View Full Version : Toyo Motor Romania
pareri despre toyo motor romania, dealer Toyota.
Pana acum foarte ok, f. politicosi. Revizie de 1000km si o reparatie de tinichigerie +vopsitorie usa spate dreapta+ aripa spate dreapta (un inteligent..). Foarte multumit de rezultate cu exceptia ca mi-au lasat niste mici urme de deste pe fata de usa... In rest ok!
Xllerator
10-11-2006, 03:58 PM
Foarte nesimtit un domn la telefon, ma interesam de revizii pentru D-4D, s-a comportat cu mine de parca eram un pusti care cerea bani de acadea. Pina n-am modificat si eu tonul nu a dat semne ca-si revine in simtiri. A ramas ca va reveni cu detalii si "detalii" s-a facut de-atunci.
Dar nici eu nu voi calca pe la ei decit in disperare de cauza.
vlad, pot spune ca ai avut noroc, probabil esti nou pe la ei si au vrut sa te impresioneze. la mine au lucrat execrabil la tinichigerie. tot ce a fost de inlocuit si vopsit (fete usi si capota) a iesit ok. insa toate lucrarile ascunse sunt praf!!! am impresia ca nici nu s-au obosit la zonele care nu se vad din exterior. cert este ca din momentul ala, orice tip de colaborare a mea cu toyo motor s-a incheiat!
Xllerator
30-11-2006, 01:55 AM
Cool, deci bunavointa si priceperea atit de laudata a celor de la Toyo Motor se pare ca este (sau a devenit) un mit.
Adriana
06-12-2006, 03:48 PM
ups ! ma speriati.
eu am scos masina din service (Toyota Romania), dar m-am uitat numai la suprafata. o sa rog si eu pe cineva cu un ochi mai avizat sa o priveasca
Buna Adriana!
Cu parbrizul cum a fost ? Au rezolvat pana la urma ?
razzmatazz
17-03-2007, 10:21 AM
am vazut ca sunt post-uri de anul trecut, dar va dau si eu o parere despre toyo motor.
am facut ultima revizie (37,500km) pe 3 ianuarie. e drept, cam aiurea data asta, dar daca m-au programat, m-am dus, caci altfel mai aveau loc in februarie. mi-au zis ca revizia dureaza 2 ore maxim, asa ca sa stau prin preajma. sincer, si daca as fi vrut sa plec, nu vine nici un taxi acolo, mai ales pe 3 ianuarie. am stat 2 ore fara sa-mi atinga nimeni masina, care era parcata in strada, in fata showroom-ului. in sfarsit, mi-au luat-o dupa ce am mai intrebat de cateva ori ce fac cu masina mea. revizia a durat vreo 1.5 ore, asa ca dupa 4 ore de stat alltogether, am terminat. e, cat credeti ca era trecut ca ore de manopera pe factura? 3.5 ore. adica m-a costat manopera si pentru cat a stat masina in fata neatinsa. am facut scandal, si mi s-a spus asa: "dom'le, atat scrie in manual ca sunt timpii de executie pentru lucrarile astea. daca vreti sa faceti reclamatie, cautati-l pe domnul X, care nu e de gasit, caci calatoreste mult". o gluma reusita de altfel.
eu inteleg asa - fie ca toyo motor au niste mecanici super pregatiti care muncesc de 2 ori mai repede, fie ca fac treaba de mantuiala ca sa-ti ia bani si sa treaca la urmatorul.
acum, povestea are o continuare. zilele trecute (la 2,000km dupa revizie) am fost acolo cu cineva interesat sa-mi cumpere corolla. omul stia pe seful de service, asa ca am mers la pila lui, cum s-ar zice. si am aflat asa: ca franele sunt varza, mai ales pe dreapta, si bara de spate si aripa dreapta spate au fost revopsite si ca au fost revopsite prost.
acum vin si va intreb - n-ar fi trebuit sa mi se spuna la revizie ca franele sunt pe duca? daca ma lasau de tot si dadeam ortul popii? iar partea cu revopsitul am facut-o tot la ei, pe casco, cand am gasit masina zgariata in parcare.
i-am zis domnului sef de service aceste 2 lucruri si s-a facut ca ploua. ca sa nu mai zic ca mi-a bagat si mortul in casa, pentru ca l-a facut pe cumparator sa creada ca masina a fost avariata, cu toate argumentele mele absolut valabile dupa aceea.
drept care, dati-mi voie sa cred ca domnii mecanici de la toyo romania isi fac treaba cam cu spatele. sa nu mai zic de amabila domnisoara de la financiar, care m-a tratat cu delicatete cand ca am intrebat-o cand imi vine randul la factura, caci stateam de jumatate de ora iar dansa radea la telefon. raspunsul a fost cam asa "factura o sa fie gata cand o sa fie gata, da? si pentru factura se asteapta la receptie, poate intelgeti odata treaba asta!"
altfel, va doresc succes. iar corolla mea este in continuare la vanzare, caci omul s-a razgandit.
Oestereich
17-03-2007, 08:37 PM
Salutare !
Am citit si cu alte ocazii despre comportamentul celor de la Toyota Romania...lucruri dureroase pentru noi.....dar ce este de facut ???
Aveti informatii despre alte locatii unde putem efectua revizii sau reparatii curente fara a intampina neplacerile enumerate anterior ??
Ar fi bine sa tragem si un semnal de alarma...daca tot suntem inscrisi pe clubtoyota.ro poate ne aude cineva si schimba ceva....:mad:
Ar fi pacat sa fim tratati urat pe banii nostrii si sa nu luam atitudine...:helpsmilie:
Toate astea sunt scrise de un viitor proprietar de Corolla VVT-i 1.6
Inca ma mai pot razgandi.......:scratchchin:
Info : sotia mea are un C3 pe care (in urma uniu mic incident in trafic....2 usi + 1 buc aripa ) l-am bagat pentru tinichigerile la Mit Motors si sunt multumit de treaba facuta de ei....culoarea este ok (nu se vad diferente...masina avea deja 2 ani de stat in soare --> cunoscatorii stiu la ce ma refer..). Tipul de la receptia tinichigerie nu a vrut sa primeasca nimic (spaga ).
Pentru tinichigerie poate incercati la ei , au decontare directa cu marea majoritate a asiguratorilor din piata.
Eu unul ma declar multumit de treaba facuta .:blush:
Sa auzim numai de bine !
razzmatazz
17-03-2007, 10:17 PM
a nu se confunda toyota romania cu toyo motor. sunt 2 dealeri si operatori de service diferiti.
singurele service-uri din bucuresti sunt toyo motor de pe splai si toyota din pipera. d-asta si ziceam in alt post ca aparitia service-urile nu tine pasul cu vanzarile.
eu zic sa nu te razgandesti. orice masina ai lua, probleme la service o sa ai peste tot. traim in romania. eu am mai avut de-a face cu romcar si cu porsche buc nord, si desi situatiile diferite, a fost la fel de naspa, singurul service unde sa zicem ca a fost ok a fost bdt (dealer ford si mazda). in rest...
eu am corolla de 4 ani si 40,000km si n-am avut nicio problema cu ea. in afara de reviziile standard, singurul lucru pe care l-am facut a fost sa schimb placutele de frana la fiecare 20,000km si acum 2 luni stergatoarele. in rest, beton. asadar - corolla rules :punk:
razzmatazz
17-03-2007, 10:29 PM
chiar, oare vreun om implicat profesional in afacerea cu toyota (mai ales marketing, vanzari, client service) se uita pe aici?
le-ar prinde tare bine. ar mai invata cate ceva despre cei care le platesc salariile.
Oestereich
18-03-2007, 08:40 PM
Probabil ca nu se uita , pentru ca daca s-ar uita ar invata ceva.....:lecture:
Dar poate facem noi ceva in sensul asta.....o chestie gen Jurnal de bord dar cu un alt subiect...cel care ne intereseaza pe noi....service..
Ce parere aveti ?
Propun urmatoarea structura :
- tip masina
- numar de KM
- combustibil
- tip interventie
- locatia service (Pipera , Spl .Unirii...etc ) - valabil si pentru cei din tara-->fiecare cu locatia lui..
- detalii interventi (piese schimbate,timp petrecut in service,manopera)
- impresii despre profesionismul angajatilor
- recomandari
Cosider ca astfel putem structura o evidenta clara iar fiecare dintre noi va putea identifica / invata cu usurinta care sunt problemele si cum pot fi ele depasite.
Periodic putem trimite acest extras persoanelor vizate de noi.In cazul in care nu se schimba nimic putem traduce oricand in engleza si trimitem la taticii lor , la mamele lor , la producator.
E simplu si usor , doar sa vrem......:stoner:
Am calculat : daca fiecare va inscrie datele enumerate mai sus termina in max 5 minute cu tot cu conectare.:th_dblthumb2:
Mario
18-03-2007, 09:18 PM
Luni o sa merg la Asigurari si sa vad dupa aceea cand sunt programat la TOYO M si voi face dezvaluirile conform celor de mai sus.
razzmatazz
19-03-2007, 01:36 AM
Probabil ca nu se uita , pentru Cosider ca astfel putem structura o evidenta clara iar fiecare dintre noi va putea identifica / invata cu usurinta care sunt problemele si cum pot fi ele depasite.
Periodic putem trimite acest extras persoanelor vizate de noi.In cazul in care nu se schimba nimic putem traduce oricand in engleza si trimitem la taticii lor , la mamele lor , la producator.
:th_dblthumb2:
e buna ideea, ma bag.:thumbsup:
Mario
20-03-2007, 01:33 PM
Acum va scriu de la TOYO MOTOR ROMANIA. Sunt la constatarea de dupa constatarea de la Asigurari, si o sa vad cand ma programeaza.
O sa va impart impresiile mai tarziu.
C_R_Y
20-03-2007, 04:12 PM
Am trecut si eu pe acolo azi si ti-am vazut masina parcata :P
Naivu'
21-03-2007, 03:52 PM
Nu stiu cum sunt alte centre service Toyota, dar cel din Pipera Bucuresti este putin spus ca lasa de dorit! Astepti la piese de-ti vine rau, cu saptamanile. Inca mai sper sa-mi schimb parerea!
Oestereich
21-03-2007, 11:48 PM
Nu stiu cum sunt alte centre service Toyota, dar cel din Pipera Bucuresti este putin spus ca lasa de dorit! Astepti la piese de-ti vine rau, cu saptamanile. Inca mai sper sa-mi schimb parerea!
Pe Splai ai incercat ?
Legionaru'
22-03-2007, 08:10 AM
Baieti vad ca voi sunteti batuti de soarta cu service-urile din Bucuresti!
Dati o fuga la Craiova sa vedeti cum este!
Baieti vad ca voi sunteti batuti de soarta cu service-urile din Bucuresti!
Dati o fuga la Craiova sa vedeti cum este!
Sau la Sibiu.
Oestereich
23-03-2007, 04:29 PM
Sau la Sibiu.
De Brasov stie cineva ceva ??
Mi-ar fi util....pentru mine si Brasovul ar fi o varianta.....:scratchchin:
Trebuie sa fie cel putin la fel de bun ca Sibiul, macar pentru ca amandoua au acelasi nume, Genius Motors.
Merita sa incerci.
Mario
23-03-2007, 08:14 PM
Acum va scriu de la TOYO MOTOR ROMANIA. Sunt la constatarea de dupa constatarea de la Asigurari, si o sa vad cand ma programeaza.
O sa va impart impresiile mai tarziu.
Sorry de intarziere.
- tip masina: AVENSIS
- numar de KM: 3.800
- combustibil: DIESEL
- tip interventie: CONSTATARE DUPA ACCIDENT (bineinteles dupa constatarea politistului, apoi dupa cea de la asigurari; in total 3 constatari)
- locatia service: TOYO MOTOR ROMANIA - Splaiul Independentei
- detalii interventi (piese schimbate,timp petrecut in service,manopera): doar constatare, 15 min (max.), fara a pune la socoteala si timpul pauzei de 30 min (am ajuns exact cand au intrat in pauza de masa), free.
- impresii despre profesionismul angajatilor: buna (m-au preluat imediat, cerandu-si scuze deoarece sunt cei de la service in pauza de masa; cum s-a terminat pauza imediat au luat masina si au verificat-o)
- recomandari: nu incercati in aceasta perioada sa mergeti la ei pentru vopsitorie deoarece, asa am inteles eu, mai au doar un singur cuptor in functiune (se extind, tot de la ei stiu) si m-au programat pe .... ATENTIE !!!!! 08.MAI.2007 !!!!!!
Tot ceea ce ma nemultumeste este doar data programarii....
Mario
23-03-2007, 08:16 PM
Noroc ca pot circula fara probleme si chiar nu se observa mica ciupeala (gaura) din bara spate.
Legionaru'
23-03-2007, 08:47 PM
Eu nu inteleg.Daca au volum mare de lucru de ce nu mai investesc sa mai faca 2 cuptoare , sa mai cumpere 3 elevatoare, angajeze 5 mecanici, etc.
Mario
23-03-2007, 09:04 PM
Banuiesc ca pe cele pe care le-au avut au fost dezafectate pentru a fi mutate in locatia noua. Asa sper, deci am spuc ca au ramas intrun cuptor, nu ca au doar un cuptor....
razzmatazz
02-04-2007, 11:42 AM
Eu nu inteleg.Daca au volum mare de lucru de ce nu mai investesc sa mai faca 2 cuptoare , sa mai cumpere 3 elevatoare, angajeze 5 mecanici, etc.
ehe...
hai sa-ti zic cum sta treaba cu investitiile astea.
stiu pe cineva la concurenta, nu spui cine, firma importanta. oamenii astia au vreo 40 de showroom-uri in tara si numai vreo 6 service-uri.
problema cu service-ul este ca un punct de lucru costa de 4-5 ori mai mult decat un showroom. asta pentru ca importatorul te obliga sa-l faci dupa standarde - spatiu, rampa, sistem de diagnostic, scule si dispozitive, tinichigerie (cu cuptor!), training la oameni, the whole shmere.
tu ca dealer, cand te uiti la cat se aduna, te iei cu mainile de cap. asa ca mai bine mai faci 3 showroom-uri in banii astia, ca atat te duce capul. oamenii cumpara masini noi garla la romania, si vor mai cumpara daca taxa de inmatriculare nu pica (si nu pica!). service-ul e treaba altora. nu te gandesti ca pe termen lung faci mai multi bani din serviciile post vanzare.
importatorul se bucura si el, ca are distributie in teritoriu, i se vad masinile in mai multe locuri. pe importator asta il intereseaza prima, ca nu are gestiune, el nu incaseaza bani de la cumparatori. nu-l frige asa tare treaba asta cu echilibrul, ca merge si asa.
si mai e o treaba - prostii de romani stau la coada la service, ca nu au incotro. au fost fraieri sa-si ia masina noua, au dat o groaza de bani pe ea, doar n-o s-o repare la nea mitica de la colt. asa ce service-urile sunt pline ochi, n-au timp morti, deci sunt profitabile.
atata vreme cat o marca nu intra in romania direct ci lucreaza prin importator, asa o sa fie, oricat ar vrea ei sa controleze acest lant. insa se prind cate unul cate unul. de exmplu, ford intra anul asta in romania prin reprezentanta, ceea ce-l face pe romcar un simplu dealer.
mortzy
10-04-2007, 11:56 AM
copy/paste la ce am postat pe alt forum:
"haideti sa va povestesc si eu ceva despre mult vestitul si laudatul service toyo motors.
programarea pentru o comanda de o bara dureaza 2 luni - asta in conditiile in care dovada mea este eliberata in data de 20 decembrie si termenul de 60 de zile ar fi fost depasit ... m-au programat dragii de ei in a 60-a zi fix.
stiti cat dureaza sa schimbi o bara la "pomul laudat"?? o saptamana, dupa care inca o zi o domnisoara foarte mieroasa la voce, dealtfel, "lucreaza" la factura de la ora 9 pana la 3 dupa-amiaza, ca n-o doare pe ea niciunde ca eu stau ca pe jar si ca am nevoie de masina ... (cred ca trebuie sa ai altceva in loc de cap ce serveste unora de pe acolo ca sa faci o factura in 6 ore ... http://masini.ro/forum/images/smiles/biggrin.gif)
si sa va mai vand un pont ... daca aveti impresia ca aveti cunostinte la ei si va bazati ca vor putea pune o vorba buna lasati-o balta ca n-aveti nici o sansa ...
sunt imposibili, si credeti-ma ca fac un efort teribil sa nu le trag cateva injuraturi ... se vede clar ca nu au chef sa-ti vorbeasca. sintagma cu "clientul nostru stapanul nostru" a fost de mult schimbata la ei. secretara intreaba in telefon "domnul ..., director economic???" ... "zic da, dl. ...." dar tonul ei spunea ... ai tu fata de dl director economic??????
iar incheierea va va distra ... fac si eu, ca tot omul comanda la taxi, suparat ca mi-am lasat masina acolo pentru destul de multe zile si intreb portarul ce splai este acolo ... imi raspunde INPEDENDENTEI. O iau de buna si transmit duduiei de la taxi ... ca in urmatoarele 30 sec ma face cu ou si cu otet ca nu stiu unde sunt ... ca toyo motors e pe splaiul unirii, nu pe independentei.
Imi este teama sa ma gandesc, Doamne fereste, cand voi avea probleme la motor ... ce "meseriasi" isi vor baga nasul sub capota masinii mele.
Concluzia: dupa o saptamana masina mea este inca la ei pt ca duduia cu factura nu a terminat inca de "lucrat" la factura ... imi pare rau ca n-am numarat apelurile pe care le-am dat la ei ... CA SA SCHIMB O BARA :d"
mortzy
10-04-2007, 12:04 PM
saptamana trecuta am sunat la toyo motors pt o programare la revizia de 15.000 km. la ora 10 domnisoara mi spune ca o sa ma sune domnul X.
la ora 17 sun tot eu iar domnul X ma paseaza altcuiva care mi spune ca revizia de 15.000 m ar putea costa 10 mil.
cu 10 luni in urma am cerut desfasuratorul revizilor(masina am luat o de la toyo) unde scria ca o revizie la 15.000km/1an este in jur de 100 E. am intrebat de diferenta pana la 10 mil si mi s a raspuns foarte frumos ca i vorba de filtre.
am vazut postate facturi de service din martie 2007 unde se schimbau filtre (aer si polen) si cu tot cu ulei si manopera nu depaseau 640 ron.
din pacate service ul toyota tinde sa devina o copie a service ului renault. acum cativa ani renault era unul din cele mai ieftine service uri. acum e printre cele mai scumpe si mai enervante.
Asa este,traim in Romania si asta ne ia tot timpul.a avut sotia o zgarietura,iar la Toyota pipera au programat-o peste doua luni.Foarte aproape de ei este un service privat,cu decontare directa cu asiguratorii care au facut o treaba excelenta.bineinteles este agreat de TOYOTA.Dupa asta am cerut o programare pentru revizia de un an(o saptamana),in ziua cu pricina ,adica la ora 09.00,au spus sa las masina si sa vin pe la 17.00deoarece sant prinsi.EU NU LAS MASINA NESUPRAVEGHEATA LA SERVICE,si va recomand asta si voua.Programarea urmatoare peste o alta saptamana.Sa vedem ce o sa mai fie si mai vorbim.
Alexandru Olteanu
20-04-2007, 07:42 AM
nelu e bine ca au programato pentru o zgarietura ca eu am un priete cu land cruiser din 2006 si a vrut sa o parcheze cu spatele si era o teava si cand a dat cu spatele sa zgariat de teava aia si sa duc la toyota sa ii fac zgarietura si ia zis ca ii trebuie constatare de la politite, constatare nu ma intrebati de ce ca nu stiu
mirmidon
10-05-2007, 01:23 AM
In alta ordine de idei: se poate sta langa masina pentru a supraveghea efectuarea corecta a reviziilor/ interventiilor la masina?
LittleM@n
10-05-2007, 01:27 AM
teoretic nu, pentru ca se considera ca nu ai semnat nimic (protectia muncii, bla bla), iar daca cade o masina pe tine, ei ies vinovati, cand probabil ai fost tu
mirmidon
10-05-2007, 01:30 AM
Alte povesti de groaza...intalnite in "serviceurile cu pretentii" si care sunt neadevarate, atat timp cat in marea majoritate nu se pune aceasta problema :doh:
Deci voi ati stat langa masina sau nu ? Practic vorbim aici :)
Legionaru'
10-05-2007, 11:29 PM
Eu stau.
Dar nu in sufletul lor si nu ii stresez cu o ploaie de intrebari.
mirmidon
15-05-2007, 08:41 AM
Aia care sunt stresati de intrebari sunt urechisti, dupa mine...
@little, cati proprietari de masini ai auzit tu ca s-au accidentat prin serviceuri? eu, nici unul :)
dpmv...cei care nu te lasa langa masina vor sa-si ascunda incompetenta sau micile gainarii (ciordeli la cantar, piese sustrase sau inlocuite incorect, operatiuni facturate si neefectuate, etc...) romanesti ... Din pacate traim totusi in Romanica si asta spune tot!
LittleM@n
15-05-2007, 08:58 AM
Nici eu nu am vazut...dar asta am auzit ca ar fi explicatia pe care o dau cei de la Toyota Romania si alte serviceuri "de firma".
Acum sincer, in serviceul in care ma mai duc din cand in cand (in general trec pe acolo pentru tinichigerie), nu numai ca stau langa baieti sa vad ce fac, ci chiar pun mana sa desfac, sa montez, si altele.
Deci eu unul stau sa vad exact ce mi se face la masina (si stau si pe sub ea):grin:
Mario
19-05-2007, 04:22 PM
08.05.2007 ora 09:30 - predat masina in service pentru bara spate;
08.05.2007 ora 16:00 - sunt sunat pentru a mi se comunica ca masina este gata si asteapta in zilele urmatoare acceptul de plata de la BCR Asigurari.
18.05.2007 ora 17:47 - sunt sunat ca pot veni sa-mi iau masina de la service, in sfarsit dupa 10 zile de asteptare. De ce atat de greu sa se dea un accept de plata?
mirmidon
19-05-2007, 06:33 PM
Fiindca probabil nu are decontare directa cu BCR Asigurari...Trebuia sa vorbesti inainte la service, sa intrebi daca opresc masina in service pana la primirea acceptului de plata. Si nu este obligatoriu sa faci reparatia ptr. tinichigerie la Toyo...
Oricum, intervalul petrecut la Toyo de numai cateva ore mi se pare super :) Probabil acum dupa upgrade-urile pe care le-au facut la cuptoare/vopsitore merge mai repede
mirmidon
24-05-2007, 09:42 AM
Conventia de colaborare si decontarea directa nu cred ca inseamna acelasi lucru, nu? Asta in ideea ca am un tabel prin care BCR Asig. ma informeaza asupra serviceurilor unde se pot face reparatii CASCO. :(
Dupa o programare la 3 saptamani, astazi am fost la Toyota Bucuresti Sud pt schimbarea pe casco a farurilor, operatiune ce in mod firesc nu poate dura mai mult de 1h-1,5h
Ajuns dimineata, 9 fara 15... pe la 9:40 predau masina... un singur tip la tinichigie care ba facea constatari, ba primea revizii, ba nush ce mai facea...
In fine... in jur de 4, avand drum in zona, zic sa dau o fuga... parchez si-mi vad masina... faruri schimbate insa surpriza!... semnalizarea dreapta era un pic ciobita si statea aiurea mai afara, miscandu-se... ma duc sa reclam problema si mi se spune ca ei doar au schimbat ce a zis casco si ca aia asa era... am incercat sa-i explic logic ca era in interesul meu sa fi fost ciobita inainte (si nu era)... ma rog, in cele din urma vine seful tinichiger si-mi zice ca se va rezolva prinderea.. despre ciobitura, malc! nimic! am renuntat pt ca ma luptam cu morile de vant...
Durerea mare a fost la constatari unde donsoara respectiva ridica din umeri si-mi spune ca ea nu stie nimic ca nu au facut factura si, automat, n-au trimis nimic la asigurator... striga prin birou si, din nou surpriza, imi gaseste devizul... le-am reprosat ca mi se pare inadmisibil ca pt 2 faruri sa am masina blocata in service 2 zile... astept maine dimineata sa vad daca-si respecta promisiunile...
toate bune!
mirmidon
20-06-2007, 08:42 PM
Au ciobit in service...fa scandal nu-i lasa sa scape ca e magarie. OPC si Toyota Romania vor fi instiintati...asta e raspunsul tau! Oricum ai pozele facute de cei de la Casco unde se vede daca nu era ciobita.
ei nu stiu ce "pile" am in Toyota Europa... ;)) ;))
nu-mi place sa fiu nesimtit, sa amenint si chestii d-astea... dar imi cam testeaza rabdarea....
OT: nu stiu ce se-ntampla cu toti dealerii si service-urile astea... au innebunit cu totii... astia de la PoRo mi-au uitat masina la Curtici timp de 2 saptamani... inchipuiti-va asta... deosebitii astilalti ma calca pe nervi in mod extra si dc nu-i pot actiona dpdv al contractului, macar pe rea-vointa si tot in alerg... dc la Toyota sunt doar utilizator si nu pot pune piciorul in prag rau tare, dincoace sar la scandal, ca-i vorba de pifteaua mea...
pardon my french :D
mirmidon
20-06-2007, 09:02 PM
te referi la leasing?
ai dreptul la utilizator prin imputernicire sa faci scandal in numele tau si al firmei de leasing. Daca nu esti ferm de la inceput mereu o sa ai probleme ca romanii sunt nesimtiti. Iau bunul simt drept prostie sau fraiereala!
luck, din pacate ma refer la dealer, adica la livrarea masinii...:(
e normal ca masina sa faca 5 saptamani din De??!!! ba mai mult, sa stea la intrarea in tara fara sa intrebe nimeni de ea 2 sapt?!?!
Oricum m-au pierdut de client...
PS: vb de dealerul vag
Scuze de OT
LittleM@n
21-06-2007, 10:33 AM
avnad in vedere ca masina este din 2001, deci a iesit probabil din garantie, cred ca-ti puteai monta si singur farurile, atat timp cat le specificai special celor de la Toyota ca vrei asta, si cu siguranta nici asigurare nu ar fi avt nimic impotriva, caci ieseau mai ieftin...iar tot timpul ala pierdut dupa ei, il folosei sa pui farurile...crede-ma, ca nu ia mai mult de 2 ore, cu tot cu lalait ;)
Eu unul am dat jos un far in 15 minute, fara carte, fara nimic, cu o cheie de 10, si 2 surubelnite, una de - si una + :thumbsup:
littleman, masina este iesita din garantie si am avut un mic eveniment nefericit... daca le-as fi schimbat singur, tot as fi alergat dupa faruri, decontari la asigurator, samd...
inainte sa ma duc la ei cu constatarea pt programare, am tot sondat si alte service-uri autorizate care aveau contract cu asiguratorul meu... acolo castigam putine zile (3-5) dar m-am hotarat sa merg la reprezentanta ca deh, daca nu ei, atunci cine...
data viitoare (sper sa nu mai fie cazul) voi sti mai bine...
PS: m-au avertizat sa ma duc cu bani la mine pentru ca au schimbat un bec pe pozitie... :)) :))
LittleM@n
21-06-2007, 11:15 AM
si cu cat te-ai dus? 2 lei? sau te-ai dus direct cu becul? :))
mirmidon
21-06-2007, 11:36 AM
Ce carnatari s-au facut si astia...au si scumpit manopera la 19 euro/h fara tva...eu nu mai fac nimic la servicele Toyota autorizate din Romanica!
nu... luat de evenimente (a se citi draci), am uitat sa verific iar lor cred ca le-a fost frica sa ma mai chestioneze... oricum, intre noi fie vorba, n-au schimbat becu... :D
binenteles ca nu am rezolvat nimic cu semnalizarea (doar au prins-o... ciobitura a ramas), urmeaza sa iau legatura cu inspectorul de daune sa-mi trimita pe mail pozele masinii (pe mine nu m-a dus bila sa fac...:( ) sa le demonstrez fapta... problema e ca sunt sigur ca vor spune ca am ciobit-o eu intre constatare si programare... anyway, lupt pana la capat...
Bottom-line-ul: Toyo Motor Buc Sud, schimbat 2 faruri pe casco, 1 zi jumate + dracii de rigoare... concluziile le trageti voi
PS: nici macar suportul de numar fata care era trecut in constatare nu-l schimbasera... a trebuit IAR sa ma ratoiesc un pic p-acolo ca sa-l schimbe cineva... care cineva binenteles ca astepta ceva dupa, un ceva care n-a venit...
PPS: dupa ce mi s-a confirmat telefonic acceptul asiguratorului, am ajuns la ei in timpul pauzei de masa cand doamna de la constatari nu putea fi deranjata... a tb sa astept 25 min... ea trebuia sa zica doar Da... (cred ca unica oara cd o femeie creaza probleme cand nu spune Da :D )
LE: Luck, manopera la tinichigerie si vopsitorie e 22 eur/h
mortzy
21-06-2007, 04:02 PM
la mine a durat vreo 6 zile sa emita factura domnisoara. (masina terminata vineri, miercuri sunat pt ultima data factura nu era emisa)
mirmidon
21-06-2007, 04:30 PM
Doamne astia sunt ******i...eu zic sa sunati si la importator sa afle si el cine ii strica afacerile...si pe urma ramane sa cumparam masinile din Bulgaria ca au masinile la acelasi pret iar serviceul este la juma de pret ....:)
PS Toyota este numarul 1 la vanzari in Bulgaria ...ca fapt divers! astia se stie ca au ceafa groasa si deci si materia cenusie e proportionala ;)
Roman Bogdan
23-06-2007, 01:12 AM
Ia sa vedem un scurt istoric la Toyo Motor :
-la inspectia vizuala de 1000 km am fost uimit intr'adevar de cit de multa e fitziiala de acolo.Dar am avut si obiectii la masina pt ca nu stiam daca e de bine sau nu:Intra mai greu in treapta 1 de pe loc de ex la semafor.Portbagajul mi se parea ca se inchide greu si era strimba urechea aia de prindere.Si am mai avut o ciobitura de griblura pe capota.Din toate astea au rezolvat ... urechea de prindere a port-bagajului:) ca ciobitura au uitat sa o vopseasca si cu cutia au zis ca au notat ca major finding" si sa mai stau sa vad cum evolueaza.
-la inspectia de 15.000:au avut f mare dreptate cu cutia e super tare si'mi place la nebunie acum(veneam de pe o Ibiza si un Leon).E grea si barbateasca asa si f precisa acum ca stiu diferentza.M'a costat revizia 5 mil fara cele 2 filtre optionale care fac 2.5mil fiecare.Mi s'a parut ca am o obiectie si s'au purtat f frumos cu mine.A venit cineva la cu mine in parcarea din spate si m'au ajutat.Auzeam un click spate dreapta si imi era frica sa nu fie de la suspensii.Nu era de la asta era de la scunul spate stinga -cind nu mai saream pe el nu se mai auzea:)
-la 16500 km am patzit o boroboatza:(Dupa un drum de 2000km mi'a sarit un tub de la intercooler si masina nu mai avea suflu si baga aer conditzionat f puternic.Am sunat si au zis ca se rezolva in citeva minute.Iarasi au avut dreptate dar...m'au tzinut mai mult pt ca am venit cam neprogramat si chiar aveau vre'o 5 masini la revizii,si chiar alergau pe acolo.(pauza de la 12 se respecta la ei:)
CONCLUZIE:cu o atitudine pozitiva si fara figuri cred ca se rezolva orice mai ales ca au cea mai mare experientza la service Toyota din tzara.La optimizarea timpului mai au de lucrat.
CONCLUZIE:cu o atitudine pozitiva si fara figuri cred ca se rezolva orice mai ales ca au cea mai mare experientza la service Toyota din tzara.La optimizarea timpului mai au de lucrat.
Am inteles aluzia si nu vreau sa-ti inchipui ca-s vreun pusti cordit care are pe mana masina lu' tac-su...am o varsta si n-am fost crescut niciodata sa sar la gatul omului... si sincer iti spun ca m-am purtat super cu ei pana in momentul in care am gasit semnalizarea nepusa/pusa rau si culminand cu factura nefacuta intr-o jumatate de zi... Daca asta e cel mai mare service Toyota din tara, pot sa si-l pastreze... eu nu mai calc p-acolo...
Poate pentru ca vin eu cu coaja mea de 6 ani si nu vin cu LC sau vreun Lexus...
Daca tie iti convine asa ceva, tu sa fii sanatos...
PS: nici nu ma porniti cu don'shoare dragutzele care aveau o mica-mica problema si care erau bagate in fata de un domn cu ceva functie...
mi-am adus aminte de service-urile Dacia cand ma duceam acum 10 ani in tampenia mea, "sa fac revizia"
Roman Bogdan
23-06-2007, 02:23 PM
Am inteles aluzia si nu vreau sa-ti inchipui ca-s vreun pusti cordit care are pe mana masina lu' tac-su...am o varsta si n-am fost crescut niciodata sa sar la gatul omului... si sincer iti spun ca m-am purtat super cu ei pana in momentul in care am gasit semnalizarea nepusa/pusa rau si culminand cu factura nefacuta intr-o jumatate de zi... Daca asta e cel mai mare service Toyota din tara, pot sa si-l pastreze... eu nu mai calc p-acolo...
Poate pentru ca vin eu cu coaja mea de 6 ani si nu vin cu LC sau vreun Lexus...
Daca tie iti convine asa ceva, tu sa fii sanatos...
PS: nici nu ma porniti cu don'shoare dragutzele care aveau o mica-mica problema si care erau bagate in fata de un domn cu ceva functie...
mi-am adus aminte de service-urile Dacia cand ma duceam acum 10 ani in tampenia mea, "sa fac revizia"
"Pusti cordit"? ?!?!? si la ce-tzi foloseste virsta?
Se vede ca nu ai experientza in service-uri ina afara de Dacia.Daca nu itzi convenea ceva io zic ca de bun simtz era sa nu semnezi foaia de service si unde mai pui ca pentru partea mecanica te roaga daca nu esti multzumit sa faci un drive test cu propria masina si cu mecanicul linga tine!A? cum suna asta?Asa era la Dacia?te lasau aia macar sa te uitzi pe sub masina cind lucrau la ea?
Repet:nu mi'a convenit cirligul ala de prindere la portbagaj si mi l'au mutat cum am vrut.Asa trebuia sa faci si tu.Nu e normal dar se rezolva!Si daca trag de timp - asta e stai acolo cu ei si'i intrebi si tu din 30 min care'i starea masinii tale.
Daca o sa se poarte cu tine mai bine ,eventual sa nu fie nici aglomeratzi si pretzuri chiar si cu citeva sute de lei mai mici prin tzara ,te rog zi-ne si noua .Pina atunci insa e normal sa vorbim cu ei pt ce nu ne convine.
p.s ai dreptate insa cu faptul ca daca nu stai dupa ei ai sanse sa'tzi petreci acolo linga ei chiar toata ziua si sa nu ajunga la masina ta:)Asta da e destul de deranjant .Potzi oricind sa'tzi faci o programare si sa te sune ei cind e gata masina ceea ce la orice service dureaza muuult mai mult.
mai citeste o data mesajul meu si vei vedea ca te-am rugat sa nu ma consideri un pusti... in nici un caz nu te-am facut pe tine unul... nu te cunosc, nu-mi permit sa fac judecati cum faci tu...
crede-ma ca am avut cam 5 masini personale (special pentru tine le si detaliez... nu vreau sa epatez, vreau doar sa nu fiu luat drept ceva ce nu sunt...deci: Dacia 1400 '96, Ford Probe '93, Mazda MX3 - '94, Opel Vectra A GT, actual Golf mk4) 3-4 de firma (Nubira2, Megan Sedan iar acum Avensis 2001) iar saptamana viitoare imi vine o noua masina personala... din cate vezi, din toate astea de mai sus doar cea de la 18 ani a fost o dacie de care sunt mandru si astazi... asa ca, din nou te rog, fara judecati si cuvinte aruncate, ca nu ne tragem de sireturi....
revenind la Toyo, retine ca nu am semnat absolut nimic, nu mi-au dat sa semnez absolut nimic in afara de hartiile de la intrarea masinii in service, am discutat politicos dar ferm atat cu consilierul service cat si cu sefii lui... cu cei de la daune/constatari e alta discutie... acolo lenea e sefa iar micile mele comentarii au grabit un pic lucrurile...
Tie chiar ti se pare normal sa stai 2 zile in service pt schimbarea a 2 faruri si un suport de numar (schimbat la insistentele mele) ?? Nici nu vreau sa-mi aduc aminte de ciobirea semnalizarii...
E_G_M
23-06-2007, 08:55 PM
Am citit toata discutia voastra ... imi pare rau dudu sa aud asta , parerea mea e sa incerci data viitoare la Toyo Motor Center de pe Splai , de cate ori am fost eu la ei in service s-au purtat ireprosabil .
Helo! Please, sa nu certam pe topic si sa lasam discutiile/aluziile personale care nu au legatura cu topic-ul pe privat! Va multumesc ! Si un weekend placut in continuare !
imi cer scuze pentru OT...
EGM, mai este inca un Toyo pe splai? :scratchchin:
eu am fost la cel intre M Bravu si Vitan, pe stanga in sensul asta... parca Bucuresti Sud scrie in fata...
Ma rog, nici nu are importanta... sper sa nu fiu eu primul care vine cu impresii proaste despre ei, poate sa fi fost doar o intamplare nefericita... sau, dupa cum spuneam, nu le-o fi placand sa lucreze pe masini mai vechi... :proud:
la rece, am lasat de la mine si faza cu semnalul si suportul de numar... dar chestia cu asiguratorul si factura, asta chiar m-a "inspumat" :D
cum spunea unu' in nush ce film.... bye-gones :P
toate bune!
mirmidon
24-06-2007, 09:49 AM
Pai cred ca e acelasi Toyo Motors ala pe splai :). Mie mi se pare ciudat de dedicat (Bogdan) serviceului respectiv... sa-l intrebam daca are si vreo functie in cadrul Toyo motors :D?! Tanarul nostru e bine sa dea lectii de comunicare in relatiile cu serviceurile celor care o cer...sunt unii care au masini pe aici de 20-30 de ani...nu cred ca-i intereseaza stilul lui ;)
E_G_M
24-06-2007, 06:23 PM
Da dudu , vb de acelasi service ... din punctul meu de vedere sunt cei mai buni .
PS pt luck33ro - sa nu crezi ca lucrez la ei
Acum va scriu de la Toyo motor... Noul Toyota Sud... Sunt cu masina la revizie si mi-au luat-o de cum am dat talonul si a intrat 5 minute mai tarziu... mi-au dat termen 1 ora si jumatate si vad ca se misca bine :)... pe camera (ca au pus asa ceva)
razzmatazz
13-08-2007, 06:35 PM
@dudu
nu esti primul care are nemultumiri fata de toyo motor.
pliz check http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?p=3193#post3193
razzmatazz
13-08-2007, 06:53 PM
@ bogdan
cred ca ar trebui sa nu mai aratam intelegere nepriceputilor din service-uri. nu e normal sa tragi tu de ei sa-si faca treaba. la urma urmei, timpul tau de stat acolo nu e compensat in niciun fel.
cat despre comparatia cu alte service-uri, e ca si cum ar trebui sa le zic multumesc ca imi dau doar o palma si nu si 2 shuturi ca altii.
Am revenit dupa primii 200km dupa revizie... N-am probleme franele merg impecabil (inclusiv cea de mana :) )... filtrul de polen era un adevarat insectar/ierbar.. :D in rest... toate roz (ca uleiul din cutia de viteze) :)
mortzy
16-08-2007, 02:17 PM
am avut de schimbat un parbriz la o corolla e12u.
dacã data trecutã când am fost la ToyoMotor am stat vreo 3 sau 4 zile pânã au emis factura, de data aceasta s au miºcat repede ºi bine.
luni am lãsat maºina la 9 iar la 14 au sunat cã este ok, aºteptau doar acceptul de platã de la asigurator. cum am obþinut acceptul doar ieri, mi au ºi spãlat maºina interior - exterior de arãta boboc când am ridicat o.
parbrizul l au pus foarte bine (se plângea cineva de mizerie ºi rest de chit), ºi mi au pus pe pãrþile laterale un model de chedãr cu un canal (opreºte apa sã curgã pe geamurile laterale la viteze mari când cureþi parbrizul) ce nu era iniþial.
de data aceasta trebuie sã recunosc cã am fost foarte mulþumit de cum s au miºcat ºi lucrat. sper sã o þinã tot aºa :).
Legionaru'
16-08-2007, 03:51 PM
Eu cred ca oamenii citesc pe aici si vad nemultumirile noastre si incearca sa le rezolve. :blush:
mirmidon
16-08-2007, 03:54 PM
Se poate...Eu am fost cu problema arcului de la pedala de acceleratie si mi-au servit-o pe aia cu "asa face toate domle"...Pe urma am vb. cu sefu de service Toyo Splai si a convenit sa incercam cu un alt arc poate se simte diferenta. :) Chiar sunt curios!
razzmatazz
16-08-2007, 05:27 PM
aha.
ieri am ridicat masina de la toyo.
azi dimineata m-am uitat pe lumina sub capota si am constat 2 lucruri.
scutul antifonic lipsea iar protectia de plastic care trece si pe deasupra bateriei era prinsa in 3 bumbi din 5.
am fost azi inapoi si mi-au zis ca numai diesel-urile au scut antifonic iar bumbii mi i-au pus la loc. "au umblat baietii la baterie dom'le, scuzati-i, are multa treaba..." oricum unul din aia 2 pe care mi i-au pus la loc e din alt banc.
o intrebare - asa e cu benzina? n-are nevoie de antifonic?...
si o recomandare - de cate ori va ridicati masina, fie ca e noua sau a fost in revizie, uitati-va bine la ea, inclusiv sub capota. nu stiti niciodata ce surub au uitat sa puna la loc si va treziti ca va pica o suspensie pe vreo serpentina.
LittleM@n
18-08-2007, 03:57 PM
La ce te referi cu scutul anti fonic?
Cel de pe capota superioara?
La Carina nu am, la Yaris am...oricum, atat timp cat nu se aude masina, nu cred ca e asa problematic :) Iar la tine cu siguranta nu se aude...I was there :th_coolio:
razzmatazz
18-08-2007, 04:02 PM
da, scutul ala capitonat pe interiorul capotei.
la diesel-uri e sigur, am vazut la corolla din showroom.
cryyy
20-08-2007, 03:59 PM
astazi am ajuns intamplator la TOYO MOTORS,vestea buna este ca pe un lcd instalat la receptie se poate urmari ce se intampla la fiecare masina aflata in hala de service unde sunt camere de luat vederi la fiecare rampa.poate astfel incep sa se miste lucrurile si sa nu mai fie atatea necunoscute cu ce sa intamplat la masina cat timp a fost pe rampa.
@razzmatazz... Nu stiu cum e la noua corolla dar eu pe E12 am ditai antifonarea pe interiorul capotei... si am 1.6 benzina.
razzmatazz
01-09-2007, 04:36 PM
@razzmatazz... Nu stiu cum e la noua corolla dar eu pe E12 am ditai antifonarea pe interiorul capotei... si am 1.6 benzina.
:signs053:
o sa creez un thread ca sa vad altii cum stau.
sa vezi scandal dupa aia.
razzmatazz
03-09-2007, 11:03 AM
atentie la revizia de 1000 km.
sunati la service (mai ales daca sunt toyo) si programati-va.
la telefon o sa va spuna ca nu e nevoie. este.
sunt la toyo acum si tocmai ce mi-au zis ca trebuie sa astept 1 ora jumate pana imi intra masina pe rampa, ca sunt aglomerati.
orice scandal e inutil. nu te baga in fata.
Multam de informatie , dar mie cei de la toyo. Splai mi-au spus sa ma duc la revizia de 1000 km dupa amiaza , fara programare.(dar acum dau tel. in prealabil)
AdrianR
03-09-2007, 12:07 PM
eu am aparut pe la ei hodoronc tronc pleosc - fara progamare, si m-au rezolvat in 45 de minute (din care masina a zacut 20 min in service). probabil ca era o zi mai putin aglomerata...
dmardale
03-09-2007, 12:14 PM
Toyo motor, mers fara programare prealabila, revizie 1000Km rezolvata in 30 de minute.
razzmatazz
03-09-2007, 12:43 PM
va zic din nou - programati-va. insistati sa va dea un interval. altfel, e la noroc. eu am stat 1 ora si 40 de minute.
decanu
03-09-2007, 12:56 PM
Si revizia propriu-zisa cit a durat? Ti-au zis ce au facut la masina?
razzmatazz
03-09-2007, 01:42 PM
check this
http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?p=15024#post15024
Mario
04-09-2007, 09:17 AM
As recomanda schimbarea denumirii acestei sectiuni (Alex esti pe faza!) in "Toyota Bucuresti Sud".
Mario
18-09-2007, 01:49 PM
Acum sunt la revizia de 15.000.
Foarte amabili. M-au intrebat ce alte probleme mai sunt la masina si ce doresc sa mai verifice in plus la aceasta.
Este un LCD mare pe care sunt filmate in PIP-uri toate zonele de servisare. Super (cred ca a mai amintit cineva de acest LCD aici).
In momentul acesta imi observ pe ecran masina mea suspendata pe macara si cum ii schimba uleiul.
A intrat in servici in jurul orei 13:15.
Va anunt cand au terminat si cat a costat.
AdrianR
18-09-2007, 09:04 PM
Acum sunt la revizia de 15.000.
Foarte amabili. M-au intrebat ce alte probleme mai sunt la masina si ce doresc sa mai verifice in plus la aceasta.
Este un LCD mare pe care sunt filmate in PIP-uri toate zonele de servisare. Super (cred ca a mai amintit cineva de acest LCD aici).
In momentul acesta imi observ pe ecran masina mea suspendata pe macara si cum ii schimba uleiul.
A intrat in servici in jurul orei 13:15.
Va anunt cand au terminat si cat a costat.
sper ca daca nu ai postat nimic pana acum, nu inseamna ca esti inca acolo...:scratchchin:
Mario
18-09-2007, 10:28 PM
asa este AdrianR, inca nu sunt acolo...
cand am vrut sa va scriu singurul calc in functiune era ocupat... asa ca...
am avut si altele de rezolvat pana la ora acesta.
23nst
18-09-2007, 10:29 PM
si... ce ai facut la revizie? cum era nivelul uleiului, ai completat ceva in acesti 15000 km?
Mario
18-09-2007, 10:50 PM
Sunt f impesionat de ei.
pe langa revizia normala avem in plus urmatoarele: schimb filtre aer si a/c (care se fac la 30.000), schimbat buton capac buzunar bord-central (gripat - cred ca de zahar -de la o Cola care s-a revarsat peste el la o frana brusca) fara sa-i anunt de acesta problema, o chestiune minora, dar pe care au efectuat-o fara sa-i sesizez. Plus ca ceea ce am reclamat s-a rezolvat. Pentru mine inseamna ceva: FOREVER TOYOTA.
Mario
18-09-2007, 10:53 PM
nivelul uleiului era intre min si max;
deci , eu, unul, nu va recomand sa completati cu ulei daca se afla intre limitele rezonabile.
deci nu am completat nici macar un gram in 15.000, pt mine, nu spun ca poate nu s-a consumat, dar, nu am avut de ce sa competez.
23nst
18-09-2007, 10:53 PM
dar de ce nu ne dai si noua niste preturi si ce au schimbat la revizie? :D
uhuhu... super cu uleiul :) bun motorul de 2.2 :)
Mario
18-09-2007, 11:02 PM
DEVIZ NR. _____ ORE VALOARE LEI
MECANICA & ELECTRICA - -
1. REVIZIE TEHNICA 1,50 96,64
2. INLOCUIT ULEI + FILTRU ULEI 0.00
3. INLOCUIT FILTRU AC + AER 0,60 38,66
4. VERIFICAT/REFIXAT SCUTURI MOTOR 0,00
Cost lucrare: 135,29
T.V.A.: 25,71
TOTAL: 161,00
Mario
18-09-2007, 11:14 PM
FACTURA NR. ____
1. TOYOTA ULEI SINTETIC MOTOR 5L 300,24
2. TOYOTA ULEI SINTETIC MOTOR 1L 60,05 (DECI ~ 6 LITRI)
3. TOYOTA FILTRU ULEI 1B 30,83
4. TOYOTA FILTRU AER 1B 81,76
5. TOYOTA FILTRU POLEN 1B 145,64
6. TOYOTA ELEMENT FIXARE- TEH 4B 15,52
7. MANOPERA cf DEVIZ NR _____ LEI 161,00
T O T A L : 795,05
23nst
18-09-2007, 11:17 PM
au inceput sa fie amabili cei de la toyota sud :D
poata ma mut si eu la ei
Mario
18-09-2007, 11:26 PM
Am uitat sa va spun cat a durat totul: 1:30 revizia (ca la carte - vezi verificarile care se fac la fiecare revizie indiferent de Km - si care se vor repeta la urmatoarea revizie, s.a.m.d.)
Mario
18-09-2007, 11:29 PM
apoi m-am inscris la o constatare pentru problemele pe care le-am avut cu bara fata si cu scutul+aparatorile de noroi fata, inca 45 de minute.
In total: 2:15. Eu spun ca este rezo.
xavier
19-09-2007, 06:22 PM
"Pusti cordit"? ?!?!? si la ce-tzi foloseste Asa era la Dacia?te lasau aia macar sa te uitzi pe sub masina cind lucrau la ea?
Se vede ca habar nu ai cum e acum intr-un service Dacia.
C_R_Y
19-09-2007, 06:33 PM
uhuhu... super cu uleiul :) bun motorul de 2.2 :)
Eu daca nu il completam tot intre nivelul min si max se situa, dar am completat pentru ca era aproape de min si pentru linistea mea am bagat ulei, sa stiu ca e aproape de maxim si nu o sa ma ia prin surprindere pe cine stie ce coclauri. Pe langa asta, nu vreau nici sa stau sa ma gandesc de 2 ori inainte sa-i dau "blana".
In orice caz, uleiul cel mai mult e papat atunci cand ii dai turatie mare, gen 4000rpm, si eu i-am mai dat din cand in cand, stiti si voi ca nu menajez prea mult masina cand e vorba de o liniutza ceva ... :)
Mario
19-09-2007, 07:09 PM
Am uitat sa va spun ca nu a fost nici o problema cu XENOANELE.
MARFA.
Au pornit farurile, le-au verificat... si nimic... in neregula.
Ne vedem la 20:00 la intalnire.
gabynick
20-09-2007, 09:51 AM
am fost si eu o data la Toyo Motor si am vazut o clienta ca s-a intors cu masina, de altfel proaspat vopsita de ei, ca se patase vopseaua pe intrega masina.
era un land cruiser, pacat de masina.
Mario
20-09-2007, 10:21 AM
Si eu am schimbat bara spate si, normal, ca a fost si vopsita la culoarea masinii in luna martie. Acum suntem in septembrie si nu are absolut nimic si "culmea" e la aceeasi nuanta cu intreaga masina. Asa ca, @gabynick imi este greu sa te cred, dar pana la proba contrarie......
C_R_Y
20-09-2007, 11:41 AM
@Mario, mai sunt si exceptii, depinde si de vopsitorul care se nimereste la masina ta. Si eu cunosc un caz unde au ramas dare de vopsea pe bara.
Mario
21-09-2007, 10:10 AM
@c_r_y: asa o fi, totdeuna exista exceptii, dar poti sa refuzi ridicarea masinii pana cand nu se rezolva problema in totalitate
C_R_Y
21-09-2007, 10:47 AM
Da, normal, dar asteptarea se dubleaza, nervii sunt calare pe tine si sunt pierderi si la ei, vopsea, manopera etc ...
victorr
10-10-2007, 09:50 AM
referitor la toyo motors: efectiv de groaza, doar o aparenta in felul cum vorbesc, dar la fapte sub orice critica:
1. cand am cumparat masina am luat-o fara benzina, desi am intrebat daca ajung cu ea pana la benzinarie. Am ramas in strada dupa 400m, am sunat si au zis ca vin ei sa imi aduca... Sufletu', m-am dus cu sticla.
2. la o dauna au inceput cu un dute-vino cu asiguratorul, de trebuia sa merg eu si sa duc corespondenta intre ei si asigurator, pana la urma cu chiu cu vai am rezolvat cu intarziere de 2 saptamani.
3. am avut si acum o dauna, aceeasi nenorocire. Dar cel mai tare este ca le-am cerut sa mai imi vopseasca un colt de bara, separat fata de dosarul de dauna. M-au aburit la nesfarsit, ca in final sa nu faca nimic.
Aburelile sunt de genul: lasati nr tel si va sun diseara sa va zic cat costa, nu suna, etc. dupa care incep cu chestii clasice, nu pot vopsi 40 cm, trebuie sa vopsesc toata bara.
Reparatia a durat 2 luni jumate, impartit intre service si asigurator.
PS reparatia consta in schimbarea unei usi sifonate un pic.
Concluzie: dezastru, merg acolo doar ca nu stiu unde sa ma duc in alta parte
Mario
10-10-2007, 10:25 AM
TOYOTA ROMANIA - Sos Pipera-Tunari 1 Voluntari ILFOV.
Eu sunt f multumit de TOYO MOTOR
Legionaru'
10-10-2007, 10:37 AM
Eu ma crucesc cand citesc astfel de chestii.
Nu uitati ca exista Toyota Europe.
arhip
10-10-2007, 11:17 AM
ce este cu toyota europe? nu stiu!
Legionaru'
10-10-2007, 11:33 AM
Scrieti la Toyota Europe cand simtiti ca nu sunteti tratati corect.
basilicum
26-10-2007, 09:38 PM
m-am convins inca o data ca poti sa ai si lexus, daca ajungi pe mana serviceului ... e ca vorba aia cu in fata mortii suntem toti egali, fie ca e dacie, toyota, renault, la service din pacate angajatii sunt romani si au aceeasi mentalitate paguboasa de dinainte de '89. culmea e ca cei de la meridian fac treaba mai buna la dacii. detin un avensis luat la sfarsitul lunii august, partea de vanzare a fost impecabila, cel putin agentul care mi-a fost recomandat. in skimb am avut o belea la pasajul dintre usa si aripa spate. totul parea ok pana am deskis usa, partea de dedesubt parca era kituita si vopsita de mine (clar tinichigiul a uitat sa slefuiasca). am zis ca nu accept reparatia, totusi mi-au dat masina si mi-au zis sa vin intr-o alta zi ca in maximum o ora se rezolva. le-am lasat-o o zi intreaga si tot nu era facuta k lumea. dar am renuntat, am luat-o si dus am fost. oricum, e kestie de noroc si de ce zi are mecanicul/tinichigiul ;). asa ca daca vreti service k lumea, EMIGRATI :))
razzmatazz
27-10-2007, 08:22 PM
nu stiu de ce nu ma invat minte o data.
am fost ieri la toyo sa imi faca constatarea pentru parbriz. in mod normal, e o operatiune de 15 minute. trebuie sa produci autorizatia de reparatie de la politie, dosarul de daune de la casco si talonul. ei trebuie sa-ti vada masina si sa-ti deschida comanda de executie ca sa poata comanda parbrizul. corect?
razzmatazz
27-10-2007, 08:22 PM
am stat 2 ore jumate. era sa stau toata ziua daca, dupa ce am fost politicos si rabdator, n-as fi dat-o pe scandal. motivul era ca sever (?) era ocupat cu un accident serios. la mine era nevoie doar sa vina unu sa vada ca parbrizul era crapat, asa cum scria pe autorizatie si pe dosarul de la omniasig si sa dea cu batzu.
ceea ce s-a si intamplat, dupa ce am facut circ. n-a fost nevoie de sever.
de acum incolo mai bine fac 1 an lumina pana in pipera decat sa mai dau pe la astia.
am stat 2 ore jumate. era sa stau toata ziua daca, dupa ce am fost politicos si rabdator, n-as fi dat-o pe scandal. motivul era ca sever (?) era ocupat cu un accident serios. la mine era nevoie doar sa vina unu sa vada ca parbrizul era crapat, asa cum scria pe autorizatie si pe dosarul de la omniasig si sa dea cu batzu.
ceea ce s-a si intamplat, dupa ce am facut circ. n-a fost nevoie de sever.
de acum incolo mai bine fac 1 an lumina pana in pipera decat sa mai dau pe la astia.
razzmatazz... cunosc personal baietii de-acolo si crede-ma ca alearga Sever de-i vine rau. Cand vine cineva cu o masina trosnita rau trebuie sa traga zeci de poze. Si mai sta si-n pauza. Nu-i iau apararea, ci iti zic doar ca este o ordine de intrare... Nu este normal sa dai un client la o parte pentru ca altul are o zgarietura pe aripa stanga (de exemplu). 70% din clienti vin la Cristi la tinichigerie/vopsitorie (daune).
razzmatazz
28-10-2007, 03:35 PM
veve, n-am nicio problema cu sever. sau cu ordinea fireasca a lucrurilor (primul venit, primul servit).
in schimb, mi se pare stupid ca la vria care e acolo nu au decat un om pentru constatari. mai ales ca astea evidente (gen parbriz crapat) nu trebuiesc neaparat constatate de vreun guru.
eu lucrez tot in servicii. daca as avea atitudinea asta inflexibila fata de clientii mei, as putea sa inchid pravalia maine.
te inteleg... trebuie constatate nu neaparat de un guru dar de cineva care are habar daca trebuie inlocuita o piesa sau reparata. Nu ma refer la parbrizul tau :)... intr-adevar ar prinde bine inca un om.
razzmatazz
01-11-2007, 09:56 AM
acu, ca stau sa ma gandesc, anul asta n-am rezolvat nimic la toyo fara scandal. la revizie au incercat sa ma faca pe fata cu orele de manopera, cand mi-au dat masina noua mi-au dat-o incompleta si mai tarziu decat trebuia, la revizia de 1000km am stat de m-a luat rasul, nici n-am aflat nimic si mi-au pus-o si in balta, la parbriz stiti deja. cu aia care face facturi m-am certat, cu seful de service m-am certat, cu agentii de vanzari m-am certat.
ma stiu deja. e un flacau front desk la service si intretinere care ma evita. il cheama pe altul sa vorbeasca cu mine cand ma vede.
acu, ca stau sa ma gandesc, anul asta n-am rezolvat nimic la toyo fara scandal. la revizie au incercat sa ma faca pe fata cu orele de manopera, cand mi-au dat masina noua mi-au dat-o incompleta si mai tarziu decat trebuia, la revizia de 1000km am stat de m-a luat rasul, nici n-am aflat nimic si mi-au pus-o si in balta, la parbriz stiti deja. cu aia care face facturi m-am certat, cu seful de service m-am certat, cu agentii de vanzari m-am certat.
ma stiu deja. e un flacau front desk la service si intretinere care ma evita. il cheama pe altul sa vorbeasca cu mine cand ma vede.
Hahahahaha :doh: La Tinichigerie/Daune sau la Mecanica/Electrica? :)
razzmatazz
01-11-2007, 10:15 AM
ce e in dreapta? mecanica/electrica?
tinichigerie si facturari
razzmatazz
01-11-2007, 10:28 AM
in dreapta cum te uiti la tejghea, bre.
facturarile sunt in stanga. sau nu?
OvidiuH
01-11-2007, 10:50 AM
Nota bene pentru băieţii de la Toyo Motor. Merg de aproximativ doi ani şi jumătate la ei cu o Corolla pentru revizii, iar de curând am avut un mic accident şi a trebuit să schimb bara faţă. De fiecare dată au fost foarte operativi, iar timpii de aşteptare relativ mici.
PS: Din perspectiva clientului, da, facturările sunt în stânga la tejgheaua respectivă. :)
a :) eu priveam din partea cealalta :).. da mecanica si electrica.. sunt 2 baieti..
razzmatazz
01-11-2007, 12:09 PM
Nota bene pentru bãieþii de la Toyo Motor. Merg de aproximativ doi ani ºi jumãtate la ei cu o Corolla pentru revizii, iar de curând am avut un mic accident ºi a trebuit sã schimb bara faþã. De fiecare datã au fost foarte operativi, iar timpii de aºteptare relativ mici.
PS: Din perspectiva clientului, da, facturãrile sunt în stânga la tejgheaua respectivã. :)
se vede treaba ca sunt ghinionist.
sau tu norocos. :blush:
razzmatazz
22-11-2007, 12:33 PM
inca una de la toyo.
acum o luna am fost sa deschid comanda de reparatie pentru inlocuirea parbrizului. mi-au zis ca dureaza 2 saptamani sa vina ala nou si ca ma anunta ei. au trecut 4. ma rog.
am luat initiativa si am sunat toata saptamana asta sa aflu daca a venit. n-a reusit sa ma lamureasca nimeni. azi am aflat ca parbrizul a venit intradevar in termenul de 2 saptamani. si sta la ei acolo, fara sa ma sune nimeni.
n-am ce sa mai zic. decat pa forever.
Imi pare rau sa aud asta... probabil nu esti singurul cu probleme de genul... Magazia e full pana la refuz de piese... cat despre perioada asta nov-dec... este cea mai imputita perioada a anului... se decaleaza multe din cauza solicitarilor..
OvidiuH
22-11-2007, 04:25 PM
inca una de la toyo.
acum o luna am fost sa deschid comanda de reparatie pentru inlocuirea parbrizului. mi-au zis ca dureaza 2 saptamani sa vina ala nou si ca ma anunta ei. au trecut 4. ma rog.
am luat initiativa si am sunat toata saptamana asta sa aflu daca a venit. n-a reusit sa ma lamureasca nimeni. azi am aflat ca parbrizul a venit intradevar in termenul de 2 saptamani. si sta la ei acolo, fara sa ma sune nimeni.
n-am ce sa mai zic. decat pa forever.
Niciodatã nu trebuie sã stai dupã iei, am vãzut cã e contagioasã treaba asta cu memoria și uitatul.
razzmatazz
22-11-2007, 05:51 PM
Imi pare rau sa aud asta... probabil nu esti singurul cu probleme de genul... Magazia e full pana la refuz de piese... cat despre perioada asta nov-dec... este cea mai imputita perioada a anului... se decaleaza multe din cauza solicitarilor..
veve, am tot respectul pentru ei frate, ca asa sunt eu, ii iau de buni pe toti la inceput. dar de 3 ani de cand ma tot duc acolo (ca sunt aproape de casa) nimic nu mi-au facut cum trebuie. de fiecare data mi-au dat informatii eronate, m-au tinut mai mult decat au zis, m-a costat mai mult decat au estimat, m-au tratat cu spatele.
daca era o exceptie, inteleg, dar din contra, este regula! urmareste toate posturile pe care le-am scris despre experientele mele la toyo si o sa-ti faci o idee. n-am exagerat cu nimic.
razzmatazz
22-11-2007, 06:00 PM
de pilda, postul meu din 17 martie anul asta.
am vazut ca sunt post-uri de anul trecut, dar va dau si eu o parere despre toyo motor.
am facut ultima revizie (37,500km) pe 3 ianuarie. e drept, cam aiurea data asta, dar daca m-au programat, m-am dus, caci altfel mai aveau loc in februarie. mi-au zis ca revizia dureaza 2 ore maxim, asa ca sa stau prin preajma. sincer, si daca as fi vrut sa plec, nu vine nici un taxi acolo, mai ales pe 3 ianuarie. am stat 2 ore fara sa-mi atinga nimeni masina, care era parcata in strada, in fata showroom-ului. in sfarsit, mi-au luat-o dupa ce am mai intrebat de cateva ori ce fac cu masina mea. revizia a durat vreo 1.5 ore, asa ca dupa 4 ore de stat alltogether, am terminat. e, cat credeti ca era trecut ca ore de manopera pe factura? 3.5 ore. adica m-a costat manopera si pentru cat a stat masina in fata neatinsa. am facut scandal, si mi s-a spus asa: "dom'le, atat scrie in manual ca sunt timpii de executie pentru lucrarile astea. daca vreti sa faceti reclamatie, cautati-l pe domnul X, care nu e de gasit, caci calatoreste mult". o gluma reusita de altfel.
eu inteleg asa - fie ca toyo motor au niste mecanici super pregatiti care muncesc de 2 ori mai repede, fie ca fac treaba de mantuiala ca sa-ti ia bani si sa treaca la urmatorul.
acum, povestea are o continuare. zilele trecute (la 2,000km dupa revizie) am fost acolo cu cineva interesat sa-mi cumpere corolla. omul stia pe seful de service, asa ca am mers la pila lui, cum s-ar zice. si am aflat asa: ca franele sunt varza, mai ales pe dreapta, si bara de spate si aripa dreapta spate au fost revopsite si ca au fost revopsite prost.
acum vin si va intreb - n-ar fi trebuit sa mi se spuna la revizie ca franele sunt pe duca? daca ma lasau de tot si dadeam ortul popii? iar partea cu revopsitul am facut-o tot la ei, pe casco, cand am gasit masina zgariata in parcare.
i-am zis domnului sef de service aceste 2 lucruri si s-a facut ca ploua. ca sa nu mai zic ca mi-a bagat si mortul in casa, pentru ca l-a facut pe cumparator sa creada ca masina a fost avariata, cu toate argumentele mele absolut valabile dupa aceea.
drept care, dati-mi voie sa cred ca domnii mecanici de la toyo romania isi fac treaba cam cu spatele. sa nu mai zic de amabila domnisoara de la financiar, care m-a tratat cu delicatete cand ca am intrebat-o cand imi vine randul la factura, caci stateam de jumatate de ora iar dansa radea la telefon. raspunsul a fost cam asa "factura o sa fie gata cand o sa fie gata, da? si pentru factura se asteapta la receptie, poate intelgeti odata treaba asta!"
altfel, va doresc succes. iar corolla mea este in continuare la vanzare, caci omul s-a razgandit.
OvidiuH
22-11-2007, 06:07 PM
Ce să zic, nasol rău. :( Adevărul e că după ce-o păţeşti o dată, sufli şi în iaurt. E dovadă de nesimţire curată în cazul prezentat de tine. O să mai dureze mult până evoluăm la capitolul servicii.
Te cred pe cuvant razmatazz... Chiar imi pare rau sa aud asta... in fine... Data viitoare vino cu arfe si fitze sau ia-ti o postura d-aia influenta :D... sa vezi ce bine merge treaba... Cel putin din ce-am observat eu :D (glumesc... nu ma intelege gresit)
razzmatazz
23-11-2007, 01:37 PM
nu veve, nu mai iau nicio postura, pentru ca nu mai dau p-acolo. pana acum cred ca m-am tot dus din comoditate, caci altfel ar fi trebuit sa le zic pa de mult.
sunt foarte dezamagit, si nu e ca m-am simtit prost tratat de fiecare data, ci ca nu vreau sa ma obisnuiesc asa. resemnarea a cel mai mare dusman al individualitatii, dupa cum zicea noica.
acum nu mai sunt curios decat sa vad cum imi vor monta parbrizul. m-astept la orice.
Foarte adevarat la faza cu resemnarea :)...
mortzy
24-11-2007, 09:13 PM
nu veve, nu mai iau nicio postura, pentru ca nu mai dau p-acolo. pana acum cred ca m-am tot dus din comoditate, caci altfel ar fi trebuit sa le zic pa de mult.
sunt foarte dezamagit, si nu e ca m-am simtit prost tratat de fiecare data, ci ca nu vreau sa ma obisnuiesc asa. resemnarea a cel mai mare dusman al individualitatii, dupa cum zicea noica.
acum nu mai sunt curios decat sa vad cum imi vor monta parbrizul. m-astept la orice.
verificã ºi ºtergãtoarele când pleci de acolo.
eu am fost mulþumit când mi au schimbat parbrizul; mai bun ( am mai luat o piatrã la 160 km/h ºi a rezistat fãþã de cel original spart pe la 30 km/h).
au lãsat curat ºi totul pãrea super ok. probleme au fost cu ºtergãtoarele. au fost fixate pe cheder (cel din dreapta) ºi nu au fost ºtergãtoarele mele pt cã lãsau urme pe parbriz din juma din cm în jumate de cm pe toatã lungimea lamelei.
Si iti pare rau ca nu-ti mai lasa urme? :)... io sincer m-as bucura sa imi puna unele noi
mortzy
27-11-2007, 09:27 PM
Si iti pare rau ca nu-ti mai lasa urme? :)... io sincer m-as bucura sa imi puna unele noi
:)) aº fi vrut eu. astea schimbate erau o bucurie la fiecare ploicicã (fãceau o atmosferã de basm în maºinã cã nu mai vedeam nimic de dunguliþele de pe parbriz).
nu au pus noi ci mai proaste decât cele iniþiale.
:)) aş fi vrut eu. astea schimbate erau o bucurie la fiecare ploicică (făceau o atmosferă de basm în maşină că nu mai vedeam nimic de dunguliţele de pe parbriz).
nu au pus noi ci mai proaste decât cele iniţiale.
Au... sorry to hear that... incearca sa stergi lama cu un servetel umed...
mie mi-au murdarit plafonul, deasupra usii, cand am fost zilele trecute la revizia de 1000 Km. nu foarte rau, doar cat sa-mi strice ziua. din pacate nu am observat decat mai tarziu, dupa ce plecasem de acolo.
mortzy
28-11-2007, 04:24 PM
Veve le am schimbat. oricum trebuiau schimbate :). am fost foarte bucuros cã au înlocuit parbrizul fãrã sã lase urme aºa cã i iert de ºtergãtoare. am rãmas puþin perplex când au strâns ºtergãtorul drept pe plasticul de sub parbriz la vreo 3 sau 4 cm sub linia parbrizului.
meios4us
26-02-2008, 05:54 PM
M-au sunat azi de la Toyo Motor din Splai, de unde am luat masina. Vor sa isi imbunatateasca serviciile si m-au rugat sa imi sun dealerul inainte de revizia de 1000 de km ca sa evit sa astept. Nu e rau, dar stiam ca la asta de 1000 vii oricand, fara programare. O fi mai bine cu programare totusi. Sa vedem.
razzmatazz
26-02-2008, 06:35 PM
e bine sa te programezi, chiar si la 1000km.
eu am fost la revizia de 1000 fara programare (m-am luat dupa ei...) si am stat 2 ore jumate.
OvidiuH
26-02-2008, 07:17 PM
Am făcut eu săptămâna trecută, marţi, revizia de 1000 pe Splai. Pentru asta şi reglat faruri am stat cam 50 de minute. Menţionez că n-am făcut programare.
jijiman
27-02-2008, 12:50 PM
Eu am fost luni in Pipera si am ajuns la 9 fara zece si la 9 si zece am plecat de acolo. Si am fost fara programare, ca asa imi spusesera cand am ridicat masina. Insa mi-au spus ca la 15000 sa fac programare cu cel putin 2 saptamani inainte.
iubaka
27-02-2008, 01:43 PM
Si eu am facut in Pipera revizia de 1000 (la 1600 de fapt) si am asteptat 15 minute.
zvensen
28-02-2008, 09:46 AM
Si eu tot Pipera, acum 2 sapt. parca, tot revizia de 1000, tot fara programare...a durat aprox. 25min. Am fost in jur de 16:00 pe acolo.
OvidiuH
28-02-2008, 10:33 AM
Având în vedere că nu-i fac mai nimic... :)
zvensen
28-02-2008, 12:41 PM
La mine au verificat luminile, au verificat presinunea in roti, nivelul lichidelor si m-au intrebat cand au preluat masina daca este vreo problema pe care vreau sa o mentionez.
Am vazut ca au facut cele mentionate mai sus (operatii care dealtfel sunt prevazute la revizia de 1000 sau 2 luni) pentru ca m-am uitat pe acel geam dinspre partea de service.
Toyo Cris
29-02-2008, 04:42 PM
Ma ingrozesc de ce am citit pana acum. Din pacate informatiile legate de service inainte de achizitionarea masinii erau in linii mari bune, dar... dupa ce am citit postul cu reparatia de tinichigerie efectuata la Mega Auto Iasi si am mai vazut si minunatul service care are doar 2 elevatoare si service-ul la toyota este la un loc cu hoda ma cam strange in spate si ma rog sa nu am probleme.
In alta ordine de idei nici cu importatorul Toyota ''nu imi este rusine'' pentru ca mi-au livrat masina fara acel stor de bagaje (am varianta wagon), motivand ca asa vin masinile, urmand ca acel stor sa vina mai tarziu. Presurile promise de Mega Auto la achizitionare nu le-am primit nici in ziua de azi, motivatia lor - nu avem pe stoc (de 1 luna de zile) si mai dureaza, exemplu: asteptam o placa de presiune pentru un client din luna Decembrie!!!, discutia cu receptionerul de piese avand-o pe data de 28.02.2008.
Toyo Cris
29-02-2008, 04:50 PM
:(Masina am receptionat-o cu urme de maini murdare pe portiere si torpedou, rotile aveau presiune de 3,2 bari, lipsa storului de bagaje si fara presuri.
razzmatazz
29-02-2008, 05:10 PM
eu as scrie la toyota romania despre treaba asta.
iubaka
29-02-2008, 05:37 PM
Eu am luat masina la oferta cu GPS portabil.
Am "riricat-o" fara GPS (ca nu erau pe stoc) iar presiunea in roti era 3.2 in toate 4 (desi am intrebat daca tre sa fac presiune si mi-au spus ca nu, or s-o faca baietii la revizia vizuala de 1000km). Benzina era Average:0 (zero) si mi-au facut demonstratiile cu motorul oprit si s-a consumat bateria (aer conditionat, faza lunga, toate pornite far motor).
In schimb la revizia de 1000 a decurs repede si frumos.
OvidiuH
01-03-2008, 01:31 PM
Reprezentanţa Toyota din Iaşi.
OvidiuH
17-06-2008, 04:10 PM
Toyo Motor au ajuns să bată la limita dintre impertinenţă şi penibil. Am lăsat maşina în service în urmă cu 2 săptămâni pentru o uşoară reparaţie la aripa dreapta spate + revopsire. Termenul de efectuare a fost evaluat la 4 zile lucrătoare. Bineînţeles că nu s-a respectat, plus că am fost amânat de pe o zi pe alta cu "acum e la vopsitorie".
Am înţeles că au fost nişte probleme la departamntul vopsitorie, însă impertinenţa şi indolenţa personalului e absolut incredibilă. Te mint în faţă, nu răspund la telefoane, primeşti promisiunea că vei fi sunat pentru a afla stadiul maşinii de la oameni ce nu au habar (ieri un papagal de acolo îmi spunea că maşina nu mai e în service !!!), pentru ca în final să fii nevoit să suni tot tu.
Sper barem ca lucrarea să fie făcută cum trebuie, caci la capitolul servicii şi personal ToyoMotor nu merită nici măcar punctul din oficiu. Am cumpărat în 3 ani 2 maşini în valoare de aproximativ 37.000 EUR de la dealerul Toyota Bucureşti Sud, însă de la an la an am constatat o scădere dramatică a calităţii serviciilor, motiv pentru care următoarea maşină cu siguranţă nu va fi o Toyota.
Tot ce pot să vă doresc e să nu aveţi nevoie să ajungeţi la service decât pentru revizii.
mirmidon
17-06-2008, 04:40 PM
Se sufoca in clienti...asta e clar :(
Solutii ar mai fi prin provincie...
Ghinionul nostru ca Toyota a ajuns asa apreciata, in patria adoptiva a lui VAG ! :D
OvidiuH
17-06-2008, 04:42 PM
Să-şi gestioneze mai bine resursele. Să dea termene de execuţie mai lungi, dar să le respecte.
C_R_Y
17-06-2008, 04:53 PM
Cred ca s-a mai discutat despre aspectul asta. Toyota, cel putin pe Bucuresti, prin cele 2 service-uri de care dispun, nu mai fac fata volumului de lucrari, pentru ca vanzarile s-au dublat,cel putin, iar service-urile au ramas aceleasi. Bineinteles ca asta nu scuza comportamentul lor si gogosile aruncate clientilor ("e la vopsitorie", "n-au venit piesele", "n-avem raspuns de la asigurari" etc ...).
Eu administrez un parc destul de mare, dintre care aproximativ 110 autoturisme marca Toyota si imagineaza-ti prin ce trec eu zilnic cand trebuie sa apelez la ei. Tu ai o masina in service, eu am 5 in service momentan si la nici una nu s-a respectat termenul de reparatie.
Recomandare: nu mergeti in service pentru orice zgarietura, pentru ca va dereglati psihic, asteptati sa se deschida cel de-al treilea service (probabil prin Militari) si le rezolvati atunci.
steph
17-06-2008, 04:57 PM
Pai se va deschide?
OvidiuH
17-06-2008, 05:04 PM
Ai dreptate, însă întrebarea mea e de ce mai fac rezervările ? De ce îmi iau maşina înainte cu 2 săptămâni dacă tot nu-i fac nimic în intervalul ăsta. N-ar fi mai simplu să ofere termene de execuţie mai mari şi să le respecte. Să-ţi spună că maşina e gata în 9 zile şi să ţi-o dea în 7, decât să-ţi spună că e gata în în 4 zile şi ţi-o dau în 18 ? Nesimţirea cea crasă constă în faptul că le iau pe toate în service, deşi fizic nu au cum să le facă, iar apoi Dumnezeu cu mila. La asta se adacă şi nesimţirea fără margini a personalului.
C_R_Y
17-06-2008, 05:06 PM
Asa se zvoneste!
mirmidon
17-06-2008, 05:56 PM
O sa ramana in stadiu de zvon pana in momentul in care o sa inceapa sa piarda clienti...sa scada vanzarile. Asa e logic la romani! :(
meios4us
17-06-2008, 07:11 PM
Am si eu o mica buba rezultata dintr-un incident. Mi-a sarit putin lacul si s-a infundat/indoit (tot putin) aripa si portiera. Am facut constatarea imediat la politie, am dovada din data de 2 iunie. Exista un termen limita pana la care ma pot prezenta la CASCO (Omniasig)? Dupa ce fac constatarea si la Casco exista un alt termen limita pentru reparatie in service? Asta vis-a-vis de "sa mai asteptam al 3lea service". Thanks.
Toyo Cris
17-06-2008, 07:22 PM
Am si eu o mica buba rezultata dintr-un incident. Mi-a sarit putin lacul si s-a infundat/indoit (tot putin) aripa si portiera. Am facut constatarea imediat la politie, am dovada din data de 2 iunie. Exista un termen limita pana la care ma pot prezenta la CASCO (Omniasig)? Dupa ce fac constatarea si la Casco exista un alt termen limita pentru reparatie in service? Asta vis-a-vis de "sa mai asteptam al 3lea service". Thanks.
Dupa ce ai dovada de la politie, termenul de prezentare la asigurator este de 48 ore. Dupa deschiderea dosarului la asigurator, termenul de reparatie este de 2 ani de zile.
pe de alta parte, din cate stiam eu (dar poate s-a modificat) legea te obliga sa repari masina in 30 de zile de la constatarea evenimentului. ma refer la legea rutiera, nu la legea dupa care functioneaza asigurarile.
mirmidon
17-06-2008, 07:53 PM
Pai eu o am zgariata pe portiera de juma de an (probabil un moco(fan) Oprescu :)...nu am declarat inca si astept sa se adune ...:P
Si s-a mai adaugat una pe spoiler...de curand observata :)
C_R_Y
17-06-2008, 08:20 PM
Cel mai bine asa e ... sa le lasati sa se adune (nici sa va cada o usa). Si eu la fel procedez, am vreo 3-4 zgarieturi, mai astept un pic.
steph
17-06-2008, 08:44 PM
Luck ... not funny
OvidiuH
17-06-2008, 08:47 PM
Până la urmă se pare că s-a rezolvat. Am făcut ieri o reclamaţie scrisă la Toyota România, iar astă seară, surpriză, am fost sunat de o dşoară de acolo care m-a anunţat că mâine dimineaţă pot ridica maşina, cu scuzele de rigoare, asigurarea că se vor lua măsuri asupra dealer-ului, iar în viitorul apropiat urmează a fi deschis un al treilea service în Bucureşti, din ce se pare în Militari. Se pare că fără pile, şpagă sau cu "gura mare" nu poţi rezolva mare brânză la noi. Păcat că atitudinea de la "centru" nu se extinde şi către dealeri. Sper ca lucrarea să fie barem reuşită.
Mario
22-06-2008, 12:22 PM
off
pot spune ca, am incercat si, am reusit sa o protejez de la ultima interventie. Nu mai vreau sa am alte surprize. Incerc...
David
22-06-2008, 07:22 PM
doamne ajuta sa nu avem nici unul dintre noi
Hamsterutz
09-07-2008, 06:46 PM
acum 2 zile am dus masina la toyo motor pentru revizia de un an, retusuri ce trebuiau facute dupa reparatia facuta de ei in urma cu o luna (au reparat aripa si au zgariat portiera ), montare sorturi noroi.
Modul in care s-au comportat cei de acolo - execrabil - eram vinovat de a fi " proprietar de toyota". Intocmirea actelor de predare a masinii (cu tot cu plimbarea intre birouri si certurile de rigoare) - 1,45 ore. Desi pentru revizie am predat masina la ora 8, la ora 9.45 era inca in parcare iar pe factura apar 2 ore manopera. Le spun celor de la revizie ca dupa efectuarea operatiilor masina trebuie predata la tinichigerie iar la ora 11 sunt sunat sa vin sa ridic masina deoarece ei au terminat - la intrebarea daca au terminat si tinichigeria toata lumea e uimita.
Desi am fost chemat de ei pentru montarea sorturilor de noroi mi se spune ca s-ar putea ca "piesele " sa nu fi venit si chiar ca nici macar sa se fi facut comanda.
Capacul este pus azi cand sunt sunat pentru a spune cat sunt de multumit de serviciile toyomotor.
Raspuns: " in viitor chiar daca trebuie sa fac 100-200 km la voi nu mai ajung - cam atat sunt de multumit"
bineinteles ca am spus tot ce aveam pe suflet si in plus am dat si adresa forumului daca tot vor sa vada ce parere avem despre serviciile lor. In momentul in care eram mai pornit primesc o replica de ma lasa cu gura cascata si fara aer :" Noi doream sa stim cat de multumit sunteti de revizie dar am putea sa comunicam mai departe si nemultumirile dumneavoastra legate de celelalte probleme".
Cred ca asta spune tot despre ceea ce cred ei despre noi.
Concluzie : Iubesc TOYOTA dar urasc "prestatorii de servicii" din tara noastra
Hamsterutz
09-07-2008, 06:47 PM
sper ca macar scrisoarea colectiva sa aiba un efect:respect::respect::respect:
costinst
09-07-2008, 08:15 PM
Mare pacat, fratilor, ca la noi se face traba buna numai manat cu bata de la spate!
Doamne ajuta cu scrisoarea!
mirmidon
09-07-2008, 08:36 PM
Sunt convins ca le tataie curu deja...sper sa piarda licenta de dealeri Inchape asta de kko...
costinst
09-07-2008, 08:59 PM
Luck, e ironie si ma prind eu mai greu:scratchchin::banghead: , sau vorbesti serios ?
mirmidon
09-07-2008, 09:25 PM
Eu vorbesc serios...:)
Kunzite
09-07-2008, 09:56 PM
Pai sa scapam si de Toyo Motors, sa stim macar cum sta treaba :D (mai sunt si altii? cel putin eu nu stiu sa mai fie)
C_R_Y
10-07-2008, 09:02 AM
Capacul este pus azi cand sunt sunat pentru a spune cat sunt de multumit de serviciile toyomotor.
Raspuns: " in viitor chiar daca trebuie sa fac 100-200 km la voi nu mai ajung - cam atat sunt de multumit"
bineinteles ca am spus tot ce aveam pe suflet si in plus am dat si adresa forumului daca tot vor sa vada ce parere avem despre serviciile lor. In momentul in care eram mai pornit primesc o replica de ma lasa cu gura cascata si fara aer :" Noi doream sa stim cat de multumit sunteti de revizie dar am putea sa comunicam mai departe si nemultumirile dumneavoastra legate de celelalte probleme".
Cred ca asta spune tot despre ceea ce cred ei despre noi.
Concluzie : Iubesc TOYOTA dar urasc "prestatorii de servicii" din tara noastra
Deci, dupa interventia in service, prima data va suna dealer-ul respectiv. Daca sunteti multumiti ei va dau datele voastre de contact la toyota romania si va mai suna si aia o data (cei care conteaza). Recomandarea mea e ca atunci cand primiti primul telefon sa le spuneti ca sunteti cel mai fericit dupa care, la al 2-lea telefon (cel care conteaza) sa va varsati necazul. Altfel, totul se musamalizeaza!
Hamsterutz
10-07-2008, 09:26 PM
multam de sfat CRY dar am devenit pesimist . am inceput sa cred ca " urlam ca lupii la luna " iar ei isi vad mai departe de ale lor. din mandrul posesor de TOYOTA am devenit un om ce raspunde cu lehamite (la intrebarea despre ce masina detine ) : toyota. Cel putin in cazul meu "programul de reabilitare" al dealerilor din Romania incepe sa dea roade .:banghead::bricks::banghead::th_down:
mirmidon
11-07-2008, 12:56 AM
Nici o problema, ca ne facem reviziile si reparatiile la bulgari...deja turismul estival s-a terminat in Romania. Daca incheie si firmele de asigurari decontare directa cu serviceurile de la vecini s-a terminat si cu dealerii lu peste. :D
steph
11-07-2008, 08:23 PM
Maine se face o luna de cand am comandat kitul de retus de la ******* astia :(
C_R_Y
11-07-2008, 11:49 PM
Inca pe atat si a si venit :) Nici nu simti cand trece timpul :P
mie deja mia venit ;) imi pare rau sa aud si ami rau imi pare ca deshi cititi ca toyomptor sunt varza insistati la ei .... oricum kitu e de tot kktu nu face nimic ....
steph
13-07-2008, 02:16 AM
Poti sa detaliezi te rog?
mirmidon
13-07-2008, 02:23 AM
adika mai bine dai cu oja de unghii ? :D
steph
13-07-2008, 01:42 PM
Doar daca gasesc oja de rockeritze din alea rele de isi fac unghiile negre :D
OvidiuH
13-07-2008, 09:39 PM
Poti sa detaliezi te rog?
Adică vopseaua aia e de proastă calitate, la fel ca vopseaua de pe maşină.
Ca să ţină,trebuie neapărat să pui şi lacul, altfel zboară la spălări.
Hamsterutz
15-07-2008, 10:48 PM
Oameni buni nu mai pot!!!!!!! Dupa o saptamana intarziere si o mie de asigurari ca voi fi foarte multumit de calitatea reparatiilor azi am fost la toyo motor safac receptia si am constatat :
- zgarietura langa ornament plastic oglinda stanga - nerezolvata desi era trecuta in procesul verbal de retusuri
- ornamentul de plastic se misca
- 30 de km in plus in bord in conditiile in care luni am fost anuntat ca am o zgarietura pe bara pe care firma o va repara ca bonus pentru neplacerile create (la predare bara nu era zgariata)
- trebuie sa mai astept o saptamana pentru a se rezolva aceste probleme
- am asteptat 3 ore pentru a vedea masina, timp in care am cerut sa vorbesc cu seful lor dar am fost plimbat cu zaharelul
Dupa 3 ore a urmat 1 ora de tipat la seful de la tinichigerie care " ma intelegea si chiar empatiza cu mine". In timpul orei de "urlaturi" mi se reproseaza ca am ceva cu toyota si caut sa "profit " de bunatatea reprezentantilor ei - am crezut ca fac atac de cord de furie.
In urma reclamatiei telefonice la toyo motor vine un tip care incerca sa imi aplice "metode de gandire pozitiva" de genul " o sa vedeti totul va fi bine si veti fi foartte multumit" si care s-a simtit foarte jignit atunci cand l-am intrebat daca e "psihologul firmei" pentru ca eu nu am nevoie de astfel de consultatii ci de o rezolvare a situatiei pe care ei au creat-o.
Tocmai am terminat de scris un mail de "multumire" celor de la toyota romania si inca imi tremura mainile de nervi. Sunt frustrat pentru ca simt ca nu mai am nicio parghie cu ajutorul careia sa rezolv cumva situatia.Sper ca raspunsul la scrisoarea noastra catre TOYOTA sa fie " venim sa taiem in carne" la voi in Romania pentru ca altfel nu se mai poate.
Stiu ca suna urat si poate necrestinesc dar doresc ca TOYO MOTOR CENTER SA FIE DESFIINTAT (SA RAMANA FARA LICENTA DE VANZARE ).:shoot::shoot::shoot::shoot:
Semnat : un om resemnat si care incet incet incepe sa urasca toyota:crybaby::th_thumbsdownsmiley
VAdrian
15-07-2008, 11:17 PM
si km in plus - justificarea lor? A fost cineva la iarba verde cu masina si a zagariat si bara?
OvidiuH
15-07-2008, 11:40 PM
Ştiu că nu te prea vor încălzi spusele mele, însă îţi înţeleg frustrarea şi supărarea. Şi eu am trecut prin aceleaşi rahaturi acum aproape o lună. Aceleaşi poveşti nemuritoare, aceleaşi defecte apărute în urma reparaţiei etc. Aş vrea să-ţi pot recomanda service-ul din Pipera, însă şi acolo te vei alege cu o variantă reîncălzită a acestei poveşti. Sperăm să rezolvăm ceva cu scrisoarea asta.
Stimati Colegi de forum,
As vrea sa zic si eu cateva de BINE despre TOYO MOTOR Splai ( atentie marita!: nu sunt angajatul lor !);
Azi am facut cea de a treia revizie la TOYO MOTOR ( de la ei am cumparat masina, la ei am facut toate reviziile); in aceasta revizie era prevazuta doar schimbarea uleiului si a filtrului de ulei. Suplimentar eu am cerut si schimbarea filtrului de motorina. In prealabil, bazandu-ma pe povesti cum ca la alti reprezentanti TOYOTA din tara ar fi mai ieftin, am cerut oferte de pret( la Inchcape, la Pitesti si la Brasov) pentru revizia mea. Rezultatul? Preturile relativ egale, diferenta de pret pentru intreaga revizie de +/- 20-30 RON. Insignifiant am zis eu! Asa ca mi-am facut programare la TOYO MOTOR. Am fost prezent la ora cand am fost programat, mi-a fost preluata masina prompt, efectuata revizia "ca la carte", adica pe langa ce am cerut au demontat toate rotile pentru a verifica starea de uzura a placutelor de frana, control articulatii, control nivel lichide din compartimentul motor(completat putin antigel ), control sistem iluminare, curatat prin suflare cu aer comprimat filtru de aer si de polen, test baterie ( am cerut verificarea ei intrucat nu am folosit masina ~10 zile si s-a descarcat bateria), in urma testului a reiesit ca trebuie schimbata in garantie bateria dar sa astept vreo 2 saptamani intrucat nu au pe stoc ( OK!, astept, ce altceva pot sa fac? ), si in final? SPALAT MASINA MOCAAAA !!!!
Pret? 570 RON ( TVA inclus)
Ce as putea sa le reprosez?
Eu unul ( IN SIMPLITATEA MEA ), am fost multumit!
Sper ca nu v-am plictisit, nu am vrut decat sa mai vorbim si de bine de ei bazandu-ne pe fapte reale.
Cu respect,:respect:
Ursu
Apropos: cat am asteptat in show room m-au invitat sa fac un drive test cu o Corolla, drive test pe care l-am si efectuat. Chiar m-au intrebat ce cutie de viteze doresc sa testez si am ales Multi Mode cu motor diesel (am ales asta in speranta ca am sa-i pun in incurcatura, dar SURPRIZA ! au avut asa ceva la drive test)
22nst
07-11-2008, 10:15 PM
aaaa... stai sa vina mirmidon sa iti spuna ca ai luat teapa, ca trebuia sa te duci la ruse ca acolo sunt cainii cu covrigi in coada.
unii dintre voi, chiar sunteti naivi asteptand rezultate de la scrisoarea aia
mirmidon
08-11-2008, 07:59 AM
Deci recapituland: schimbat uleiul si filtrul de motorina (30 RON), te-a costat marea revizie (1 ora pe normative -Tip A) 570 RON- bonus: ti-au spalat masina = 10 RON . Gata Ionele ti-ai luat teapa ca tu ai fost in Pipera si ai ramas nespalat :P
Pardon te-ai plimbat si cu o Corrola 5 minute....priceless!
Bai nene ce nivel de trai avem in Romanika... germanii ar fi invidiosi, noroc ca inca nu au aflat, ca pana acum eram deja cuceriti de al 3lea Reich!
Prefer sa merg la saracutii de bulgari si sa dau niste amarati de euroi (pana in 100 euro cu tot cu taxe de pod, motorina de drum, timp relaxat si nervi lipsa) si sa va las voua serviceurile libere. ;)
mirmidoane,
nu pui si uleiul?
si timpul castigat?
mirmidon
08-11-2008, 08:37 AM
In banii aia intra toate:motorina, filtre, ulei, taxe si cred ca si masa la restaurant la pranz :D
borky
08-11-2008, 09:05 AM
De Toyo Sud am si o parere mai buna decat de Pipera.Mi-am comandat niste accesorii la masina, niste antifurturi pentru jante si niste sorturi de noroi, le-am dat mail, atat la toyo cat si la pipera pentru o oferta, pana aici toate bune si frumoase, mi-au raspuns amandoi. Si cum atunci aveam mai mult timp liber si mi-era mai aproape toyo m-am decis sa iau de la toyo, le-am dat mail, le-am zis ca e comanda ferma,i-am intrebat daca e nevoie de vreun avans pentru a lansa comanda si au zis ca nu, ca fiind suma mica nu e nevoie( aprox 300 RON).M-au sunat dupa vreo 2-3 sapt sa-mi zica ca au venit, ca pot sa vin sa mi le monteze, m-am dus, bine aici as putea sa fiu putin carcotas si sa zic ca la ei orele de manopera au fost dublu decat in catalogul cu accesorii unde specifica si in cat timp se monteaza dar treaca de la mine. Bine, dupa ceva timp mi se mai pune mie piticul ca mai vreau niste capace de oglinzi interioare cu suport de tweetere, ca eu din fabrica n-aveam, tot asa dau mail, imi raspund si de data am zis sa iau din pipera ca era mai aproape de serviciu si puteam sa dau o fuga intr-o pauza ceva sa le iau. Le dau mail, le zic ca vreau si sa-mi comande(pretul lor era cam la jumatate fata ce comandasem la toyo) si daca mai e nevoie de ceva.Trece o saptamana jumatate in care eu credeam ca au si lansat comanda cum au facut cei de la toyo si primesc mail ca pentru a lansa comanda e nevoie sa achit jumatate din suma.Nu m-a deranjat asa tare ca trebuia sa achit jumatate din suma ca poate au si ei dreptate si sa aiba o garantie ca nu ma razgandesc, cat m-a deranjat ca m-au lasat o saptamana jumatate sa astept in care eu credeam ca piesele mele sunt pe drum., in conditiile in care la ofertele de pret raspundeau in aceeasi zi sau a doua zi.
Pe partea de service am scris la topicul cu garantia parerea despre ei.
gcrazvan
08-11-2008, 11:08 AM
parerea mea este ca ambele lasa de dorit. la primul drum in afara o sa beneficiez de servicii toyota adevarate.
la noi este bataie de joc.
LittleM@n
08-11-2008, 11:30 AM
o sa scriu aici, intrucat se potriveste si aici si la multe alte topicuri
In legatura si cu scrisoarea, si cu cei nemultumiti de serviciile dealerilor de toyota din Ro.
Am constatat ca majoritatea lumii care intra pe forum, intra ori ca sa reclame o problema la masina, ori sa critice service-urile. Sunt foarte putini cei care intra pe forum din placere, si sunt sigur ne stim care suntem. Adica atat timp cat masinile si serviceul functioneaza cum trebuie, lumea se bucura de ele si nu-i intereseaza altceva. Acum, as vrea sa va intreb eu, cate Toyote vedeti in fiecare zi pe drum? mie mi se par foarte multe...cati oameni nemultumiti intra pe forum sa se planga de probleme? Mie mi se par foarte putini comparativ cu numarul mare de masini...de unde concluzionez ca nu sunt asa multi nemultumiti cum ar vrea unii sa creada.
Pe langa asta, scrisoarea trimisa in aceasta vara a fost cu siguranta un "sut in fund", daca ii pot spune asa, in care le-a fost adusa la cunostinta ca sunt oameni nemultumiti de serviciile lor, si chiar putem lua o atitudine. Nu trebuia sa le insiram noi problemele, putea sa le caute si singuri pe forum.
Nu stiu cat ati observat voi, dar in ultimul timp sunt mult mai putine persoane care intra sa scrie despre problemele la masina: probabil gasesc deja scris despre problema lor, sau au inceput sa fie mai putine si sa nu mai aiba ce sa reproseze dealerilor?
Think about it!
ai dreptate,
mesajul asta am incercat sa-l transmit si eu in threadul cu scrisoarea catre toyota, unde spiritul de turma a functionat din plin la majoritatea.
dar eu am fost ala lipsit de spiritul solidaritatii....mirmidonisme si razmatisme...dar mai bine inchid acest subiect
gcrazvan
08-11-2008, 06:26 PM
crede-ma ca eu intru pe forum din placere si nu sa critic nici masina sau service urile din Romania.
din pacare asta este realitatea.
mai avem mult pana sa putem spunem ca ne putem compara cu ce este in vest in materie de service auto.
mirmidon
08-11-2008, 06:59 PM
ai dreptate,
mesajul asta am incercat sa-l transmit si eu in threadul cu scrisoarea catre toyota, unde spiritul de turma a functionat din plin la majoritatea.
dar eu am fost ala lipsit de spiritul solidaritatii....mirmidonisme si razmatisme...dar mai bine inchid acest subiect
Kate, la vremea aia cand am semnat scrisoarea eu inca nu avusesem inca nicio problema cu Toyota RO, insa ulterior mi s-a confirmat- Faza cu capacele alea de 2 lei, pardon 250 RON bucata!!! Concluzia este ca oamenii nu mint si nici nu iese fum fara foc! Eu m-am bucurat ulterior ca am semnat :biggrin:
Au fost destui care nici nu au citit threadul in intregime si nici nu stiau despre ce este vorba
Au semnat ca primarii si vorba lui Litlle nici nu au mai intrat vreodata pe forum
Din povestirile unora, mi-am dat seama ca, de fapt nici ei nu stiau ce vor de la service-ul ala, dar erau cu gura mare si imi insirau mie despre principii de solidaritate.Asta a fost singurul lucru care pe mine ma deranjat atunci
Dar cred ca nu este cazul sa redeschidem discutia pe tema scrisorii.
Vis-a-vis de serviceurile Toyota, de fapt vis-a-vis de toate serviceurile auto, pentru ca nu este nici o diferenta intre Toyota si alte marci, parerea mea este ca tine foarte mult de felul cum vorbesti si sti sa iti expui problemele acolo.
mirmidon
08-11-2008, 08:05 PM
Kte, da-ne niste indrumari: cum facem plecaciunile, cum ne inchinam, cum ne lingusim sau ne milogim de ei?, cum mergem imbracati (pe vremea lu Ceasca era obligatoriu la examen cu costum si cravata). E voie cu sapca, e voie sa mestecam guma, cum salutam si pe cine ? (plecand de la portar ...pana la seful de service). ABCul micului client care merge cu o problema de garantie sau revizie (de reparatii pe CASCO mi-e frica sa vorbesc) :respect:
Am crezut ca esti baiat mare si cunosti lucrurile astea
Poti sa-ti ceri drepturile si sa tratezi problemele pe care le ai si pe un ton civilizat fara plecaciuni, linguseli, etc
Dar daca tu ai in relatia cu ei atitudinea asta de superioritate si ironica cum o ai cu majoritatea forumistilor, fara a dovedi obiectiv ca esti superior cu ceva,( si chiar daca esti, nu se scuza atitudinea asta), nu ma mir sa primesti acelasi tratament din partea lor.
mirmidon
08-11-2008, 08:51 PM
In principiu atitudinea mea porneste de la felul in care sunt tratat. Nu intru niciodata intr-o casa cu noroi pe pantofi...dar daca acolo unde ma duc ca si client , fiindca eu scot banii din buzunar, sunt tratat cu sictir atunci iau foc! Trebuie sa-ti fie un lucru clar: eu le fac lor o favoare atunci cand imi las masina in service si nu invers, asta nu pricepi tu. Cred ca lucrezi la bugetari kte, de aia ai principiile astea putin inversate ;)
exact ce iti spuneam:atitudinea ta.
eu pricep foarte bine sistemul asta, dar se pare ca tu nu-l pricepi
si cu asta inchid subiectul pentru ca ai obiceiul sa exagerezi in ironii si nu vreau sa-mi stric seara
Oestereich
08-11-2008, 09:13 PM
Bai nene ce nivel de trai avem in Romanika... germanii ar fi invidiosi, noroc ca inca nu au aflat, ca pana acum eram deja cuceriti de al 3lea Reich!
Daca astazi am fi fost Land German, tu ai fi condus un Golf IV, care papa ulei si nu ai mai fi putut face revizia la Bulgari...din motive de nationalism, evident...=))
Oricum ar fi fost extrem de interesant sa te vad daca mai faceai scandal pentru un amarat de capac care nu se potrivea bine pe roata...
Unde mai pui ca reprezentante Toyota ar fi fost vreo 2 in tot Land-ul....:(
Tot daca am fi fost Land, eu ar fi avut un Tuareg, deoarece munca prestata era mai bine remunerata, iat tu tot musca pe parbrizul meu erai....numai ca de data asta te rezolvam mai repede cu o miscare de stergator....>:)
:respect:
borky
08-11-2008, 09:37 PM
Tot legat de service-uri, dupa ce mi-am montat accesoriile la toyo sud ma suna o tanti sa ma intrebe daca sunt multumit de serviciile lor, ca e posibil sa ma sune cineva de la toyota dupa si bla bla bla. Adevarul e ca chiar m-a sunat cineva si m-a rugat sa o ajut sa completez un chestionar despre serviciile de la service, daca sunt multumit, daca mi-au oferit ceva de baut cat am stat cu masina in service( adevarul e ca mi-au oferit cafea sau daca vreau ceva de baut cat am stat acolo) , daca mi-a explicat cineva de acolo ce se face la masina, daca m-as mai intoarce la service-ul ala, daca sunt multmit de masina, daca mi-as mai lua inca o toyota. Oricum la toyo a fost destul de diferita atitudinea fata din pipera, unde eu stateam in fata lui si ma uitam la el si ala era cu nasul in calculator se facea ca nu ma vede. Ce-mi pare rau ca nu cred ca mai ma suna cineva sa le zic pararea si despre toyota nord, ca daca mi-au zis ca nu mi le baga pe garantie nu am mai facut nota de intrare in service( my mistake aici)
Duras
07-01-2009, 12:09 PM
Aveti grija de acum inainte ce mai lasati prin masina cand o duceti la service Toyo. Eu am dus masina pentru bara fatza, schimbat si vopsit si dupa ce ca au tinut-o de parca ar fi inventat-o atunci (mi-au dat termen de executie 10 zile lucratoare si n-au respectat termenul, in final de pe 16 dec - 6 ian), mi-au si evaporat din portbagaj un compresor si mi-au schimbat trusa medicala cu una veche. Compresorul era unul de calitate, era german si chiar umfla rotile repede, spre deosebire de chinezismele din comert...
Trusa mea medicala era sigilata asa cum o primisem si era in termen de garantie in 2007 cand am cumparat masina. Asta pe care o am acum in portbagaj este expirata in 2007 si desigilata.
Pentru ca nu am avut suspiciuni, n-am cautat in masina la preluare (mai ales ca am ridicat masina la ora 17:30 cand se termina programul) asa ca am semnat procesul verbal asa ca, din punct de vedere oficial, nu le mai pot face nimic.
Dar indiferent de asta, e furt calificat, din pacate e foarte greu de dovedit, aproape imposibil. Pedeapsa minima pentru furt calificat este de 3 ani, cat este garantia la Toyota :))
Pacat de marca asta... Data viitoare pun ceva mai de valoare si ii urmaresc pe satelit, hotii dreaq!
mirmidon
07-01-2009, 12:17 PM
Tot legat de service-uri,... Oricum la toyo a fost destul de diferita atitudinea fata din pipera, unde eu stateam in fata lui si ma uitam la el si ala era cu nasul in calculator se facea ca nu ma vede. Ce-mi pare rau ca nu cred ca mai ma suna cineva sa le zic pararea si despre toyota nord, ca daca mi-au zis ca nu mi le baga pe garantie nu am mai facut nota de intrare in service( my mistake aici)
La ce te referi cand spui ca nu ti-au luat garantia in considerare? Sa facem lista cu ce nu e cuprins in garantie... :)
ma apropii de 15 mii
stie careva cam cu cat timp inainte trebuie sa fac programarea pt revizie?
Oestereich
15-01-2009, 07:13 PM
Minim 1 saptamana...zic eu ..
OvidiuH
15-01-2009, 08:17 PM
Eu m-am programat cu 5 zile înainte. Am găsit şi ziua şi ora pe care o doream.
22nst
15-01-2009, 08:30 PM
vezi sa nu fie la 12-13 ca sunt in pauza de masa :D
Domnu' Kte,
Mi-as permite si eu un sfat: sa nu te programezi la prima ora ca e coada la receptie ca la carne. Eu m-am programat la prima ora si am avut inaintea mea fix 10 persoane, am stat aproape o ora pana mi-au preluat masina.
C_R_Y
15-01-2009, 10:17 PM
Daca esti la 8(nu mai tarziu) acolo, o sa fii primul sau cel mult al 2-lea. Si oricum, nu e o regula sa fie in fiecare dimineatza aglomerat.
jijiman
16-01-2009, 09:21 AM
Eu am sunat intr-o luni si m-au programat a doua zi (in Pipera).