View Full Version : Capacitate rezervor
diesel
17-04-2007, 05:40 PM
Azi a inceput sa palpaie ultima liniuta si sa scrie Low Fuel. Fiind bord Optitron nu are indicator (bec) de terminare combustibil. La "RANGE" scria ca mai pot face 18 km. Ne stiind cat mai pot merge am fost la peco si am alimentat cu 46 de litri benzina pana cand a sarit clapa de la pompa. In carte spune ca rezervorul are 55 litri si incepe sa palpaie cand mai sunt 8,3 litri. Acum intrebarea mea este de ce scria ca mai pot merge cu rezerva doar 18 KM???:scratchchin:
mortzy
17-04-2007, 05:46 PM
in cartea tehnica la corolla veche (e12) recomanda sa alimentezi la sfert de rezervor deoarece mersul mult pe rezerva spun ei are efecte negative asupra motorului.
au pus un nr de km foarte pesimist ca sa ajungi mai repede la pompa :)
LittleM@n
17-04-2007, 07:33 PM
da, mortzy are dreptate.
Dar nu are efecte negative asupra motorului, ci asupra pompei de benzina, care: 1) se raceste cu benzina din rezervor, deci daca e foarte putina va deveni foarte calda si se poate arde
2) o vei forta va ea va trage mult mai greu doar puntina benzina, ajungand poate in unele momente sa traga doar aer, si sigur se va arde.
Acum, rangeul ala e pentru info, nu trebuie sa il crezi 100%, dar sa stii ca atunci cand arata el 0, sigur poti sa mai mergi cativa kilometrii. E facut pentru "zapaciti" care merg pana le mai arata ca pot merge 1-2 kilometrii.
In general e bine sa umplii cand iti arata cel mult 50 km...nu stii cand vei avea nevoie de masina si nu ai benzina :thumbsup:
Si sa stii ca mai intrau pe langa aia 46 de litrii, daca era prima oara cand sarea; la mine la Yaris intra uneori chiar si 1 - 1,5 litrii dupa ce sare clapa :)
Putin off topic : nu s-a intamplat nimanui sa ruleze vreo 50km din momentul in care s-a aprins led-ul indicator , sa mergeti la benzinarie pt. alimentare si ............SURPRISE ........ facand plinul sa constatati ca a intrat mai mult combustibil decat capacitatea rezervorului !?
Ce credeti : e pompa respectiva "shmenuita?!":blush:
diesel
18-04-2007, 07:41 AM
nu e smenuita, poate ai rezervorul mai mare :)
Legionaru'
18-04-2007, 08:46 AM
Sigur rezervorul nu e mai mare decat in specificatii.
Stiu pe cineva care a mers cu o canistra de 20l sa ia motorina, a umplut-o si pe pompa apareau 21,5 l.:doh:
metalu
18-04-2007, 10:05 AM
la corolla,dupa ce se aprinde becul,mai am o rezerva de vreo 9-10 l.
lucru constatat dupa metoda plinului.
am patit/o in italia,pe autostrada,dupa ce s/a aprins becul am mai mers cam 100 km,coborase acul indicator si sub ultima liniuta.
la alimentare au intrat in jur de 50 l
LittleM@n
18-04-2007, 10:50 AM
Exista erori...si pompa poate si shmenuita cum ziceti voi, dar si rezervoarele, canistrele...adica pe o canistra spune ca intra 20l pana la o anumita limita, peste care nu ar trebui sa o umplii...la fel si rezervoarele au...la fel si scticlele de 2 litrii de apa/suc. Umpleti una si masurati daca aveti cu ce (cu pompa :)) ) si o sa vedeti ca intra ceva mai mult de 2l.
mortzy
18-04-2007, 11:07 AM
am facut plinul pana in buza. si au intrat 54 litri in conditiile n care abia s a aprins becul rosu. banuiesc ca de la rezervor la gaura de alimentare mai incap bine cativa litri mai ales ca din cate m am chiorat eu este destul de groasa teava aia :)
23nst
18-04-2007, 11:46 AM
dar de ce fortati voi rezervoarele si le umpleti pana se vede benzina? nu ajunge pana sare pompa prima data? din cate stiu eu benzina isi mareste volumul vara si poate da pe afara :D (sa ma insel?)
LittleM@n
18-04-2007, 11:48 AM
nu stiu daca chiar isi mareste volumul sau nu, si nici n-am chef acum sa ma gandesc, dar chiar si de ar fi asa, pana faci tu de la benzinarie pana acasa deja s-a consumat o mica parte, deci loc va fi oricum tot timpul :D
Predator
18-04-2007, 07:56 PM
dar de ce fortati voi rezervoarele si le umpleti pana se vede benzina? nu ajunge pana sare pompa prima data? din cate stiu eu benzina isi mareste volumul vara si poate da pe afara :D (sa ma insel?)
Asa e. si nu este indicat sa puneti pana la max benzina in rezervor. Eu recomand ca, atunci cand faceti plinul sa puneti cam umpleti cam 90% din capacitatea rezervorului.
Din cate stiu eu, majoritatea rezevoarelor au o rezerva de 7-8 litri.
cosmin26
18-04-2007, 11:22 PM
sal.as fi vrut sa aflu si raspunsul la intrebare asta deoarece asa imi arata si la mine cand se aprinde becul imi arata rang-ul f mic in jur de pana in 22 22 km,si la care scrie ca mai sunt 8l,de cand se aprinde becul,mentionez ca am corolla 2007,cred ca o sa merg odata pana o sa scada rangul la 0 sa vad ce se intampla
23nst
18-04-2007, 11:24 PM
de ce vrei sa risti "viata" pompei de benzina?
LittleM@n
19-04-2007, 01:33 AM
Ca sa-i testam pe japonezi :D
Legionaru'
19-04-2007, 01:47 PM
Sunt rapizi.2 saptamani.