View Full Version : Avensis - probleme chiuloasa
dark207
15-10-2011, 05:32 PM
Detin o toyota avensis 2.0 d-4d din decembrie 2007. sunt foarte multumit de masina dar din august 2011 s-a produs nenorocirea :( eram la tara si am zis sa deschid capota motorului ca sa mai sterg de praf carcasele. in timp ce stergeam eu pe acolo arunc un ochi pe la vasul de expansiune si constat ca imi lipseste antigelu' niciun strop nu mai era :mad: (temperatura indicata in bord era normala). a doua zi ma duc repede la toyo motor, se uita mecanici la ea si nu gasesc nicio fisura pe nicaieri apoi completeaza cu lichid si imi spun sa o tin sub observatie si daca in continuare pierd sa ma prezint de urgenta la service. in urmatoarea zi de dimineata observ ca iar am pierdut lichid ( eram pe low ) si fuguta cu masina la toyo motor. o baga nenea inginer in atelier desface capota motorului si constata ca mi-a aruncat lichidul pe la prea-plin (erau urme si pe ventilator ) desface capacul de la vas si imi arata ca ''uite iese abur'' baga nasul si imi zice ''miroase a gaze de esapament'' pai si care e problema il intreb la care imi spune ca este garnitura de chiuloasa si trebuie schimbata.
- 160 lei garnitura
- vreo 25 ore necesare pt reparatie ( tre sa dea motorul jos de pe masina caci doar asa se poate schimba garnitura )
problema mare e ca nu am incredere in mesterii astia de la noi sa-mi dea motorul jos ( ma trezesc apoi cu tot felul de zgomote sau cine stie ce alte belele)
a mai avut cineva astfel de probleme ?
unde ma sfatuiti sa o repar ?
sa mai cer parerea si altor mecanici ? daca da unde ?( ma gandesc ca e prea de tot sa mi se duca garnitura asa repede ca doar nu e dacia lui bunicu )
mentionez ca masina are 84000 km si toate reviziile facute la timp
ps: acum completez intr-o luna cam 500 ml de antigel
ps2: e ok daca merg asa cu masina atata timp cat am grija sa nu-i lipseasca antigel?
multam
Legionaru'
16-10-2011, 12:04 AM
Daca ai disponibilitate,cei de la Toyota Craiova chiar au reparat cateva motoare, o garnitura de chiulasa nu cred ca le-ar pune probleme.
rghelase
16-10-2011, 02:16 AM
@dark207 (http://www.club-toyota.ro/forum/member.php?u=1389): daca iti consuma apa din vasul de expansiune, si vasul iti miroase a gaze de asapament, da, pare sa fie garinitura de chiulasa (vezi, corecteaza si tu in titlu, sa nu te trezesti tinta misto-urilor).
25h de manopera.... hmmm... mi se pare cam mult.. totusi, 25h=3zile!!! sunt sigur ca in 5-6h, un mecanic ok (nu foarte bun) dar atent, o poate face fara probleme. eu am asistat un mecanic la o astfel de schimbare de garnitura la o Dacia si o Nubira (long story) si a durat cca 2h respectiv 4h. Acum, daca ei au in normativ 25h, tu nu prea ai ce sa comentezi (asta daca o faci la service autorizat).
Mai poti cere pareri si la alte service-uri, dar nu fa deplasari lungi cu masina cat timp nu stii cam dupa cat timp ramai fara apa - risti sa gripezi motorul, si sa cresti mult costurile.
PS: cureaua de distributie si rolele le-ai schimbat cand a fost cazul? pt ca acum ar fi o ocazie fara manopera prea mare ;)
dark207
16-10-2011, 12:37 PM
distributia e pe lant... am facut un drum bucuresti-iasi-bucuresti si am pierdut foarte putin (vreo 200 ml ).
o sa ma apuc sa dau telefoane prin ungaria,austria,germania sa cer oferte de pret
va tin la curent
multam pt ajutor
zorro
16-10-2011, 01:29 PM
Cred ca se referea la cureaua de accesorii, se schimba la 105000 km dar daca tot desfaci pe acolo ...
rghelase
16-10-2011, 01:33 PM
Cred ca se referea la cureaua de accesorii, se schimba la 105000 km dar daca tot desfaci pe acolo ...
la vvt-uri stiam ca e distributie pe lant, am crezut ca la d4d-uri e pe curea&role. my bad ;)
dark207
16-10-2011, 04:34 PM
cureaua de accesorii a fost schimbata pe la 60k atunci aveam un zgomot (un rontait) si mecanicii de la next automobile pitesti au spus ca e cureaua de accesorii ( s-a schimbat pe garantie ). a fost schimbata degeaba caci problema reala era la toba, nici mecanicii de aici din buc nu isi dadeau seama ce are, noroc ca am dat de un mosulica care avea aceasi problema ca si mine si el mi-a spus sa verific suportii de la toba
mda, astia de la noi habar nu au sa depisteze un zgomot si voi imi spuneti sa am incredere sa-mi dea motorul jos si sa-mi schimbe garnitura =)))))
deci, vreau un service (nu neaparat toyota) unde garantati (cu viata daca se poate :P) ca sunt profi si aveti incredere 100 %
bog_dee
16-10-2011, 08:00 PM
incearca la focsani, pe forum sunt multe pareri bune despre toyota focsani, in special pentru dl. vrabie.
daca intri pe celalalt forum toyota, il gasesti ca user: vvti.
succes!
rghelase
16-10-2011, 08:59 PM
@dark207: iti pot recomanda un prieten, mecanic, cu garajul lui, caruia am avut increde sa il las sa se ocupe Toyotele mele, in ultimii 3 ani. El, la randul lui, este proprietar de Toyota, dar neinregistrat pe forum. Daca te intereseaza, da-mi un PM pt a-ti da detaliile.
foarte important, daca intr-adevar este garnitura impuscata, sa verifici si cauza (de multe ori totul incepe de la o supapa termica blocata).
dark207
17-10-2011, 01:43 PM
mersi @rghelase, mi-a recomandat un fost coleg de facultate un mecanic bun ( a lucrat 10 ani in germania la opel). urmeaza sa strang banutii :) si fuga la el
iti dai seama ca o sa-l pun pe ala sa se uite la motor din scoarta in scoarta si eventual sa-l scaneze cu raze x si ultrasunete :))
multumesc tuturor
Nu mai folosi masina cu garnitura arsa!:shocked: Am avut o problema similara cu un Mondeo diesel si am continuat sa mai merg 1 zi.In loc de garnitura am ajuns sa schimb si set motor (pistoane si segmenti).O zi buna!
pai cam asa si tre, mashina trasa pe dreapta si sa faca paianjeni pana schimbi garnitura ...
dark207
20-10-2011, 03:55 PM
azi am fost la toyo motor sa schimb bolturile de etrier iar mecanicii si-au dat seama ca am probleme mari
vin 3 insi la mine si imi spun ca pierd lichid de racire si ca ei sunt siguri ca e garnitura de chiulasa si sa am grija sa nu-mi fiarba motorul (nimic nou pt mine ) le raspund ca stiu de problema si ii intreb ce-i de facut la care unul din cei 3 face un pas in fata si-mi zice: pai sunt 2 metode prin care se poate repara:
1. metoda clasica: se da motorul de pe masina, se inlocuieste garnitura, se rectifica chiulasa si blocul motor ( asta o stiam si eu ) se pune inapoi motoru si gata. daaaaar cica exista un mare dezavantaj '' e posibil sa recidiveze dupa un timp '' (canceru' la masini =)) )
2. metoda producatorului: producatorul recomanda inlocuirea motorului cu unul nou ( am ramas fara cuvinte )
ps. motorul cica e vreo 5000 euroi nu stiu daca cu/fara TVA
vvt-i_fan
20-10-2011, 07:19 PM
Auzi man, da` tie iti scoate fum alb pe esapament?
shamok
20-10-2011, 08:29 PM
azi am fost la toyo motor sa schimb bolturile de etrier iar mecanicii si-au dat seama ca am probleme mari
vin 3 insi la mine si imi spun ca pierd lichid de racire si ca ei sunt siguri ca e garnitura de chiulasa si sa am grija sa nu-mi fiarba motorul (nimic nou pt mine ) le raspund ca stiu de problema si ii intreb ce-i de facut la care unul din cei 3 face un pas in fata si-mi zice: pai sunt 2 metode prin care se poate repara:
1. metoda clasica: se da motorul de pe masina, se inlocuieste garnitura, se rectifica chiulasa si blocul motor ( asta o stiam si eu ) se pune inapoi motoru si gata. daaaaar cica exista un mare dezavantaj '' e posibil sa recidiveze dupa un timp '' (canceru' la masini =)) )
2. metoda producatorului: producatorul recomanda inlocuirea motorului cu unul nou ( am ramas fara cuvinte )
Astia de la reprezentante in afara ca sunt varza de incompetenti si fuduli mai au si tupeu prostesc; auzi... metoda producatorului :bash:.
Sunt in aceiasi situatie cu Avensisul meu: arunca lichid de racire pe la prea-plin. Diagnosticul de la reprezentanta: garnitura de chiulasa/chiulasa. Pret .. de la 4000 ron la 3200 euro (in fc. de ce e acolo). Mi-au servit raspunsul cu lejeritatea unui debil mintal... de parca ar fi spus: Dai si tu de-o bere. Cand au vazut ce fata am facut m-au linistit spunandu-mi ca altii au dat peste 10k de euro sa repare un Land Cruiser.
Se pare ca masinile astea au si ele cateva bube in cap; nu te lasa usor, dar si cand o fac sa te tii.
Eh... asta e, Luni de dimineata mergem la doctor. O dezbracam de toate cele sa vedem ce are pe dedesubt. Inlocuim garnitura, rectificam ce e de rectificat, sudam daca e cazul (aici nu stiu ce sa zic: mecanicul spune ca se poate - eu ma rog sa nu fie cazul) si gata, speram sa iesim la liman cu bine ...ca buget de o chiulasa noua nu exista si depindem de masina ca de aer...
P.s. In inconstienta mea am mers din Aprilie si pana acum peste 15000 de km fara lichid in vas (cu ochii pe termometrul "ca pe butelie"); a mers, merge si acum. Cat de mult am agravat lucrurile voi vedea.
Dark207 iti urez bafta in remedierea problemei.
Masina mea precedenta era un VW Bora TDI. Cativa ani am mers cu garnitura de chiulasa defecta. La inceput primeam alerte pe bord cum ca nu mai am antigel...opream imediat si completam. Mai apoi m-am obisnuit sa verific zilnic nivelul si sa completez inainte sa primesc alerta. Inafara pierderii de lichid, masina nu prezenta nici un alt simptom, mergea brici si motorul tragea fantastic. Nu am rezolvat problema de frica mecanicilor si a "pagubelor" posibile care ar putea aparea dupa invaziva operatiune de schimbare a garniturii(auzisem tot felul de povesti alarmiste despre asta). O sa ma credeti nebun, dar am schimbat-o doar cand am avut de gand sa vand masina. As fi putut sa o vand asa cum era, omul ar fi realizat defectul doar dupa vreo 700-800 km, antigelul "se evapora" incet. Cum constiinta mea bolnava nu ma lasa sa fac asemenea smenareli, am decis sa o repar. Am gasit un mecanic cu multe recomandari pe VWforum, care a schimbat garnitura intr-o sambata, cam in 6 ore. In caz de necesitate, ar fi dus chiulasa la rectificat, dar din fericire n-a fost nevoie. Garnitura data jos arata jalnic, desi, paradoxal, pierderea de lichid era destul de lenta. Pretul operatiunii a fost 7 milioane de lei, piese si manopera, acum 3 ani.
Nu va pot spune ce usurare am simtit cand, in scurta vreme, m-am convins ca operatiunea a fost un succes total. In sfarsit nu mai stateam cu frica in san ca raman fara apa..."abuzam" motorul fara nici o retinere(inainte antigelul disparea mai repede la turatii/viteze mari). Atat de multumit am fost incat am mai tinut masina un an, regretand in fiecare zi ca n-am "indraznit" schimbarea mai devreme. La aproape doi ani de la vanzare, cumparatorul m-a sunat din greseala(ma mai avea in agenda telefonica). Am profitat de ocazie si l-am intrebat cum merge masina. Raspunsul lui: "n-am avut nici cea mai mica problema." Sper ca acest mesaj lung sa-i ajute pe cei aflati in necaz: nu pregetati sa schimbati garnitura! In cazuri extreme, lucrurile pot merge rau, de aceea e important sa gasiti un mecanic adevarat, care stie ce face. Din pacate, mecanici "privati" priceputi pentru Toyota exista mai putini decat pentru VW. Cat despre pret, probabil ca la reprezentanta la VW m-ar fi costat si pe mine o avere. Succes!
hm ... motoarele toyota sunt ca un Lego ... oricine si orice se poate fi reparat aks ... doar sa te orientezi sa ti cauti scule ... o garnitura de qulioasa cel mult 3-4 ore iti ia ... daca esti antitalent si nu sti sa strangi un shurub te costa oricum... io pot sa ti dau ex de mecanic care cu 400 lei a schimbat ambreiaj, cardan, lichid frana , placutze frana , diagnoza ... si e unu din cei ff buni care a lucrat candva la Toyota dar au intervenit interferentzele .... ;)
David
21-10-2011, 11:38 PM
pai da si tu nr lui de telefon
dark207
24-10-2011, 01:36 PM
@vvt-i_fan nu scoate fum
OvidiuH
24-10-2011, 01:50 PM
M-a lasat masca afirmatia asta a celor de la service.:doh:
petrescu
14-01-2012, 06:03 PM
Detin o toyota avensis 2.0 d-4d din decembrie 2007. sunt foarte multumit de masina dar din august 2011 s-a produs nenorocirea :( eram la tara si am zis sa deschid capota motorului ca sa mai sterg de praf carcasele. in timp ce stergeam eu pe acolo arunc un ochi pe la vasul de expansiune si constat ca imi lipseste antigelu' niciun strop nu mai era :mad: (temperatura indicata in bord era normala). a doua zi ma duc repede la toyo motor, se uita mecanici la ea si nu gasesc nicio fisura pe nicaieri apoi completeaza cu lichid si imi spun sa o tin sub observatie si daca in continuare pierd sa ma prezint de urgenta la service. in urmatoarea zi de dimineata observ ca iar am pierdut lichid ( eram pe low ) si fuguta cu masina la toyo motor. o baga nenea inginer in atelier desface capota motorului si constata ca mi-a aruncat lichidul pe la prea-plin (erau urme si pe ventilator ) desface capacul de la vas si imi arata ca ''uite iese abur'' baga nasul si imi zice ''miroase a gaze de esapament'' pai si care e problema il intreb la care imi spune ca este garnitura de chiuloasa si trebuie schimbata.
- 160 lei garnitura
- vreo 25 ore necesare pt reparatie ( tre sa dea motorul jos de pe masina caci doar asa se poate schimba garnitura )
problema mare e ca nu am incredere in mesterii astia de la noi sa-mi dea motorul jos ( ma trezesc apoi cu tot felul de zgomote sau cine stie ce alte belele)
a mai avut cineva astfel de probleme ?
unde ma sfatuiti sa o repar ?
sa mai cer parerea si altor mecanici ? daca da unde ?( ma gandesc ca e prea de tot sa mi se duca garnitura asa repede ca doar nu e dacia lui bunicu )
mentionez ca masina are 84000 km si toate reviziile facute la timp
ps: acum completez intr-o luna cam 500 ml de antigel
ps2: e ok daca merg asa cu masina atata timp cat am grija sa nu-i lipseasca antigel?
multam
ATENTIE !
La 114.000 km am schimbat motorul pt acelasi lucru ,scuipa antigel pe la prea plinul de la vasul de expansiune .Am avensis din 2008 , 2,2 cm cubi si 150 cp .
Schimbul de motor l-am facut la Viena, Austria(10 dec) in 4 zile aprobarea si 2 zile inlocuire motor .La Buc- Nord aveam cererea de 2 luni pt schimbare motor. Am deja cca. 4 000 km ,consum mediu la 150 km/h 6,3 litri .Sunt foarte multumit !
SUCCES va doresc !:th_salute:
P.S. Costuri 600 € fluidele !
brewed
20-02-2012, 06:54 PM
Atasez o informare a TME catre dealerii din UK referitoare la problemele cu garnitura de chiuloasa care are apar pe anumite modele.
Masura anuntata de TME este de extindere a garantiei pentru acest defect la 7 ani si 180.000 km, indiferent daca la momentul in care apare defectul este dupa perioada de 3 ani de garantie. Le-am prezentat domnilor de la pipera situatia din Uk si am cerut lamuriri despre valabilitatea deciziei TME si in RO despre aceasta poveste.
Dupa ce au depasit mirarea intrebarii mele, mi-au promis ca voi primi un raspuns :)
Sunt curios daca aceasta problema se va rezolva pentru cei care se confrunta cu ea in spirit onest precum in UK sau o s-o ardem aiurea, romaneste, ca pe malul Dambovitei sau Prutului :)
revin
brewed
16-05-2012, 09:53 PM
Atasez o informare a TME catre dealerii din UK referitoare la problemele cu garnitura de chiuloasa care are apar pe anumite modele.
Masura anuntata de TME este de extindere a garantiei pentru acest defect la 7 ani si 180.000 km, indiferent daca la momentul in care apare defectul este dupa perioada de 3 ani de garantie. Le-am prezentat domnilor de la pipera situatia din Uk si am cerut lamuriri despre valabilitatea deciziei TME si in RO despre aceasta poveste.
Dupa ce au depasit mirarea intrebarii mele, mi-au promis ca voi primi un raspuns :)
Sunt curios daca aceasta problema se va rezolva pentru cei care se confrunta cu ea in spirit onest precum in UK sau o s-o ardem aiurea, romaneste, ca pe malul Dambovitei sau Prutului :)
revin
astazi m-au lamurit cei de la reprezentanta, e bine ca totusi au raspuns dupa 3 luni de la sesizarea mea.
prevederile din UK cu extinderea de garantie a motorului la 7 ani si 180.000 km numai pentru defectul arderii garniturii de chiuloasa se aplica si in RO, la seriile motoarelor ce le gasiti in anexa publicata anterior. Eu mi-am verificat seria si beneficiez de garantia extinsa, daca sunteti interesati, e bine sa-i sunati si sa va confirme sau nu.
Garantia extisa in mod singular pentru acest defect se acorda in conditiile efectuarii reviziilor la ei in perioada post garantie:). Drept pentru care voi ramane la ei numai pt schimbul de ulei, cu uleiul si filtru de acasa dar schimbate la ei. doaratat :)