View Full Version : Anvelope
cosmin26
25-04-2007, 09:19 PM
sal.am si eu o intrebare la toyota mea(corolla model 2007)ce anvelope ii pot pune,mentionez ca acum am 205/55/r16,o merge sa-i pun 225/40/r17?am vazut pe un leon si aratau superb,si explica-mi si mie ce inseamna fiecare 225=latimea?astpet un rasp.merci
Poti calcula singur aici - http://www.miata.net/garage/tirecalc.html.
Dar grija ca nu poti sa pui o dimensiune care nu e omologata, ai vreo 2 scrise pe talon, si pe carte tre sa ai mai multe. Eventual vb la toyo sa vezi cate s-au omologat o data cu modelul, sau te apuci de umblat pe la RAR sa le omologhezi tu pt modelul tau.
Mai fratilor,vrea sa imi cumpar inca o jeanta de otel ca sa o fac rezerva si nu gasesc nicicum ceea ce am eu nevoie pentru Corolla Verso a noastra.
Intrebare: daca iau o jeanta de aluminiu ,ca rezerva se intampla ceva rau?In sensul ca de as face pana si sa pun roata cu jeanta de aluminiu pe spate si sa merg asa,cu o jeanta de aluminiu si celelalte 3 de otel,pana dau de o vulcanizare....ce se intampla?Patesc ceva?Se strica masina?
Lamuriti-ma si pe mine,ca deja nu mai am nervi sa mai caut jeanta aia de otel....
sal.am si eu o intrebare la toyota mea(corolla model 2007)ce anvelope ii pot pune,mentionez ca acum am 205/55/r16,o merge sa-i pun 225/40/r17?am vazut pe un leon si aratau superb,si explica-mi si mie ce inseamna fiecare 225=latimea?astpet un rasp.merci
Eu stiu asa:
225/40/R17
225 = latime anvelopa in mm
40 = talon (inaltime cauciuc egal distanta dintre janta si ext anvelopa) reprezinta 40 % din 225 adica = 90 mm
17 inci diametrul jantei (1 inc = 2,5 cm aprox)
mirmidon
24-05-2007, 02:25 PM
Se accepta o eroare de 1-2% fata de diametrul original al producatorului..:thumbsup:
Pana la urma am cumparat jeanta,de Toyota Corolla Verso,pe comanda,de la un magazin specializat din Timisoara si ne-a costat 420 RON.
mirmidon
06-06-2007, 02:01 PM
ce tupeu la astia cu dacia logan: o janta de tabla 120 RON cred ca o sa cumpar originala Toyota ca e mai ieftina :P
LittleM@n
06-06-2007, 02:17 PM
Pana la urma am cumparat jeanta,de Toyota Corolla Verso,pe comanda,de la un magazin specializat din Timisoara si ne-a costat 420 RON.
OMG, la banii astia luam janta de aluminiu!
Sorry ca nu am vazut din timp,ca iti spuneam exact unde trebuie sa citesti si ce trebuie sa iei...
Imi pare rau, sincer.
LittleM@n
06-06-2007, 02:19 PM
Iti trebuie dimensiunea cauciucului de 225/45R17
Cu 40 ai talonul mai mic si o sa-ti indice ca ai facut mult mai multi kilometrii decat in realitate.
LittleM@n
06-06-2007, 02:22 PM
ce tupeu la astia cu dacia logan: o janta de tabla 120 RON cred ca o sa cumpar originala Toyota ca e mai ieftina :P
Ai fi surprins sa vezi ca una de Toyota costa la fel...de fapt mult mai mult...o janta de otel de 15"x6 este cam 160RON...deci la 120 e chiar ieftina :thumbsup:
OMG, la banii astia luam janta de aluminiu!
Sorry ca nu am vazut din timp,ca iti spuneam exact unde trebuie sa citesti si ce trebuie sa iei...
Imi pare rau, sincer.
Multumesc de compatimire!
Gaseam de Corolla Verso?Noi am cautat foarte mult pana am gasit aceasta jeanta care sa se potriveasca pe butucul masinii noastre...Am avut ocazia sa cumparam una mai ieftina,insa doar 3 dintre gauri se potriveau,la celelalte doua buloanele alea(sau cum s-or chema) intrau intre spatiile dintre cele 2 gauri...
Pentru Corolla Verso jentile de aluminiu sunt foarte scumpe si nu gasim oriunde si oricum si cum masina este noua am zis sa punem pe ea lucruri noi si de calitate,de la Toyota...Poate suna ipocrit,dar asa am gandit noi ca e mai bine...
LittleM@n
06-06-2007, 05:19 PM
Cum sa nu, masurai pe janta pe care o aveai deja (in caz ca nu puteai sa o dai jos sa citesti pe partea din interior) dimensiunile, si te duceai la orice vulcanizare/magazin de anvelope si jenti, si cereai janta pe dimensiunile alea. Era imposibil sa nu aiba ;)
Pai asa am facut cu cea care nu s-a potrivit,iar cea pe care am cumparat-o mai scump a fost comandata dupa datele de pe talon.
Nu contest ceea ce spui...cu siguranta ai dreptate si am sa tin minte cele scrise de tine....eu sunt atat de bucuroasa acum ca am gasit jeanta si ca s-a incheiat alergatura...asta era!Multumesc de sfaturi!
ovidiudinutm
07-06-2007, 01:16 PM
Cum sa nu, masurai pe janta pe care o aveai deja (in caz ca nu puteai sa o dai jos sa citesti pe partea din interior) dimensiunile, si te duceai la orice vulcanizare/magazin de anvelope si jenti, si cereai janta pe dimensiunile alea. Era imposibil sa nu aiba ;)
Nu prea e asa, jentile ar trebui sa fie identice, mai ales daca sunt montate pe aceeasi punte.
Situatia de exceptie este cand folosesti rezerva care nu este identica cu celelalte (aceasta situatie este provizorie si de scurta durata)