View Full Version : Duze spalator parbriz
diesel
15-04-2007, 06:58 PM
Acestea se afla la marginea capotei, ascunse.
La mine stropesc foarte jos, cam 30cm de geam, dar fiind parbrizul foarte inclinat se ridica apa la viteza si sterge bine, dar cand stau pe loc, nu prea. As vrea sa le reglez sa bata mai sus, pot??? :scratchchin:
Legionaru'
15-04-2007, 07:31 PM
Sigur. Un ac de cusut si poti incepe reglajul.
doar ca atunci cand conduci, si o sa-ti trebuiasca, o sa dai dupa pasari, si la ala din spate pe parbriz - eu zic ca e mai important sa stropeasca bine in mers, nu pe loc.
diesel
15-04-2007, 07:50 PM
ala din spate merge bine ca apa se scurge de sus. Eu cred ca asa trebuie sa fie. Chiar ambele sa bata asa jos??? Japonezoii n-au facut proba la ele?? :)
Oestereich
15-04-2007, 08:28 PM
Imi permit sa emit o opinie (testata):
Cu cat viteza este mai mare cu atat jetul de apa coboara spre marginea de jos a parbrizului (aerodinamica masinii)
De principiu acele doze trebuie sa fie reglate a.i. pe loc sa "bata" undeva spre jumatatea parbrizului iar jetul in sine trebuie sa fie dispersat pe o suprafata cat mai mare.
Asa era la :
- Nova (ma rog....conteaza prea putin...)
- Cielo
- Renault Clio (2 buc)
- Renault Megane
- Peugeot 307
- este la Citoen C3
Legionaru'
15-04-2007, 09:01 PM
Oestereich are dreptate.In mers jetul de apa coboara spre baza parbrizului.
diesel
16-04-2007, 09:09 AM
Asa e. Vad ca pe loc spala foarte bine, se ridica jetul mai sus. In miscare este mai redus deoarece jetul este spreyat(pulverizat), nu curge ca la robinet.
Asa am vazut si eu ca se intampla in mers,coboara jetul in jos....Numa' ca am patit una aiurea rau,saptamana trecuta pe drumul spre Sebes de la Sibiu,unu' cu un Renault fitos in fata mea,la o viteaza de 110km/h s-a apucat sa-si shpritzuiasca parbrizul de am ramas brusc fara vizibilitate....zburau stropii din jetul lui in toate directiile,partial si pe parbrizul lui..
Ca vroiam sa spun:ce-mi place cum arata Auris asta.....mi se scurg ochii pe ecran cand vad reclama aia cu meteoritul....
Diesel,daca nu sunt indiscreta,cat te-a costat Auri(ca)sul tau?
diesel
17-04-2007, 05:34 PM
am dat 17351 Euro TTI. Model 1,6 Luna argintiu metalizat.
alin-l
02-08-2007, 10:58 AM
am dat 17351 Euro TTI. Model 1,6 Luna argintiu metalizat.
OffT: SALUT! Nu cumva ai avut un Renault inainte?! Nush de ce, dar cred ca ne-am "intalnit" pe forumul de la "Reno"...:scratchchin:
OnT (sau pe aproape): Voi sunteti multumiti de felul cum se sterge parbrizul?... Deoarece mie nu-mi place ca intre stergatoare ramane o portiune / dunga aiurea !:doh:
diesel
02-08-2007, 02:21 PM
off: Da, am avut un clio si cred ca ne-am intalnit pe forumul de la reno ;)
Sunt multumit de felul cum sterg stergatoarele, nu-mi lasa nici o urma.
alin-l
02-08-2007, 02:37 PM
Aha! Bun, dar nu iti ramane un mic spatiu (1-2 mm) intre stergatoare? Eu nu ma refer la faptrul ca nu sterg bine / uniform / eficient ci la acela ca undeva, intre cele 2 lamele ramane o ffff mica portiune neacoperita sau, poate... incalecata (nush cum sa zic), astfel incat la revenirea stergatoarelor (de sus in jos) pe geam ramane o dunga curba si subtire - inestetica atunci cand se usuca...
diesel
04-08-2007, 09:27 AM
nu.n-am observat. O sa ma uit mai atent si o sa-ti zic.
Maniaku
04-08-2007, 02:57 PM
Si la Avensis ramane aceea dungulita subtire!! Pe mine unul nu prea ma deranjeaza!
alin-l
06-08-2007, 08:45 AM
Ba pe mine ma "oftica"!!! La banii care i-am dat pe masina, consider ca nu ar trebui sa ma "lovesc" de chestii d'astea de duzina!... Gandeste-te ce se va intampla la iarna (daca vom avea zapada, desigur) !?!... Si, poate, in conditii de mizerie multa, cred ca exista riscul sa iti "decorezi" parbrizul cu dunguta aceea...