View Full Version : Toyota renunță la numele Auris și revine la Corolla
jijiman
05-12-2011, 04:31 PM
Toyota renunță la numele Auris și revine la Corolla
Hatchback-ul compact al celor de la Toyota va reveni după șase ani la vechiul său nume, Corolla. Auris nu a dat rezultatele scontate.
sursa: automarket.ro (http://www.automarket.ro/stiri/toyota-renunta-la-numele-auris-si-revine-la-corolla-42067.html)
lot'zi
06-12-2011, 10:19 PM
Ar fii si cazul Corolla este o legenda!Vie!
moritz
07-12-2011, 08:49 PM
... si din 2012 lumea se va ingramadi sa cumpere Aurisul sub denumirea de Corolla!
D'aia nu a avut Toyota rezultatele scontate cu modelul acesta? Din cauza numelui?
OvidiuH
07-12-2011, 09:02 PM
... si din 2012 lumea se va ingramadi sa cumpere Aurisul sub denumirea de Corolla!
D'aia nu a avut Toyota rezultatele scontate cu modelul acesta? Din cauza numelui?
Bingo... :) O motivatie cel putin amuzanta.
br83lau
07-12-2011, 09:02 PM
Toyota producea 1 milion de corolle pe an,din care 20 de mii erau hatchback...si in anul acela se vindeau ,logic:doh: 1 milion de corolle....mai nou de cand cu Auris.toyota produce 980 mii de corolle si 20 mii de Aurisuri...deci vand pe an 980 de mii de corolle.
Si ,punem in fiecare an 20 mii de corolle mai putin,in 5 ani ajungem la un nr de 100 mii de corolle in scadere in statistici ...ca vorba aia :scratchchin:Corolla e cea mai vanduta masina din toate timpurile...:scratchchin:
jijiman
08-12-2011, 09:22 AM
Probabil ca miscarea cu Aurisul a fost dorinta de a se evidentia un portofoliu cat mai larg de modele. La fel a facut si Renault cu Clio si Symbol sau cu Megane si Fluence. Lor le-a mers, dar cred ca nu datorita numelui se vand modelele. Un model in opinia mea se vinde datorita marcii. Fiecare cauta un model care sa corespunda nevoilor nu pentru ca se numeste Corolla sau Auris. Mie personal nu-mi plac hatchback-urile (ma rog pitici pe creier nu am o justificare logica) si desi imi placea mai mult Aurisul am ales Corolla pentru ca e sedan. Daca erau ambele variante numite Corolla tot sedan luam.
Cheers!
Vasea
27-02-2012, 07:36 PM
era si normal, COROLLA e un "BRAND" !
auris, no comment. nu stiu ce a fost in capul lor.
rux4ndr4df
07-04-2012, 09:29 PM
Culmea ca mie Auris mi-a placut foarte mult. Nu stiu de ce renunta la nume.
jijiman
08-04-2012, 08:14 AM
Deoarece denumirea "Corolla" este de legenda. Este in continuare cel mai vandut model din istoria auto. Nu poti renunta la o legenda. Plus ca probabil impactul denumirii "Auris" asupra clientilor nu a avut succesul scontat de Toyota.
Cheers!
moritz
08-04-2012, 08:45 AM
Dar atunci, ce rost are aceasta miscare? Daca e adevarata ...
http://www.evz.ro/detalii/stiri/primul-model-toyota-cu-motor-bmw-958811.html
razzmatazz
08-04-2012, 01:39 PM
Dar atunci, ce rost are aceasta miscare? Daca e adevarata ...
http://www.evz.ro/detalii/stiri/primul-model-toyota-cu-motor-bmw-958811.html
pai:
1. anuntul despre revenirea la corolla a fost facut in vara anului trecut. poate intre timp s-or fi razgandit :D
2. daca fac un motor cu BMW, nu inseamna ca nu-l pot pune pe corolla hatch, atunci cand o fi back in business
Kunzite
08-04-2012, 07:02 PM
Sursele mele mi-au confirmat ca Aurisul va fi impartit in doua linii separate:
- Corolla hatchback, exclusiv cu motoare Toyota
- versiunea cu motorizari BMW, re-denumita in "Hauris mancatz-ash!"
:th_angelsmiley4:
moritz
08-04-2012, 08:50 PM
... poate intre timp s-or fi razgandit :D
Cam asa gandesc si eu. Un argument in plus il constituie si aparitia Auris HSD.
M-as bucura. Mie chiar mi-a placut si-mi place. Daca nu era accidentul ...
Cand am fost la Focsani chiar mi-a trecut prin cap o idee traznita: sa solicit un test-drive cu unul.:biggrin:
razzmatazz
08-04-2012, 09:04 PM
Sursele mele mi-au confirmat ca Aurisul va fi impartit in doua linii separate:
- Corolla hatchback, exclusiv cu motoare Toyota
- versiunea cu motorizari BMW, re-denumita in "Hauris mancatz-ash!"
:th_angelsmiley4:
care surse, koane?
Kunzite
08-04-2012, 10:35 PM
Stai sa scot dopul, hac! Ma uit si-ti spun. Mda, s-a golit - alta la rand!
(In caz ca ma ia cineva in serios, n-am nimic impotriva atat a numelui Auris, desi Corolla mi se pare mai inspirat si nici a motorizarilor BMW care oricum sunt diesel - neinteresant pentru mine)
razzmatazz
09-04-2012, 12:49 AM
Cam asa gandesc si eu. Un argument in plus il constituie si aparitia Auris HSD.
faptul ca au extins synergy drive-ul sub un alt model nu e un indicator ca auris-ul se va mentine ca si submarca.
ca e prius, auris, corolla, sau lexus, e tot aia. dpdv matze, vreau sa spun.
Stai sa scot dopul, hac! Ma uit si-ti spun. Mda, s-a golit - alta la rand!
lasa spritzu' ca esti tanar.
Kunzite
09-04-2012, 01:07 AM
Sprit? Cine-a spus ca pun apa???
Apropo, ceva vesti despre noul Auris (cum s-o mai fi numind)? Ultimele de care stiu asteptau sa fie prezentat la Geneva, ceea ce pare ca nu s-a intamplat (sau...?)
razzmatazz
09-04-2012, 09:09 AM
nu s-a intamplat.
la geneva, toyota a venit cu yaris si iQ electrice, niste concepte, si fireste, GT86.