View Full Version : Impresii Yaris
pr3zon
25-11-2011, 10:15 AM
Buna tuturor,
Sunt interesat de achizitionarea unui Yaris diesel SH modelul pana in 2006 si sper sa ma puteti ajuta cu cateva informatii.
E fiabil motorul asta de 1.4 D4D? Intentionez sa iau o Toyota pentru renumele de masina fiabila, nu vreau sa stau cu ea prin service-uri.
Cam cat consuma real in oras si afara la un mers normal?
Am o problema cu frigul si sunt destul de pretentios la capitolul asta. Se incalzeste repede interiorul ? Geamurile se dezaburesc intr-un timp scurt ?
Cum e vizibilitatea pe timp de noapte ? Are farurile ok ?
Cam astea sunt chestiile principale. Daca mai aveti ceva de adaugat ( avantaje sau dezavantaje ), be my guest ;)
br83lau
25-11-2011, 03:39 PM
Dieselul se incalzeste mai greu decat benzinarele
Methane
26-11-2011, 06:00 PM
Īntradevăr, motorul diesel se īncălzește mai greu, dar poți compensa lucrul acesta cu o husă cu īncălzire īncorporată, cu alimentare la brichetă (era una la ofertă săptămāna aceasta printr-un hipermarket, cu 2 trepte de īncălzire și siguranță inclusă, la 60 de lei).
Consumul ar fi undeva la 4,5% īn afară și 6-6,5% īn oraș, īn condițiile menționate de tine. Geamurile se dezaburesc repede dacă te folosești de AC, indiferent de motorizare.
La partea cu becurile, recomandarea mea ar fi să schimbi becurile mașinii cu unele mai puternice (Osram Nightbreaker, Philips Xtreme Power sau Xtreme Vision - cu dezavantajul ca le vei schimba mai des). Xtreme Power reprezintă cel mai bun compromis īntre durată de viață și lumină puternică. Xtreme Vision și Nightbreaker s-ar ars relativ repede īn cazul meu.
hm .. ce spui de becuri e pur si simplu o poveste ... mie becurile mi -au tinut indiferent de ce tip au fost amadoua exact cat zice producatorul ... si oricum la 2 ani tre sa schimbi orice bec ...
br83lau
27-11-2011, 09:10 AM
Becurile astea funtioneaza un anumit numar de ore, ca daca nu circuli decat ziua cu masina si nici atunci nu le aprinzi, te poate tine mai multi ani
pr3zon
28-11-2011, 02:37 PM
Mersi tuturor de raspunsuri.
@Methane
Pe masina acutala am scaune incalzite si-mi vine greu sa ma despart de ele :) si mai am de asemenea Osram Nightbreaker care sunt ok pana acum. Inainte am avut un set de Philips Power2Night care m-au tinut fix un an. Bine...eu merg cu farurile aprinse tot timpul. Sunt curios cat or tine Osram-urile...
Consumul e chiar mai bun decat ma asteptam. Asta depinde oricum si de sofer :D
LE Intrebare de nestiutor: Motorul asta de 1.4 D4D este in 4 sau 3 cilindri ?
pufy2010
28-11-2011, 06:54 PM
@ pr3zon - eu folosesc la Avensis Bosch Xenon Silver - tehnologie ceva mai nouă decāt Philipsurile Xtreme sau Osramurile - scumpe, dar merită . Peste toate mărcile menționate, ar fi becurile fabricate de PIAA
Methane
28-11-2011, 07:21 PM
Eu merg cu becurile aprinse mereu, deci de aia e posibil sa le schimb mai des. Mi-e greu sa cred ca treaba cu becurile este "pur si simplu o poveste ", deoarece chiar producatorul lor mentioneaza durata de viata mai mica decat cele standard chiar pe ambalaj.
Am tot auzit de becurile PIAA, dar nu am gasit prin magazinele de la noi.
pufy2010
28-11-2011, 07:31 PM
...
Am tot auzit de becurile PIAA, dar nu am gasit prin magazinele de la noi.
ebay, maxim 110 usd setul, cu tot cu transport
http://www.ebay.com/itm/PIAA-4700K-Xtreme-Force-H4-9003-HB2-JDM-Light-Bulb-2010-/310306781088?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item483fb9b7a0#ht_3303wt_1029
Becurile astea funtioneaza un anumit numar de ore, ca daca nu circuli decat ziua cu masina si nici atunci nu le aprinzi, te poate tine mai multi ani
2 ani .. indiferent daca mergi au ba gazu din ele se depune , nu msi este asa volatil. de asta si dau termen de schimbare 2 ani .
2 ani .. indiferent daca mergi au ba gazu din ele se depune , nu msi este asa volatil. de asta si dau termen de schimbare 2 ani .
Nu sunt de acord cu tine, am o gramada de contraexemple !!
br83lau
30-11-2011, 08:00 AM
Hmmmmm, curios,, s-a mai intamplat sa se intample si contrariul" :))
Da, am masina actuala din 2006 si nu am schimbat decat un bec de pozitie.
Am avut in anii '90 un audi cand nu prea se gaseau pe piata decat becuri romanesti, iar masina avea becuri hella made in germany, becuri pe care nu a fost nevoie sa le schimb decat foarte putine dintre ele. Restul au mers si e posibil sa mearga si acum, pot verifica, am vandut masina unui prieten, mergem, desfacem si gasim becurile cu made in germany. De ani buni nu mai gasesti hella germany.
pr3zon
30-11-2011, 09:32 AM
Ok, ok m-am lamurit cu becurile. :)
De fiabilitatea motorului imi poate spune cineva, ceva ? Are defecte din nastere? Ceva recall-uri ? Turbinele, EGR-urile , injectoarele cat de des pica ?
brutusz77
10-12-2011, 01:49 PM
Nu sunt fan diesel, nu am fost niciodata. Atata stiu doar ca motoarele D4D de la toyota sint printre cele mai fiabile motoare diesel la ora actuala (nu vorbesc de mercedes cobra la care dieselul de 2.4 sau 3 litri a mers si 1 Milion de kilometri, asa ceva nu mai intalnesti la motoarele de azi). Eu am un benzinar de 1.3 cu 235.000 la bord si zau ca nu-mi vine sa cred ca are parcursi atatia, asa bine se comporta si in turatii peste 4000 si pe la 1500, si am un Yaris Verso la care caroseria e totusi mai mare ca si la Yarisul mic. Consum de ulei=0, fara gaze de carter, fara probleme de gaze la RAR. Sincer m-am temut pana acuma de masinile japoneze dar crad ca de acuma numai Toyota voi avea!