumpa mergi direct pe Avensis 1.8 Luna.
cristi
03-05-2007, 07:30 PM
Personal apreciez mai mult confortul decat "razboiul stelelor". Bordul ma intereseaza sa fie USOR lizibil, ca sa trebuiasca sa imi iau cat mai putin privirea de la drum.
Intru totul de acord cu Constantin in rest.
De adaugat si reteaua de service, care e mai extinsa la Toyo (avantaj client).
OFF TOPIC: Plus ca la Honda am vazut o faza de toata scarba - la Accord nou-nout, stergatoarele mergeau foarte *****, lasau dare si scartaiau. La o sapt. de la livrare proprietarul s-a dus cu masina in service si a racnit sa-i puna stergatoarele NOI, nu unele uzate. Le-au schimbat intr-o clipa, fara nici un comentariu, dar si fara nici o scuza. N-am auzit asa ceva la Toyo!
mortzy
03-05-2007, 08:25 PM
:) as intelege incrancenarea pe toyota, daca ar fi fost vorba de ceva german sau frantuzesc. oricare ar fi alegerea nu are cum sa greseasca. sunt ambele top off the line la capitol fiabilitate.
cristi stergatoarele sunt foarte proaste si la toyota. vag ul are stergatoare mult mai bune, dar nu cred ca i un motiv sa mi schimb masina; acordul este recunoscuta modial ca foarte fiabila, pe cand avensisul face furori la acest capitol doar in europa.
off topic: intrebarea civic sau corolla pe forum toyota are aceasi finalitate cu ntrebarea n parlament "vreti vot uninominal?" :))
cristi
03-05-2007, 10:22 PM
"Incrancenare" cred ca-i muuult prea mult spus!
Stergatoarele fusesera schimbate de "neamu' lu' manivela", nu erau ele asa de proaste. Pentru moment (1800 km la bord) n-am ce sa reprosez stergatoarelor, iar pe viitor nu ma va impiedica nimeni sa le schimb cu unele aero, daca o sa consider necesar. Evident, calitatea stergatoarelor e complet nerelevanta in discutie, off topic-ul de mai sus pe tema asta se referea la altceva.
Iar recunoasterea calitatii pe piata europeana mi se pare cea mai relevanta, ca aici sunt cei mai scartzari consumatori.
Luate in modul, masinile cred ca se adreseaza aceluiasi segment de piata, diferentele apar la tipul de adresare (sporty/confy), dar intrebarea fiind pusa pe un forum Toyota... :)
_CONSTANTIN_
04-05-2007, 12:06 AM
:) as intelege incrancenarea pe toyota, daca ar fi fost vorba de ceva german sau frantuzesc. oricare ar fi alegerea nu are cum sa greseasca. sunt ambele top off the line la capitol fiabilitate.
cristi stergatoarele sunt foarte proaste si la toyota. vag ul are stergatoare mult mai bune, dar nu cred ca i un motiv sa mi schimb masina; acordul este recunoscuta modial ca foarte fiabila, pe cand avensisul face furori la acest capitol doar in europa.
off topic: intrebarea civic sau corolla pe forum toyota are aceasi finalitate cu ntrebarea n parlament "vreti vot uninominal?" :))
VAG nu are stergatoare Bosch Aero? Eu asa parca am vazut si din ce experienta am avut eu cu ele... nu prea sunt asa bune cum par.
nimic despre motoare? confortul in civic e sub cel din corolla? multa lume spune ca se simtea mai bine in vechea generatie de corolle. nu credeti ca era timpul sa puna si 1.8 vvt-i pe noua generatie? la americani e de mult. nu puteau sa puna diesel de 170 de cai pe corolla noua? sincer, nu v-ati asteptat la mai mult de la noua generatie decat ofera? ca design exterior, mie personal imi place mai mult corolla. dar nu merg pe capota
LittleM@n
04-05-2007, 03:27 PM
Corect, 95-98% din timp o vezi din interior. Eu unul mi-as lua masina dupa cum m-as simti inauntru.
Dar de curiozitate, care este pretul la Civic? Nu de alta, dar ultimele dati cand am vazut preturile la Civic erau aproape de preturile lui Accord (o diferenta de sub 1000 de euro), si cam aceleasi cu cele ale unui Avensis...
Civic 4 usi 1.8i Confort M/T cip14.480 EUR ddp17.231 EUR
George.Burciu
04-05-2007, 04:57 PM
Mie personal imi place aspectul de Star Trak si teleportare a Civicului.Ce e rau consumul destul de maricel al motorului in oras.
Cat despre stergatoare nu toate sunt asa bune la Corolla mea dupa 7000 km lasau dare..
cipicaduh
09-05-2007, 06:21 PM
Deoarece sunt si eu prins in aceleasi mreje "Corolla sau Civic sedan...???",incerc sa vin cu niste lamuriri.
Civicul sedan se compara ca pret si dotari cu Corolla sedan 1.6 Sol. Acest pret e de 16.480 CIP pentru Civic,cutie manuala.
Oficial,Honda Civic consuma 8,7 l urban, 5,5 extraurban (daca nu gresesc). Pentru motor de 1,8 l si 140 CP are consumul mai mic decat motorul de 1,6 Dual VVT de 124 CP al Corollei. Lasati *****iile.
Avantaje Corolla :
-portbagaj mai mare
- 5 stele EuroNCAP
- senzori lumina,ploaie...etc
Avantaj Civic :
- roata de rezerva normala ( eu am patit-o, poate deveni foarte suparatoare problema!)
- motor mai puternic
- revizii la 20.000 km
Alte impresii puteti vedea in revista "Auto motor si sport",unde e un test comparativ. Am mari rezerve privind consumurile prezentate acolo.
LittleM@n
13-05-2007, 02:23 AM
Consumurile sunt oarecum sigur ca sunt apropiate...
Roata de rezerva normala iti poti pune si la Corolla linisitit, nu ai decat sa iei dupa aia (da, spatiu este, s-a mai discutat pe aici odata).
Motorul nu cred ca se va simti mai puternic asa in viata reala (diferenta aia de 2-3 km pe ora in plus, dac-o fi, la accelerare nu o simti la depasire...presupun ca masina nu o iei sa faci curse cu ea).
Dar fiind de 1.8 o sa ai taxele mai mari la toate (taxa de drum, taxa de inmatriculare, etc), pentru ca esti in categoria de cilindree: 1601-2000, nu sub 1600 cum este Corolla (parca tot asa au ramas, nu?).
Revizii la 20.000km mi se par foarte rare pentru tara in care traim. Sincer, si 15.000 mi se pare cam multicel (eu le-as face la 10.000km). La 20.000 km folosesti uleiul ala de-l ia mama ****** (kit ca e el long life, la 15.000 tot tre schimbat), iar daca mergi si foarte des prin praf/murdarie, o sa ai filtrul de aer ca vai de el...poate se si rupe doamne fereste (ca banuiesc ca nu il desfaci sa il cureti...daca faci asta, altfel se pune problema).
Cam astea ar fi de spus. Nu spun, si Civicul este ok, dar parca imi surade mai mult Corolla. Daca discutam de varinatele in 5 usi, alta e problema :D
batranu
17-05-2007, 12:09 AM
Daca discutam de varinatele in 5 usi, alta e problema :D
Parerea mea este ca in cazul variantelor in 5 usi, civicul este peste corola. am facut drivetest cu civicul 2,2 diesel astazi si pot spune ca ma convins sa vand bmw-ul 320d pentru a cumpara aceasta masina. pana la sfarsitul lunii plec in germania sa o cumpar de acolo (dotari full la preturi mai bune).
cosmin26
18-05-2007, 11:23 AM
civicu mi se pare o masina pt cei trecuti de 40 ani,corolla are un aspect mai sportiv,mai tinereasca,am avut si eu aceeasi problema si am ales pana la urma corolla!diferenta mare cred eu este la cei 16cp care ii are in schimb civicul in rest nu ma atrage cu nimic.
cosmin26
18-05-2007, 11:25 AM
dintre ele alege accord!
batranu
18-05-2007, 11:20 PM
civicu mi se pare o masina pt cei trecuti de 40 ani,corolla are un aspect mai sportiv,mai tinereasca,am avut si eu aceeasi problema si am ales pana la urma corolla!diferenta mare cred eu este la cei 16cp care ii are in schimb civicul in rest nu ma atrage cu nimic.
nu ai observat cum ma cheama? (peste 40 ani), bordul nu te atrage la civic HB ? ambele sunt japoneze (foarte fiabile), este o chestiune numai de gust, felicitari pentru alegerea facuta, eu raman totusi la civic HB 2,2 diesel.
costin
25-06-2007, 05:10 PM
Nu am mers cu nici una dintre ele, dar din datele tehnice imi pare mai reusit motorul Hondei. Cuplul sensibil mai mare se obtine mult mai jos la Honda -> reprize mai bune in utilizarea zilnica (60 Km/h - 100km/h). Pe hartie, Honda se misca mult mai bine decat Corolla. S-ar putea ca aceasta sa fie motivul pentru care consumul oficial este mai mic pentru Honda
Iar daca si reviziile sunt mai rare, clar as merge pe Honda.
Cuplul sensibil mai mare se obtine mult mai jos la Honda -> reprize mai bune in utilizarea zilnica (60 Km/h - 100km/h). Pe hartie, Honda se misca mult mai bine decat Corolla. S-ar putea ca aceasta sa fie motivul pentru care consumul oficial este mai mic pentru Honda
Din câte stiam eu motoarele Honda sunt puternice datorita turatiei ridicate, ceea ce inseamna si un consum ridicat de combustibil.
Poate ma insel eu.
Daca ai info suplimentare te rog transmite-mi si mie. De ex: curba de cuplu/putere la 2 motoare de aceeasi capacitate honda vs toyota.
Ceea ce apreciez eu la honda este independenta firmei.
costin
26-06-2007, 10:52 AM
Din câte stiam eu motoarele Honda sunt puternice datorita turatiei ridicate, ceea ce inseamna si un consum ridicat de combustibil.
Poate ma insel eu.
Daca ai info suplimentare te rog transmite-mi si mie. De ex: curba de cuplu/putere la 2 motoare de aceeasi capacitate honda vs toyota.
Ceea ce apreciez eu la honda este independenta firmei.
Nu am avut alte date, in afara de cele specificate in primul post al acestui thread.
Nu e corect deoarece in acel thread sunt prezentate 2 motorizari de capacitate cilindrica diferita. Honda 1.8 iar Toyota 1.6.
LittleM@n
27-06-2007, 05:46 PM
Reviziile le faci tot timpul la acelasi numar de kilometri indiferent de masina...sau s-a purificat Romania si eu nu stiam :scratchchin:
Uleiul si filtrul la motor se schimba la 10k km, placutele de frana knd se consuma, discurile la fel, celelalte uleiuri la kt zice producatorul, lichidul de frana max 2 ani, si lichidul de racire knd nu mai este in parametrii...
Eu innebunesc knd aud pe kte unii care cred ca s-au inventat piese si lichide long life care nu trebuie schimbate niciodata si pot sa merga cu masina 30k km fara sa aiba nimic...va zic eu ca daca faceti asa, o sa va treziti la 150k km ca puteti sa schimbati toata masina k nu mai merge nimic...
razzmatazz
27-06-2007, 06:34 PM
am avut si eu aceeasi dilema prin iarna - Civic sedan sau a 2-a Corolla?
motivele pentru are am ales totusi corolla sunt asa:
1. cand am sunat la honda mi-au zis ca nu au civic la drive test, si ca trebuie sa le vina un lot de 16 masini dar nu stiau exact cand, si ca oricum sunt rezervate; am intrebat cu juma de gura cand vine lotul urmator si nici macar o estimare ca le-ar veni in 2007 nu mi-au putut da
2. sa zicem ca as fi putut astepta, ca la corolla mea aveam un 40,000km rotund la odometru si puteam s-o mai tin 1 an, dar mi-au mai zis niste lucruri interesante: ca service-ul e de regula superbooked si d-aia sunt programari si de 2-3 luni, ca ora de manopera mult mai scumpa vis-a-vis de ce plateam la toyo motors, ca revizia ma costa peste media asteptarilor mele de la corolla
3. intre timp a aparut corolla noua in showroom-uri, am testat-o in aceeasi zi de-a luat-o *****, a treia zi am dat avansul si am incheiat contractul de garantie cu un interval specific de livrare.
corolla ideala pentru mine ar fi fost 1.8 dual VVT-i 135-140 cp sol.
dar asa, ne multumim si cu 1.6. cel putin stiu cand o sa imi vina.
batranu
28-06-2007, 07:14 PM
am avut si eu aceeasi dilema prin iarna - Civic sedan sau a 2-a Corolla?
motivele pentru are am ales totusi corolla sunt asa:
1. cand am sunat la honda mi-au zis ca nu au civic la drive test, si ca trebuie sa le vina un lot de 16 masini dar nu stiau exact cand, si ca oricum sunt rezervate; am intrebat cu juma de gura cand vine lotul urmator si nici macar o estimare ca le-ar veni in 2007 nu mi-au putut da
2. sa zicem ca as fi putut astepta, ca la corolla mea aveam un 40,000km rotund la odometru si puteam s-o mai tin 1 an, dar mi-au mai zis niste lucruri interesante: ca service-ul e de regula superbooked si d-aia sunt programari si de 2-3 luni, ca ora de manopera mult mai scumpa vis-a-vis de ce plateam la toyo motors, ca revizia ma costa peste media asteptarilor mele de la corolla
3. intre timp a aparut corolla noua in showroom-uri, am testat-o in aceeasi zi de-a luat-o *****, a treia zi am dat avansul si am incheiat contractul de garantie cu un interval specific de livrare.
corolla ideala pentru mine ar fi fost 1.8 dual VVT-i 135-140 cp sol.
dar asa, ne multumim si cu 1.6. cel putin stiu cand o sa imi vina.
nu stiu unde ai fost sa te interesezi de honda civic, dar vreau sa-ti spun ca daca doreai aceasta masina o aveai deja de mult. eu daca doream sa o cumpar din tara o luam in trei zile. (ex. patronul de la "al padrino" si-a cumparat saptamana trecuta - azi a vazut-o, a platit-o si maine a ridicat-o), vin des masini in tara din depozitul din grecia. eu am luat-o in doua zile full executiv din germania cu 10 km la bord, mai ieftina ca in romania.
in legatura cu service-ul iar ai fost dezinformat, este exact invers daca ai fi fost la service honda la gara ai fi fost placut impresionat - programarile dureaza max. 3-4 zile si au conditii excelente. nu vreau sa ma intelegi gresit dar sunt si posesor toyota (rav4 d-cat), si pot sa-ti spun ca la toyo pipera pentru a-mi monta bandouri laterale am fost programat peste trei saptamani (operatiune ce a durat max. 20 min.).
dupa cum spui in incheierea postului tau, pentru tine ideal ar fi fost honda civic exact 1,8, exact 140cp, imi pare rau ca trebuie sa te multumesti cu corola 1,6, aveai varianta pe care o doreai, dar ai luat de bune spusele nu stiu cui care in loc sa te informeze, mai rau te-a dezinformat!
cand vrei sa-ti cumperi o masina, niciodata sa nu mai intrebi cu jumatate de gura! (vei fi considerat ca unul care nu are ce face si isi omoara timpul cascand gura la masini - nu vei fi considerat ca un potential cumparator, doar traim in romania si stim toti ce oameni de vanzari avem prin showroomuri). acum sunt foarte curios sa vad cand vei intra efectiv in posesia masinii? oricum succes!
razzmatazz
28-06-2007, 07:30 PM
nu stiu unde ai fost sa te interesezi de honda civic, dar vreau sa-ti spun ca daca doreai aceasta masina o aveai deja de mult...
no prietene, ce sa zic... :scratchchin:
treaba asta se intampla in martie. omul cu care am vorbit era un agent de vanzari. am si cartea lui de vizita, dar prefer sa-l las in bezna, caci se pare ca ar trebui dat afara. orishicum, omul nu mi-a dat nicio sansa. nu tu drive test, nu tu date concrete plus informatii d-astea.
si o corectie - masina ideala pentru mine era corolla cu motor 1.8, nu honda. corolla stiu ce poate, honda m-ar fi convins prin reputatie si poate test. partea a 2-a nu s-a putut concretiza.
iar corolla imi vine in august.
batranu
28-06-2007, 08:16 PM
no prietene, ce sa zic... :scratchchin:
treaba asta se intampla in martie. omul cu care am vorbit era un agent de vanzari. am si cartea lui de vizita, dar prefer sa-l las in bezna, caci se pare ca ar trebui dat afara. orishicum, omul nu mi-a dat nicio sansa. nu tu drive test, nu tu date concrete plus informatii d-astea.
si o corectie - masina ideala pentru mine era corolla cu motor 1.8, nu honda. corolla stiu ce poate, honda m-ar fi convins prin reputatie si poate test. partea a 2-a nu s-a putut concretiza.
iar corolla imi vine in august.
acel om, ar merita sa fie dat afara fara remuscari. a adus prejudicii firmei de la care isi ia banii, si implicit lui (prin pierderea unui posibil comision).
toyota pentru corolla nu are 1,8, ar fi fost o noua experienta cu honda, o masina cel putin la fel de buna ca toyota ba chiar exclusivista in romania unde toti cocalarii au bmw, audi sau mercedes.
august..... demult te plimbai cu un civic nou!
razzmatazz
28-06-2007, 11:11 PM
acel om, ar merita sa fie dat afara fara remuscari. a adus prejudicii firmei de la care isi ia banii, si implicit lui (prin pierderea unui posibil comision).
toyota pentru corolla nu are 1,8, ar fi fost o noua experienta cu honda, o masina cel putin la fel de buna ca toyota ba chiar exclusivista in romania unde toti cocalarii au bmw, audi sau mercedes.
august..... demult te plimbai cu un civic nou!
deh... poate ca omul era in preaviz...
acum respecta-mi si tu alegerea.
am avut corolla 4 ani, am stiut ce fac :proud:
levantzoi
02-07-2007, 12:35 PM
Si eu am avut Honda pe lista, inainte de Corolla 1,6 HB, pe care am cumparat-o. Nu am reusit sa gasesc prea multe inforamtii despre ea, despre service, etc. Poate ca nu am fost suficient de insistent, dar daca stai cateva saptamani sa cauti si dealerul are si el putine info, te gandesti bine.
Dar nu stiu in ce masura 1,6 se compara cu 1,8. Eu nu as face asta, pentru ca e vorba si de putere si de intretinere, asigurari etc. asa ca e extrem de greu de comparat (chiar si la aceeasi marca, d'apoi la 2 marci diferite).
Pana la urma, cea mai buna masina e aia pe care ti-o cumperi, nu aia pe care o tot alegi. Sunt patit (nu numai cu masina....) stiu ce spun. La un moment dat trebuie sa te opresti si sa cumperi ceva.
Un criteriu e si numarul de masini vandute, in sensul ca la un numar mult prea mic s-ar putea sa fie totul mai dificil (e motivul pentru care am ster de pe lista Rover Streetwise, care in plus acum se produce in China- no offense pentru posesorii acestei masini, e chiar una tzeapana, doar ca nu a corespuns criteriilor mele).
cipicaduh
02-07-2007, 05:56 PM
Fac parte si eu dintre cei care au avut de ales dintre Honda si Toyota, respectiv Honda Civic,Honda Accord si Toyota Avensis. In lupta finala a ramas Accord si Avensis, eliminand Civicul datorita portbagajului mic, lipsei masinii de drive test si stocului ce va veni prin august. Eu nu ma raliez patronilor descurcareti care fac invarteli si obtin masina in 3 zile,adusa cine stie de pe unde.
Confruntarea era intre Honda Accord Confort-16.480 eur CIP si Toyota Avensis 1,8 Luna-16.300 CIP.
A castigat Avensisul datorita urmatoarelor motive :
1) (cel mai important!!!!) am avut de infruntat doua femei din familie carora nu le-a placut Accordul
2) din 2 loturi ce urmau sa vina pana la mijlocul lunii iulie,nu exista nici un exemplar cu tapiterie inchisa, lucru stabilit extrem de ferm de la inceput (avem bebe de 5 luni)
3) desi am depus mai multe dosare pentru ambele masini,la aceleasi firme dar si la dirme diferite de leasing,cel mai bun contract l-a obtinut Avensisul. Interesant : la aceeasi firma de leasing cu avans 25% acceptul pentru Avensis a venit in 3 zile,pentru Accord trebuia sa astept 2 saptamani; la un alt dosar de leasing acceptat pentru Accord era cu 1.500 eur mai mult de platit ca suma finala fata de dosarul acceptat cu Avensisul. La o a treia firma de leasing nici in ziua de azi nu am primit raspunsul.
4) La toate aceste ghinioane si impotriviri ale sortii, s-a adaugat si faptul ca la Avensis aveam in plus : consum mai mic, revizii mai ieftine, taxa prima inmatriculare mai mica, RCA mai redus, cauciucuri de 205 cu jante aliaj,faruri ceata, MP3 cu 4 boxe in plus, senzori lumina si ploaie, oglinda electrocromatica, spatiu interior si portbagaj mai mare (atuul imbatabil al partii feminine....mai bine comandam un camion....:blush: ). Plus ca doream masina la inceputul lui august,sa plecam in concediu. Asa incat...asteptam Avensisul!
Sa nu credeti insa ca nu oftez sfasietor cand vad un Accord trecand pe strada! Nu a fost sa fie!
LittleM@n
03-07-2007, 02:09 AM
Gandeste-te ca e la fel de sport...cu toate ca nu e asa :roll:
Gandeste-te ca arata la fel de bine...discutabil, depinde de gusturi :blush:
Gandeste-te ca consuma mai putin...mananca la fel de fapt:proud:
Gandeste-te...la ce sa te mai gandesti, ca orice ai fi luat, tot ai fi plans dupa aialalta :mad:
E bine totusi ca ai ales dintre cele mai bune :P
Lasa stai linistit ca ai facut o alegere buna, am condus si eu Avensis ruleaza bine, mai ales cu motorul de 1.8 , intradevar si honda arata bine, dar sa stii de la mine ca ce-a mai buna si frumoasa masina e masina ta.
alin-l
24-07-2007, 01:33 PM
Eu am stat mult in cumpana, gandindu-ma la care masina sa o cumpar!... Am facut drive test cu ambele masini (civic si auris) si am remarcat ca honda "trage" mai bine decat toyota - practic "se ridica" mai repede in ture. Interiorul hondei m-a fascinat initial (star trek frate!!!), postul de conducere fiind situat mai jos decat la toyota si oferind un feeling sportiv. In final, am cumparat TOYOTA AURIS!!! Nu pot sa identific cu exactitate ce m-a atras mai mult la ea sau sa spun ce nu mi-a placut (mai mult) la honda, dar, cert este faptul ca la volanul Auris-ului m-am simtit MULT mai bine (a se citi - daca doriti - mai "smecher"). Nu regret nicio secunda alegerea facuta! permanent simt dorinta de a conduce intr-una masinuta asta! Ma atrage teribil - si nu stiu de ce?! Cred ca sunt si altii care simt la fel, sper, altfel ar trebui sa merg la un consult de specialitate!...
shadowzz
07-08-2007, 08:57 AM
am si o honda si o toyota...
cineva spunea mai sus ca honda consuma mai mult pentru ca are motor de turatii ... mai gresit de atat nu se putea .. tocmai pentru ca e motor de turatii el trage de la 5000 la 7200 si acolo si consumul mai mare dar daca mergi cu masina si schimbi la 2000-2500 consuma cat un logan 1.4.
in fine .. honda o am pentru fuga si senzatii tari iar toyota pentru drumuri lungi , fitze .. treburi de genul asta
am si o honda si o toyota...
cineva spunea mai sus ca honda consuma mai mult pentru ca are motor de turatii ... mai gresit de atat nu se putea .. tocmai pentru ca e motor de turatii el trage de la 5000 la 7200 si acolo si consumul mai mare dar daca mergi cu masina si schimbi la 2000-2500 consuma cat un logan 1.4.
in fine .. honda o am pentru fuga si senzatii tari iar toyota pentru drumuri lungi , fitze .. treburi de genul asta
Eu sunt cel de mai sus !
Tu vrei sa ma contrezi si-ti dai singur cu stangu-n dreptu'.
Ia mai citeste-ti odata topicul tau.
Esti un fericit ca poti sa te dai in 2 barci. Bravo tie!
Daca te dai in 2 barci consumi de 2 ori mai mult ?:scratchchin:
shadowzz
07-08-2007, 01:16 PM
intr-adevar exprimarea mea a fost deficitara.
simplu si la obiect ... daca mergi cu masina incet ( normal ) consuma cat un logan 1.4 .... daca ii dai pe coaja consuma. oricum nu consuma cat consuma masinile carora le dai rusine gen 2l turbo de la golf gti .. care nu vreti sa stiti cat de mult consuma ...si multe alte masini de putere apropiata golfului.
te rog eu reciteste postul meu anterior cu putin mai multa atentie si vei vedea ca si de acolo poti sa intelegi probabil ce vei intelege si din ce am scris aici mai la obiect.
alin-l
07-08-2007, 01:26 PM
Lasand la o parte aritmetica simpla (vezi clasele I-II), sunt sigur ca principiul mersului la turatii "normale" se poate aplica si la alte masini in afara Hondei... Sustin asta bazandu-ma pe informatiile furnizate de CB, nu din auzite!... Si Auris-ul meu, daca schimb treptele de viteza acolo si cand imi arata indicatorul "shift" la bord, atunci imi rezulta un cosum (urban !!! ) de vreo 7-7,5/100km). Afirmatia / parerea mea initiala, a fost ca Honda mi-a lasat impresia ca se tureaza mai rapid decat Toyota. Totusi, chestiunea este, relativ, subiectiva! Honda testata de mine avea peste 10.000 km rulati, pe cand Auris avea motorul inca "strans"... Acum, cand am parcurs deja ceva mai mult de 3000 km. cu "Aurica", vad ca problema s-a schimbat, iar motorul raspunde mai prompt (asta dupa ce i-am mai aplicat si cateva "tratamente" la 5000-5500 rpm!). Sunt CONVINS ca in timp, masinuta mea NU ma va dezamagi sub niciun motiv!!!
shadowzz
07-08-2007, 01:41 PM
dar stai putin ca nu am zis ca honda merge pe aer , consuma evident. Si la fel de evident este faptul ca , la orice masina daca aplici acelasi tratament vei obtine consumuri mai scazute.
oricum honda consuma mult mai putin la mers normal decat orice alta masina de acceasi putere , ne mai vorbind de masinile cu care se intrece ca si performante.
daca vrei pot intra in detalii.
desigur , numai daca vrei.
_CONSTANTIN_
07-08-2007, 02:31 PM
vreau eu. Explica-mi mie de ca Honda consuma cel mai putin fata de masinile cu putere echivalenta. Nu e o rautate ci doar o curiozitate.
alin-l
07-08-2007, 02:52 PM
Nu, multumesc, nu vreau... De fapt, m-am saturat de atatea comparatii (legate de consum, desigur) intre Toyota si alte marci auto! Pana la urma, presupun ca cei care au achizitionat un anumit tip/marca/model de autoturism, mai intai s-au documentat asupra performantelor acestora, poate chiar le-au incercat/condus si si-au edificat la timp intrebarile/nelamuririle...
In fine... masina consuma atat cat vrei tu sa consume si "cat de grea ai talpa"!...
shadowzz
07-08-2007, 04:22 PM
ok, in principiu ai dreptate.
zozoxx
19-09-2007, 05:43 PM
da...interesanta comparatie....eu am fost azi da dealerul honda tocmai pt a vedea civicul sedan.....in urma cu 2 zile am vazut corolla+drive test....
civicul este cu mult superior corollei...dar si pretul sare la 19611 la varianta ES....care e superbine dotata....
materialele din civic sunt de mult mai buna calitate.....
de design nu ma vb....
spatiul interior e mai mare la civic....
la dealerul honda mi s-a asigurat din prima un discount de 200-400 E...la toyota nici nu au vrut sa auda de discount...
DECI!daca aveti bani de civic e mult mai tare....
oricum toyota e supermasina oricum ar fi.....si nu condamn deloc decezia luata de orice posesor de toyota....ca mai mult ca sigur nu a facut o greseala....
PS:nu imi place ca mi s-a spus la dealerul toyota ca daca imii comand corolla acum, o sa o primesc cel mai sigur in ianuarie 2008....la civic intre 5 si 30 zile....
alin-l
20-09-2007, 10:53 AM
.....
1 - civicul este cu mult superior corollei...dar si pretul sare la 19611 la varianta ES....care e superbine dotata....
2 - materialele din civic sunt de mult mai buna calitate.....
3 - spatiul interior e mai mare la civic....
4 - la dealerul honda mi s-a asigurat din prima un discount de 200-400 E...la toyota nici nu au vrut sa auda de discount...
5 - DECI!daca aveti bani de civic e mult mai tare....
6 - oricum toyota e supermasina oricum ar fi.....
7 - PS:nu imi place ca mi s-a spus la dealerul toyota ca daca imii comand corolla acum, o sa o primesc cel mai sigur in ianuarie 2008....la civic intre 5 si 30 zile....
1 - cred ca depinde de varianta de echipare! La toyota, cea mai buna echipare este in varianta "sol", la care mai poti adauga mici "amanunte" si, chiar si cu acelea nu ajungi la pretul hondei (ma refer STRICT la variantele pe benzina).
2 - oare?! Mie, de exemplu, mi-a placut mai mult materialul tapiteriei din toyota decat cel din honda... bine, chestie de gust, nu e o observatie obiectiva... Iar plasticul de pe bord e mai "cool" la toyota decat la honda!
3 - esti sigur?! pentru ca toyota se "lauda" chiar pe invers!!! In plus, pe locurile din spate chiar pot sta comod TREI persoane (la toyota, desigur), aceasta avand podeaua PLATA!
4 - nu fac discount, ci dau cadouri care se pot ridica la o valoare mai mare decat suma mentionata de dealer-ul honda! Gandeste-te la pretul unui GPS de calitate...
5 - tu ai spus-o! Banul dicteaza! Daca ai bani poti sa-ti iei si ...avion! Problema este CE ITI OFERA masina pe care vrei s-o cumperi (!?!), comparativ cu ceea ce iti doresti tu de la ea...
6 - yep! asa este! O sustin si statisticile auto!...:punk:
7 - asta ar trebui sa-ti dea de gandit! :scratchchin: ... ce este bun si la un pret rezonabil (a se citi acceptat de catre cumparatori!) se vinde bine! Cine cumpara o TOYOTA , cumpara o ... "certitudine" nu o "promisiune"!!! Si inca ceva: toyota nu tine masini pe stoc!!! toate care le are le vind IMEDIAT!
PS-ul meu: :thumbsup: DA! sunt posesor de toyota!... si nu imi pare rau de alegerea facuta!
7 - asta ar trebui sa-ti dea de gandit! :scratchchin: ... ce este bun si la un pret rezonabil (a se citi acceptat de catre cumparatori!) se vinde bine! Cine cumpara o TOYOTA , cumpara o ... "certitudine" nu o "promisiune"!!! Si inca ceva: toyota nu tine masini pe stoc!!! toate care le are le vind IMEDIAT!
pasajul de mai sus ar putea fi interpretat de carcotasi si altfel....
nu au masini in stoc pentru ca sunt niste zgarie branza si forteaza bietul cumparator la o asteptare nejustificata. sau: ce "fata" au importatorii astia din romanica daca nu pot convinge toyota sa le aloce 1000 de masini sa le aiba ca buffer?
sigur, astea sunt doar carcoteli.
alin-l
21-09-2007, 10:45 AM
Mda... e un punct de vedere... Dar...DAR, asta se intampla si la alte marci - vezi Opel, Skoda, Citroen (mai putin) sau Ford. Nu cred k trebuie sa se arunce cu noroi in Toyota pentru treaba asta... Totusi, comparatia ar trebui facuta la dotari, performante si, eventual, preturi, nu?! Nu mi se pare ca timpul de asteptare e un factor relevant... Ce sa mai spunem, atunci, de Ferari sau alte marci exclusiviste?!
cipicaduh
21-09-2007, 05:06 PM
da...interesanta comparatie....eu am fost azi da dealerul honda tocmai pt a vedea civicul sedan.....in urma cu 2 zile am vazut corolla+drive test....
civicul este cu mult superior corollei...dar si pretul sare la 19611 la varianta ES....care e superbine dotata....
materialele din civic sunt de mult mai buna calitate.....
de design nu ma vb....
spatiul interior e mai mare la civic....
la dealerul honda mi s-a asigurat din prima un discount de 200-400 E...la toyota nici nu au vrut sa auda de discount...
DECI!daca aveti bani de civic e mult mai tare....
oricum toyota e supermasina oricum ar fi.....si nu condamn deloc decezia luata de orice posesor de toyota....ca mai mult ca sigur nu a facut o greseala....
PS:nu imi place ca mi s-a spus la dealerul toyota ca daca imii comand corolla acum, o sa o primesc cel mai sigur in ianuarie 2008....la civic intre 5 si 30 zile....
Facand o comparatie obiectiva,ambele au plusuri si minusuri, dar sunt 2 masini foarte fiabile si care merita toata atentia.
Aceste masini au fost atent studiate de mine,dupa care am ales ...Toyota Avensis!
Uite parerea mea : pentru a alege Corolla care are ESP (o dotare foarte importanta!) trebuie sa alegi varianta Sol, varianta mai scumpa decat Civicul Executive.
Dintre cele 2 as alege Civicul,pentru ca are un motor mai puternic(1,8 L la 140CP),precum si dotari mai interesante. La pretul de 19.611 eur DDP se poate insa alege o Toyota Avensis foarte bine dotata sau o Honda Accord cu dotari suficiente. In acest caz m-as orienta fara discutie spre unul din cele 2 modele din clasa medie. Daca ar fi sa aleg acum as alege Honda Accord,chiar daca e varianta cea mai putin dotata. Directia electrica cu un feedback nefericit a Avensisului (da o senzatie puternica de imprecizie),precum si cutia de viteze unde uneori parca "esti in cautarea vitezei",nu foarte exacta,m-au cam nemultumit.
Alin-l, tu ti-ai luat un model complet nou, cu o cerere foarte mare corobarata cu stocurile care nu se aduc la nivelul cererii din partea furnizorului.
Cand mi-am luat eu Corolla, mi-am luat pe stoc in 2 saptamani, chestia cu stocurile nefiind relevanta. E un model nu, si lumea vrea. Cand nu o sa mai fie un model asa nou, probabil va fi pe stoc si va sosi in 2 saptamani asa cum am luat si eu masina.
Daca preturile nu si-ar fi justificat sumele, atunci nimeni nu ar mai fi luat Honda, sau inseamna ca cei care iau , iau decizii pripite ? Eu nu cred.
Parerea mea e ca inainte de a spune ceva ( va rog nu din auzite ) este sa mergeti cu Honda sa vedeti cum e.
Numai cei care MERG cu amandoua, pot face o comparatie obiectiva, dpdv tehnic, performante, confort.
Altfel, comparatii de features, si preturi se pot face oricand pe ecranul calculatorului :D
Parerea personala: Am fost cu Honda Accord, si pot spune ca este ceva mai sus. Referitor la directia Avensis-ului mai imprecisa am auzi la multa lume care vorbeste "pe viu". O comparatie a cuiva din afara a fost : it's like a sponge :D
eu am corolla din 2003 si 78.000 km fara nici o problema nici macar un bec ars, stergatoarele au tinut 3 ani fratilor, am facut decat revizii si atat.Totul de buna calitate la interior si exterior, iar acum cand ma uit la NOUA COROLLA parca vad un derivat din LEXUS arata bine rau!!
SI HONDA arata bine si e fiabila dar noul look extras din STAR TREK nu ma uimeste, mai mult tanjesc dupa nou Corolla.Numai bine...:punk:
Cum se scria mai sus si mai scriam eu pe undeva, chestiile care tin de look sunt subiective si tin de gusturile personale.
Legat de fiabilitate eu pot spune ca dupa 21.000 km imi scartaie ambreiaju cand il apas, ce-i drept nu tare dar cand il auzi ... si mai scartaie scaunul soferului la demaraje, viraje ... asta chiar se aude vizibil si deranjant ...
Nu sunt lucruri grave de functionalitate, dar cand auzi scartait ma gandesc, stiti voi, totusi nu cred c-ar fi trebuit ... nu ar avea voie ...
alin-l
24-09-2007, 08:53 AM
Alin-l, tu ti-ai luat un model complet nou, cu o cerere foarte mare corobarata cu stocurile care nu se aduc la nivelul cererii din partea furnizorului.
.....
Parerea mea e ca inainte de a spune ceva ( va rog nu din auzite ) este sa mergeti cu Honda sa vedeti cum e.
Numai cei care MERG cu amandoua, pot face o comparatie obiectiva, dpdv tehnic, performante, confort.
Altfel, comparatii de features, si preturi se pot face oricand pe ecranul calculatorului :D
.....
Intamplarea face ca am mers si cu honda civic si cu toyota auris, ambele in drive test!!! :thumbsup: Diferenta majora, la acel moment, era ca honda avea 11000 km rilati iar auris doar 300!... fapt care s-a repercutat in modul in care "se tura" motorul hondei si anume MULT mai rapid, de unde rezultau si acceleratii MULT mai bune! Insa, nu mi-am luat masina pentru "liniute" ci pentru a ma deplasa la/de la serviciu si in concediu... Daca doream masina sport, atunci puteam sa aleg (culmea!) ceva mai ieftin dar cu veleitati de atlet, ca de exemplu un renault clio sport, nu?! Dupa drive test-ul amintit, pur si simplu m-am simtit mai bine in Auris! de aceea l-am ales.
Iar referitor la noutatea modelului, acelasi lucru se poate afirma si despre noua Fabia sau Roomster - masini la care astepti aproape la fel de mult ca si la Toyota...:doh:
Cu stima!