PDA

View Full Version : Cruise Control

Sibo
17-04-2007, 11:02 AM
Am inteles ca optiunea de Cruise contral exista la Corolla.
Puteti sa-mi spuneti unde sunt pozitionate comenzile (butoanele) pentru pilotul automat ?
Sunt pozitionate cumva pe volan pe spita din dreapta?

23nst
17-04-2007, 01:54 PM
nu, sunt in spatele volanului, pun o maneta micuta :)

Sibo
17-04-2007, 03:23 PM
23nst îti multumesc pentru raspuns.

Stiti cumva daca pe respectiva spita a volanului îsi gaseste locul vreo optiune?
Intreb pentru ca pe spita din stanga se afla comanda audio iar volanul mi se pare dezechilibrat dpdv design.

23nst
17-04-2007, 03:30 PM
din cate stiu nu este nimic :D

razzmatazz
26-06-2007, 01:05 AM
23nst îti multumesc pentru raspuns.

Stiti cumva daca pe respectiva spita a volanului îsi gaseste locul vreo optiune?
Intreb pentru ca pe spita din stanga se afla comanda audio iar volanul mi se pare dezechilibrat dpdv design.

depinde de varianta de echipare.
spatiul din dreapta al volanului este rezervat comenzilor de navigatie.
care la noi la romania nu se exista in seria de echipari care este.

Blahu
15-08-2007, 01:14 PM
sa inteleg ca la Corolla mea HB ii pot pune Cruise Control? am vazut ca in bord are "optiunea" Cruise dar nu am intrebat daca pot "atasa" aceasta optiune. A intrebat cineva daca se poate monta Cruise pe "vechea" corolla?

guerilla
15-08-2007, 03:27 PM
am intrebat eu. mi s-a spus sa uit.
am gasit insa afara oameni care si-au montat. bineinteles produse aftermarket.

Blahu
15-08-2007, 03:44 PM
Sa uiti ce? :D Ideea este ca daca are noua corolla de ce nu se poate pune si la "vechea" corolla?

guerilla
15-08-2007, 03:59 PM
numai piesele aftermarket costa peste 400euro. fara montaj. nici nu vreau sa ma gandesc cat costa cele originale la care tre sa aduni manopera ca e un lucru pe care nu e bine sa-l faci singur acasa.
eu am uitat de feature-ul asta. cu banii astia pot face altceva la masina.
daca chiar vrei sa iti montezi iti va trebui actuatorul, modulul de comanda, kitul de montaj. exista undeva pe site un link cu service parts-urile de la toyota. cauta si vezi codurile si apoi intrebi la dealer de pret.

Blahu
15-08-2007, 09:13 PM
Am sunat pana la urma la dealer sa intreb daca se poate pune Cruise Control pe masinuta mea :) raspunsul a fost: "SE POATE!!!! Dar daca va hotarati sa ne anuntati ca sa dam comanda de piese". Am cerut un pret informativ si nu a stiut sa-mi spuna dar mi-a dat un nr. de tel de la "piese auto" din PIPERA pt mai multe informatii. Din pacate am tot sunat la acel nr. de telefon dar....nimeni nu mi-a raspuns...

guerilla
15-08-2007, 09:18 PM
chiar sint curios ce piese iti vor spune ca trebuie.
am mai cautat azi info suplimentare si am gasit ca pentru avensis iti trebuie doar maneta si un cablu, restu fiind deja in dotarea masinilor.
informatia e luata de pe avensisclub.com site-ul pasionatilor din spania. as putea sa atasez si un document cu modalitatea de instalare asa cum apare pe site-ul mai sus mentionat dar dimensiunea de 1.4mega nu e permisa aici.

LittleM@n
16-08-2007, 01:47 AM
te-a pus probabil in contact cu Mihnea Dumitrescu? Daca da, atunci sa stii ca e super de treaba, dar, e si foarte ocupat; suna-l pe mobil ca ai mai multe sanse sa-l prinzi, sau da o fuga pana in pipera, la reprezentana si vorbeste direct cu el.
Daca aveti accelelrati electronica, atunci cruise controlul e simlu; e nevoie doar de o interfata care sa-i spuna ECU-lui unde sa blocheze accelelratia ;)
Daca e pe cablu, e ceva mai complicat

Blahu
16-08-2007, 11:36 AM
Habar nu am cum este acceleratia....poate stie cineva sa ne spuna ;)

23nst
16-08-2007, 12:31 PM
nu fii atat de sigur... am intrebat si eu (in pipera), am intrbat si maniaku (toyo motor), iar raspunsul celor de la toyota este: nu se poate.
stiu ca pare ciudat dar nu iti monteaza nimeni...

Blahu
09-10-2007, 02:27 PM
Azi am vazut o Corolla fabricatie 2006 HB 1,6 adusa care era dotata cu Cruise Control si incalzire in scaune. Butoanele pentru incalzirea in scaune erau puse langa bricheta. Masina este SH adusa din germania si este varianta SOL care avea inclus in echiapare cele 2 optiuni( CC si incalzire). Acum intreb si eu .... de ce cei de la toyo romania au zis ca nu e posibil montarea de CC sau incalzire in scaune pe "vechea" corolla sau chiar pe avensis ????

Oestereich
09-10-2007, 05:11 PM
Pentru ca traiesti in Romania !

pmhoria
09-10-2007, 07:21 PM
In vara am vazut si eu la un dealer Toyota din Koln un Auris cu incalzire in scaune (era un model de 1.4 D4D echivalentul lui Luna la noi). Butoanele era langa bricheta....Eu personal nu-i inteleg pe astia de la noi...

Blahu
09-10-2007, 08:30 PM
Nici eu nu ii inteleg dar probabil ca exista o politica a dealerilor ca altfel nu ii inteleg...ok nu are CC dar de ce nu imi da posibilitatea sa montez asa ceva?!

duhnezeu
09-10-2007, 11:35 PM
Explicatia mea: Masinile sunt produse in Japonia, si difera de la tara la tara. Sunt modele standard pentru fiecare tara. Cum in Germania, este posibilitatea sa pui si navigatie si altele si la noi nu se poate. :)

jijiman
10-10-2007, 12:18 PM
Si in Ungaria sunt vandute cu navigatie, cel putin e singura diferenta pe care am observat-o din galeria de imagini. Daca mai exista si alte dotari in plus nu stiu, ca nu inteleg nimic din ceea ce scrie la descrierea variantelor. De asemenea, in alte tari (Spania de exemplu) variantele sunt diferite ca dotari (Luna are dotari mai slabe ca la noi).

sra
09-05-2008, 12:55 AM
Sunt total neinformati , si din comoditate le e mai usor sa-l ia pe nu in brate , ca daca ar zice da sau macar s-ar interesa, ar pierde timp ca de castigat nu ar avea nimik de castigat si cum tu nu vrei sa iei o masina la care el isi scoate un comision, de ce sa se mai deranjeze, poate se poate, poate nu , el oricum nu stie , e pus acolo sa vanda masini nu bucatele, Traim in ROMANIA

jijiman
09-05-2008, 09:39 AM
Nu stiu daca sunt chiar neinformati, am inteles ca dealerii merg totusi destul de des la traininguri afara, dar cred ca asta e politica Inchape. Si probabil ca si volumul de vanzari din Romania fata de alte tari impune livrarea de versiuni mai slabe decat in alte tari, de asemenea presupun ca si termenele de livrare sunt influentate de volumul de vanzari. Iar volumul de vanzari, hai sa fim seriosi, nu este mic comparativ cu tarile din vest datorita dealerilor, ci mai degraba mentalitatii romanilor. Eu de exemplu cand spun cuiva ca am Toyota primesc invariabil aceeasi replica: "A! E o masina scumpa cu piese si service scump". Degeaba le explic care ar fi preturile, ca ei tot la Volkswagen si Opel se opresc cu optiunile.

Nick
09-05-2008, 12:14 PM
Cata dreptate ai cu privire la mentalitate.

Nu stiu daca sunt chiar neinformati, am inteles ca dealerii merg totusi destul de des la traininguri afara, dar cred ca asta e politica Inchape. Si probabil ca si volumul de vanzari din Romania fata de alte tari impune livrarea de versiuni mai slabe decat in alte tari, de asemenea presupun ca si termenele de livrare sunt influentate de volumul de vanzari. Iar volumul de vanzari, hai sa fim seriosi, nu este mic comparativ cu tarile din vest datorita dealerilor, ci mai degraba mentalitatii romanilor. Eu de exemplu cand spun cuiva ca am Toyota primesc invariabil aceeasi replica: "A! E o masina scumpa cu piese si service scump". Degeaba le explic care ar fi preturile, ca ei tot la Volkswagen si Opel se opresc cu optiunile.

sra
09-05-2008, 12:32 PM
Mentalitate tipic romaneasca, lume neinformata, daca ar uita de ideeile astea preconcepute si s-ar pune sa citeasca cate ceva ar intelege si ei care e treba cu masinile japoneze

razvan
09-05-2008, 01:58 PM
pai cine vrea sa inteleaga, intelege :) eu ma bucur ca romanii se avanta pe germane si japoneze nu sunt asa multe... acest lucru il consider un avantaj, fiind posesor de toyota :)

sra
10-05-2008, 01:16 AM
bai stii ca ai dreptate, chiar asta e un lucru care ma enerva foarte mult la masina anterioara, erau prea multe frate.

razzmatazz
10-05-2008, 07:27 AM
baieti, hai sa revenim ontopic, va rog ;)
aci vorbim de cruise control.