View Full Version : Frane aygo
vulpitzza
14-04-2007, 08:58 PM
ma bucur foarte mult ca am gasit un forum unde se discuta despre aygo, cand mi am achizionat'o nu gaseam niciun fel de informatii despre buburuza asta.
as vrea sa va intreb ce parere aveti despre franele masinii. daca si voi ati sesizat acelasi lucru sau e doar imaginatia mea. eu am impresia ca la viteze mari, sau din ce in ce mai mari, masina se opreste cam prea greu. are nevoie de mult timp. cu toata ca o calc destul de mult...cred. am mai condus un clio sport, dar la aceea franele erau foarte bune. :scratchchin:evident, o diferenta exista dar totusi la cat de agera este,ma asteptam la mai mult.
voi ce ati sesizat?
Predator
14-04-2007, 11:37 PM
Nu are rost sa comparam capacitatea de franare a unui Aygo cu cea a varfului de gama Clio Sport (banuiesc ca este vorba de cel de 197cp). Diferentele sant mari.:) Cele 2 masini fac parte si din clase diferite.
Doar acel Clio Sport il ai ca termen de compartie?
Toyota Aygo are discuri ventilate de 247mm pe fata si tamburi pe spate si dispune standard de ABS si EBD. Masina are o greutate la gol de 790-800 kg si din ce imi amintesc eu, in testele efectuate de o revista auto din .ro, distanta de franare de la 100km/h la 0km/h era undeva pe la 44m. Eu zic ca e ok:)
Asteptam si parerile conducatorilor de Aygo: Arise? Claus?
vulpitzza
15-04-2007, 01:41 PM
Pai pentru teste dar in trafic parca nu mai e asa roz situatia. Daca merg cu vreo...70 km/h sa zicem si pastrez fata de cel din fata o distanta suficienta, dar franeaza brusc si franez si eu la fel de brusc, ma apropii periculos de mult de el. Ma intreb daca as merge cu viteza mai mare si nici nu as pastra o distanta cat-de-cat acolo ce'as face? Nu sunt nici extrem de experimentata...poate si din cauza asta.
Si in afara de clio ala nu am mai condus nimic. Numai masina de scoala :blush: un...matiz haha
LittleM@n
15-04-2007, 10:15 PM
Da, sa stii ca renaultul franeaza tare, pentru ca de la orice viteza franezi iti intra asistarea franei care strang si mai tare franele.
Eu te sfatuiesc sa incerci de cateva ori sa mergi singura pe drum drept si liber, fara cineva in fata ta (sau nu neaparat) si FARA NIMENI IN SPATE, cu diferite viteze, dar incearca mai ales la 80 si 100 de km/h, si baga pedala de frana la fund si tine bine de volan. Asa poti sa faci de cateva ori pana te obisnuiesti cu distanta de franare minima a masinii, si sa repeti asta din cand in cand ca sa mai vezi cum te-ai descurca daca ai fi vreodata nevoita sa faci asta.
Eu cred ca nu te infigi tu prea mult in pedala aia, pentru ca franele de la Toyota in general sunt bune, iar distantele de franare nu sunt chiar atat de mari. Incearca sa apesi si tu mai tare pe pedala, nu ca la Renault doar sa pisti. (de exemplu cursa de pedala pe care o parcurg eu ca sa incep sa franez cu adevarat, la un Megane deja intra ABS-ul)
vulpitzza
17-04-2007, 11:10 AM
Multumesc pentru sugestie asa voi face :proud:
sledgehammer
02-05-2007, 04:48 PM
Pai cred ca esti de acord cu mine c anu conduci cea mai impunatoare masina din lume... in alta ordine de idei:
1. masina ushoara = forta de apasare pe sosea mica;
2. cauciucuri subtiri = aderentza mica pe suprafete prafuite.
PRIN URMARE DAK indeplinesti ambele conditii si le indeplinesti cu siguranta ca eu si 107 plus drumurile din romanik le indeplinim nu te mai mira ca nu tin franele ca la o masina de 1 tona jumate ca e ceva obishnuit la categoria"musca".DC? pat ca simplu : masina pluteste pe asfalt. Numai bine.
claus
03-05-2007, 12:46 AM
Renaultul prin excelenta are frane f bune ca ei s-au focalizat pe cum sa faca sa incetineasca mai repede masina, nu au nici o treaba cu mersul inainte, mai pot spune ca in marsarier dovedesc reale calitati.
P.S. Taicameo conduce u clio...
Nu are Aygo frane?
Pai daca o sa franezi de ex. cu o nubira care este si grea si cu cauciucuri relativ late, are si abs, o sa obs. ca aygo e chiar bun...depinde la ce te raportezi
vulpitzza
03-05-2007, 07:41 PM
da mai baieti le am testat astazi....in trafic.puternic. s'a cam "zguduit"...nu i prea place sa fie agresata :D dar s a oprit la marele fix . ma declar multumita in concluzie :thumbsup:
LittleM@n
03-05-2007, 09:31 PM
E, ai vazut :D
Dar trebuie sa stii ce-i ceri. Cand ai nevoie, stii ca ai de unde :tongue:
Dar, totusi, sa nu exagerezi in trafic :thumbsup:
Venom
03-07-2007, 12:52 PM
Trebuie sa te obisnuiesti cu ele, eu am calcat ca la o masina fara abs si am ramas masca. Cand e nevoie, calca brusc si o sa vezi daca nu ai vazut deja. Franele sunt excelente dp meu de vedere(chiar mai bune decat la clio, cel putin modelul asta nou de clio cu abs 1.5 diesel).
Arise
28-09-2007, 02:54 PM
Franele la Aygo sunt decente in conditiile in care drumul e neted.
Problema nasoala e in situatia in care in timpul franarii am prins un canal sau vreo denivelare si atunci intra ABS-ul extrem de usor si imi elibereaza roata.
Vorba unui prieten... am pus frana, a intrat ABS-ul si pâr-pâr-pâr pâr-pâr-pâr pâr-pâr buFFF!!! am intrat in ala din fata.
ABS-ul este unul rudimentar la Aygo, elibereaza roata imediat ce pierde contactul cu solul şi masina "uita" sa franeze pentru o perioada nesimtit de mare de timp.
Mie mi se pare chiar nasoala treaba...
claus
05-10-2007, 08:01 PM
Ai dreptate maxima, dar in timpul franarii cand ti-a intrat abs-ul poti sa ocolesti obstacolul pe care il ai in fata
Arise
10-10-2007, 05:08 PM
claus, ai dreptate maxima, dar daca as fi suficient de bun sa ocolesc obstacolul, cred ca as reusi si sa pun frana din timp fara sa imi intre ABS-ul. :)
claus
10-10-2007, 10:18 PM
hahahaha...sunt convins ca ai sesizat ca faceam o gluma la adresa masinutei.
Oricum o consider cea mai reusita masina din clasa ei atata timp cat m-am distrat enorm cand am dus-o in turatii fff mari si am distrus orgoliul unuia cu Ford Focus si Renault Megane...cred ca si le-au vandut instantaneu
claus
10-10-2007, 10:42 PM
Ce o fi comentat masculul de la volan catre dama din dreapta....:sigur are motor de 2000 cmc...ca altfel....ce ii faceam....
LittleM@n
12-10-2007, 01:40 AM
Problema cu ABS-ul la Aygo se simte asa mare pentru ca este masina usoara, iar dupa ce treci de groapa nu ai forta atat de mare de apasare ca sa prinzi imediat la loc; dar exact aceasi lucru se intampla la orice masina cu ABS, am testat-o pe pielea mea ;)
Uite si un mare dezavanaj al ABS-ului (si o fericire a mea :)) )
Stiu si eu senzatia sa faci pe baietii care se cred smecheri cu masini cu motoare mari, sa le dai clasa cu 1.0...si toti cand afla raman stupefiati :))
Arise
16-10-2007, 02:34 PM
Sunt ABS-uri mai performante si ABS-uri mai putin performante. Mai am 2 masini cu ABS, si pot spune ca la ele, ABS-ul nu imi da drumul asa mult timp la roata. Imediat ce am trecut groapa si au eliberat roata mi-o blocheaza la loc. La Aygo... canci... ramai fara frane. Nasoala senzatia. :D
claus
16-10-2007, 08:36 PM
Cu Aygo traiesti senzatii tari...adrenalina...e adevarata masina asta.
Ati mers vreodata cu un papuc incarcat fara frane(0)?...eu am mers...acolo sa vezi senzatii tari!
Masina are o greutate la gol de 790-800 kg si din ce imi amintesc eu, in testele efectuate de o revista auto din .ro, distanta de franare de la 100km/h la 0km/h era undeva pe la 44m.
44m... chiar impresionant... media generala este de 75m
Uite diseara o sa incerc sa vad in cat timp franeaza a mea de la 100km/h pe mazga si pe asfalt uscat/curat :) M-ai facut curios