View Full Version : Avensis 1.8 Auto
ViaRail
17-04-2007, 04:17 PM
Salutare tuturor!
Dupa indeluuuungi cautari, se pare ca am decis pentru un Avensis 1.8 automat. Spun "se pare" pentru ca bugetul nu este 100% aprobat.
In primul rand, as aprecia niste imput-uri de la cei detin sau care au condus 1.8 Automat. Cum merge cutia cu 4 viteze? Intresesant ca sant doar 4 cand majoritatea producatorilor fac 5-6+, sau infinit (multitronic).
2. 1.8 este de ajuns ca sa fac depasiri normale? nu e prea mic pentru greutate sa?
3. Fiind automata, timpul de asteptat e pe la sfarsitul lu Iulie!!!!! Este una pe stoc (2 saptamani) dar e de culoare Bordeaux.....inchis. "3N0 Brocade Red" este codul.....a-ti vazut careva vreo masina in culoarea asta? Mie parca nu-mi spune prea multe....:scratchchin:
4. pretul Luna, a/t 21.408Eu + covorase. Si trusa med. triunghi etc din partea casei. Ce fel de discounturi pot sa cer....voi ce ati obtinut?
5. Sincer eu as fi preferat diesel automat.....dar se pare ca numai asa se face. Asta e....totusi ca si consum santeti multumiti? ar mai incape?
Multumesc, pentru sfaturi si sper sa ma alatur clubului in curand :thumbsup:
mortzy
17-04-2007, 04:56 PM
noua corola? si diesel, pret apropiat si multimode sau cum le zice.
cristi
17-04-2007, 05:40 PM
Nu pot sa raspund decat la:
2. Cu 1,8 MT n-ai sa transpiri niciodata in depasiti normale. Motorul si cutia sunt excelente pentru masina asta. Nu stiu in AT, dar nu cred sa ai vreo problema;
3. Mie mi-a placut culoarea, da-i chestie de gust. Daca nu ma insel, la asta venea si interiorul bej, combinatia fiind, per total, super!
4. eu am obtinut covorase si senzori de parcare alaturi de pachetul obligatoriu (trusa, extinctor, triunghi). S-ar putea sa poti sa obtii si alarma, depinde de dealer - la cat costa masina ta, ar trebui sa-ti dea si alarma. Trebuie negociat!
Restul intrebarilor privesc transmisia automata, subiect care ma depaseste.:blush:
ovidiudinutm
17-04-2007, 06:29 PM
Am si eu avensis 1.8 manual, nu-ti fa probleme, motrul nu este deloc "mic". Nu ai facut deloc o alegere nepotrivita.
Despre discountu-ri, ce pot sa zic, in comparatie cu mine ai obtinut enorm (tot din timisoara luata), eu nu am primit nimic, deci....
Tipi (mai mult tipele) acestia de la noi ar cam trebui putin stransi cu usa, prea se dau mari. Cred ca sti cine este patronul firmei?
Trusa med, triunghi si trusa de scule (asa scrie in specificatie), care defapt este cricul si manivela cricului sunt parte integranta din pachet masina.
Despre AT sincer habar nu am.
Ori cum bine ai venit pe forum !!:group:
S-ar putea sa ai la automata mici probleme de lag la demaraje, depinde cat de inteligenta este cutia, cat de computer-controlled este :D
Eu am condus masinia cu cutie automata, computer controlled, stie sa retrogradeze in kickdown, programe sport etc...
Uita-te la specificatii si compara cu surata ei manuala.
Nu pot sa spun ceva sigur, ca nu am automata de 1.8, si numai cei care au aceasta cutie automata pe 1.8 pot spune adevaratul feeling, pentru ca un lag exista la automata, va spun din experienta. Adica ceva de genul cea de 1.8 automata sa aiba specificatiile celei de 1.6 manuala sau asa ceva asemanator.
Predator
17-04-2007, 07:51 PM
Nu e din'aia ce schimba vitezele intr'o suta de ani, asa'i ?
bruno
18-04-2007, 12:25 PM
In sfarsit cineva care are/va avea cutie automata 1.8! Credeam ca sunt singurul din tara cu Avensis automata!?!?
Eu am dat comanda la sfarsitul lui martie (vezi topicul Avensis 1.8) si o astept la sfarsitul lui iunie (culoare bleumarin Toyota Pipera).
Astept sa schimbam impresii despre masinutele noastre.
Cu bine prieteni toyotisti.:punk:
Da asteptam cu interes aici pareri. Mai ales ca, consoarta de cand e cu automata, a zis ca nu va mai conduce in veci masina cu manuala ( pe asta am experimentat ce-am scris mai sus) . Chiar e utila in Bucurestiul nostru cel de toate zilele.
Asteptam feeling, performante !
E adevarat ca nu are response-ul pe care-l am eu la manuala, dar se duce cat de cat cand ii dai blana :D
ViaRail
18-04-2007, 06:19 PM
Multumesc tuturor pentru raspuns!
Experienta cu automate am destula. Chiar si cu Toyota (Camry). Eu cautam pe cineva care conduce acest 1.8 cu 4 viteze....Sant constient de un lag, dar nu cred sa fie comparabilacu o 1.6 manuala....e too much:scratchchin: Pacat ca nu are una de testdrive. As vrea sa stiu doar cum se comporta cand o calc sa intru intr-o depasire....ca in rest nu i-mi fac probleme...
O sa testez aia manuala si sper sa-mi fac o idee cam cum ar fi pe auto.
Inca nu e aprobat bugetul si tare mi-e frica ca o sa "dispara" singura masina a/t de care vorbeam......si nu stiu daca o sa pot sa astept pana la sfarsitul lu Iulie....
@ovidiu:
cine e patronu?....banuiesc dar... nu-s sigur
era o tipa acolo dar era pe dinafara rau...in schimb baietii (agentii) mi s-au parut OK....asa la prima vedere
mai astept pareri
peace:thumbsup:
ovidiudinutm
18-04-2007, 11:03 PM
am sa-ti spun la intalnirea din timisoara :shoot:
bogdan1977
22-04-2007, 11:52 AM
motorul este foarte bun (potrivit) ptr. aceasta masina. Nu stiu cum se comporta cutia automata
Conform site-ului oficial , specificatiile intre Avensis 1.6 manuala, si Avensis 1.8 automata , ma refer la demaraj, sunt foarte apropiate.
Dar dupa cum spuneam, numai cineva care are poate sa spuna adevarul.
Maniaku
24-04-2007, 10:38 PM
Atat pot sa spun: Culoarea este criminalaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Doamneee, de ce nu o aveau pe stoc so and mi-am luat eu masina ??!! :(
ViaRail
25-04-2007, 04:43 PM
Salut
Am hotarat sa nu o iau pana la urma. Cine e interesat si ai place culoarea, maine iese din rezervare (e la Giurgiu, singura pe tara).
Motivul:
prea putina info. Din citite, pare submotorizata (cu cutie auto). Am sa merg maine sa testez aia manuala si daca i-mi place o iau....Desi mi-e greu sa renunt la automata, dupa 14 ani..:doh: ...poate daca tot merg manual ma indrept spre diesel....2.0 sau 2.2???...hmm...mai vad eu
O intrebare: cum e cu cosumul de ulei la 1.8? a disparut definitiv problema? cineva zicea ca mai sant cazuri (mai rar, dar exista) si in generatia actuala.....stie cineva de aceste zvonuri?
peace:thumbsup:
ViaRail
25-04-2007, 05:05 PM
Motivul:
prea putina info. Din citite, pare submotorizata (cu cutie auto).
Later edit (nu m-a lasat in postul original)
Vreau sa adaug, ca am primit doar o mica reducere, si aia doar de la Toyota Timisoara. Cea mai nevanduta masina nu are nici 1 EU reducere, pe cand cele mai populare au pana la 1000.....interesant marketing Toyota Romania!:eusa_naughty: .....eu cel putin m-am simtit un pic fraier (no offence pt cei care au cumparat acest model automatic).Aia manuala are promotie de 800 Euro, peste care mai iei si covorase sau (si) senzori. Ce sa mai zic de o masina auto pt test drive. Ca nici manuala 1.8 nu aveau.....tot le schimba intre ei cu Aradul cu una diesel....
daca ofereau macar o cutie cu 5 viteze, ca asta in 4 nu are cum sa le aiba pe toate....din pdv tehnic.
I-mi place Toyota.....Departamentul Marketing Toyota Romania:scratchchin: ..mai putin.
Legionaru'
25-04-2007, 11:04 PM
Consum de ulei la 1.8 VVT-i nu mai exista!
ViaRail
28-04-2007, 01:17 PM
Consum de ulei la 1.8 VVT-i nu mai exista!
Buun!...merci de info
Am si eu niste intrebari:
1. Ce este mai folositor? Senzori de parcare sau alarama? Covorase mi-au promis deja; de fapt si alarma. Eu o sa incerc sa le scot pe toate dar daca nu "merge", ce sa aleg? Care costa mai mult? (senz. sau alarm.)
2. Ca culoare pot sa aleg dintre negru, Platinum (argintiu), si Ash grey (gri petrol). Neagra ai sta bine, dar NU. Nu detin spalatorie auto. Argintiu e prea comun....si parca nu merge cu masina asta mai clasica...sau!?.....eu as merge pe gri-ul ala petrol...sper sa nu fie prea pretentios la praf....voi ce ziceti?
3. CD arata cam integrat in bord (deci greu de schimbat). Santeti multumiti de el? Citeste CD cu MP3 fara probleme? Skip-uie?
4. Ca pret 1.8 Luna M/T, 19.385 EUR e bun? Se poate si mai bine?:blush:
Despre decizie, nu vreau sa intru in amanunte deocamdata...in caz ca dealerii citesc acest forum...:proud:
Maniaku
28-04-2007, 02:03 PM
cd player-ul este foarte ok citeste si wma si pirat si tot ce vrei + ca nu sare!!!
Pretul este ok! Atat am dat si eu pe masina in Bucuresti! eu am luat si presuri si alarma si senzori de la toyo motors
LittleM@n
28-04-2007, 02:41 PM
Eu as lua totusi argintie, kit ca este comuna; culoare care sa reziste mai bine la murdaria din Romaina nu prea exista...parerea mea (eu cateodata nu spal masina cate 3 saptamani, si totusi nu arata a alta culoare...e argintiu stelar a mea :D)...si Ash grey e bun la urma urmei.
Iar in privinta utilitatii, parerea mea este ca alarma este mult mai utila decat senzorii de parcare...cel putin orice masina am condus pana acum, nu am lovit-o-n parcare, oricat de lunga ar fi fost si oricat de putina vizibilitate as fi avut.
ViaRail
04-05-2007, 05:18 PM
Salutare!
Intr-un final am decis! Am comandat ieri un Avensis 1.8 Luna, M/T, argintiu. Dureaza cam 4 saptamani. Am sa va tin la curent.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi la intrebarile mele!
:thumbsup:
bogdan1977
08-05-2007, 10:46 AM
sa fie intrun ceas bun