View Full Version : Manual Service
mortzy
10-04-2007, 03:32 PM
As avea nevoie de manualul de service pentru Corolla 1.6 benzina H/B generatia 9 (cod cred E12).
Se pot schimba filtrele (aer si polen) fara sa pierd garantia? Am gasit la Augsburg filtre, ambele la 1 milion, in conditile n care doar filtrul polen la reprezentanta este 1.5 mil (fara manopera).
Oestereich
10-04-2007, 03:54 PM
Cred ca cel mai bine este sa intrebi la ei daca pierzi garantia sau nu....
Eu nu prea cred , avand in vedere ca nu sunt sigilate si pot fi schimbate foarte usor....
Mai ai varianta achizitiei de la Augsburg si montaj la ei...tot e mai ieftin...
Daca le schimbi la timp nu o sa ai treaba, iar cu garantie nu cred ca o sa ai probleme, deoarce chiar si in manual (cel putin la mine) scrie cum sa-l inlocuiesti.
cristi
10-04-2007, 09:33 PM
Si in manualul de Avensis scrie cum sa iti schimbi singur filtrul, asa ca nu are cum sa afecteze garantia. Scrie si cum sa-ti schimbi singur becurile, si nici astea nu afecteaza garantia.
Pana la urma Oestereich are dreptate, daca intrebi la service tre' sa fie cel mai sigur. Desi aia s-ar putea sa spuna ca afecteaza garantia, ca sa nu le iei painea :blush:.
Predator
10-04-2007, 09:47 PM
Pana la urma Oestereich are dreptate, daca intrebi la service tre' sa fie cel mai sigur. Desi aia s-ar putea sa spuna ca afecteaza garantia, ca sa nu le iei painea :blush:.
Asta ar fi o prostie! Sa comenteze la garantie din moment ce precedeul e prezentat in cartea masinii!
A schimba becurile, fitrul de polen, filtrul de aer, e o banalitate. :)
Chiar si filtrele de ulei si motorina sant simplu de schimbat! Numai ca akolo am cam intra in "pâinea" lor. Plus ca in perioada de garantie trebuie sa schimbi uleiul la service (la revizie).
cristi
10-04-2007, 09:54 PM
De acord ca ar fi o prostie, dar asta nu inseamna cu nu o vor face ;)!
Cred si eu ca, atat timp cat manualul utilizatorului iti explica ce si cum sa faci, inseamna ca tu, ca utilizator, ai acceptul producatorului s-o faci, deci n-ar avea ca sa comenteze ei daca Toyota e de acord.
La fel insa, cred ca un telefon prealabil te-ar putea scuti de discutii ulterioare si nervi mancati inutil.
mortzy
10-04-2007, 10:52 PM
in manualul corollei nu am schimbarea filtrelor ca nu va deranjam daca era :).
scrie doar cum sa ti schimbi becurile si parca ceva de roti si de intretinere n general
Predator
10-04-2007, 11:00 PM
Atunci dai un telefon ca sa fii linistit. Sa nu ajungi dupa aceea sa cunosti ridicatul lor nivel de imbecilizare. :)
23nst
10-04-2007, 11:05 PM
ar fi bun un astfel de manual... daca aflati ceva, scrieti aici, poate au si pentru avensis :)
ps. cei care doresc manualul de utilizare pentru avensis in format digital, in scurt timp il voi avea eu. ma apuc sa-l scanez. :p am scanat deja 20 de pag, mai am 380 :p
daca imi aduc bine aminte in manualul (ghidul de utilizare) pt corolla iti arata unde este amplasat filtrul de polen si cum se inlocuieste. ba chiar mai mult, cand am fost la service mecanicii mi-au recomandat sa-l mai curat ca de la prafu din bucuresti
mortzy
12-04-2007, 05:09 PM
am sa mai rasfoiesc odata manualul. sunt insa destul de sigur ca nu am asa ceva. oricum daca se tine intalnirea de duminica la polivalenta, ma gandesc ca o desfac pe acolo :)
Am desfacut eu la filtru de polen, asta ca dupa revizie, m-a apucat sa verific sa vad daca nu mi l-au pus invers, pentru ca se poate pune si invers.
Se desface usor, se da jos torpedoul, dureaza putin pana pui torpedoul la loc, eu m-am chinuit pe intuneric.
Nu se strica nimic :D
Cred ca ajung si eu Duminica! :)
Ar fi super misto sa ne vedem mai multi duminica.
Si ca sa intaresc spusele mele de mai sus, te rog sa te uiti in "manualul utilizatorului" la pagina 206 (filtru de conditionare a aerului). Hai ca iau cartulia cu mine in masina :))
mortzy
13-04-2007, 01:08 AM
ai dreptate. am vazut si eu la pagina 229 (manualul in engleza). aduc si surubelnita. :)
cristi
13-04-2007, 11:11 AM
Succes la desurubari!:thumbsup:
Ce misto de voi, bucurestenii, ca puteti sa va intalniti! Io, la Galati...:crybaby:
LittleM@n
17-04-2007, 11:56 PM
Mii de multumiri lui ursu pentru sfat.
Manuale de service in toata regula (de la A la z) am gasit intr-adevar la serviceul specificat de el, pe strada Pastorului, cum vii dinspre Lacul Tei, pe stanga la un service cu porti galbene.
Manualele sunt facute de Haynes, sunt in engleza si descriu la surub ce si cum trebuie desfacut, inclusiv cu poze (chiar daca alb negru, se intelege foarte bine).
Uitati si o poza a lui: http://www.haynes.co.uk/Press/HaynesJackets/RGBhr_4265.jpg
Aveam la fel si pentru Carina, dar luat de la SAB cu multi ani in urma, asa ca stiam cam despre ce e vorba.
Pentru un utilizator "normal" al unei masini este cam inutil, dar pentru cine e interesat sa-si faca masina bucati si sa o puna la loc asa cum era foarte foarte util.
Exista acolo manuale pentru majoritatea masinilor. Acesta de Yaris era ultimul acolo, pus orizonal, paraca ma astepta :D; mai aveau unul de Corolla, si unul de Avensis, dar nu stiu ce productie, ca nu m-am uitat atent. Dar daca Hanynes face manual pentru masina voastra, puteti merge la ei si daca nu-l au puteti lasa comanda, si vi-l aduc, dar poate sa dureze...chiar pana la 6 luni. Iar pretul...ahh pretul...maricel : 150 RON.
Dar din punctul meu de vedere merita :P
Inca odata mii de multumiri ursu-lui :thumbsup:
Samurai
10-10-2007, 08:10 PM
Factory repair manuals Toyota Yaris : http://www.etimago.com/yaris/repairmanual/ :thumbsup:
Mihai Aron
11-10-2007, 06:19 PM
Super manualul din linkul de mai sus.
Ceva pt Avensis exista? :thumbsup:
Manualul (reparatii & service) original Corolla 1.6L este putin mai mare decat un DEX... :)... va zic asa informativ :P
LittleM@n... ce-i acolo e bun.. dar nu e tot :)
Samurai
18-10-2007, 11:48 PM
Ceva pt Avensis exista? :thumbsup:
Din pacate nu. Dar mai sapam.
Samurai
02-11-2007, 12:25 AM
Cautam informatii despre Cutia automata de pe Avensis si am gasit acest site, destul de greu.
M-am gindit la cei care sint pasionati de Toyota pina in maduva! Iate un manual cu adevarat folositor: Toyota Training Manuals. Initial nu vroiam sa pun linkul ;) dar am zis What the hell! Nu cititi primele pagini!
Spor la citit!
http://www.grubinski.com/grubinski/automotive/toyota.manuals/
Daca simiti nevoia sa-mi multumiti bine daca nu, nu!:icon_mrgreen: