PDA

View Full Version : injection controller vs chip injection - tuning related

bdi
14-04-2007, 01:11 PM
M-am tot interesat sa va de chip tuning la Toyota Corolla 1.6l pe benzina.
Din cate am inteles de la unii marele motiv pentru care nu se poate tuna corolla prin acest procedeu este acela ca modelul de 1.6 are injection controller si nu chip. Intrebarile sunt:
1. Care este diferenta dintre cele 2 componente.
2. Cum putem totusi tuna motorashul corollelor nostre cu motor de 1.6.

OK, inteleg ca toti stiu de chip tuning .. (ca la decodare telefoanelor mobile .... are unu dupa care au toti ciumpalacii), DAR chiar nu exista nimeni care sa ofere niste servicii complete?

bdi
16-04-2007, 05:17 PM
domnilor dar chiar nimeni?

bdi
19-04-2007, 01:39 PM
am inteles .. in romania afacerea cea mai prospera este jumatatea de masura ..:)

LittleM@n
19-04-2007, 05:39 PM
Am inteles ca aici, prin Europa, lumea nu prea se baga sa modifice ECU la japoneze (si englezii si nemtii au aceeasi problema). Majoritatea apeleaza la tuneri japonezi pt asa ceva. Europenii le aplica in general la japoneze piggy back-uri. Probabil o fi acelasi lucru cu power box-ul de care ziceti voi, dar din ce stiu eu un piggy back e un calculator in toata regula cu afisaj care iti permite sa modifici parametrii in timp real.
De functionarea lui exacta nu stiu pentru ca nu m-a interesat pana acum, dar in curand voi incepe sa caut si sa vad cum pot modifica electronica pt toyotuze.

bdi
20-04-2007, 01:44 AM
little man te rog .. cauta:D ca sunt extrem de multi interesati:)

LittleM@n
20-04-2007, 11:11 AM
A, ok, deci atunci vreti sa-mi deschid si firma de modificat ECU-uri?
Da, de fapt mai in gluma, mai in serios, ar fi o idee, ca tot nu face nimeni :D

LittleM@n
21-04-2007, 03:06 AM
Incercam...
Numai ca imi va lua mult timp sa inteleg ce-i pot face; pana acum m-am ocupat de "aprofundarea" altor cunostinte: geamuri, eleroane, suspensii, injectie, turbine, etc. Urmeaza partea mai grea: electronica.

Predator
21-04-2007, 10:59 AM
Incercam...
Numai ca imi va lua mult timp sa inteleg ce-i pot face; pana acum m-am ocupat de "aprofundarea" altor cunostinte: geamuri, eleroane, suspensii, injectie, turbine, etc. Urmeaza partea mai grea: electronica.

Little, cat de bine te sti la turbine?

LittleM@n
21-04-2007, 01:35 PM
De turbine stiu atat cat imi trebuie momentan...cand va veni momentul sa pun una, voi sti exact ce si cum imi trebuie. Stiu cum functioneaza, la ce sunt recomandate, cum sa ai grija de ea, si ce alte elemente sunt necesare ca sa o faci sa functioneze corect si bine.

Tommy
12-06-2007, 02:04 PM
Chip-tuning la motoare aspirate? Hmmm.. buna gluma.

shtou
16-07-2007, 09:58 AM
Chip-tuning la motoare aspirate? Hmmm.. buna gluma.

da daa..tot ce are calculator se poate modifica :thumbsup:.asa ca inclusiv motoarele aspirate daca au calculator..

Predator
23-07-2007, 12:13 AM
"Buna gluma" pentru ca la un aspirat castigul de BHP dupa resoftare este de max 10%.