View Full Version : Termen de livrare 16 saptamani ???
cristian607
13-04-2007, 11:31 PM
Salutari,
Dupa cum am spus si in acest post unde se vorbeste despre Toyota Avensis, tocmai am comandat o Toyota Avensis 2,0L D4D Luna Argintie la Toyota Romania. Mare mi-a fost surpriza cand am aflat ca as avea de asteptat 16 saptamani (adica ar insemna prin august).
Edi a spus ca el a comandat masina la Toyo Motors, si i s-a spus intre 1 si 4 saptamani, masina ajungand la Giurgiu in 2 saptamani.
Afland asta, am sunat la Toyo Motors, si am inteles ca baza de date de rezervari ar fi unica pe tara (deci indiferent de dealer). Ei insa mi-au spus ca masinile sosesc cam pe la sfarsitul lui Mai / Iunie (asta insemnand cam 6-8 saptamani sa zicem). Acuma nici nu mai stiu ce sa inteleg.
Voua cat vi s-a zis ca trebuie sa asteptati si cat ati asteptat in realitate? Difera oare si dealerul in procesul asta (este oare posibil sa astept mai putin cu Toyo Motors decat cu Toyota Romania)?
Sincer sa fiu sunt cam necajit, caci totusi este o gramada de timp de asteptat, si nici nu am cerut cine stie ce deosebit. Credeti ca sunt sanse sa soseasca mai devreme?
Multumesc frumos,
Cristi.
Legionaru'
13-04-2007, 11:34 PM
Imi pare rau pentru tine ca ai atat de asteptat, dar comenzile sunt uriase.
Cand ma gandesc ca eu am primit-o in 2 saptamani,si mi s-a parut mult, am fost un norocos.
cristian607
13-04-2007, 11:36 PM
Pai chiar cred ca ai fost norocos ;).
Oare depinde si de dealer?
Legionaru'
13-04-2007, 11:38 PM
Nu cred.
Stocul este in Grecia si toti dealerii comanada si rezerva masini de acolo.
Mai poti avea norocul ca cineva sa fi comandat o masina exact ca a ta si sa se razgandeasca. Atunci o poti lua tu.
cristian607
13-04-2007, 11:41 PM
Am inteles ca cu o zi inainte ar fi fost o bucata disponibila pentru luna mai. Asta numesc eu ghinion.
Cristi.
23nst
mie mi-au dat tremen 4 saptamani, masina era in grecia, si dupa 15 zile, am fost sa ridic avensisul... mult 16 saptamani
cristi
Eu am platit masina pe 16 martie si pe 2 aprilie am ridicat-o de la Toyota Romania! Stocul din Grecia este comun tuturor, de acolo isi aduc masinile in Zona Libera Giurgiu si le imprastie la dealeri.
Intre comanda si receptia masinii au trecut 2 sapt. si asta era recent. Daca nu cumva s-a golit stocul din grecia ( :)) atunci mai vorbeste o data ce dealerul, poate a verificat gresit ceva.
Termenul de 16 sapt. mi se pare urias, ceva sigur e in neregula! :scratchchin:
cristian607
13-04-2007, 11:49 PM
Pai ce ar putea sa fie neinregula ma intreb?
M-au intrebat de culoare si mi-au spus ca pentru gri inchis tr sa astept 12 saptamani iar pentru gri argintiu 16. Sa le telefonez si sa ii rog sa mai verifice odata stocul din Grecia? Parerea mea este ca asta au facut si prima oara, nu?
:crybaby:
Cristi.
Salut Cristi,
Merci pt urari.
Ma intrebai de pret. Tin sa mentionez ca am cumparat Avensis d-4d 2.0 Terra, nu Luna cum vrei tu. Deci iti pot spune pretul la Terra.
Pt un pret de lista de 20932 discountul a fost de aproape 1000 euro, adica pret final 19980. Plus covorase si alarma incluse, dupa o discreta negociere (dar astea le dau cam toti, senzori de parcare gratis n-am reusit sa obtin...).
Despre seriozitate, si-au respectat termenul de livrare, au mentinut permanent contactul telefonic cu mine, valoarea avansului mi-am ales-o eu, drive-testul l-am obtinut imediat si nici macar nu mi-au cerut permisul de conducere. Per total, personal sunt multumit. Acum trebuie sa fac plata si din acel moment ei zic ca mai dureaza 4-5 zile sa o aduca de la Giurgiu.
Si mie mi-au zis ca e un stoc comun in Grecia si unul mai mic la Giurgiu. Daca masina e in Grecia dureaza 3-4 sapt, daca e la Giurgiu, 1-2 saptamani. Probabil ca masina ta e undeva prin Anglia:( pt 16 sapt... Cei de la Toyo nu faceau comenzi pt masini din Anglia.
Multa bafta!
Cu bine,
Edi
cristian607
14-04-2007, 01:59 AM
Salut Edi,
Multumesc frumos pentru raspuns. Totusi am doua nelamuriri.
Din ceea ce spui tu, inteleg ca cei de la Toyo preiau comenzi pentru masini ce nu pot sosi in 4 saptamani (adica ei fac comenzi doar pentru masini care se gasesc daca nu la Giurgiu, in Grecia). Este corect, nu? Cand am sunat, ei ziceau ceva de luna mai/iunie, deci cam 4 saptamani. Ma intreb daca as face comanda la ei, ar putea sosi mai repede? :scratchchin:
Vorbeai despre un discount de ~1000 de €. Acesta se negociaza, sau este fix? Dupa cum ti-am spus discountul de la Toyota Romania (TRM) a fost cam de 500 de €. Asta iar ma face sa ma intreb daca preturile de la Toyo Motors nu or fi mai avantajoase, deci iar intrebarea daca ar trebui sa fac comanda la ei si sa o anulez pe cea de la TRM. :scratchchin:
Din curiozitate, acea negociere pentru presulete etc, se face atunci cand se da avansul, sau cand se plateste suma finala?
Numai bine,
Cristi.
kikic
14-04-2007, 12:14 PM
din pacate si eu am asteptat aproape 3 luni (din septembrie 2006-pana la sf lunii Noiembrie 2006......) dar am o Corolla HB......
cristian607
14-04-2007, 12:29 PM
Si ei cat estimasera ca vei astepta?
Bergero
14-04-2007, 12:44 PM
Comanda Corolla Hb 1,4 pe 18.08.2006, termen de livrare conform contractului 4-6 saptamini, am primit-o pe 06.10. 2006. Deci, cam 7 saptamini daca ar fi sa calculez pe calendar. La Iasi. Cred ca o medie de asteptare ar fi intre 4-8 saptamini!! Peste 8 saptamini pare cam mult!
kikic
14-04-2007, 03:22 PM
pai.....mi-au zis de la inceput...chair a venit inainte de termen.......Din Anglia.....in Grecia............In Giurgiu...unde a mai stat 2-3 saptamani pana au venit actele................
oricum sper sa ai mai mult noroc..........Bafta!!
cristian607
14-04-2007, 04:43 PM
Mersi frumos kikic,
Sa inteleg ca asa cum mie mi-au spus 16 saptamani nu prea sunt sanse sa ajunga mai repede (poate vreo saptamana doua, dar mai mult nu).
Ei cum mi-au spus 12 sapt pentru culoarea gri inchis, si 16 sapt pentru gri deschis, de ce oare nu pot aduce in lotul de mai devreme una gri deschis?
Numai bine
Cristi,
kikic
14-04-2007, 06:09 PM
cu placere...........
dar mai intreaba de alte culori..........poate au ceva in stoc la Giurgiu........la mine mai aveau rosu in stoc la Giurgiu........dar nu am vrut eu rosu................mi se puse pata pe nisipul metalizat (CO1 parca).oricum in talon scrie GRI:)
multa bafta si rabdare..................ca vei avea nevoie!!!
Oestereich
14-04-2007, 08:23 PM
Salut !
Eu am comandat pe 15 Martie o Corolla 1.6 si trebuie sa astept pana la inceputul lunii Iulie....
Deci...Concluzia o tragi singur....:crybaby:
Info : Tipul cu care am stat de vorba a fost sincer si a recunoscut ca dealerii de la noi sunt de mana a 3 a....asa ca....:ack:
cristian607
14-04-2007, 08:52 PM
Salut Oestereich,
Deci se pare ca suntem cam in aceeasi oala (tie cam tot 16 saptamani). Hai sa facem o rubrica in care sa ne varsam cu toti amarul in timp ce astaptam :crybaby:.
Info : Tipul cu care am stat de vorba a fost sincer si a recunoscut ca dealerii de la noi sunt de mana a 3 a....asa ca....:ack:
Nu am inteles la ce anume te referi.
Numai bine,
Cristi.
Oestereich
14-04-2007, 09:06 PM
Salut Oestereich,
Deci se pare ca suntem cam in aceeasi oala (tie cam tot 16 saptamani). Hai sa facem o rubrica in care sa ne varsam cu toti amarul in timp ce astaptam :crybaby:.
Nu am inteles la ce anume te referi.
Numai bine,
Cristi.
Suntem la cheremul altora.....:blush:
In ceea ce priveste rubrica...ma rog nu stiu daca are vreun sens...eu m-am resemnat.
Mai merg cu masina sotiei...mai bag si un metrou....deh...asta este...oricum sunt dezamagit...dar voi recupera....
cristian607
14-04-2007, 09:15 PM
Suntem la cheremul altora.....:blush: Adica vrei sa spui ca noi, ca tara, am avea prioritate mai mica fata de alte tari?
Eu locuiesc in Franta, si recent am vorbit cu dealerul local (pentru a-mi confirma ca imi fac intretinerea si reparatii gratuite in garantie), si plangandu-ma de de timpul mare de asteptare, a spus ca in functie de model si aici se poate astepta astfel.
Of, of, of. Sper ca cu timpul sa mai ma obisnuiesc.
Numai bine,
Cristi.
Oestereich
14-04-2007, 09:23 PM
Eu locuiesc in Franta, si recent am vorbit cu dealerul local .....si plangandu-ma de de timpul mare de asteptare, a spus ca in functie de model si aici se poate astepta astfel.
De ce nu cumperi masina de acolo?
Mergi la dealerul la care ai fost si da o camanda....sunt curios ce termen iti da....:scratchchin:
cristian607
14-04-2007, 09:36 PM
Pai sunt mai multe motive, insa cel principal este ca aceeasi masina aici costa cu 2000€ mai mult decat din Ro.
Si ca tot vorbim despre bani, credeti ca sunt diferente de pret intre Toyota Romania si Toyo Motor (discountul acordat - de fapt cred ca am mai intrebat asta). Luni voi suna la Toyo Motor din nou sa intreb si cat costa, caci nu am intrebat.
Edi spunea ca el a primit discount de ~1000€ pe cand cei de la TRM mi-au dat doar de ~500€.
Numai bine,
Cristi.
cristian607
20-04-2007, 07:08 PM
Pana la urma am facut la inceputul saptamanii comanda din nou la Toyo Motors si am dat avans. Au spus ca masina ar ajunge in Ro cam pe la sfarsitul lui iunie, ceea ce ar insemna mai putin de cele 16 saptamani. Au spus ca dau covorase si alarma sau senzori de parcare.
Ar fi avut una albastru inchis, pe la sf lui mai, insa prefer argintiu pentru ca este cea mai rezistenta la mizerie.
O informatie noua: cei de acolo au spus ca masinile noi sunt varianta LCA. Am vazut un topic pe forum despre aceasta varianta, care se pare ca printre altele are jenti de 17 ''.
Numai bine,
CS.
claudiu_corolla_sedan
27-04-2007, 03:01 AM
Am plãtit avans pt. o corolla sedan pe 23 martie. Termenul de livrare din contract 19-20 sãpt.Cicã nu au pe stoc. Oare se vând aºa cum se aude ? Parcã ar fii pâine caldã...
_CONSTANTIN_
27-04-2007, 10:39 AM
Da, asa este. Eu am fost ieri la dealerul nostru si am mai schimbat niste pareri, cica prima Corolla vine in iunie-iulie. Cica toit ce-a fost aproape ( grecia) pe stoc s-a epuizat imediat. Eu zic ca merita asteptarea mai ales ca aeste o chestiune singulara, adica nu se va mai intampla asa, probabil s-a preconizat gresit cat de cerut o sa fie modelul asta.
claudiu_corolla_sedan
27-04-2007, 11:03 AM
Mă interesează anul de fabricaţie 2007. Acestea se produc din 1 aprilie. Cele până la 31 martie au fost cu an fabricaţie 2006.(anu financiar se termină la 31 martie). Mai are cineva gongi dăstea ???
diesel
27-04-2007, 12:03 PM
La mine este 2006 dar in carte e trecut 2007 la an de fabricatie. Asa ca nu e problema.
claudiu_corolla_sedan
27-04-2007, 01:38 PM
Cartea de identitate se elibereaza de catre Registrul Auto vehiculelor înmatriculate în România si celor care se omologheaza în vederea înmatricularii. In acest fel se atesta încadrarea fiecarui vehicul în categoria sa de folosinta: autoturism, autoutilitara, automobil mixt, autobuz, autospecializata etc., conform definitiilor cuprinse în "Conditiile tehnice pe care trebuie sa le îndeplineasca vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulatie pe drumurile publice din România" (RNTR-2).
Celelalte date pe care Registrul Auto este autorizat sa le înscrie în cartea de identitate se împart în doua grupe:
a) generale - cele care sunt comune pentru o anumita marca si pentru un anumit tip de vehicul, de exemplu: dimensiuni, mase, motorizare, performante, anvelope etc.;
b) particulare- care diferentiaza un vehicul de celelalte asemenea lui (numarul de identificare, seria motorului, culoarea, anul de fabricatie).
CARTEA DE IDENTITATE SE COMPLETEAZĂ CU DATELE CARE VIN DE LA PRODUCĂTOR
Pai sunt mai multe motive, insa cel principal este ca aceeasi masina aici costa cu 2000€ mai mult decat din Ro.
Si ca tot vorbim despre bani, credeti ca sunt diferente de pret intre Toyota Romania si Toyo Motor (discountul acordat - de fapt cred ca am mai intrebat asta). Luni voi suna la Toyo Motor din nou sa intreb si cat costa, caci nu am intrebat.
Edi spunea ca el a primit discount de ~1000€ pe cand cei de la TRM mi-au dat doar de ~500€.
Numai bine,
Cristi.
Scuze Cristi ca nu ti-am mai raspuns la intrebare. Am fost plecat un timp din Bucuresti si nu am mai intrat pe forum. Discount-ul era in functie si de versiunea masinii. Iar la Terra era cel mai mare, 1000 euro. La Luna era ceva mai mic.
Intre timp mi-a si venit masina, pana acum am 600 km si sunt ff multumit de ea. Se simte un pic lipsa cotierei, dar poate imi comand una post-marketing.
Mult succes si asteptare cat mai scurta.
Cu bine,
Edi
MultOrez
03-05-2007, 06:39 PM
cum la Toyo nu prea ai optionale de pus ca sa particularizezi comanda, singurul lucru care face mult diferenta e culoarea. Si daca nu ai pata pusa pe ceva, sigur sunt in stoc masini in echiparea dorita cu livrare maxim o sapt. Am vrut negru, dura 4 luni, au propus altceva, a durat 4 zile.
AdrianR
28-05-2007, 02:47 PM
Eu am avut de ales intre urmatoarele (asta dupa ce am renuntat la new corolla datorita termenului de livrare nedeterminat)
- benzina 1.8 - gri soricel - 4 saptamani
- 2.0 D-4D - luna - rosu - 4 saptamani
- 2.0 D-4D - luna - gri soricel - 8 saptamani
- 2.0 D-4D - luna - gri silver - 14 saptamani
Am vrut diesel, rosu nu mi-a placut, asa ca am zis gri soricel inainte de a vb cu nevasta-mea. Ceea ce am facut dupa o ora, si m-a convins pentru gri, asa ca am de asteptat cele 14 saptamani.
Dealer-ul mi-a spus ca imi poate garanta intr-o proportie de 90% ca masina imi va fi livrata la sf. lui Iulie (adicatelea in 10 saptamani de la data lansarii comenzii), iar termenul suplimentar (de 4 sapt) este datorita faptului ca toyota isi pastreaza o marja de timp pentru evenimente neprevazute.
Cumva termenul asta mai lung imi convine, pt ca am timp sa-mi iau creditul necesar si nu mai este nevoie sa alerg pe la prieteni si rude dupa diferenta.
AdrianR
29-05-2007, 03:23 PM
Gata, am dat vechea masinutza. mi s-a rupt sufletul de ea, a fost 12 ani un menbru al familiei, dar asta e... Acum inca 12 saptamani sunt fara masina....,
Cand m-am hotarat la o Toyota,..speram sa o si pot cumpara imediat...
Se pare ca termenul "August" nu este o noutate.
Oricum, sper sa aiba dreptate dealerul cand mi-a povestit ca e un termen cu marja de + o luna...
Mai sunt si altiii in aceeasi situatie,...sau am avut eu ghinion..? :scratchchin:
Ma gandesc serios cam ce as putea negocia...:boxing:
AdrianR
31-05-2007, 01:35 PM
Nu esti singurul. Si eu astept masina tot pe la inceputul lui august:mad:
Eu am si dealer-ul in curte...si tot mai vine cate un tir cu masini....
Zic:.."asta e a mea..!"..dar degeaba ca nu-i asa...
Sper sa mai apuc sa plec in concediu cu noua masina...ca de cea veche m-am cam saturat...:crybaby:
...si arata bine cand te uiti la ele...
toreadoru
31-05-2007, 02:15 PM
Nu esti de loc singur pe aici. O gramada de oameni citesc despre masinile altora, pentru ca ale lor nu exista inca:crybaby:
Referitor la asteptare .... sa vezi grozavie in contract (banuiesc ca e identic fiind trimis de Toyota) : termen de livrare 24 saptamani, fara sa se intample nimic pot sa mai intarzie 2 saptamani, peste 2 saptamani poti sa iti iei avansul inapoi daca nu-ti convine :whacky011::cussing::cussing:
Dupa ce inghit toate astea .... mai am eu fata de om care ar putea obtine ceva de la ei?
Asta e, daca mi s-a pus pata pe Corolla .....
..din ce am aflat exista, de ex. in cazul meu un termen "Iulie", pentru dealer,...si clientului i se spune "August"...
Probabil ca sa nu aiba surprize cu clauza din contract...
Isi iau si ei masuri de prevedere...
Sper sa o vad totusi in iulie...
toreadoru
31-05-2007, 03:15 PM
Si eu sper sa-mi vina masina la termenul zis de dealer august - max septembrie. Dar atunci cand am citit contractul, m-am ingalbenit la fata si am inceput sa numar saptamanile. Ajunsesem la sf. lui octombrie si nu terminasem :bricks:
Dealerul mi-a zis ca nu vin asa de tarziu si inclin sa il cred, dar contractul e tare .... ca mai toate contractele de la noi. Se fac o gramada de bani si tot riscul e la client. Eu unul nu am mai auzit de termene de livrare asa de lungi ca pentru Corolla.
AdrianR
31-05-2007, 04:14 PM
Eu unul n-am contract. Mi s-a facut factura proforma si comanda, am platit un avans de 2.000 RON si gata.
claudiu_corolla_sedan
01-06-2007, 11:59 AM
Cum am mai spus am făcut contract si am plătit avans la sfârşitul lui martie pt o corolla 1,6 dual vvt-i luna şi mi s-a oferit termen de livrare 19-20 săptămâni (să paralizez nu alta). După fix 2 luni am primit tel că cică maşina ar fi în Grecia.Până pe 6-7 iunie ar trebui să o primesc...Aştept încă...
toreadoru
01-06-2007, 12:18 PM
Asa sper sa se intample si cu mine. Tot Corolla 1.6 Luna.
Cand ti-au cerut sa o achiti? Cand te-au anuntat ca e in Grecia sau cand va ajunge la dealer?
2fast4u
01-06-2007, 06:00 PM
eu am primit am 600 de euro discount si covorase gratis.
In alta ordine de idei pot sa schimb cotiera de la un auris?
claudiu_corolla_sedan
04-06-2007, 05:36 PM
Au zis că e mai bine dacă o plătesc până vine în ţară (Aşa am şi făcut). Dacă e plătită integral când ajunge în ţară cică i se face vama mai repede. (are prioritate faţă de altele).
AdrianR
06-06-2007, 01:42 PM
Mie mi-au spus sa o achit cat mai repede (in conditiile in care masina vine in 13-15 saptamani). Pana nu ajunge in vama, ma abtin de la alte plati (exceptand avansul deja achitat), ca de... Euro scade iar banii in banca aduc dobanda...
Ura,...
desi aveam termen de livrare august,...m-a suna t dealer-ul sa ma anunte ca-mi vine masina pana la sfrsitul lunii iunie...:punk:
Mare surpriza,..ca deja nu mai aveam rabdare...:beer:
Poate a venit Mos Craciun la toti...:thumbsup:
AdrianR
11-06-2007, 12:02 PM
ceea ce as dori sa mi se intample si mie.... :crybaby:
AdrianR
11-06-2007, 02:30 PM
Din ce stiti voi, are vre-o importanta suma achitata ca avans (sau plata integrala a pretului) asupra termenului de livrare?. Sau ca sa fiu mai explicit: Daca achit toata suma, fac jupanii de la Toyo Motors ceva sa puna pe lista de prioritati masinutza mea? (sunt convins ca daca il intreb pe dealer, ma va bazaii sa-i achit totul cat mai repede).
Nu de alta, dar in 2 luni de zile dobanda pe care o iau la restul de achitat este destul de maricica, si as vrea sa stiu daca merita pierderea.
toreadoru
11-06-2007, 05:27 PM
Nu cred ca grabeste procesul. Nu cred ca dealerul va varsa banii in contul Toyota Romania mai devreme. Parerea mea
AdrianR
11-06-2007, 05:32 PM
yup. asa ma gandeam si eu. uffff.... inca 2 luni de asteptare...:banghead:
Oestereich
12-06-2007, 08:39 AM
@AdrianR
Buna dimineata !
Nu are nici o legatura plata avansului cu termenul de livrare.Este suficient sa platesti garantia de 500 EUR.Daca le dai si avans nu faci decat sa ii avantajezi...fac si ei depozite cu banii tai si mai castiga ceva dobanda..:thumbsup:
Poti sa o platesti si integral...nu se vor obosi sa faca un efort pentru tine...tine banii la banca si fa un depozit... castigi tu ceva... De ex. o eventuala diferenta de curs valutar si comisioanele de transfer....:proud:
Succes !
AdrianR
12-06-2007, 08:57 AM
Multam de sfaturi Oestereich. Intr-adevar, cam asta era si socoteala mea. Pana acum le-am achitat doar aprox 1500 Euro, dar am facut rost si de restul de bani, pe care intentionez sa-i tin in cont cat mai mult posibil. Macar imi scot covorasele (daca nu mi le dau ei gratis) si un plin de motorina.... Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca scot si RCA-ul.:proud:
Salut,
din pacate si mie mi-a venit masina dupa 14 saptamani, desi mi-au promis-o in 6 saptamani. Referitor la discount nu am obtinut mai mult de 500 euro, iar de covorase, nici vorba sa mi le dea gratis. Au cerut 100 eruo+TVA...
Iti doresc sa te inarmezi cu multa rabdare!
Oestereich
12-06-2007, 08:03 PM
Multam de sfaturi Oestereich. Intr-adevar, cam asta era si socoteala mea. Pana acum le-am achitat doar aprox 1500 Euro, dar am facut rost si de restul de bani, pe care intentionez sa-i tin in cont cat mai mult posibil. Macar imi scot covorasele (daca nu mi le dau ei gratis) si un plin de motorina.... Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca scot si RCA-ul.:proud:
Nu fii asa de exuberant...cu dobanzile de la noi vei scoate max dif de curs valutar....de restul sunt sceptic.Perioada este relativ scurta iar suma " modica" dpdv banca....
AdrianR
13-06-2007, 09:10 AM
Presupun ca lucrezi intr-o banca...:thumbsup:
Ceea ce spui tu este corect, insa pot afirma ca depinde de perspectiva (cum spunea profu'meu de management la primul curs). La o suma de 65.000 RON, o dobanda de 6,5% iti aduce in cont 352 RON lunar, ceea ce reprezinta pt 2 luni o crestere a valorii nominale a sumei cu 1%. Asta in conditiile in care exista o probabilitate rezonabila pentru o crestere echivalenta a cursului euro/RON pana in septembrie (vezi tranzactiile ***ures de pe bursa de la sibiu). Ca urmare, pot sa cred cu destula siguranta ca pana la sfarsitul lui iulie pot castiga macar 100 Euro (covorasele) si sa ma hazardez afirmand ca poate iese si RCA -ul (sau macar o proportie semnificativa din acesta).
Pe de alta parte, plata anticipata inseamna sa pierd sumele sus mentionate, existand o probabilitate redusa (in opinia mea) de a se produce o apreciere a Euro (ceea ce ar insemna sa castig din curs).
Asta chiar in conditiile in care cursul practicat de Dealer este sensibil mai mare decat cel oficial... pana la urma exista o corelatie intre cele doua.
cristian607
13-06-2007, 02:45 PM
Mi-as permite si eu o remarca :).
Parerea mea este ca este o chestiune de principiu, ca ei sa primeasca banii la sfarsit, si nu anticipat.
In functie de dibacia fiecaruia, intr-o anumita perioada de timp cat ai niste bani pe mana, ii poti inmulti mai mult sau mai putin, inca o data, dupa priceperea fiecaruia.
Daca "scapam" cat mai repede de ei, automat nu mai putem valorifica acesti bani, oricat de mica ar fi valorificarea, fie vorba doar de un kebab pe care il cumperi cand ai primit masina sa sarbatoresti :).
De exemplu societatile mari, au mecanisme bine puse la punct pentru "intarzierea" platilor fie catre furnizori, fie rambursari catre clienti, tocmai datorita faptului ca au aparatul financiar in spate ca in acel ragaz sa puna bine banii la munca. Rationamentul merge la extrem dupa parerea mea, cand este vorba de institutie financiare specializate (ex banci), care vehiculeaza sume enorme de bani, si pentru care treburi de genul "ragaz inofensiv" de o zi pentru un transfer bancar de la un cont la altul reprezinta sume mari.
Am cam derapat de la subiect dar asta este dupa parerea mea optica ce trebuie urmata ca un bun consumator.
Numai bine,
CS.
AdrianR
13-06-2007, 03:40 PM
off topic: corect. In esenta este vorba de costul de oportunitate al fiecaruia
on topic:
Mi-a confirmat azi nenea dealer-ul ca imi vina masinutza cu 4 sapatamani mai devreme. Adicatelea in loc de vina la sf lui august cum scrie la comanda, va sosi la sf. lui iulie. Ma omoara asteptarea asta.:crybaby:
claudiu_corolla_sedan
28-06-2007, 01:36 PM
Pe 07.iunie am primit masina. Uraaaaaaaaa !!! (cu 10 sãptãmâni mai repede decât termenul maxim de livrare din contract, adicã 20 sãptãmâni).
Oestereich
28-06-2007, 08:41 PM
Sa o stapanesti sanatos !
AdrianR
29-06-2007, 03:50 PM
masinutza mea este pe vapor (mi-a zis dealerul in viteza, cerandu-si scuze ca nu poate sa-mi de mai multe informatii datorita faptului ca mai vb pe 2 telefoane). poate sa-mi traduca si mie careva ce inseamna asta? Abia acum vine din anglia in grecia sau este pe drum din grecia in romania?
razzmatazz
29-06-2007, 09:08 PM
masinutza mea este pe vapor (mi-a zis dealerul in viteza, cerandu-si scuze ca nu poate sa-mi de mai multe informatii datorita faptului ca mai vb pe 2 telefoane). poate sa-mi traduca si mie careva ce inseamna asta? Abia acum vine din anglia in grecia sau este pe drum din grecia in romania?
pe drum spre grecia. din grecia ti-o aduc cu trailerul.
razzmatazz
29-06-2007, 09:18 PM
eu am termen de livrare 20 de saptamani.
am platit garantia la jumatea lui aprilie si de atunci mi-au zis ca vine in august la sfarsit. am vrut-o sol, neagra cu interior grej. mi-a zis nenea ala ca d-astea nu prea se cer, asa ca ori vreau una mai normala, ori astept sa treaca vara.
am fost de acord. imi place prea mult masina. cu toate astea, nu numar zilele. m-am obisnuit :blush:.
Oestereich
29-06-2007, 09:49 PM
Din cate stiu eu vine din Grecia pe TIR...
Asa am fost informat....
wizake
29-06-2007, 10:45 PM
eu am termen de livrare 20 de saptamani.
am platit garantia la jumatea lui aprilie si de atunci mi-au zis ca vine in august la sfarsit. am vrut-o sol, neagra cu interior grej. mi-a zis nenea ala ca d-astea nu prea se cer, asa ca ori vreau una mai normala, ori astept sa treaca vara.
am fost de acord. imi place prea mult masina. cu toate astea, nu numar zilele. m-am obisnuit :blush:.
imi spui si mie ce garantie ai platit? se plateste doar o suma mica, sau avansul ? sau . mai exact.. cand se plateste avansul, si cand se fac actele pt leasing? la inceput, cand dai comanda, sau cand ajunge ?
Oestereich
29-06-2007, 11:09 PM
Garantia este de 500 EUR
wizake
29-06-2007, 11:29 PM
mersi. si cand platesc restul ? vreau sa iau masina in leasing.
practic, platind garantia asta, dealerul imi face comanda de masina ?
Costy
29-06-2007, 11:48 PM
Platind garantia dealerul face comanda.
Pentru a face actele pt leasing/credit ai nevoie de factura proforma.
Aceasta se elibereaza in momentul in care dealerul are confirmate datele exacte ale masinii ( serii motor, sasiu etc ). Cred ca acest lucru se intampla numai cand masina ajunge la Giurgiu sau cam asa ceva.
In ceea ce priveste termenele eu am facut comanda la inceputul saptamanii si masina imi vine la jumatate lunii Septembrie conform dealerului.
Din ceea ce stiu ei isi iau ca marja de eroare cel putin 2 saptamani. Asa ca daca totul merge k la sfarsitul lui August am si eu TOYO...
Offtopic : 1.6 Benzina , Sol + senzori parcare
GPS este deja functional si zilele astea incepusem sa ma uit de car kit si cauciucuri pentru iarna.....asa trece timpul mai repede!! :)
wizake
30-06-2007, 12:02 AM
mersi pt informatii.
o sa fac o vizita maine dimineatza dealerului. Apropo: si-a luat cineva (sau a facut comanda macar) noua Corolla de la Mega Auto din Iasi ?
Imi poate da cineva vreo referinta? Cum se poarta cu clientii ? Se poate negocia vreun discount ? (sau vreo chestie gratuita)
Costy
30-06-2007, 01:54 AM
Eu am obtinut de la TOYO-MOTOR Bucuresti urmatorele optiuni din partea dealerului: Vopsea metalizata + pachet legislativ + presurile
Daca mai insistam un pic cred ca obtineam si senzorii de parcare spate :D
Nu stiu nimic despre cum merg lucrurile in alte orase
2fast4u
30-06-2007, 11:41 AM
Stai calm... a mai fost intrebarea asta...
tre sa mai stai inca 3 saptamani pana ajunge pe la bulgari si inca o saptamana jumate pana cand o sa te sune dealerul ca e la el.
deci in total minim 4 saptamani jumate... asta daca esti baftos...
pierzi 4-5 zile in fiecare locatie deoarece masina isi asteapta actele si la greci si la bulgari si la vama giurgiu.... (actele de vama nu vin odata cu masina - ci vin separat prin posta rapida)
ca sa iti dau un exempu: Aurisul meu a stat o saptamana la bulgari dupa acte...
razzmatazz
30-06-2007, 12:10 PM
Eu am obtinut de la TOYO-MOTOR Bucuresti urmatorele optiuni din partea dealerului: Vopsea metalizata + pachet legislativ + presurile
Daca mai insistam un pic cred ca obtineam si senzorii de parcare spate :D
Nu stiu nimic despre cum merg lucrurile in alte orase
asa e, trebuia sa insisti :)
eu am luat senzorii, alarma si vopseaua bonus. presurile si pachetul legislativ veneau oricum cu masina (in cazul meu). tot de la toyo motors.
sau poate ca in aprilie erau mai largi la mana.
wizake
30-06-2007, 08:53 PM
eu am fost azi pe la dealer.. mi-a aratat masina.. mi-a zis ca daca fac comanda acum, au 2 masini programate sa ajunga in septembrie-octombrie...
nu a zis nimic de discount sau chestii gratis.... Cand se discuta despre asta, la comanda, sau cand vine masina si aduc si eu banii? eu trebuie sa insist sau imi ofera el ? :D
Oestereich
30-06-2007, 10:19 PM
Bonusurile le discuti cand te duci sa dai comanda ,iar vorba o vei aduce TU.
Daca tu taci ,ei ce sa faca.....??!!! sa te oblige??? :)
razzmatazz
01-07-2007, 01:33 AM
eu am fost azi pe la dealer.. mi-a aratat masina.. mi-a zis ca daca fac comanda acum, au 2 masini programate sa ajunga in septembrie-octombrie...
nu a zis nimic de discount sau chestii gratis.... Cand se discuta despre asta, la comanda, sau cand vine masina si aduc si eu banii? eu trebuie sa insist sau imi ofera el ? :D
wizake, vezi
http://www.club-toyota.ro/forum/showpost.php?p=10459&postcount=7
wizake
01-07-2007, 09:37 AM
da, intre timp am vazut. mersi :)
o sa incerc sa vad ce pot scoate de la el...
claudiu_corolla_sedan
03-07-2007, 11:18 AM
Ce este vrăjala aia cu 500 de euri ??? Asta dacă reuşesc să prostească cumpărătorul... După ce că banii îi plătim noi tot noi să le dăm garanţie? Garanţie la ce ? Ar trebui să ne plătească ei garanţie. Cică zic ei : nefiind maşina în stoc (doar alocată) trebuie plătită această garanţie, că altfel nu pot face comandă şi ulterior să încaseze avansul. Eu am trecut prin chestia asta prin martie când am plătit avansul pt o corolla dual VVT-i. Dacă mai aveţi nelămuriri întrebaţi-mă.
claudiu_corolla_sedan
03-07-2007, 11:23 AM
Iar cu termenul de livrare de 20 de săptămâni vor să acopere vreo eventuală întârziere. Altfel 0,5 % penalizare din preţul total pt. fiecare zi de întârziere conform contract; nu prea vor să rişte. Eu tot 20 de săpt am avut si am primit maşina în fix 10 săptămâni.
11 iulie a plecat din Grecia,...sper sa nu astept 4 saptamani, cum spunea 2fast4u....
apropo,...termenul de livrare era sfarsitul lui august-inceputul lui septembrie...
razzmatazz
12-07-2007, 09:40 PM
apropo,...termenul de livrare era sfarsitul lui august-inceputul lui septembrie...
eshti d-al meu.
2fast4u
12-07-2007, 11:39 PM
DAX...daca e NEAGRA vine la sfarsitul lui septembrie...
Daca e deschisa la culoare ai sansa sa o iei la mijlocul lui septembrie
AdrianR
13-07-2007, 08:43 AM
Hmmm. Dealer-ul imi zice ca masina mea este pe nava (cel putin acolo era acum 5 zile), iar termenul de livrare este sf lui iulie inceputul lui august. Nu prea inteleg atunci cum pt o masina care este deja in grecia (masina lui DAX), termenul de livrare este septembrie....
cristian607
13-07-2007, 08:04 PM
Ca tot am pornit acest thread in jur de 10 aprilie, sa spun ca a sosit in sfarsit masina mea pe data de 3 iulie. Pe contract erau intr-adevar 16 saptamani, insa dealerul a spus ca masina va sosi la sfarsitul lui iunie.
In sfarsit; insa am impresia ca in momentul cand a sosit, uiti de chinurile asteptarii :). Eu inca nu am vazut masina, decat in niste fotografii, si deja ma simt altfel :).
Dealerul a spus ca va monta alarma, si alte accesorii eventual la revizia de 1000km.
Numai bine,
CS.
razzmatazz
13-07-2007, 11:33 PM
bafta nene.
sa te bucuri de ea. :thumbsup:
cristian607
14-07-2007, 12:25 PM
mersi frumos. Asemenea si tie :).
CS
claudiu_corolla_sedan
16-07-2007, 02:40 PM
Timpul de când este în Grecia şi până la livrare ar fi de aproximativ 2 săptămâni.(cel puţin aşa a fost la mine)
Cand am semnat contractul(14 aprilie 2007), termenul de livrare a fost 22-24 saptamani...deci undeva intre august si septembrie.
Acum stiu sigur ca masina e plecata din Grecia spre RO din 11 iulie...:punk:
Sper sa ajunga zilele astea,...altfel...:shoot:
Apropo,... e Corolla 1,4 Luna, argintie...
razzmatazz
18-07-2007, 09:07 AM
si tu esti d-al meu.
AdrianR
23-07-2007, 10:34 AM
uite ca am auzit-o si pe asta. nu ajunge ca avem peste 30 de grade in case, pe afara nu poti iesi decat noaptea, seceta ameninta PIB-ul, cursul de schimb, cresterea po****tiei si alte alea, acum si livrarile de Toyote sunt afectate. Datorita caldurilor, trailerele din grecia merg numai noaptea, ca urmare, masinile noastre vor ajunge la noi ceva mai greu (in cazul meu - decalaj o saptamaman). Si eu care speram ca miercurea asta apar la intalnire cu masinutza noua....
Eu va zic un lucru:
Cu cât o asteptati mai mult cu atât o veti aprecia mai mult si veti fi mai fericiti.
Sa fiti norocosi !
AdrianR
24-07-2007, 04:44 PM
EE.. daca in primele saptamani de asteptare simteam ca-mi iese parul prin caciula si visam in fiecare noapte ca sunt la volanul masinii, acum mi-a cam trecut entuziasmul.
razzmatazz
24-07-2007, 08:55 PM
Timpul de când este în Grecia ºi pânã la livrare ar fi de aproximativ 2 sãptãmâni.(cel puþin aºa a fost la mine)
pai a mea e in grecia.
:scratchchin:de ce oare mi-au zis astia ca mai dureaza o luna?
si asta fara intarzierea cauzata de canicula.
AdrianR
25-07-2007, 10:50 AM
acum cateva zile cand am vb cu dealerul, mi-a spus acelasi lucru (ca masina este in grecia) si ca nu mi-o poate livra vinerea asta datorita problemelor de transport. cred ca ar trebui sa-l ma suni pe omul tau ca sa primesti o veste buna ... sper...
decanu
26-07-2007, 10:00 PM
Eu am comandat masina pe 3 iulie si mi s-a dat termen "septembrie". Dealerul mi-a spus ca poate sa fie la inceputul lunii, dar la fel de bine poate sa fie la sfirsit - oricum, nu depasim luna septembrie. Mi-a mai spus ca el nu poate urmari traiectoria masinii decat la plecarea din Japonia (cand ar fi in starea "loaded on ship"), apoi, pana la sosirea in vama, nu mai are nici o veste. Voi cum ati aflat informatii despre masina cand ajunge in Grecia, de exemplu?
razzmatazz
27-07-2007, 07:43 AM
pai am sunat omul din cand in cand si l-am intrebat unde e masina.:blush:
AdrianR
27-07-2007, 08:46 AM
Yup, il suni pe dealer. Macar o data pe saptamana (mie mia- fost foarte greu sa ma abtin in a-l suna mai rar)
Ma apropii de momentul mult asteptat. peste o sapatamana pot ridica masina, dar fara alarma si senzori montati. Cred ca mai astept cateva zile sa le monteze si p'astea ca sa nu mai duc grija lor.
dmardale
27-07-2007, 08:58 AM
Eu l-am sunat zilnic pe dealer, dealtfel foarte intelegator sa numai zic ca nu s-a simtit niciodata deranjat de insistenta mea, dimpotriva a facut tot posibilul sa o aduca mai repede, a durat 2 sap jumate sa ajunga din Grecia pana aici, iar legat de senzorii de parcare si alarma s-au montat in acceasi zi in care a venit masina in decurs a maxim o ora jumate, baietii de la Toyo Motor chiar stiu sa-si stabileasca prioritatile. Toate bune!
AdrianR
27-07-2007, 09:47 AM
dealerul mi-a zis ca dureaza o zi pt ca trebuie sa vopseasca senzorii in culoarea caroseriei si pt ca au multe livrari. Il mai stresez un pic cu un telefon.
dmardale
27-07-2007, 09:53 AM
dealerul mi-a zis ca dureaza o zi pt ca trebuie sa vopseasca senzorii in culoarea caroseriei si pt ca au multe livrari. Il mai stresez un pic cu un telefon.
La mine senzorii aveau aceeasi culoare cu masina, adica pe negru si nu a mai fost nevoie de vopsire.
decanu
27-07-2007, 09:58 AM
Dealerul meu de la Inchape Pipera a zis ca poate da comanda sa vopseasca senzorii cu o saptamina inainte de a veni masina, ca sa nu intirzie livrarea din aceasta cauza. Sper sa se si tina de cuvant...
Super,...:roll:, ma plimb deja de o saptamana cu noua mea masina...
A meritat toata asteptarea asta de aproape 3 luni...(:blush: nu am chinuit-o prea mult dar pe la 4000 deja nu-mi mai pare rau dupa motorul de 1,6...
Va doresc si voua sa aveti vesti bune de la dealeri...ca ultimile zile de asteptare sunt cele mai grele...:thumbsup:
razzmatazz
29-07-2007, 02:03 AM
bravooo, sa-ti mearga la inima :thumbsup:
... dar nu-i da frate 4000 rpm pana in 1000, as zice chiar 1500km.
lasa motorul sa se rumeneasca.
mi-a dat si mie omul o veste buna ieri. cica vina pana in 15 august.
termenul initial era 29 august. yesss. :punk:
AdrianR
30-07-2007, 08:34 AM
Gata, vineri o iau cu tot cu senzori si alte alea. Baiatul de la Toyo a fost f. receptiv si a programat lucrurile astfel incat sa faca si montajul optionalelor. Mai e un pic.....
ms....
stai linistit razz'...ca nu nici nu a bagat de seama ca am apasat un pic mai tare acceleratia...:blush:, oricum sunt convins ca japii au forjat-o la teste pe linia de fabricatie...(am vazut odata un clip cu asa ceva),
urmeaza sa-i montez si alarma (TH3000) cu toate ca aveam dubii daca sa-i mai pun sau nu...
cristian607
30-07-2007, 11:21 AM
Maine si eu ma duc la revizia de 1000, sa ii monteze alarma aceea standard. O sa intreb daca se poate monta Cruise Control.
Va tin la crt.
CS.
razzmatazz
30-07-2007, 12:01 PM
Maine si eu ma duc la revizia de 1000, sa ii monteze alarma aceea standard. O sa intreb daca se poate monta Cruise Control.
hehehe.
succes!...
razzmatazz
30-07-2007, 12:03 PM
cica miercuri pe 1 o pun pe trailer spre romania.
din experienta voastra, cat mai dureaza dupa aia?
AdrianR
30-07-2007, 12:12 PM
2 saptamani
razzmatazz
30-07-2007, 12:24 PM
din grecia incoace adica?
am achitat garantia la inceputul lunii iunie
dupa 2 saptamani am fost informat despre termenul de livrare: sept 2007
dupa experienta voastra: cand am sa pun mana pe masina? :blush:
_CONSTANTIN_
30-07-2007, 02:05 PM
septembrie 2007, rar aduc mai devreme decat iti spun prima data. :thumbsup:
AdrianR
30-07-2007, 02:14 PM
din grecia incoace adica?
da, pana ii vine randul sa o aduca, sa ii faca formele vamale si sa o pregateasca de vanzare (spalat, curatat, etc). A mea ajunsese in Grecia lunea trecuta si o iau vineri.
Acum am vazut ca ai spus ca este deja pe trailer. Probabil ca va dura mai putin cu 2-3 zile.
decanu
30-07-2007, 02:20 PM
Aveti idee unde as putea sa gasesc manualul pentru noua Corolla? Ma gandeam sa o mai rasfoiesc, in asteptarea masinutei... Exista cumva in format electronic pe undeva?
jijiman
30-07-2007, 03:37 PM
Aveti idee unde as putea sa gasesc manualul pentru noua Corolla? Ma gandeam sa o mai rasfoiesc, in asteptarea masinutei... Exista cumva in format electronic pe undeva?
Pe site-ul Toyota, la Noua Corolla ai undeva in dreapta un link "Descarca o brosura" (sau ceva de genul asta). Altfel o gasesti la orice dealer Toyota.
decanu
30-07-2007, 03:51 PM
Nu ma refeream la brosura, ci la cartea tehnica a masinii, user guide-ul.
razzmatazz
30-07-2007, 06:52 PM
Nu ma refeream la brosura, ci la cartea tehnica a masinii, user guide-ul.
si eu l-am cautat. tot pentru 1.6 sol. nu l-am gasit pe nicaieri in format digital. daca il dibuiesti totusi, da de stire.
razzmatazz
30-07-2007, 06:54 PM
daaaar...
a mea se pare ca vine mai repede. il consult vreo 1 saptamana si ti-l dau sa te uiti si tu prin el.
ce zici?
decanu
31-07-2007, 09:33 AM
Ar fi super! Oricum mi-ar placea sa vin si eu la una din intilnirile voastre, chiar daca nu sunt inca posesor de Toyota. Mai ales ca stau chiar in Tineretului. Vorbim dupa ce intri in posesie si mersi mult pentru propunere.
razzmatazz
31-07-2007, 09:57 AM
pai vino, ca si yo merg de vreo luna jumate si masina inca nu mi-a venit.
AdrianR
31-07-2007, 10:01 AM
am fost si eu acum cateva saptamani si dupa aia am tot visat cu ochii deschisi cum va fi cand imi va veni masina (dupa ce m-a dat cry o tura cu corolla lui). nu conteaza ce masina conduci acum...
decanu
31-07-2007, 10:03 AM
Deci ma primiti si daca vin cu Loganu? :not_worthy:
AdrianR
31-07-2007, 10:07 AM
eu am venit cu matizul.... asa ca intra pe postul de intalniri si anunta-te..
razzmatazz
31-07-2007, 10:08 AM
ce conduci acum nu conteaza.
AdrianR
01-08-2007, 12:22 PM
Esteee... masinuta e in Romania. Maine ajunge la Toyo, ii monteaza chestiile si vineri o iau. Abia astept.:punk:
decanu
01-08-2007, 12:55 PM
Inca un om aproape de a-si vedea visul cu ochii!
Ma bucur mult pentru tine AdrianR!!!
razz'..., la mine a durat 11-23 iulie drumul din Grecia pana cand i-am dat prima pedala...(am lasat alarma la prima revizie ca mi se termina concediul)
sper sa-ti ajunga cat mai repede...
...felicitari AdrianR !!
AdrianR
01-08-2007, 03:37 PM
Multam, dar am una si mai buna: Iau masina maineeee!:punk: (m-a sunat dealerul ca s-au si apucat de treaba la ea si e gata pana la ora 11). Si ca mi-o dau cu o zi mai devreme, mi-au facut cadou si covorasele. Neaparat tb sa ma prezint cu o bere la baiatul de la Toyo Motor!
decanu
01-08-2007, 04:10 PM
Super veste! Sa pui poze maine dupa ce o iei!
AdrianR
01-08-2007, 04:14 PM
Neaparat!.
Rocket
01-08-2007, 08:43 PM
E super cand aud de termene de livrare mai apropiate decat cele trecute in contract sau preconizate de dealer.
Si eu stau ca pe jar mai ales dupa ce mi-a spus agentul de vanzari ca Avensisul meu a plecat din Grecia luni, 30.07.
S-ar parea ca saptamana viitoare mi-o livreaza si sper sa fie la inceputul saptamanii si nu pe la sfarsit.Oricum, mult a fost putin, a ramas.
Ma mai suna cate un prieten si imi spune ca a vazut un trailer cu Toyote si il sun repede pe agent ....a ajuns???Ultimele zile trec cel mai greu dar...trec.
Celor carora le-au ajuns masinile ....cat mai multi km. fara probleme si incidente, ca de bucurat, sigur se bucura de ele.
AdrianR
02-08-2007, 09:32 AM
mai am doua ore. Abia mai pot sta pe scaun...
razzmatazz
03-08-2007, 12:29 PM
E super cand aud de termene de livrare mai apropiate decat cele trecute in contract sau preconizate de dealer.
Si eu stau ca pe jar mai ales dupa ce mi-a spus agentul de vanzari ca Avensisul meu a plecat din Grecia luni, 30.07.
esti in grafic. mi-au confirmat vinerea viitoare (10 august) data de livrare. deci in total cam 20 de zile mai devreme decat estimarea initiala. fiindca - n-au fost furtuni pe mare, n-a fost greva lu peshte, trailerele au mers regim normal etc. iar de plecat a plecat pe 1 august din grecia. asa ca, as zice ca pe miercuri/joi saptamana viitoare esti tatic :blush:... bafta!
Rocket
03-08-2007, 03:32 PM
Si tu la fel, Razz
S-ar putea sa le ridicam in aceeasi zi pentru ca desi nu mi-au confirmat data am inteles ca sapt. viitoare sigur, pana spre sfarsitul ei o incalec.
Om vedea, nu mai e mult....
Oricum cu colegii nostri toyotisti e mai usoara asteptarea....Cred ca intru de doua ori pe zi sa mai vad cine a primit masina, primele impresii, etc.
Important e ca dupa sa ramanem la fel de activi si sa venim si noi cu experienta noastra....
De multe ori colegii-toyo sunt ca niste parinti..te cresc, iti dau sfaturi....pana apare "dansa"....dupa aia te bucuri singur:love031:.....si te intorci cand apar problemele....te invata iar ce si cum:console: si iar crezi ca acu le stii pe toate.....important e ca de cate ori ai nevoie stii exact unde ii gasesti.
Pentru toate astea stimati colegi....:worthy:
Si ca toti juniorii, probabil, promit sa nu fac la fel.
Salutare tutuor
razzmatazz
03-08-2007, 04:00 PM
n-ai grija.
o sa ma mai vezi p-aci :)
decanu
03-08-2007, 04:09 PM
esti in grafic. mi-au confirmat vinerea viitoare (10 august) data de livrare. deci in total cam 20 de zile mai devreme decat estimarea initiala. fiindca - n-au fost furtuni pe mare, n-a fost greva lu peshte, trailerele au mers regim normal etc. iar de plecat a plecat pe 1 august din grecia. asa ca, as zice ca pe miercuri/joi saptamana viitoare esti tatic :blush:... bafta!
Ce bine de voi! Eu simt ca e din ce in ce mai departe momentul :crybaby:.
A trecut o luna si parca acum imi e mai greu ca la inceput! :crybaby:
AdrianR
03-08-2007, 04:10 PM
he he, acum incepeti sa topiti tigarile. ultima saptamana la mine a fost cea mai grea. am "savurat" fiecare ora de asteptare....
Ca o concluzie dupa cele "16 saptamani". Baietii de la Toyo s-au miscat f. bine, masina a venit cu 4 saptamani mai devreme, iar pe parcurs am obtinut urmatoarele gratuitati:
- la negociere - alarma si kit legislativ
- ulterior, la un telefon de rutina dat dealer-ului - senzorii de parcare
- inainte de livrare, cand stabileam detaliile - covorasele
Ultimele doua, desi eu initial m-am oferit sa le achit, baiatul de la vanzari mi le-a dat gratuit.
- asigurarea Casco la un pret mai mic decat oferta asiguratorului (asigurarea am facut-o la brokerul din show-room).
Oamenii nu te lasa sa crezi ca sunt ofticati cand ii bati la cap, nu uita de tine nu stiu cat timp si se ocupa de problema ta
razzmatazz
03-08-2007, 04:16 PM
unde frate? la care dealer?
AdrianR
03-08-2007, 04:17 PM
Toyo motor pe splai. Agentul de vanzari este un tinerel - Andrei
razzmatazz
03-08-2007, 04:18 PM
Ce bine de voi! Eu simt ca e din ce in ce mai departe momentul :crybaby:.
A trecut o luna si parca acum imi e mai greu ca la inceput! :crybaby:
vezi si tu partea frumoasa a lucrurilor.
de exemplu, vii la intalniri ca stai peste drum, mai vezi o masina, mai schimbi o impresie, mai studiezi un manual de instructiuni :blush:
si stai calm, ca o sa vina. ca si craciunul. :)
decanu
03-08-2007, 04:19 PM
Asa "are" unii noroc! :thumbsup:
razzmatazz
03-08-2007, 04:20 PM
Toyo motor pe splai. Agentul de vanzari este un tinerel - Andrei
mda. l-am ratat pe nenea asta.
de al meu a trebuit sa trag eu. m-am dus pe la showroom de cateva ori cu alte treburi, omul nu ma mai stia la bidon. i-am adus aminte de fiecare data cine sunt. in rest, a fost ok, adica a raspuns pozitiv la toate fasoanele mele.
AdrianR
03-08-2007, 04:24 PM
baiatul ma recunostea de la telefon, fara sa-i spun cine sunt. daca nu-mi raspundea din prima, ma suna el. mi-a placut de el, si-a facut treaba bine si pe chestia asta, toyota s-a ales cu un client satisfacut.
decanu
03-08-2007, 04:24 PM
vezi si tu partea frumoasa a lucrurilor.
de exemplu, vii la intalniri ca stai peste drum, mai vezi o masina, mai schimbi o impresie, mai studiezi un manual de instructiuni :blush:
si stai calm, ca o sa vina. ca si craciunul. :)
O sa vin neaparat, numai sa imi cer bilet de voie de la copii, ca seara sunt jucaria lor preferata... :group:
Dar lasa, ca ii pacalesc eu :punk:!
acid_bv
04-08-2007, 08:31 AM
Dragilor vã salut pe toþi de aici de la poalele Tâmpei!
Este primul meu post pe acest forum!
Vã urmãresc de ceva timp, mai precis de vreo douã luni!
Vã anunþ cã sunt în aºteptarea unei Toyo YARIS 1,4 D-4D SOL, bleu-met, pentru care am dat comanda pe 26.07.2007 (atunci mi-a "blocat-o" dealeru în depozitu din Grecia), achitat avansu' pe 31.07.2007 ºi se pare cã am 75% ºanse sã o iau pânã pe 15.august!
ªi acu..... aºtept! Noroc cu voi cã pare mai uºoarã aºteptarea...:blush:
Ne mai auzim!
razzmatazz
04-08-2007, 11:42 AM
hai bafta!
decanu
04-08-2007, 12:29 PM
Salutam brasovenii! :group:
Bogzy1923
06-08-2007, 09:13 AM
Fratzilor fiind primul meu post pe forum tzin sa va salut pe totzi...Eu unul cand mi-am luat "bebelusha" am facut comanda pe la inceputul lui iunie si am primit-o pe 6 iulie...asteptarea a fost cam lunga,dar a MERITAT!!!Mai nasoala statea treaba la noua Corolla,despre care totzi dealerii cu care am vorbit mi-au zis ca abia prin noiembrie puteam sa o primesc si asha am ajuns sa achizitzionez un Avensis de toata frumusetzea...:D
razzmatazz
06-08-2007, 09:28 AM
bravo!
si bine ai venit!
decanu
06-08-2007, 01:11 PM
Am o intrebare la cei care au comandat sau au deja Corolla 2007: cam cu cit timp inainte de livrarea efectiva a fost imbarcata masina pe vas din Japonia? Si cam cit face pina in Grecia? Odata in Grecia am inteles ca ar trece intre 2 si 4 saptamini pina la livrare.
Eu am termen de livrare "undeva in septembrie" iar dealerul mi-a spus ca masina este inca in Japonia...
razzmatazz
06-08-2007, 01:54 PM
din cate mi-aduc aminte, pe vapor face cam 6 saptamani - dar s-ar putea sa gresesc. asta daca nu sunt furtuni sau intra transportorul in greva (cica astia sunt aprigi la manie si fac greva una-doua).
din grecia face in medie 2 saptamani. mie mi-au adus-o in grecia in ultima saptamana din iulie, au urcat-o pe trailer pe 1 august, si saptamana asta o ridic, joi sau vineri.
decanu
06-08-2007, 03:51 PM
Deci ar trebui sa fie pe vapor cam cu 2 luni inainte de livrare, ceea ce ma duce spre inceputul lui octombrie... Hmm, nu-s prea bune vestile :-(
mai facut curios si mi-am sunat dealer-ul
se pare ca nici la mine nu apare urcata pe vapor :crybaby:
(eu am comandat-o in 06.06.2007 - cu termen septembrie)
decanu
06-08-2007, 04:09 PM
Iar eu pe 03.06.2007, cu acelasi termen "undeva in septembrie"... Hmmm, nu-mi suna bine. Ori baga astia gaz pe vapor, ori ne apuca octombrie!
razzmatazz
06-08-2007, 04:26 PM
stati, nu va impacientati!
s-ar putea sa nu mai stiu eu bine, si sa fie mai putin pe vapor?...
mai bine intrebati dealerul.
decanu
06-08-2007, 04:32 PM
Dealerul meu a zis referitor la termenul "septembrie", ca de regula este unul acoperitor si ca, in cel mai rau caz, masina vine la sfirsitul acestei luni, in nici un caz mai tarziu. Asa sa fie!
razzmatazz
06-08-2007, 04:34 PM
foarte frumos! :blush:
cum ziceam mai devreme, si mie mi-au dat termen acoperitor sfarsitul lui august, si iata ca saptamana asta o aduc.
paul-cristian
06-08-2007, 08:12 PM
Vine masina mai repede de termenul dat de dealer, eu asa am patit, la Opel , in special modelul new astra termenul de livrare a depasit orice bun simt, se asteapta de la inceputul lunii mai si tot nu vine masina, au depasit si termenul dat de dealer, se pare ca vor trebui sa dea masini inscrise in circulatie de la dealer cumparatorilor pina le vin comenzile..........eu am primit masina cu aproape o luna fata de termenul de livrare.
dividende
06-08-2007, 10:03 PM
Va salut pe toti.
A venit si a mea. Azi. Dupa 4 luni si o saptamana de asteptare. Corolla sol 1.6 dual VVT-i M/M neagra. Cutia face toti banii.
decanu
06-08-2007, 10:23 PM
S-o stapinesti sanatos si fara probleme!
razzmatazz
06-08-2007, 10:47 PM
Va salut pe toti.
A venit si a mea. Azi. Dupa 4 luni si o saptamana de asteptare. Corolla sol 1.6 dual VVT-i M/M neagra. Cutia face toti banii.
bravo mestere!
s-o porti cu placere :thumbsup:
e cumva cu interior greige?...
dividende
06-08-2007, 11:13 PM
Multumesc frumos
razzmatazz
06-08-2007, 11:18 PM
deci?
cum e la interior? :blush:
dividende
06-08-2007, 11:26 PM
E bej si cred ca se va murdari foarte usor.
razzmatazz
06-08-2007, 11:28 PM
las ca exista biocarpet :)
dividende
06-08-2007, 11:34 PM
Azi nu am facut decat 40 de km cu ea. Oricum, cunosteam masina. Dealer-ul mi-a dat 2 zile o masina in drive test si am facut cca. 1000 de km. Singura diferenta e ca masina testata avea cutie manuala.
decanu
07-08-2007, 04:15 PM
din cate mi-aduc aminte, pe vapor face cam 6 saptamani - dar s-ar putea sa gresesc. asta daca nu sunt furtuni sau intra transportorul in greva (cica astia sunt aprigi la manie si fac greva una-doua).
din grecia face in medie 2 saptamani. mie mi-au adus-o in grecia in ultima saptamana din iulie, au urcat-o pe trailer pe 1 august, si saptamana asta o ridic, joi sau vineri.
Tocmai am vorbit cu dealerul care mi-a spus ca din momentul in care masina se afla pe vapor, in 4 saptamini este in Romania, asa ca sa stau linistit, ca nu depasim termenul. Hmm, o fi o vedeta rapida vaporul ala cu care le trimit din Japonia :doh:
decanu
07-08-2007, 04:16 PM
Am uitat sa spun ca masina NU este inca pe vapor :crybaby::crybaby::crybaby:
nitro
08-08-2007, 05:35 PM
Salut!
e normal ca sa platesc integral masina martea trecuta si de o sapt dealerul (toyo motor) sa ma amane cu diverse motive (azi mi-a zis ca nu au venit nr provizorii)? sper ca maine sa ma duc dupa ea
dudududu
08-08-2007, 06:09 PM
Salut Edi,
Multumesc frumos pentru raspuns. Totusi am doua nelamuriri.
Din ceea ce spui tu, inteleg ca cei de la Toyo preiau comenzi pentru masini ce nu pot sosi in 4 saptamani (adica ei fac comenzi doar pentru masini care se gasesc daca nu la Giurgiu, in Grecia). Este corect, nu? Cand am sunat, ei ziceau ceva de luna mai/iunie, deci cam 4 saptamani. Ma intreb daca as face comanda la ei, ar putea sosi mai repede? :scratchchin:
Vorbeai despre un discount de ~1000 de €. Acesta se negociaza, sau este fix? Dupa cum ti-am spus discountul de la Toyota Romania (TRM) a fost cam de 500 de €. Asta iar ma face sa ma intreb daca preturile de la Toyo Motors nu or fi mai avantajoase, deci iar intrebarea daca ar trebui sa fac comanda la ei si sa o anulez pe cea de la TRM. :scratchchin:
Din curiozitate, acea negociere pentru presulete etc, se face atunci cand se da avansul, sau cand se plateste suma finala?
Numai bine,
Cristi.
Buna! Si eu voi fi posesor deAvensis 2,0 D4D, Luna.saptamana viitoare.Eu am ublat cu oferta unuia la celalalt pana am obtinut 900euro reducere, covorase, alarma si senzorii de parcare spate vopsiti in culoare caroserie!!:thumbsup:
razzmatazz
08-08-2007, 06:15 PM
Salut!
e normal ca sa platesc integral masina martea trecuta si de o sapt dealerul (toyo motor) sa ma amane cu diverse motive (azi mi-a zis ca nu au venit nr provizorii)? sper ca maine sa ma duc dupa ea
shit man.
nu-mi zice. ce bulangii.:mad:
sper ca nu ma asteapta si pe mine aceeasi soarta.
nitro
08-08-2007, 07:56 PM
maine la ora 4 ma duc iarasi si sper sa o iau atunci
se poate cumva negocia alarma ca bonus ca m-au pus sa astept aiurea? (eu am primit senzorii si covorasele cadou):scratchchin:
razzmatazz
09-08-2007, 10:38 AM
se adevereste.
omul ala care mi-a zis ca joi cel tarziu vineri am masina, acum zice ca poate marti, miercuri. dar nu e sigur.
:signs053:
decanu
09-08-2007, 11:26 AM
Bai, astia se joaca cu focul. Exact cind e mai grea asteptarea, cind mai sunt citeva zile, ei incep cu porcarii din astea. Incredibil!
razzmatazz
09-08-2007, 11:45 AM
hehehee.
m-a sunat din nou. termenul mai aproape de realitate este joi-vineri saptamana viitoare. devine comic.
I love my country!
StefanVVTi
09-08-2007, 11:55 AM
Nu-ti face griji...asa sunt toti! De exemplu anu trecut cand trebuia sa vina a noastra, ne-au dat termen 2 saptamani(dar ei erau siguri 100% ca vine) parca, iar noi in 2 sapt. si o zi trebuia sa plecam in concediu. Bineinteles ca masina a intarziat prin vama, dar au fost baieti buni si ne-au dat Avensis-ul de drive test sa mergem in concediu! :blush:
razzmatazz
09-08-2007, 12:18 PM
stiu frate.
d-aia nici nu imi mai fac nervi.
ma rezum sa constat placid ca regula n-are exceptii.
Rocket
09-08-2007, 03:25 PM
Salutare,
Cand vad ca astia tot ne plimba de azi pe maine ma apuca nervii....Dar ma gandesc ca nu chiar toate depind numai de ei asa ca....rabdare si tutun .
Azi am platit masina si dealerul mi-a zis ca marti, cel tarziu miercuri o am, insa devin sceptic, oricum pana vineri trebuie sa o am ca altfel fac ce a facut tata ( vorba aia ) adica ma duc si a doua zi :doh:.
Ufffff, greu trec zilele
wildgeo
09-08-2007, 03:32 PM
ce ti-am zis ieri razzmatazz :) nu am glumit ... :) ii cunosc pe cei de la toyo motor ... unui coleg in loc de termenul de livrare ce era stabilit in mai iunie deabia la sf lui iulie a venit inceputul lunii august ...... si tot incepeau cu faze de genul ... e canicula si transportul a fost amanat ... dar cea mai tare faza pe care am auzito de la ei a fost urmatoarea :
ii zice domnule maine va livram masina a venit ...
a doua zi tipul suna la toyota si raspunsul a fost urmatorul :
am adus alta masina din greseala decat cea pe care o aveti comandata .... maine se va rezolva...
si tot asa inventau fel de fel de scuze ...
razzmatazz
09-08-2007, 04:43 PM
ce ti-am zis ieri razzmatazz :) nu am glumit ... :) ii cunosc pe cei de la toyo motor ...
asa e, mi-ai zis.
dar speranta moare ultima.
mai ales cand dealerul e in stare sa jure ca ala e termenul si nu altul.
si nu l-am pus eu sa mi-l dea.
AdrianR
09-08-2007, 04:46 PM
Nashpa. Speram ca azi ne dai vestea cea mare si ne spui primele impresii.
decanu
09-08-2007, 04:48 PM
Faptul ca te plimba de la o zi la alta nu e prea incurajatoare...
AdrianR
09-08-2007, 04:56 PM
Eu am patit exact invers. Mi-au spus ca sigur vine vineri si mi-au dat-o joi (in aceeasi saptamana bineinteles...)
decanu
09-08-2007, 04:57 PM
Legea compensatiei...
razzmatazz
09-08-2007, 06:14 PM
compensatie my ass.
daca ar fi sa se compenseze astia, ar trebui ca 2 ani de acu incolo sa dea masini cu 2 luni inainte de termen.
StefanVVTi
09-08-2007, 06:19 PM
compensatie my ass.
daca ar fi sa se compenseze astia, ar trebui ca 2 ani de acu incolo sa dea masini cu 2 luni inainte de termen.
Trebuie sa-i intelegem si pe dealeri...! Incearca sa-si vanda marfa..:doh:
Hamsterutz
09-08-2007, 06:37 PM
ca trebuie sa-si vanda marfa ii inteleg dar nu ii inteleg de ce trebuie sa se joace cu nervii nostri. eu am dat telefoane de cca. 15 euro pana am primit masina (cred ca a spus agentul de vanzari : "Multumesc Doamne ca am scapat de asta " ) din cauza expresiei lor preferate: vine acum masina.
Azi am fost sa iau actele masinii si ce sa vezi au incurcat facturile (acelasi nume doar masinile erau diferite ) si nici macar nu am un nume prea comun dar la omul cu ghinion ...:doh:
Ca sa primesc masina in ziua promisa (pentru oricum nu mai aveam rabdare sa mai astept o zi ) am facut slalom pana in pipera pentru ca a zis agentul de vanzari ca o poate livra doar daca ajungem pana la 17.30 (si era 16.50 - am ajuns la 17.11 - alb la fata datorita depasirilor la limita :punk: )
Hamsterutz
09-08-2007, 06:41 PM
pana la urma ei trebuie sa inteleaga ca traiesc din banii pe care noi ii platim si ca un proprietar de toyota are pretentii (doar asta e cauza pentru care a ales o masina de calitate :thumbsup:) ce trebuie respectate :proud:
razzmatazz
09-08-2007, 06:45 PM
Trebuie sa-i intelegem si pe dealeri...! Incearca sa-si vanda marfa..:doh:
ihim.
lucrez intr-un biznis in care vand inteligenta catre clienti.
daca as intarzia cate o saptamana la o livrare, n-as mai gasi de lucru saptamana viitoare.
acid_bv
09-08-2007, 06:45 PM
Salutãri la toþi!
Dupã cum vã ziceam mai zilele trecute, sunt ºi eu în aºteptarea unui YARIS pe care speram sã-l iau pânã în 15.aug. Da' ... pas! Se pare cã va trebui sã mai aºtept...:crybaby:
Dealeru zice cã dacã-l voi achita integral mâine, poate!!!! am ºanse sã-l iau pânã vineri 17.08.
Nasoleala e cã am bilete la mare din 14.08.!!!!!!!!!!!!!!!!:icon_eek:
Nu-i aºa cã-i FAIN :icon_exclaim:
nitro
10-08-2007, 02:12 PM
a venit ieri masinuta:smile:
cutia cam smuceste putin (apas prea tare pedala) dar altfel sunt foarte fericit de masina:proud:
decanu
10-08-2007, 02:22 PM
Bravos! S-o stapinesti sanatos!
Rocket
13-08-2007, 03:28 PM
Inca un fericit...
S-o stapanesti sanatos.
Azi am sunat din nou la dealer si mi-a zis ca trecut de formalitatile vamale si o asteapta sa-i intre in curte azi, maine...
Ce nu inteleg e ca de la Giurgiu pana la Bucuresti si cu spatele faci 3 ore, asa raspunsuri de genul "daca nu e azi e maine sau poimaine" nu ma multumesc...
Are cineva idee daca numarele rosii sunt deja cerute sau abia dupa ce ajunge masina la ei solicita eliberarea lor??? In cazul asta iar ma apuca sfarsitul de saptamana....:mad:
S-auzim de bine..
Legionaru'
13-08-2007, 05:27 PM
Sa va povestesc o intamplare "haioasa" la Skoda cu privire la termenul de livrare.
Un amic a platit o Octavia 2 si i s-a dat termen 3 luni.Au trecut cele 3 luni.Au mai trecut 2 saptamani si s-a dus amicul peste ei:
"- Ce se intampla cu masina mea?
-Pai............................. e o problema.Masina nici nu a intrat in fabricatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-..................................Ca sa nu fie probleme imi gasiti o masina in 3 zile!"
Iau gasit o masina in trei zile asa cum a vrut el.
Nu vreau sa ma gandesc la cel care i-a fost luat masina de sub nas!
jijiman
13-08-2007, 06:16 PM
Sa va povestesc o intamplare "haioasa" la Skoda cu privire la termenul de livrare.
Un amic a platit o Octavia 2 si i s-a dat termen 3 luni.Au trecut cele 3 luni.Au mai trecut 2 saptamani si s-a dus amicul peste ei:
-Pai............................. e o problema.Masina nici nu a intrat in fabricatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-..................................Ca sa nu fie probleme imi gasiti o masina in 3 zile!"
Aceeasi chestie a patit-o la Renault fratele unui coleg de-al meu de servici chiar vinerea trecuta.
Comandase un Renault Megane Sedan cu ceva extraoptiuni si ca atare i-au dat un termen super lung pentru Renault (3 luni, ca de obicei in maxim trei saptamani astia livreaza masina). Si vineri s-au facut cele trei luni. Se duce baiatul cu buna credinta la dealer si... surpriza... Dealerul ii spune ca nu ii gaseste masina si ca e posibil ca nici sa nu fie facuta comanda :thumbsup:. Iar de luat alta de la altcineva nici nu se pune problema, ca omul vroia masina cu aproape toate optionalele posibile la Renault (intre noi fie vorba a ajuns la un pret de aproape 18.000 Euro si nu inteleg de ce nu s-a orientat la banii astia catre alta masina... ma rog, de gustibus). Si raspunsul impasibil al dealerului a fost ceva de genul: "Ne pare rau de situatia creata, dar va promit ca vom incerca:scratchchin: sa scoatem un termen mai mic":doh:. Asa ca pana la urma se va ajunge la un termen de aproape 6 luni.
razzmatazz
13-08-2007, 06:39 PM
ce tareee!!! :th_SmlyROFL:
razzmatazz
13-08-2007, 06:40 PM
...Asa ca pana la urma se va ajunge la un termen de aproape 6 luni.
si o mai vrea?!?:scratchchin:
Legionaru'
13-08-2007, 07:05 PM
Asa ca pana la urma se va ajunge la un termen de aproape 6 luni.
Termen de livrare pentru categoria supercar.
dividende
13-08-2007, 10:31 PM
Am o problema. Nu mi se reseteaza autonomia dupa ce alimentez. Indica 0 km.A mai patit cineva chestia asta?
Legionaru'
13-08-2007, 11:31 PM
Incearca sa scoti borna de la baterie pentru cateva momente.
jijiman
14-08-2007, 02:32 AM
si o mai vrea?!?:scratchchin:
Problema lui este ca o mai vrea....
Eu unul renuntam la comanda si alegeam alta masina (o Toyota de exemplu...:thumbsup:). Da' ce sa-i faci...gustul omului...
cristian607
14-08-2007, 11:24 PM
Problema lui este ca o mai vrea....
Eu unul renuntam la comanda si alegeam alta masina (o Toyota de exemplu...:thumbsup:). Da' ce sa-i faci...gustul omului...Jijiman, as nuanta un pic afirmatia ta astfel:
Eu unul renuntam la comanda pentru Renault, si alegeam in loc o masina. O Toyota de exemplu....
Adevarul este ca unii oameni pur si simplu pun in fata faptul ca la masina X se poate personaliza dupa cum vreau eu. De exemplu am un prieten care asta are ca criteriu, sa o "customizeze" el cat se poate de mult. S-a pozitionat astfel la VW Passat. Este adevarat ca poti sa o echipezi cu vrute si nevrute (in curand o sa ii puna probabil si dus + hidromasaj pentru sofer + pasager, periuta de dinti incorporata in maneta stergatorului de luneta, sistem de scarpinat ScarpinTronic, si sistem de urcat pungile cu cumparaturi de la carrefour in casa).
Toyota are un anume ceva pe care trebuie sa stii sa il apreciezi. Daca omul nu este sensibil la asta, o sa fie cu usurinta atras de concurentii si de lista lor de optionale, zecile de jenti disponibile, sau mai stiu si eu ce sistem electronic, care oricum incepe sa faca figuri la un moment dat.
CS.
decanu
15-08-2007, 03:31 PM
razzmatazz, cind iti iei masina? Ai vreo veste?
razzmatazz
15-08-2007, 04:54 PM
sunt la toyo motor.
o ridic in 10 minute. :blush:
23nst
15-08-2007, 05:11 PM
ohohoo :) felicitari :) asteptarea a luat sfarsit :)
Legionaru'
15-08-2007, 05:29 PM
Sa fie intr-un ceas bun!
Sa o stapanesti sanatos!
guerilla
15-08-2007, 08:35 PM
cred ca razz se mai intoarce peste 2 saptamani cand se mai linisteste vvti-ul din el :group:
Rocket
15-08-2007, 09:05 PM
Si eu am luat-o azi pe la 14.00 si imi vine sa ies acu pe strada, dar am baut un sprit, din mai multe motive....
Prima impresie : o minunatie de masina!!!!!
Cred ca azi pe la 17.50 m-am intersectat cu Maniaku la Popa Nan cu Matei Voievod si se uita dupa mine! Il rog sa-mi confirme! Revin pe alte topicuri!!!!
Rocket
15-08-2007, 09:06 PM
Am uitat ....e o Black Lady
jijiman
15-08-2007, 10:30 PM
Jijiman, as nuanta un pic afirmatia ta astfel:
Eu unul renuntam la comanda pentru Renault, si alegeam in loc o masina. O Toyota de exemplu....
Adevarul este ca unii oameni pur si simplu pun in fata faptul ca la masina X se poate personaliza dupa cum vreau eu. De exemplu am un prieten care asta are ca criteriu, sa o "customizeze" el cat se poate de mult. S-a pozitionat astfel la VW Passat. Este adevarat ca poti sa o echipezi cu vrute si nevrute (in curand o sa ii puna probabil si dus + hidromasaj pentru sofer + pasager, periuta de dinti incorporata in maneta stergatorului de luneta, sistem de scarpinat ScarpinTronic, si sistem de urcat pungile cu cumparaturi de la carrefour in casa).
Toyota are un anume ceva pe care trebuie sa stii sa il apreciezi. Daca omul nu este sensibil la asta, o sa fie cu usurinta atras de concurentii si de lista lor de optionale, zecile de jenti disponibile, sau mai stiu si eu ce sistem electronic, care oricum incepe sa faca figuri la un moment dat.
CS.
Sunt de acord cu tine, si as mai completa ca Renault este un nume in randul masinilor ieftine cu posiblitatea obtinerii unui model foarte bine dotat, dar si ieftin in acelasi timp, cu o diferenta fata de alte marci de cateva mii de euro (ceea ce conteaza), dar chiar nepricepandu-te la masini prea tare, iti dai seama ca totusi nu este o masina de care sa fii intru totul multumit. Intamplarea face ca sa am o buna bucata de timp ca masina de serviciu un Megane Sedan 1.9 dci. Totusi, in ciuda faptului ca am trecut pe Corolla 1.4 D-4D, nu am regretat nici o secunda (din toate punctele de vedere). Din punct de vedere al fiabilitatii insa Toyota e de departe peste Renault. De exemplu la Sedan am renuntat dupa ce la 68000 km i-a cazut sistemul electronic, iar Corolla am ajuns la 74000 km si nu i-am facut decat reviziile. Asta justifica si diferenta de pret dintre marci. Culmea e ca totusi in ciuda unui pret redus de achizitie, intretinerea nu este tocmai ieftina la Renault.
Revoltator insa mi se pare insa faptul ca ai dealeri de genul asta, chiar ca antireclama mai mare nu se poate. Din punctul meu de vedere dealerul ala trebuia sa plece cu tinicheaua de coada sa nu ajunga in alta parte si s-o faca si mai lata. Sunt convins ca asta nu este specific Renault (am postat citind patania unui amic de-al lui Legionaru' la Skoda). Astea sunt cazuri izolate legate strict de oameni si nu de organizare.
E drept ca am fost un pic subiectiv, personal avand un dinte impotriva marcii Renault (mea culpa).
Si de altfel, in privinta customizarii masinii, deja in Romania au aparut destule firme care sa-ti faca asa ceva la masina, uneori la preturi mai rezonabile decat accesoriile originale.
jijiman
15-08-2007, 10:33 PM
Pentru Razz si Rocket
Felicitari, sa le stapaniti sanatosi si fara evenimente neplacute!
Sper sa traiesc si eu sentimentele astea cat mai curand.
Legionaru'
15-08-2007, 11:21 PM
Si eu am luat-o azi pe la 14.00
Sa o stapanesti si tu sanatos si milioane de km fara probleme!
StefanVVTi
15-08-2007, 11:48 PM
Felicitari baietilor care si-au ridicat jucariile azi! Sa le alergati fericiti!!! :)
razzmatazz
16-08-2007, 12:09 AM
multumesc de urari lui nashu', legionaru, stefan, guerilla, jijiman, si baietilor de la intalnire.:proud:
rocket, sa o porti cu placere, nene.:thumbsup:
decanule, am 2 manuale - unul in engleza, altul in romana. pe mine ma face fericit oricare dintre ele. tu ce preferi?
23nst
16-08-2007, 12:14 AM
Si eu am luat-o azi pe la 14.00 si imi vine sa ies acu pe strada, dar am baut un sprit, din mai multe motive....
Prima impresie : o minunatie de masina!!!!!
Cred ca azi pe la 17.50 m-am intersectat cu Maniaku la Popa Nan cu Matei Voievod si se uita dupa mine! Il rog sa-mi confirme! Revin pe alte topicuri!!!!
hihi.. voi erati 3 in masina? ca ne-a zis el ceva in seara asta la intalnire :)
razzmatazz
16-08-2007, 12:34 AM
si acum un pic despre ziua de azi.
in primul rand, toyo mi-au facut o surpriza - mi-au dat-o cand mi-au zis ca mi-o dau. m-au chemat la ora 5, la 5 punct aveam cheia in mana. dupa doua saptamani de "miercuri! ba, nu, vineri! poate luni. sau mai bine martzi.", recunosc, nu ma asteptam :)
apoi am plecat catre soacra-mea - o cheama maria. a fost cam circ. toata lumea (rudele nevesti-mii, socrii, cumnati, d-alde d-astea) au coborat in strada ca la nunta sa vada miscatoarea. lipsea ala cu acordeonu. au dat din butoane, s-au distrat cu smart entry-ul si uite asha. la un moment dat le-am luat jucaria ca intreceau masura, si nevasta, si am plecat spre intalnire.
acolo lumea in par. maniaku a deschis portbagaju si s-a urcat pe el. veve si wildgeo mi-au testat sistemul de sunet, slava domnului cica e de bine. faptul ca e neagra a scos niste murmur de buze "lasa ca iti blestemi tu zilele". am plecat si de acolo.
nevasta zice "vreau un milkshake" la 10 seara. asa ca am luat-o spre otopeni ca stiam eu un macdonalds p-acolo. il stie toata lumea de altfel, inclusiv nevasta care mustacea "aoleo ce masina ne-am luat mai mai".
dupa milkshake, dau sa intorc la pod la otopeni, na ca ratez intrarea sub pod. chipurile.
la un moment dat cred ca pe la vreo 30 de km de bucuresti, am intors fraudulos pe linie continua ca maine mai si muncim.
asa ca am facut cam 80 de km cu nunti botezuri si drum de noapte.
corolla e un vis. aluneca pe asfalt ca o naluca nebuna. are zvac si nici nu stiu cat, ca mi-e mila de ea in rodaj. sunetul este bestial, am pus niste marillion (prietenii stiu cine-s aia) si se aude cam ca acasa - acasa am un harman kardon cuplat la 2 jbl-uri de podea de 150W.
astea 5 luni jumate cat am asteptat-o s-au topit. neagra e aici. sa inceapa distractia.
LittleM@n
16-08-2007, 01:15 AM
Imi place sa te vad asa incantat de ea...eu m-am tinut departe, ca e noua, si nu voiam sa demontez din prima zi :D
Sa o stapanesti sanotos, la multi kilometrii fara incidente, si sa te multumeasca in fiecare zi ca si astazi ;) (de fapt ieri :P)
decanu
16-08-2007, 11:01 AM
multumesc de urari lui nashu', legionaru, stefan, guerilla, jijiman, si baietilor de la intalnire.:proud:
rocket, sa o porti cu placere, nene.:thumbsup:
decanule, am 2 manuale - unul in engleza, altul in romana. pe mine ma face fericit oricare dintre ele. tu ce preferi?
Sa le stapiniti sanatosi, fratilor!
Razz, iti dau un PM sa stabilim cum ne vedem.
decanu
16-08-2007, 11:19 AM
Am sunat la dealer si masinuta mea e pe vapor. Uraaaa!!! Poate am noroc si o iau pina pe 15 septembrie!
Rocket
16-08-2007, 01:04 PM
hihi.. voi erati 3 in masina? ca ne-a zis el ceva in seara asta la intalnire :)
Yep
Si pe MANIAKU n-ai cum sa-l ratezi prin oras cu Furia Rosie.
Multumesc tuturor pentru urari si s-auzim numai de bine!!!!
Prima zi : nu-mi vine sa mai cobor din ea.:thumbsup:
jijiman
30-08-2007, 05:52 PM
Salutare la toata lumea,
As dori un sfat vis-a-vis de o mare problema pe care am intalnit-o azi. Am sunat la dealer sa vad statusul masinii (Corolla Luna 1.4 D-4D). Initial, cand am platit avansul pentru comanda (acei 500 euro), pe 6 Iulie, mi s-a spus ca termenul de livrare ar fi undeva pe la sfarsitul lui octombrie (termen rezonabil pentru mine in acel moment). Azi cand am sunat mi-a spus dealerul ca cel mai sigur masina va veni in ianuarie. M-au apucat d***** si am sunat in Pipera si acolo o duduie mi-a explicat ca a fost de curand nu stiu ce cutremur in Japonia, ca s-a inchis fabrica pentru cateva zile si ca s-au decalat termenele de livrare. Mi se pare ciudat ca pentru cateva zile de intrerupere se decaleaza termenele de livrare cu trei-patru luni. Acuma pe bune daca mai stiu ce sa fac. Imi vine sa-mi iau banii de avans inapoi si sa-mi iau altceva (bine, acuma sunt plin de nervi).
Asa ca nu stiu ce sa fac. Aveti vreo idee pentru mine ? Repet, in acest moment singura idee care-mi vine este sa ma indrept catre altceva.
Multumesc anticipat.
ROBERTINOx
30-08-2007, 07:59 PM
Stimate domn ,
Cred ca viata e scurta si trebuie traita . Nu e cazul sa iti faci nervi pentru o astfel de situatie . Vrei o solutie ? Poate ma vor injura cativa dealeri din Romania , insa solutia este sa iei matale avionu' si sa cobori la Frankfurt , Munchen sau Koln . Daca iti pregatesti un pic calatoria ( mobile.de ) si daca ai si banii in portofel , in 2 zile te intorci cu masina nou-noutza . Iar daca vrei pe leasing se pare ca si asta se poate aranja .
Eu am fost pus in fata unei astfel de alegeri , insa am decis sa cumpar de la un dealer roman ( din Pitesti ) pentru ca am incredere ca se vor ocupa in mod profesionist de masina si pentru ca nu aveam de asteptat in nici un caz atat de mult , ca tine . Biletu' de avion e cam 120 Euro . Drum bun.
decanu
03-09-2007, 07:23 PM
Am in sfirsit vesti bune de la dealer! Se pare ca masina a plecat din Grecia si saptamina asta trebuie sa o platesc :thumbsup:.
Incep sa cred din ce in ce mai tare ca sunt sanse sa viiiiina pina pe 15 septembrie :group:!!!
Oestereich
03-09-2007, 07:27 PM
Stimate domn ,
Cred ca viata e scurta si trebuie traita . Nu e cazul sa iti faci nervi pentru o astfel de situatie . Vrei o solutie ? Poate ma vor injura cativa dealeri din Romania , insa solutia este sa iei matale avionu' si sa cobori la Frankfurt , Munchen sau Koln . Daca iti pregatesti un pic calatoria ( mobile.de ) si daca ai si banii in portofel , in 2 zile te intorci cu masina nou-noutza . Iar daca vrei pe leasing se pare ca si asta se poate aranja .
Corolla nu este importata in Germania, Austria ....
In tarile mentionate mai sus este importat doar modelul Auris.
decanu
04-09-2007, 01:06 PM
Gata, m-am usurat de bani, am achitat masina si acum astept sa soseasca! Any minute now!
razzmatazz
04-09-2007, 01:48 PM
bravo.
exact acu o luna faceam la fel, tot pe 4 sau 5 am platit-o integral.
pe 15 am ridicat-o.:thumbsup:
moritz
04-09-2007, 06:08 PM
Am platit avansul pe 22.06.2007 pt Auris 1.4 D-4D Terra rosu nemetalizat, termen pana la sfarsitul lui iulie, cel tarziu 15 sept - initial dealerul mi-a zis ca este in fabricatie (de aia am si ales-o pe asta). Ulterior, cand am mai trecut pe la el, mi-a dat de inteles ca nu era in fabricatie, dar e prinsa in plan (a fos un dezastru sa aud asta, si o luna mi se parea enorm!). Adoua oara (pe la jumatea lui iulie) mi-a zis ca-i plecata din Turcia (a fost sarbatoare!!!). cand l-am sunat a treia oara (pe 24.07) ii monta numerele de inmatriculare. Dupa-amiaza am ridicat-o!!! Ulterior am fost eu la service (pe 28.07) pt a-i monta alarma (TH3000 primita bonus) si scutul din fata.
Deci, concluzionand: am asteptat o luna (pt unii putin, pt mine, MUULT)
ROBERTINOx
04-09-2007, 06:20 PM
La o simpla cautare pe mobile.de am gasit 658 bucati Corolla new .
In luna iulie 2007 Toyota Romania a vandut 799 de "passanger cars", toate modelele . Ceea ce ma face sa cred ca in Germania sunt disponibile zilnic cam tot atatea Corrolla noi cate masini vinde Toyota Romania in total , pe parcursul unei luni intregi .
Nu vreau sa spun nimic , doar ca nu este permis sa astepti sa iti vina masina 6 luni , atata vreme cat la 2 ore de zbor cu avionul iti gasesti masina in aceeasi zi si poate un pic mai ieftina .
Nu vi se pare ca suferinta NU e o virtute ?
Eu am ridicat azi o frumoasa Avensis 1,8 A/T neagra de la dealerul din Pitesti si va marturisesc ca am numai cuvinte de lauda pentru ei .
Ideea de a-mi lua Avensis a venit fix acum 9 zile , intr-o vineri . Azi o conduc .
Ma felicit pentru decizie.
ROBERTINOx
04-09-2007, 06:23 PM
rectific : fix acum 11 zile .
razzmatazz
04-09-2007, 06:51 PM
Nu vreau sa spun nimic , doar ca nu este permis sa astepti sa iti vina masina 6 luni , atata vreme cat la 2 ore de zbor cu avionul iti gasesti masina in aceeasi zi si poate un pic mai ieftina .
Nu vi se pare ca suferinta NU e o virtute ?
asa e robert, numai ca nu te obliga nimeni sa astepti. esti oricand liber sa-ti alegi o alta masina.
cat despre suferinta, departe de a fi o virtute - morala crestina are si ea limite. numai ca asta nu e o suferinta. e o alegere constienta.
la fel cum poti sa te duci in germania s-o iei.
razzmatazz
04-09-2007, 06:58 PM
eu am stiut cand vine. omul m-a intrebat - esti sigur c-o vrei? m-am gandit cateva zile si i-am zis da. intre timp mi-am vandut linistit vechea masina cu putin inainte de termen, mi-am rezolvat contractul de leasing samd.
concluzie - felicitari pentru noua masina, s-o porti sanatos si sa n-ai probleme cu ea pana cand ajunge sa-i pice rotzile. cine e dispus sa astepte cateva luni pentru masina, o face perfect constient. cine vrea sa se duca in germania, la fel.
cristian607
04-09-2007, 08:47 PM
Felicitari pentru masini, si felicitari pentru cutia automatica (din pacate modelele diesel nu au auzit de asa ceva).
Am inteles ca s-ar regulariza situatia asta cu masinile, si nu vor mai fi luate cu ratia din Grecia.
Conform acestui post, eu am asteptat aproape 4 luni pentru masina, insa de indata ce am avut-o am uitat de asteptari, etc.
moritz, de la ce dealer ai luat masina?
CS.
decanu
05-09-2007, 05:10 PM
Am primit in sfirsit si un termen de livrare probabil: miercurea viitoare, pe 12 septembrie. Asa sa imi ajute Dumnezeu!
mushu
10-09-2007, 10:57 PM
Salutare la toata comunitatea toyo!!!!
Si eu astept un yaris sol d4d care trebuie sa vina pana pe 15 octombrie sper!!!!!
adevarul e ca asteptarea asta ne omoara ....am ajuns sa visez noaptea masina.....:signs013:.....sau mai stau si ma uit la alte yaris si mai mai sa intru cu masina in altu din fata...:lala:...deja pregatesc gpsu! harta si alte nimikuri ......pt masina ...
sper sa incep sa imi revin.....
....ma bucur pt cei care am vazut ca si-au luat masinile mai devreme ...sper sa am si eu norocul asta....si sa intru in familie :group:....CAT MAI REPEDE CA NU MAI POTTTTT!!!!
va mai tin la curent cu noi updaturi......:blush:
decanu
11-09-2007, 10:17 AM
@mushu: n-o lua asa cu o luna inainte, ca o sa te chinui prea tare. Cea mai grea este asteptarea cind se apropie termenul de livrare, cind mai sunt 2-3 zile... Si cind iti mai spune si dealerul ca s-a intarziat cu nu stiu de declarate vamala, bla, bla, si ca va mai intarzia inca citeva zile, atunci sa vezi jale!
2fast4u
11-09-2007, 04:15 PM
Ha hah... yo asteptand aurisul m-am apucat de fumat... si m-am si lasat cand a venit
E greu sa astepti, dar merita....
Pacat ca masina e beton si ca service-ul e de tot *****ul.... cel putin toyota romania din pipera-tunari....
Nu se da nici un termen mai devreme de 2 saptamani pentru orice fel de reparatie...
Momentan nu am probleme cu nimika... si sper sa nu am mai devreme de 3 ani...insa am asistat la o scena in service care m-a dezamagit.
Asa ca rulati cu prudenta ca sa nu aveti nevoie de service-uri
................
mushu
11-09-2007, 07:05 PM
mersi decanu....
Ai dreptate....dar nu ma pot abtine vad toata ziua... ba un yaris .....ba o corolla... ba un avensis si mi-e greu sa nu ma gandesc.....iar la munca .....forumul toyo :proud: si alte siteuri.....ce sa va zic .......vreau .....
sper sa nu am probleme cu vama sau altele ..am auzit ca baieti din constanta sunt baieti de treaba si fac treaba buna.....iar service-ul ar fi bun....asta apropo de 2fast4u...eu toate masinile care le-am avut nu au avut probleme cu service-ul....sper sa nu incep cu toyo........sa o stapanesti sanatos......2 fast4u.......
apropo 2 fast4u am citit pe forum ca e mai bun service-ul toyo m ..din bucuresti ...incearca si acolo de acuma incolo....:thumbsup:...zicea cineva pe forum
bafta la toti toyotisti :punk:
mushu
12-09-2007, 12:49 AM
draga familie de toyotisti...
am o intrebare pt voi cat face in general o masina din grecia pana in tara???????.
ultima oara cand am vb cu dealerul mi-a zis ca inca e pe vapor....si sper daca ajunge saptamana asta sa ajunga la mine in 2-3 sapt....
razzmatazz
12-09-2007, 09:02 AM
2 saptamani.
AdrianR
12-09-2007, 03:34 PM
la mine au fost 13 zile din ziua in care a ajuns in grecia pana am luat-o. deci se confirma termenul dat de razzmataz
mushu
12-09-2007, 08:27 PM
mercii baieti pt raspunsuri....
sper sa nu am parte de un timp mai mare de asteptate decat cel descris de voi.....
apropo a auzit cineva de chestia asta ...azi am vb cu doamna care are un yaris in constanta din greseala.....a parcat in spatele meu in parcare....si am fost sa o intreb cum merge masina...mi-a zis ca e super dar.... cica ar fi avut o problema cu livrarea ...masina a fost trimisa initial in showroom la bucuresti...desi iau promis ca ii vine mai repede.....in bucuresti ar fi stat vreo 2 sapt abia dupa ce a facut scandal i-a fost adusa masina de acolo...imi vine greu a crede ca se poate intampla asa ceva :helpsmilie:
si mai ales ca dealeri nu cred ca le trimit masinile celor din bucuresti ca masini de showroom si apoi ajung la constanta ....aveti idee de asa ceva....chiar nu as vrea sa patesc asa ceva...sau e doar vorba de traseul lor la livrare ...ajunge in bucuresti si apoi pleaca de acolo mai departe?????
ca ar fi o tampenie:doh:
mushu
20-09-2007, 12:37 PM
nimeni nu imi raspunde la intrebare?????sau acuma ca ati primit masinile va plimbati mai mult si ati uitat de cei care asteapta sa le primesca:stoner: :blush:
stie cineva drumul care il au masinile de la vama incoace??????
Cred ca din Giurgiu masina pleaca la dealaru care a comanbat-o , pt. ca situatia cu toate comenzile de la toti dealeri din tara este centralizata si nu cred ca rebuie sa treaca si masinile printr-o alta vama din Buc. sa se intoarca dupa accea in Constanta de exemplu.
Parerea mea.
dmardale
20-09-2007, 03:07 PM
Traseul complet al avensis-ului meu a fost: Anglia(vapor)-Grecia-Giurgiu-furnizor, din Giurgiu a durat 2 sap. sa ajunga la dealer, lucru ce nu l-am inteles nici acum de ce a trebuit sa dureze asa mult, cred ca procedurile vamale au intarziat livrarea masinii.
pai voi nu vedeti ca totul merge bine pana cand intra in romania.
dupa aceea totul devine mai complicat .... :mad:
mushu
20-09-2007, 08:54 PM
mersi de raspunsuri!!! :blush:
si eu speram sa vina direct de la vama la dealer...pt ca daca mergea in bucuresti si dupa aia la cta era chiar :doh:
hai ca nu mai e mult si ma fac si eu fericit :blush: doar 25 de zile mai am!!!!
oricum deja am programata o plimbare pe la sighisoara dar dupa ce vine masina noua :thumbsup:
meeshoo
21-09-2007, 12:38 PM
Mie mi-au explicat ca prima data din Giurgiu merge la dealer, dar la filiala din Bucuresti. Abia apoi pleaca spre Cluj-Napoca. Mai mult, mi-au spus ca dureaza 2 saptamani, dar s-ar putea si 3, daca nu au loc sa o incarce pe transportul saptamanal, sau asa ceva. Eu am un prieten care a patit asa cu un opel corsa, si a asteptat 3 sapt dupa ce a platit-o in loc de 2!
mushu
21-09-2007, 03:13 PM
off ce sa mai cred?????? :crybaby:
oricum am primit azi o veste bune de la dealer cica pe 5 oct. max ar trebui sa o primesc :thumbsup: sper....ca am urechile lungi de asteptare......acuma sper sa se tina de cuvant.....ca daca nu tampesc :doh:. plus ca am si eu planuri de plecare la munte sa ma mai relaxez:stoner: si sa plimb masina cea noua ....
IS82JEF
26-09-2007, 04:26 PM
sal shi mie mi-au zis ceva de vreo 16- 17 sapt dar au reusit sa o aduca in 8 sapt
mushu
27-09-2007, 08:43 PM
:thumbsup: Veste buna primita azi cica saptaman viitoare o primesc ....se pare ac vine mult mai devreme astept cu nerabdare livrarea :proud: nu de alta dar le-am facut capu mare la toti prieteni ca imi iau toyo si abia asteapta sa vina sa o vada ...de mine ce sa mai zic ...NUMAI POT!!!!!!!!!!! :blush:
HAI TOYO MAI REPEDE!!!!
Sa auzim de bine si sa aveti si voi parte de livrari lipsite de incidente!!