View Full Version : REPARATII - in service Toyota (Inchcape)
tzepesch
01-11-2011, 03:52 PM
Salutari.
Sapt. trecuta am patit o bucurie imensa, anume, o tiganca a zbughit-o dintre masini prin intersectia de la Baicului. N-am avut cum s-o evit pt ca efectiv m-am trezit cu ea calare pe capota masinii. A alergat prin intersectie , din partea opusa sensului meu de mers, eu fiind atent pt o fractiune de secunda la circulatia din dreapta mea, m-am trezit cu ea pe masina. Era cu spatele cand am acrosat-=o, conform politiei si medicilor de la urgenta care au tratat-o. N-a stat in spital prea mult, doar 3 zile, ea voind sa plece acasa chiar din ziua aia, dar au fortat-o medicii sa ramana. N-a avut nimic, nici hemoragii, nici contuzii nici fracturi, nimic. Acrosand-o cand era cu spatele, s-a mulat efectiv pe masina, si nu i-am fracturat picioare, nimic. Nu am avut viteza, pt ca nu am avut pagube vizibile la masina, in afara de parbriz spart de cotul ei si m-am oprit in 2-3 metri de la impact, neramanand urme de cauciucuri pe asfalt. Abs-ul si AFU au actionat imediat si n-au lasat rotile sa se blocheze.
Pagubele ascunse au fost, conform Casco Omniasig si Service Toyota nord:
Capota usor indoita deasupra farului stanga, a crapat vopseaua putin.
Colt aripa stanga fata usor indoit langa far. s-a observat in service.
1 clips rupt la far stanga, observat in service
1 stergator usor indoit, s-a observat in service
parbriz perforat punctual in dreptul stalpului fata (vizibil la fata locului)
bara fata crapata usor sub far, observat in service
1 capac de plastic de la stalpul fata din interior, care acopera airbagul cortina, zgariat de parbrizul spart, observat in service.
Reparatia a constat in:
Schimbat parbriz (UK, nu turcia)
Schimbat stergator mare
Rectificat capota + vopsit
Rectificat aripa + vopsit
Schimbat far stanga
Schimbat bara fata + vopsit integral
Schimbat reper plastic de pe stalp fata
8888.28 RON
INFECT DE SCUMP,
si pe langa asta mi-au cerut sa achit 2100RON la service pt a nu creste polita casco la plata urmatoarelor rate. ASTIA-S NEBUNI???? TRE SA MA CERT CU EI.
Pai PWLA MEA, tiganca aia a traversat prin loc nepermis, mancand (mi-a umplut masina de shaorma si cafea), era si cu spatele spre sensul de circulatie al masinilor si eu tre sa platesc acum reparatiile? FU-Tu-LE MUMA_N CWR DE LICHELE IMPUTITE
Nu va spun ca ma linsau tiganii care au aparut ca furnicile la cateva minute si au sarit pe mine, noroc ca era politia acolo si camere in intersectie.
Oricum, niste preturi infecte au astia la reparatii.
br83lau
01-11-2011, 04:00 PM
Da o in judecata pe tiganca pe partea civila , si daca are ceva pe numele ei, acum sau vreodata o executi silit.Preturile accesoriilor toyota cunostem ca sunt MARI
The_Kid
01-11-2011, 05:54 PM
imi pare rau de eveniment, eu urasc tiganii din toata inima, daca o loveai cu un tir acum te cinsteam cu o naveta de bere
la toyota stalpii sunt grosi si nu ai vizibilitate buna
zi merci ca ai casco...
jijiman
01-11-2011, 06:11 PM
Imi pare rau de evenimentul nefericit.
Pai din ce spui tu cred ca ai franciza la CASCO si o franciza cam mare (~25% wtf!!). Altfel nu inteleg cum iti cer astia asa mult. Eu am avut acum doi ani o dauna de 9400 RON, dar eu am platit doar in jur de 400 RON (era franciza de 100 Eur), restul ei fara sa comenteze (BCR Asig). Si cum ai procedat, au achitat ei contravaloarea reparatiei si daca le dai tu ulterior 2100 RON nu iti cresc polita la anul sau ti-au conditionat plata asta ca sa poti sa-ti ridici masina din service?
Cheers!
dan.gutu
01-11-2011, 10:59 PM
Da o in judecata pe tiganca pe partea civila , si daca are ceva pe numele ei, acum sau vreodata o executi silit.Preturile accesoriilor toyota cunostem ca sunt MARI
Daca politia in urma anchetei,stabileste ca cetateanca de etnie roma este de vina,firma de asigurari o da in judecata pentru recuperarea pagubei, nu asiguratul.Eu nu am auzit de fransiza mai mare de 150 euro :(.
razzmatazz
02-11-2011, 01:07 AM
Daca politia in urma anchetei,stabileste ca cetateanca de etnie roma este de vina,firma de asigurari o da in judecata pentru recuperarea pagubei, nu asiguratul.Eu nu am auzit de fransiza mai mare de 150 euro :(.
asta nu inseamna ca nu poate fi data in judecata. daca politia iti da la mana ca e vinovata, eu n-as sta pe ganduri.
tzepesch
02-11-2011, 02:16 AM
n-am fransiza la casco. am ales special omniasig pt acest lucru. si uniqa n-are. doar ca ceva daune facute la masina, cu regres asupra catorva vinovati voiau sa mi le suie mie in carca. asa ca am schimbat asiguratorul.
banca ma obliga l casco. si si asa imi faceam mort-copt.
mah, cica e oarescum vina comuna ca eu ma desprinsesem din coloana ca sa virez la stanga cand am pocnit-o. de pe baicului mergeam spre gara obor, si toata lumea stie cum e intersectia acolo.
pe mine politistu m-a incadrat la nush ce articol care spune ca soferul e obligat sa merga cat mai pe partea dreapta a drumului, si la ea ca nu a respectat nush ce articol care prevede traversarea prin loc nepermis. am pocnit-o la 14-15m de trecere.
pt cine nu stie, trecere de pietoni este considerata legal si distanta de +/- 10 m fata de trecere.
au fost cele mai groaznice clipe din viata mea. mai ales cand am vazut-o ca nu mai misca. am udat-o pe fata cu apa rece, am inspectat-o rapid de fracturi si hemoragii pana a venit Smurd-ul. doar zgariata pe fata de la parbriz si de la cazatura de pe masina pe asfalt. in clipa aia m-a durut undeva ca era tiganca. era un om, o persoana, si asta m-a terminat. fieru se repara, da-l drk. dar faptul ca am lovit un om, chiar daca nu a fost vina mea m-a blocat de tot. nu recomand si nu doresc nimanui asemenea experienta. politia si medicii de la urgenta mi-au recomandat sa n-o vizitez la spital, ca se umpluse sectia de imputiti. am vb la spital de 2-3 ori pe zi sa ma interesez de soarta ei. tot voia s plece din spital dar medicii au oprit-o.
venus 07
02-11-2011, 08:34 AM
Imi pare rau de cele intimplate si iti doresc din suflet ca totul sa se termine cu bine.
Mult succes
gabi-BT
02-11-2011, 09:53 AM
Nu franciza a platit tepesh ci reintregirea sumei asigurate, astfel ii scade anul urmator valoarea asigurata.
...Respiratie gura-la-gura nu i-ai facut la minunata:lol:?
tzepesch
02-11-2011, 01:03 PM
:doh::throwup:eram in stare
tzepesch
03-11-2011, 02:04 PM
Am fost azi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Pe Str.Scaune, langa Biserica Scaune, in spate la Coltea, pt a prelungi dovada de circulatie cu inca 30 zile.
Acolo se cere copie BI/CI si copie Dovada de 15zile.
Se completeaza o cerere tip catre Prim Procuror, care se poate scrie pe loc sau lua de la Xerox-urile din zona (colt la Rosetti, la magazinul cu seminte de plante si chestii de gradinarit). Cererea specifica Nr. Dosarului Penal, daca acesta este intocmit si-l stiti, daca nu, se verifica pe loc.
Pt accidente in Sectorul 2 se depune la Camea 415, etaj 4. Marti si Joi intre 09.00 si 12.00.
Se solutioneaza in 3 zile de la depunere cererii.
Prelungirea se obtine de la Brigada Rutiera din str. Udriste.
Sfatul meu e sa mergeti sa depuneti cererea cu 1 sapt inainte de expirare.
Scriu toate acestea sa stiti si voi pe viitor care-s procedurile.:respect:
tzepesch
07-11-2011, 09:14 AM
Revin cu detalii.
Teoretic, azi trebuie sa ridic dovada de circulatie de 30 zile de la Politie din Udriste.
Toyota m-a pus sa platesc 2108 RON pt ca exista cica o clauza in contractul de casco, unde nu stiu, prin care se prevede ca in cazul asigurarilor platite in rate, atunci cand masina se repara pe casco si valoarea reparatiilor deaseste valoarea politei, asiguratorul cere plata in avans a ratelor ramase, la ridicarea masinii. Mie mi-au mai ramas 3 rate de platit. Eu mi-am platit intotdeauna la timp ratele politei, si la asiguratorul de acum, Omniasig, si la cel anterior, Uniqa.
Acum 3 zile platisem si rata a doua, fiind data normala de plata, ca atare ramanandu-mi vreo 1400-1500 ron de platit la service. Asta pt ca Omniasig a platit service-ului reparatiile mai putin valoarea ratelor, urmand ca valoarea aceasta sa fie platita la service.
Exista aceasta clauza pt ca asiguratorul sa isi asigure plata politelor de catre clienti, pot ca ar fi existat trepadusi, care dupa repararea masinilor nu si-au mai platit ratele.
Cert este , ca bun platitor, nu vreau sa achit acum aceasta suma pt simplul fapt ca n-am de unde, si nici nu vreau pt ca in contractul meu nu se specifica asa ceva. Si ca atare las masina in parcare la toyota sa se spele cu ea pe cap.:mad:
tzepesch
08-11-2011, 01:08 PM
Dupa cateva telefoane si mailuri prin care am dus munca de convingere cu asiguratorul, si parlamentand putin si cu brokerul, am reusit sa obtin o derogare de la articolul din contract care prevedea plata in avans a ratelor. Ca atare pot sa ma duc sa-mi ridic Aurica.
Prelungirile de dovezi de circulatie se obtin de la Udriste, din cladirea noua, de la Ghiseul 5, doar cu buletinul si Dovada de 15zile. Zilnic intre 09-14.00
florintoyota
11-11-2011, 11:14 PM
vand sau schimb 4 anvelope noi toyota rav4 model 2002-2006 toyo japoneze originale 215/70/r16 99h,cu 195/65/15.
vand amortizoare fata+spate, faruri+stopuri,grila radiator+emblema, placute frana fata+spate, lamela stergator spate, toate piesele sunt absolut noi, in cutii originale.
TEL.0730137145 FLORIN
tzepesch
15-11-2011, 10:13 AM
vand sau schimb 4 anvelope noi toyota rav4 model 2002-2006 toyo japoneze originale 215/70/r16 99h,cu 195/65/15.
vand amortizoare fata+spate, faruri+stopuri,grila radiator+emblema, placute frana fata+spate, lamela stergator spate, toate piesele sunt absolut noi, in cutii originale.
TEL.0730137145 FLORIN
rog moderatorii sa mute postul acesta la sectiunea vanzari. multumesc
tzepesch
21-11-2011, 11:08 PM
salutari din nou.
am o intrebare de ordin legal.
cand mi s-a prelungit dovada de circulatie, mi-a aparut scris pe ea DOS: 15601/P/11C/2 sau DOS 15601/P/11CP2, ca nu e clar. doamna politist de la oficiul din Udriste de unde am prelungit-o cred ca a scris asta.
stiti cumva, asta inseaman dosar penal, e nr dosarului sau cum? ma lua cu calduri deja. am avut inspiratia de a ma uita pe dovada:helpsmilie:
Legionaru'
22-11-2011, 03:51 AM
Este numarul dosarului.
br83lau
22-11-2011, 09:02 PM
La orice accident cu victime se intocmeste dosar de urmarire penala. in functie de nr de zile ingrijiri medicale pe care i le da medicina legala tigancii se stabileste exact incadrarea legala. Daca ii da sub 10 zile ingrijire medica o sa iti dea NUP( neinceperea urmaririi penale), daca are peste 10 zile o sa inceapa urmarirea penala impotriva ta pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala sau vatamare corporala grava din culpa( in prima parte daca are intre 10 si 60 zile si ,,grava" cand are peste 60 zile ingrijiri medicale) Si de aici o alta poveste. Apropo cate zile i-a dat?
brewed
22-11-2011, 10:47 PM
La orice accident cu victime se intocmeste dosar de urmarire penala. in functie de nr de zile ingrijiri medicale pe care i le da medicina legala tigancii se stabileste exact incadrarea legala. Daca ii da sub 10 zile ingrijire medica o sa iti dea NUP( neinceperea urmaririi penale), daca are peste 10 zile o sa inceapa urmarirea penala impotriva ta pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala sau vatamare corporala grava din culpa( in prima parte daca are intre 10 si 60 zile si ,,grava" cand are peste 60 zile ingrijiri medicale) Si de aici o alta poveste. Apropo cate zile i-a dat?
imediat dupa schimbarea codului rutier, cred ca era in 2006 ,am avut un accident similar la iesirea din pasajul Obor , cand un nene, pe bulevardul de 120 m cat are la iesire ( masurati cu mine de fata cand am intins metrul cu politia accidente grave) si-a imaginat ca daca o ia la fuga sa traverseze pe acolo, reuseste sa scape intreg. Mi-a intrat in parbrizul masinii, se uita oricum in partea opusa celei din care veneam si mi-a sarit in fata imedia dupa ce se termina zidul pasarelei.Noroc ca aveam 40-50 la ora, altfel il faceam chiftele. 5 coaste rupte , si-a recunoscut vinovatia, nu a avut nicio pretentie. 25 de zile in spital omul. IML-ul scrie, in actul eliberat la iesirea din spital, ca desi omul s-a recuperat dupa cele 25 de zile complet, acel impact ar fi PUTUT cauza moartea ( desi nu a cauzat ). Deci prilej sa mi se deschida cercetarea pentru o fraza copy paste a unor medici imbatraniti in rele de la IML .Mi-au inchis cercetarea cu 2 ani si jumatate ani mai tarziu, in 2009 dupa ce mi-am angajat avocat care sa ma asiste de fiecare data cand ma chema o tanti in udriste pentru acelasi motiv enervant : sa ii dau declaratie ce facusem in ziua accidentului cu 1-2 ani in urma, desi avea declaratia scrisa din acea zi,mult mai acurata ca si repere de timp si amanunte. Probabil ca dorea sa faca comparatie intre ele si apoi, daca gasea diferente, sa ma scoata vinovat. Memorabila prezenta : un soi de pitzi pe care daca o vedeai in civil nu ti-ai fi imaginat ca e de partea legii ci din partea cealalta a shantzului . In cei 2,5 ani am platit 2 expertize tehnice cerute de ea care sa ateste ca nu eu am produs "starea de panica " ci omul care a traversat la iesirea din pasajul obor, si ca dpdv tehnic nu aveam alta varianta decat sa-l iau pe capota masinii.Desi omul isi recunoscuse vina si nu formulase pretentii impotriva mea,si acel \lucru era evident de la masuratorile facute cu politia rutiera din ziua accidentului. Multa rabdare si mult tact iti doresc in relatia cu organul din udriste :). ai nevoie.
tzepesch
22-11-2011, 11:27 PM
zile de IML nu stiu.
in tot acest timp am tinut legatura cu Garda spitalului de urgenta. cum este, ce i-au facut, ce are, etc. concluzia a fost ca putea fi eliberata in aceeasi zi pe seara, dar medicii au mai obligat-o sa stea in spital inca 2. adica vineri dimineata a intrat, a stat vineri, sambata, duminica si luni a plecat dimineata acasa.
in afara de cateva julituri si contuzii de muschi la un picior n-a avut nimic. ea voia sa plece si ei au obligat-o sa stea.
am vb si la iml, si mi-au spus ca in urma adeverintelor de la urgenta fac o investigatie. dar la atat cat a stat ca nu ar putea sa obtina zile de medicina legala.
nu stiu, sunt panicat putin, mai ales ca sunt tigani borati care au si sarit pe mine cu bataia si cu amenintarile. daca erau oameni civilizati si stateam de vorba cu ei.
br83lau
23-11-2011, 06:50 PM
O sa iti aduca la cunostinta politistul cate zile de ingrijiri ia dat, dar ca la orice accident rutier , chiar daca pietonul e vinovat exista ------- ala de articol in codul rutier care zice ca trebuie sa adaptezi viteza la conditiile de drum, si ca ar trebui tu sa citesti in stele ca aia o sa iti sara in fata si sa nu treci pe acea strada in acel moment :))
tzepesch
24-11-2011, 01:06 PM
dar exista posibilitatea sa nu-i fi dat iml-ul zile? piyda mamii ei, ca eu aveam 30-40 cand am lovit-o. carosabl uscat, numai ca eu m-am uitat pt o fract. de secunda in dreapta sa fiu atent la alte masini. si m-am trezit cu ea pe masina.
tzepesch
24-11-2011, 01:07 PM
- am postat de 2 ori din greseala
br83lau
25-11-2011, 05:14 AM
dar exista posibilitatea sa nu-i fi dat iml-ul zile? piyda mamii ei, ca eu aveam 30-40 cand am lovit-o. carosabl uscat, numai ca eu m-am uitat pt o fract. de secunda in dreapta sa fiu atent la alte masini. si m-am trezit cu ea pe masina.
30/40 e mult ca viteza de impact. E foarte putin probabil sa nu ii fi dat nicio zi ingrijiri medicale, ca si o vanataie cat de mica ar avea tot dau aia 2/3 zile .
tzepesch
27-11-2011, 05:42 PM
mai, masina, in afara de parbriz, n-a avut cam nimic vizibil. restul erau chestii mici ascunse
The_Kid
27-11-2011, 07:33 PM
nu stiam ca este asa complicat daca lovesti pe cineva si nu este pe trecere, credeam ca poti sa-l faci afis daca nu e pe zebra, aiurea faza cu anchete si expertize pentru a vedea daca exista 1% sansa sa eviti accidentul
citind intamplarea ta m-a facut sa fiu mai atent
salut, este destul de nasol chiar daca nu lovesti pe cineva, si in accident se lasa cu mers la spital, am patit eu , cand mi a taiat unu fata si am facut yarisul dauna totala. a fost cu mers pe la politie cu declaratii cu cercetare etc. pana la urma a fost finalizat dosaru si s a aratat ca nu am avut cum sa evit pt ca respectivul a creat accidentul, insa au fost 8 luni in care am stat si m am uitat la stele. a mai durat inca 4 luni ca sa imi iau banii de la asigurari ca sa platesc avansul al auris.
LittleM@n
23-01-2012, 09:13 PM
Pai si adica 8 luni nu ai avut voie sa conduci? Daca dosarul il finalizau in 5 ani, ce faceai?
OvidiuH
23-01-2012, 10:45 PM
In mod normal nu se pleaca de la prezumtia de nevinovatie ? Logic ar fi fost sa-ti lase permisul atata timp cat dosarul era in desfasurare sau cel putin o dovada.
br83lau
23-01-2012, 11:13 PM
...se da dovada inlocuitoare cu valabilitate 30 zile,dupa care mergi la procurorul care instrumenteaza cauza, care iti va da un certificat de grefa,cu care mergi la politie si iti va prelungi valabilitatea dovezii cu inca 30 de zile...Si tot asa la fiecare 30 de zile pana se solutioneaza dosarul.Poate sa dureze si 5 ani,s-a mai intamplat si destea.:))
tzepesch
21-02-2012, 09:17 PM
salut din nou
tocmai mi-a venit de la parchet propunerea procurorului si a inspectorului de Neincepere a Urmaririi Penale. Tiganca primi intre 5-7 zile medico-legale. Acum ce se intampla? ?:scratchchin:
br83lau
21-02-2012, 09:53 PM
salut din nou
tocmai mi-a venit de la parchet propunerea procurorului si a inspectorului de Neincepere a Urmaririi Penale. Tiganca primi intre 5-7 zile medico-legale. Acum ce se intampla? ?:scratchchin:
Nu se intampla nimic.Tu ai avea vreo pretentie?materiala vorbind?
pufy2010
21-02-2012, 10:48 PM
... Acum ce se intampla? ?::
... īn cel mai rău caz, poate face plāndere īn instanță īmpotriva rezoluției procurorului de NUP
tzepesch
22-02-2012, 09:29 AM
nu vreau nimic decat sa m lase-n pace. am altele mai stresante decat sa ma judec cu tiganii.
exista un termen in care poate contesta in instanta decizia NUP?
br83lau
22-02-2012, 01:34 PM
Pai nu ai inteles. Aici se judeca pe penal.Procurorul este cel ce trebuie sa probeze ca tu esti vinovat de vatamarea tigancii, prin probe si martori ajutat de politisti. Aici nefiind vorba de vreo infractiune a decis sa nu inceapa impotriva ta Urmarirea penala,deoarece,, fapta nu reprezinta pericolul social al unei infractiuni". Adica tigancii trebuia sa ii dea cel putin 10 zile ingrijiri medicale ca sa vorbim de o infractiune. Dar, tu sa stai linistit, ca nu o sa patesti nimic.