PDA

View Full Version : zgomot la bracarea rotilor

danos
13-04-2007, 08:56 PM
Salutare,

Atunci cand brachez rotile la maxim in ultima jumatate de rotatie a volanului se aude un zgomot (niste pocnituri).Problema dateaza de ceva vreme.Prima data a aparut la roata fata dreapta iar acu de cateva zile am surpriza sa aud la ambele roti.
Am fost la un service si a ridicat-o pe un elevator, s-a uitat putin la ea, a incercat-o in mers si raspunsul a fost ca "ar fi ceva" de la rulmentul de presiune de pe amortizoare.

Ce parere aveti? S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?

Merci fain!

alex
13-04-2007, 10:09 PM
Avensis sau Corolla ?

Predator
14-04-2007, 09:56 AM
Planetare (daca pocneste mai tare) sau pompa de servo.

LittleM@n
15-04-2007, 10:03 PM
Presupun ca e Yaris odata ce e la problemele tehnice legate de Yaris.
Eu unul nu am auzit niciodata nici un fel de pocnituri cand iau de volan la maxim in orice directie. Poate ca sunt rotile pe asfalt (in caz ca iei cand stai pa loc) iar urechea ta a inceput sa sesizeze orice zgomot pe care il scoate masina mai nou...
Cinstit eu zic sa te duci ori la un service bun, ori la un mecanic pe care il cunosti sa iti dea roata jos, placutele de frana si sa verifice foarte atent bieletele si planetarele. Iar daca roata se tine bine de butuc iar directia merge bine, atunci nu-ti mai face probleme, iar cand va fi sa se intamle ceva cu masina (de la pocaniturile alea) se va intampla, asta e, dar macar vei stii ca esti in siguranta :thumbsup:

mirmidon
10-05-2007, 08:21 PM
sa nu fie servodirectia ...stiu ca nu e bine sa fortezi la maxim stand pe loc caseta de directie si ca exista chiar zgomot de avertisment la multe modele de masini

drabisan
10-05-2007, 09:13 PM
La Almera mea asta e o problema constanta.
La Avensis nu pot sa spun ca se aude din habitaclu, dar sint convins ca se aude din exterior.
E normal, cind te duci cu servo la maxim sa se auda un zgomot cind dar de maxim. Se loveste ceva acolo...Se termina rotatia rotilor.

Legionaru'
10-05-2007, 11:31 PM
Din auzite am inteles ca ar fi bine sa fie evitata bracarea la maxim a rotilor.
Nu stiu cat e de adevarat.

alex
10-05-2007, 11:50 PM
Da e de evitat. Daca chiar e nevoie, sa dureze cat mai putin cat timp stau bracate. De asemenea e de evitat sa o lasi parcata cu rotile bracate la maxim.
Motivul : La bracaj maxim este presiune maxima in pompa de servo. Si sunt niste garnituri acolo etc ... si nu face bine. Fiecare masina are sunetul ei aparte la bracare maxima. La Opel e un tziuit ca de soricel, si se aude ca si cum cade ceva de metal pe jos. La mine simt ca bazaie ceva in volan, numai cand e la maxim pentru mai mult timp, mai mult de 2-3 secunde, dar parca in ultima vreme, si am 16000 km nu am mai simtit, dar eu si evit sa brachez maxim.

LittleM@n
11-05-2007, 01:25 AM
E, io le brachez aproape zilnic, si fac intorceri din bordura in bordura sau parcari stramte, iar la maxim se aude ca un fasait, si daca plec tainand volanul asa, face ciudat, si roata prinde parca mai *****...parca scapa pinionele :tongue:
Dar nu am avut pana acum nimic si nici nu am auzit vreodata sa se strice vro masina din aces motiv.
Pana la urma e simplu, bilutzele alea sau cum s-or numi pe care le invarte planetara stau fortate la maximum in astfel de conditii (bine, imaginativa ca au si marja de eroare). In rest cam atata se forteaza. (din ce este oarecum logic, pompa de servo e tot timpul sub presiune, nu?). La mine presupun ca se aude acel fasiat (si la voi ce s-o auzi) ca a ajuns pompa de servo si pinioanele la capat de cursa, iar servoul incarca sa mai dea putin, dar nu mai are unde.

Dar sa nu uitai, colegul a zis ca auzea pocnituri pe ultima jumatete de tura de volan, deci departe de maxim...deci nu are treaba cu ce ziceti voi pe aici.

alex
11-05-2007, 01:55 AM
Exact ca un fasait... Servo lucra la maxim :)

mirmidon
11-05-2007, 03:36 PM
Am rupt eu o caseta de directie servo ( pe cielo) made in USA la o virare maxima , mai precis bratul unui suport al casetei si a costat distractia vreo 1800 RON (a trebuit caseta noua) . Adevarat ca masina avea multi km. vreo 200000 la bord. Deci actionati cu mila, doar la nevoie, directia la maxim! :crybaby:

LittleM@n
11-05-2007, 05:55 PM
e, la 200k km, io zic ca se strica oricum, si daca nu virai atunci de tot, tot se ducea la un moment dat :tongue:

cchris
28-10-2007, 12:22 AM
Salut,

E primul meu mesaj pe acest forum asa ca am sa incep prin a va saluta si a va felicita pentru calitatea acestui forum.

Problema de care spui cred ca am avut-o si eu. Eu cred ca tu auzi acele pocnituri doar atunci cand rotesti de volan, nu si atunci cand tii volanul fix, indiferent daca rotile sunt bracate sau nu. Daca este asa atunci problema este la o componenta de cauciuc (cred ca e ceva burduf) care se afla deasupra telescopului. Pocniturile se aud din cauza frecarii cauciuc pe cauciuc atunci cand tu misti volanul si se rezolva daca aplici niste silicon acolo cu un spray. Operatiunea se face de sub capota, chiar deasupra telescoapelor, nu trebuie sa te bagi sub masina.

Eu am rulat cu problema asta vre-o 15.000 km, frustrat la maxim. Dragii mecanici de la "maretul" service Toyota din Oradea (orasul meu) nu au reusit sa desluseasca misterul.
Prima data cand am iesit din tara am vizitat un service toyota si problema a fost rezolvata in 5 minute in felul in care ti l-am descris.

Bafta - Chris

danos
28-10-2007, 12:34 AM
Multumesc pentru sugestie!:)
Acest zgomot generat numai la rotirea volanului a disparut complet, dar o sa vad cum se va comporta dupa 4 luni de stationare.O solutie se pare ca am aflat-o!
Bafta!