PDA

View Full Version : Zgomot sub volan

adiq2001
04-01-2012, 10:38 AM
Salut,

La multi ani fara probleme cu Toyotele noastre!

postez cu o problema (daca se poate spune asa).

am un Avensis 2006, 1.8 transmisie automata, masina cumparata second hand in octombrie.

iata de ce problema m-am lovit:
se tot auzea un zornait undeva sub ceasuri. zgomotul apare atunci cand volanul este drept, este chiar ca o zornaiala ca si cum se misca liber un corp mic metalic si numai in mers, la viteze mici pe suprafete denivelate, cel mai adesea pastrand viteza constanta.

am apelat la un amic, cunoscator in Toyota, am desfacut bordul complet sperand sa gasim animalul. totul bine si frumos, mergeam cu masina fara bord sa depistam zgomotul cand...
se pare ca zgomotul este din coloana de directie, apara numai cand volanul este drept, la vieteze reduse - 15-40km (poate si mai mult, dar o acopera zgomotul de rulaj). pare a fi de la assitarea electrica a directiei, are un fel de joc.

s-a mai lovit cineva de problema asta?
aveti vre-o sugestie de remediere?

Adrian

Ps: apropos, cu aceasta ocazie am mai depistat un bazait in dreapta, sub bord, deasupra torpedoului. este o caseta mica, ce se numeste wireless door lock - bazaie si intra in vibratie pe la 2200-2700rpm. va urma anihilat si el in curand.

adiq2001
10-01-2012, 11:35 AM
nimeni? :)

venus 07
10-01-2012, 07:18 PM
Salut ! Eu la Auris am avut o problema asemanatoare.Am schimbat axul intermediar si s-a facut liniste.Acest ax face legatura intre coloana de directie si caseta de directie.

adiq2001
12-01-2012, 07:06 PM
multumesc pentru raspuns; am citit topicul cu problema de la Auris. a mea pare asemanatoare, inca investighez si postez dupa ce se rezolva.

radzxx
10-04-2012, 08:57 AM
Pana la urma s-a rezolvat problema ta? Se pare ca si la mine am aceeasi manifestare. In plus, cand misc brusc volanul se aude o bataie sub volan, asa am impresia...si pe drum cu denivelari directie este nesigura, in sensul ca masina preia directia denivalerii si-mi deviaza volanul stanga sau dreapta.

adiq2001
10-04-2012, 09:06 AM
salut,

inca nu am rezolvat problema, am fost destul de ocupat perioada asta, dar mi-am propus sa investighez amanuntit dupa Paste.
la mine nu bate deloc, nici cand este motorul oprit si fortez volanul si intr-adevar are o tendinta sa urmeze panta denivelarilor.

tinem legatura pe forum.